Hammer Horror

Ως μέγας οπαδός των ταινιών τρόμου, θα προσπαθήσω να κάνω ένα αφιερωματάκι για την εταιρεία αυτή.

Η Hammer Horror λοιπόν (προυπήρχε ως Hammer Productions από το 1934) ιδρύθηκε το 1955 και ευθύνεται για την ανάσταση κακών , όπως του Δράκουλα, του Φρανκενστάιν (βασικά του ΤΕΡΑΤΟΣ του Φρανκενστάιν), αλλά η λίστα έχει μέσα και ταινίες με Zombie και γενικά φρικιαστικών τεράτωνε.

Δεν έχω δει πάρα πολλές ταινίες από την εταιρεία αυτή, αλλά οι περισσότερες από αυτές που έχω δει, διακρίνονται για την επιβλητική τους ατμόσφαιρα και τις ερμηνείες των ηθοιποιών τους.

Ηθοποιοί που έχουν μείνει στην ιστορία για τους ρόλους που υποδύθηκαν : ο Cristopher Lee στο ρόλο του Δράκουλα, ο Peter Cushing συνήθως στο ρόλο του Baron Von Frankenstein, και άλλοι λιγότερο γνωστοί όπως και πολλά τυχάρπαστα γκομενάκια.

Η παρακαταθήκη που έχει αφήσει η εταιρεία αυτή, εκτός από τις ίδιες τις ταινίες, είναι η μεγάλη αγάπη γνωστών ανθρώπων της τέχνης, όπως του Tim Burton (άκου commentary στο πρώτο Batman), Lee Dorrian και σίγουρα πολλών ακόμα που δε μου ρχονται στο μυαλό. Όπως επίσης και πολλά τραγούδια που σχετίζονται με τέτοιες ταινίες (Τhe Devil Rides Out).

Οι ταινίες που έχω δει και θα πρότεινα σε κάποιον αμύητο είναι :

Όλες σχεδόν οι ταινίες με τον Cristopher Lee που υποδύεται τον Vlad Tepes (Dracula ντε), ΕΚΤΟΣ από το Dracula 1972 AD, η οποία προτείνεται μόνο σε όσους θέλουν να δουν πως φτιάχνεται μια πραγματικά κακή ταινία. Τραγικοί διάλογοι, μέτριο προς τραγικό σενάριο, τραγική σκηνοθεσία.
Κατά τ’ άλλα :

The Brides of Dracula (1960)

Dracula: Prince of Darkness (1966)

Dracula Has Risen from the Grave (1968)

Taste the Blood of Dracula (1969)

Scars of Dracula (1970)

Frankenstein and the Monster from Hell (1974) - δυστυχώς η μόνη ταινία που χει να κάνει με Frankenstein monster που χω δει από την εταιρεία-δε μπορώ να σας διαφωτίσω εδώ.
The Plague of the Zombies (1966) - Zombies
Captain Kronos ? Vampire Hunter (1974)

όλες οι παραπάνω έχουν μια Α ποιότητα απ ’ όσο θυμάμαι και πιστεύω δε θα απογοητευθείτε. Βασικά και γω άσχετος είμαι. Ελπίζω να υπάρχει κανείς εδώ πέρα, να προτείνει τίποτα!

Ζήτημα να έχω δει 2-3 ολόκληρες και κάποιες σκηνές από κει και πέρα.

Με τα σημερινά χόρορ δεδομένα δε πολυστέκουν (δε νομίζω κανείς να τρομάζει σήμερα με κάτι τέτοιο), σε σημεία το λομπάτζετ βγάζει μάτι, αλλά αισθητικά είναι μοναδικές.

Και βασικά δε γίνεται να ακούς DOOM και να μην προσκυνάς.

Έχω δει αρκετές, λίγες θυμάμαι όμως είναι η αλήθεια… κατά καιρούς χαλβάδιαζα κάτι συλλογές dvd για να τσιμπήσω αλλά πάντα έμενε πίσω. Η καλύτερη που θυμάμαι είναι μια με τον Φρανκεσταιν πάντως που τον έπαιζε ο Λι. Τώρα ποιο από όλα θα σας γελάσω :-k

Γενικά σήμερα τις θαυμάζεις για την αισθητική τους και την ατμόσφαιρα που βγάζουν και όχι για τον τρόμο φυσικά. Μου φαίνεται θα αρχισω να ψάχνωμαι λιγακι και πάλι, ειδικά τώρα που ξεκινησα να ψάχνω μερικά παλιά θρίλερ.

ωραίο το αρχικό ποστ, για τους οπαδούς της χαμμερ να αναφέρω ότι παίζει τρελό box set στο public στο συνταγμα (ενδεχομένως και αλλου) με πολλές ταινιες της και βιβλιο κτλ

Ρισπεκτ εταιρια,μπραβο για το θρενντ.Μπορει να φαινονται ξεπερασμενες στην εποχη μας αλλα δεν συμβαινει και το ιδιο με την ατμοσφαιρα τους ομως!

Το εξηγείς λίγο αυτο;

Εντιτ: Γιατι εφαγε μπαν ο thread σταρτερ;

Γιατί έκανε κάποια τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη στο εισαγωγικό του κείμενο. Ή τις κάνουμε τέλειες τις εισαγωγές στα θρεντ που ανοίγουμε ή παίζουμε.

Κατα τ’ άλλα ωραίες οι παλιές, κλασικές ταινίες τρόμου, της Hammer Horror και γενικότερα, αν όχι για την ποιότητα, τουλάχιστον για την ατμόσφαιρα τους όπως ανέφερε και ο φίλος φορουμίτης πάνω… Απο κάποιες απόψεις προτιμώ τις παλιές αυτές ταινίες απο τις σύγχρονες…

πότε πρόλαβε και έφαγε μπαν μωρεεεεε???!!!

το box είναι αυτό και το έχω ζαχαρώσει εδώ και καιρό…

[B]1. Blood From The Mummy’s Tomb (Dir. Seth Holt, 1971)
2. Demons Of The Mind (Dir. Peter Sykes, 1972)
3. The Devil Rides Out (Dir. Terence Fisher, 1968)
4. Dracula, Prince Of Darkness (Dir. Terence Fisher, 1966)
5. Fear In The Night (Dir. Jimmy Sangster, 1972)
6. Frankenstein Created Woman (Dir. Terence Fisher, 1967)
7. The Horror Of Frankenstein (Dir. Jimmy Sangster, 1970)
8. The Nanny (Dir. Seth Holt, 1965)
9. One Million Years BC (Dir. Don Chaffey, 1966)
10. Plague Of The Zombies (Dir. John Gilling, 1966)
11. Slave Girls [aka: Prehistoic Women] (Dir. Michael Carreras, 1967)
12. Quatermass And The Pit (Dir. Roy Ward Baker, 1967)
13. Rasputin, The Mad Monk (Dir. Don Sharp, 1966)
14. The Reptile (Dir. John Gilling, 1966)
15. The Scars of Dracula (Dir. Roy Ward Baker, 1970)
16. SHE (Dir. Robert Day, 1965)
17. Straight On Til Morning (Dir. Peter Collinson, 1972)
18. To The Devil A Daughter (Dir. Peter Sykes, 1967)
19. The Vengeance Of SHE (Dir. Cliff Owen, 1968)
20. Viking Queen (Dir. Don Chaffey, 1967)
21. The Witches (Dir. Cyril Frankel, 1966) [/B]

Πρόσφατα διάβαζα πάλι για την ιστορία της εταιρείας…έχω δει μόνο το Prince of Darkness :oops: αλλά θέλω να τσεκάρω κ τα άλλα!To Wicker Man της Hammer δεν είναι κ αυτό :-k ? Πάντως για την εποχή ήταν respect αυτές οι ταινίες 8)

Ναι αυτό είχα δει και εγώ και ερωτευτηκα :roll:

Παιδια όμως αυτο ειναι υπερβολικα υπερβολικό, ε…

Ρε συ, πλάκα κάνω… :stuck_out_tongue:

[SPOILER]Πολλαπλός λογαριασμός πολλαπλά μπαναρισμένου χρήστη. Νομίζω, δεν ήμουν εδώ όταν έγινε. :P[/SPOILER]

Αλλά ας μη βγαίνουμε εκτός θέματος… :slight_smile:

δεν αντεξα, μολις παραγγειλα το κουτι απο το αμαζον, το εχει 20-25 ευρω φθηνοτερα απο το παμπλικ…

άξιος…
είναι τρίτο σε σειρές να αγοραστεί…
μετά τα 60κατι dvd χ-files και flying circus(monty python)

ΦΙΛΕ. Ο ΤυΠΟΣ νομίζω πως εννοεί ότι είναι ΠΡΟΦΑΝΕσ πως ο tim Burton θρέφει μεγάλη εκτίμηση προς την εταιρεία αυτή και το έργο της. Εκτός από το ότι οι περισσότερες ταινίες του, έχουν αυτό το σοβαρό Μακάβριο στοιχείο σε πολλές σκηνές (από το Nightmare Before Christmas μέχρι το Sleepy Hollow). Και είδα σήμερα για πρώτη φορά τα σχόλια του Tim Burton στην ταινία Batman (1989) και το λέει και ο ίδιος σε μια φάση ότι είναι οπαδός της Hammer Horror. ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΣ?

φιλικά πάντα :):):slight_smile:

ΦΙΛΕ. Ο ΤυΠΟΣ νομίζω πως εννοεί ότι είναι ΠΡΟΦΑΝΕσ πως ο tim Burton θρέφει μεγάλη εκτίμηση προς την εταιρεία αυτή και το έργο της. Εκτός από το ότι οι περισσότερες ταινίες του, έχουν αυτό το σοβαρό Μακάβριο στοιχείο σε πολλές σκηνές (από το Nightmare Before Christmas μέχρι το Sleepy Hollow). Και είδα σήμερα για πρώτη φορά τα σχόλια του Tim Burton στην ταινία Batman (1989) και το λέει και ο ίδιος σε μια φάση ότι είναι οπαδός της Hammer Horror. ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΣ?

φιλικά πάντα

Προσκυνώ (τον Έπιταφ βασικά, ταινίες της Hammer δεν έχω δει πολλές).