Hammer Of Doom


17-10-2009 Wurzburg-Germany
TROUBLE
DEATH ROW
PAGAN ALTAR
COUNT RAVEN
THE GATES OF SLUMBER
THE LAMP OF THOTH
ATLANTEAN CODEX
SPIRITUS MORTIS
DARK FOREST
(Οι Fall of the Idols ακύρωσαν)
Τα εισιτήρια είναι στον δρόμο(25euro).Όσοι πιστοί προσέλθετε.
Και 2 μέρες μετά, θα γίνει συναυλία στην Στουτγκάρδη με Spiritus Mortis/Dawn of Winter ΔΩΡΕΑΝ!Αυτό είναι τελείως ξεχωριστό event με το φεστιβάλ,αλλά δεν χάνεται!
Stay Doomed!!! :slight_smile:

(για κάποιο λόγο η φωτό της αφίσας δεν φορτώθηκε.Μπορείτε να την βρείτε στο thread αφίσες συναυλιών.Όποιος βέβαια δεν βαριέται, ας την ανεβάσει κι εδώ).

:expressionless: Ω ΜΑΛΑΚΑ :expressionless:

Να η αφισα

Τα εχουμε ξαναπει.Κλαμα και οδυνη.

οντως τα εχουμε ξαναπει στο αφισοθρεντ

(κλαμα και οδυνη)^2

Oi lamp of thoth εχουν καμια σχεση με τους jex thoth?

Ενταξει τρελα γενικως…Μακαρι να χα τα φραγκα για το ταξιδι.

οχι, αλλη μπαντα και καμια σχεση γενικα

Καμια σχεση,ακου το Portents,Omens and Dooms,ΓΑΜΑΕΙ.

:blow:Τις μέρες πριν και μετά το φεστιβαλ θα χεις προσωρινό ban:evil:

Δηλαδή αν σου πω που θα πάω του χρόνου τον Απρίλη, θα φάω ban επ’αορίστου…?? :-k :stuck_out_tongue:

Επιτέλους, μου ήρθε και το εισιτήριο.Είχα αρχίσει να αγχώνομαι…:roll:

Καλησπέρα.Χθες το βράδυ γύρισα,και μόλις μαζέψω λίγο τις σκέψεις μου και ξεκουραστώ, θα κάτσω να γράψω ένα review για το φεστιβάλ, αλλά και για την συναυλία Spiritus Mortis/Dawn of Winter.Σαν πρώτη γεύση λέω ότι πέρασα τέλεια,και το ξανάκανα πολύ άνετα!!!

Λοιπόν, ξεκινάμε.
Φτάνω έξω από τον συναυλιακό χώρο και αρχίζω και νοιώθω σκέτος σκατόφλωρος…Έχω σκάσει με το φουσκωτό μπουφανάκι μου γιατί το είχα ψιλοδαγκώσει,και βλέπω τους πάντες με δερμάτινα/τζιν μπουφάν με τουλάχιστον 56 ραφτά πάνω…:-k Ξεπερνώντας το αυτό, ανοίγουν οι πόρτες στις 14:31 και περνάμε μέσα.Ο χώρος είναι πολύ καλός,πρέπει να χωράει γύρω στο 2χίλιαρο, μπορεί και περισσότερους(δεν τα πάω καλά με τους υπολογισμούς).Η σκηνή ήταν αρκετά μεγάλη και δεν το περίμενα(για να κάνω μια σύγκριση ήταν περίπου 2πλάσια από του Gagarin).Βλέπω έχει στημένους πάγκους με διάφορα καλούδια,και όπως έμπαινες, έπεφτες πάνω στον πάγκο με το merchandise των συγκροτημάτων,το οποίο τίμησα δεόντως!Αλλά δεν είχε τπτ από Count Raven,Pagan Altar,Death Row και Trouble(έφεραν πολύ πιο μετά 1 μπλούζα και κάποια cd’‘s)…
Αφού βρίσκω κάπου να αφήσω μπουφάν/προμήθειες από merchandise αρχίζω την βόλτα μου στους πάγκους, ενώ έχουν αρχίσει να παίζουν οι Dark Forest,οι οποίοι δεν μου άρεσαν, και να πω την αλήθεια τους βρήκα τελείως εκτός ύφους του φεστιβάλ με το κλασικό και όχι τπτ το ιδιαίτερο heavy τους.
Και τώρα ξακινάμε τα καλά.Σας προειδοποιώ οτι 2 από τους κύριους λόγους που πήγα Γερμανία, ήταν οι Dawn Of Winter και οι Spiritus Mortis.Οπότε αν περιμένετε αντικειμενική κριτική πηγαίνετε να την διαβάσετε αλλού :stuck_out_tongue:
Dawn Of Winter:Αφού έφτασα περπατώντας μέχρι την πρώτη σειρά,μετά από λίγα λεπτά ξεκινάνε.Titus Vanis!!Παρά τα 3,5 χρόνια που έχουν περάσει από την τελευταία τους ζωντανή εμφάνιση, μπαίνουν δυναμικά με πάρα πολύ καλό ήχο(αυτό ίσχυε σε όλο το φεστιβάλ,με ελάχιστες στιγμές εξαιρέσεων) και ο Geritt φαίνεται καυλωμένος.Ο μπασίστας φαίνεται κάπως επηρεασμένος και με τρακ, αλλά δεν φάνηκε στο παίξιμό του.Έχω παραδοθεί στο υπερκαυλωτικό ήχο τους και τα δίνω όλα.Το κοινό για τον πούτσο τελείως.Άντε να χτυπιούνται άλλοι 2-3.Μετά από 45 λεπτά αφήνουν την σκηνή,αφήνοντας με πλήρως ικανοποιημένο(άν εξαιρέσεις οτι ήθελα να παίξουν καμμια ώρα ακόμα:p )
Setlist:Titus Vanis, Slow Is The Suffering, Mourner, The Music Of Despair, A Lovelorn Traveller, Burn Another Sinner, Dawn Of Winter
Spiritus Mortis:Μετά από 15 λεπτά ακριβώς ξεκινάει το σετ τους.The Man Of Steel!!!Πάρτα στην μούρη!Απίστευτη καύλα!Δεν κατάλαβα από που μου ήρθε…Και πάρε συνέχεια με Rotting Trophy.Απανωτά χαστούκια.Ο Sami είναι απίστευτος frontman και τα δίνει όλα.Εκστασιασμένος εντελώς και δεν κατάλαβα πότε πέρασαν 45 λεπτά…:frowning: Τρομερή εμφάνιση.Πρέπει να τους δείτε live.
Το setlist τους ήταν το εξής: Εκτός από το ομώνυμο, έπαιξαν όλο το The god behind the god(!!!), +3 κομματάρες από το πρώτο ομώνυμο τους.Τα Baron Samedi, Death Walking και Rise From Hell.
The Lamp Of Thoth:Έχοντας εντυπωσιαστεί από τις δουλειές τους, ήθελα πολύ να τους δω και αυτούς.Δεμένη μπάντα, αλλά πιστεύω στα live τους λείπει το κάτι παραπάνω.Πέρασα πολύ καλά, και γούσταρα, αλλά δεν είχαν αυτό το τσακ που θα με κάνουν να τρελλαθώ και να τα δώσω όλα.Το σέτλιστ πιστεύω δεν θα έπρεπε να έχει 2 διασκευές μέσα,γιατί σε 45 λεπτά ήθελα να ακούσω περισσότερα δικά τους κομμάτια.
Setlist:Lamp of Thoth, Wings Of Doom, Blood On Satan’s Claw, Frost And Fire(Cirith Ungol cover), μία διασκευή Saint Vitus που μου διαφεύγει αυτή την στιγμή και 1 ίσως και 2 ακόμα που επίσης μου διαφεύγουν.Και ξέχασα να σας πω οτι ερωτεύτηκα την ντράμμερ τους…Γλυκύτατη :oops:
Gates Of Slumber:Ξέρω οτι έχουν πολλούς οπαδούς, αλλά να με συγχωρέσετε, δεν μου αρέσουν.Στοουνερίζουν αρκετά για τα γούστα μου.Αυτό που παίζουν, το πάιζουν πάρα πολύ καλά, απλά δεν είναι για μένα.Βρήκα ευκαιρία και πήγα να ξεκουραστώ λίγο γιατί εκτός του οτι στα προηγούμενα 3 συγκροτήματα έχασα λίγη παραπάνω ενέργεια :roll:, πριν την συναυλία είχα την φαϊνή ιδέα να το παίξω γιαπωνέζος τουρίστας και περπάταγα στην πόλη περίπου 3 ώρες.Χώρια κάτι σκαλιά που ανέβαινα για να πάω σε ένα κάστρο.Οπότε με τα πόδια μου να διαμαρτύρονται εντόνως πήγα για τον πρώτο ανεφοδιασμό για μπύρα, κάτι να τσιμπήσω και να χαλαρώσω.Έπαιξαν πολύ καλά, όσο τους άκουγα, και βρήκα και ένα σετλιστ για τους ενδιαφερόμενους.1. Chaos Calling 2. Death Dealer 3. Beneath the Eyes of Mars
4. Ice Worm’s Lair 5. The Doom of Aceldama 6. Blood and Thunder 7. Trapped in the Web 8. Conqueror
Το διάλειμμα για 1 μπύρα έγινε διάλειμμα για 2-3,και η ξεκούραση πήγε περίπατο, γιατί χάζευα όλη την ώρα cd βινύλια και λοιπά καλούδια.
Count Raven: Δυστυχώς πήγα χωρίς να έχω ακούσει ακόμα το καινούριο δίσκο τους, πλην 1-2 κομματιών.Και αυτοί πολύ καλό ήχο, καλή απόδοση και ωραίο σετλιστ.Το κοινό έδειξε να ξυπνάει λίγο , αλλά μην φανταστείτε και τπτ δραματικό.
Pagan Altar:Πρώτη έκπληξη της βραδιάς για μένα.Οι δίσκοι τους μου αρέσουν, αλλά όχι σε σημείο να παθαίνω πλάκα.Στο live μου άλλαξαν την άποψη εντελώς, και τους έχω ξανακούσει 10 φορές από την μέρα που γύρισα!Ήχος πιο ογκώδης απ’ ότι στα cd, ο τραγουδιστής όλα τα λεφτά(66 χρονών είναι ο τύπος!),αλλά δυστυχώς ένα τεχνικό πρόβλημα(έσπασε μια χορδή από την κιθάρα), τους έκοψε 1-2 τραγούδια από το σετλιστ.Το οποίο ήταν το εξής:1. Pagan Altar 2. Satan’s Henchmen 3. Cry of the Banshee 4. Lords of Hypocrisy 5. Samhein 6. Judgement of the Dead 7.Sentinels of Hate 8. Dance of the Druids και ίσως κάποιο ακόμα που δεν θυμάμαι.
Death Row:2η έκληξη της βραδιάς…Να πω την αλήθεια δεν είχα ιδέα για τους συγκεκριμένους.Μπήκα και τους τσέκαρα στο myspace μόλις αποφάσισα οτι θα πάω στο φεστιβάλ,και από κάτι βιντεάκια που είδα, μου φάνηκαν ΕΝΤΕΛΩΣ αδιάφοροι, και με έκαναν να αναρωτηθώ κιόλας γιατί είναι τόσο ψηλά στο billing.Εντάξει μπορεί να είναι παμπάλαιοι και προπομποί άλλου συγκροτήματος, αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι.Με το που ξεκίνησαν, τα ξέχασα όλα αυτά!Θες κάτι ο ήχος που είχε πάλι περισσότερο όγκο, θες οτι το κοινό ξύπνησε λίγο παραπάνω(και πάλι μην φανταστείτε τπτ τρελό)?Εμένα με ξύπνησαν για τα καλά πάντως!Α,ξέχασα να σας πω και μια λεπτομέρεια.Για την συγκεκριμένη συναυλί και μόνο τραγούδαγε ένας τυπάς,να δεις πως τον λέγανε…Eric κάτι…Α! Eric Wagner.Μάλλον συνέβαλε και αυτό στο να με ξυπνήσει λίγο!
Setlist(όχι ολόκληρο):The Ghoul, Wartime, Relentless, All Your Sins, Petrified, Death Row και κάποια άλλα…
Trouble:3η έκπληξη και φαρμακερή δυστυχώς.Θέλοντας πάρα πολύ να τους δω, μιας και δεν τους είχα δει στην Αθήνα,τους περίμενα με αρκετή όρεξη.Έλα όμως που μου τα χάλασε ο καινούριος τραγουδιστής.ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ καραγκιόζης και μέγιστος ποζεράς.Ξενέρωνα μόνο που τον έβλεπα να κάνει τα καραγκιοζιλίκια του.Φανταστείτε έναν φρόντμαν μπαστάρδεμα χίπυ τραγουδιστή των 60’s-70’s με τραγουδιστή πόζερ/γκλαμ συγκροτήματος των 80’s(πάρτε τα χειρότερα από αυτούς).Είχανε κάποιες καλές στιγμές, αλλά όχι πολλές δυστυχώς.Και ο ήχος σε σημεία έχανε.
Setlist: Ride The Sky, Sleeper, The Eye, Assasin, Touch The Sky, Troublemaker, Hunters Of Doom(new),Psychotic, Wickedness, At The End Of My Daze, Tempter, RIP
Έφυγα πάντως με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά(εντάξει είχα μεθύσει και λίγο:p),με τα πόδια μου να μην τα νοιώθω, με το μυαλό μου να προσπαθεί να βάλει σε τάξη αυτά που έζησα εκείνη την μέρα, και κατευθυνόμενος σε μία μπυραρία απέναντι που ονομαζόταν House of 150 Beers!!!
Υ.Γ.Οι Γερμανοί έπεφταν σαν τα κουνούπια κάτω από τις μπύρες!Έριξα πολύ γέλιο!
Υ.Γ2 Πάρτε και μερικές φωτό που βρήκα στο διαδίκτυο http://www.metalfanatics.net/fotoshow_metalfanatics/thumbnails.php?album=105 Σε 2 από αυτές φαίνεται και η αφεντομουτσουνάρα μου :slight_smile: Τις φώτο που έβγαλα εγώ θα τις χαρούν οι φίλοι μου στο facebook,γιατί βαριέμαι(και είμαι και σκράπας σε αυτά) να τις ανεβάζω εδώ.Σόρυ.
Υ.Γ3 Σας είπα οτι το κοινό στην Γερμανία ήταν για τον πούτσο?Αν όχι, σας το λέω τώρα.
Υ.Γ4 Ρεμάλια κανονίστε!!6 Φεβρουαρίου διοργανώνεται το Hammer Of Doom 3!Έχετε 4 μήνες να μαζέψετε λεφτά.Τα μέχρι στιγμής ονόματα είναι τα εξής:
SAINT VITUS (USA)
WHILE HEAVEN WEPT (USA)
GRIFTEGARD (SWE)
ATLANTEAN KODEX (GER)
THE WIZAR?D (AUS)

Ακολουθεί κριτική της συναυλίας Dawn Of Winter-Spiritus Mortis στην Στουτγκάρδη

Ενθουσιασμένος ακόμα από το φεστιβάλ, κατευθύνθηκα την επομένη για την Στουτγκάρδη, οπού την Δευτέρα, θα έβλεπα την συναυλία Dawn Of WInter-Spiritus Mortis.Βγήκα νωρίς για να κάνω βόλτα/ψώνια στην πόλη, και 2-3 ώρες πριν την συναυλία είπα να ξεκινήσω για την παμπ οπου και θα γινόταν.Φτάνοντας βλέπω τους Spirtus Mortis να ξεφορτώνουν πράγματα από το φορτηγό/tour bus τους.Αφού χαιρετηθήκαμε με τον κιθαρίστα/μπουλντογκ/ο ανθρωπος με τις τιράντες τους(του είχα συστηθεί στο φεστιβάλ, γιατί μιλάγαμε και με email, αρκετό καιρό πριν το Hammer Of Doom), προσφέρθηκα να τους βοηθήσω στο κουβάλημα.Αφού έγινε και ολίγον roadie, μπαίνω και αράζω στην παμπ η οποία ήταν μια τρύπα.Χώραγε το πολύ 50-60 άτομα.Ήταν και τα 2 συγκροτήματα μέσα και κανα δυο παρέες που μάλλον δεν ήξεραν για την συναυλία κι έτρωγαν/έπιναν στα τραπέζια τους.Άραξα βλέποντας να στήνεται ο εξοπλισμός, στην -ο θεός να την κάνει- σκηνή.Η σκηνή του On Stage είναι Gagarin μπροστά της.Ένα χαμηλό σκαλάκι ήταν, και δεν τους χώραγε και όλους…:lol:#-o
Πέρασε η ώρα,είχαν μαζευτεί καμμιά 20ριά, το πολύ 30ριά άτομα και “ανεβαίνουν” οι DOW και ξεκινάνε.Παίζουν το ίδιο σετλίστ με το φεστιβάλ,ο Geritt ίσα που ακούγεται, ο κόσμος αράζει πίνοντας την μπύρα του, κι ένας τρελός Έλληνας να χτυπιέται καθ’όλη την διάρκεια της συναυλίας.Ο Geritt φαίνεται ψιλοξενερωμένος από τον χώρο, αλλά το κρύβει(μπορεί να κάνω και λάθος).Σε κάποια φάση αφιερώνει κι ένα τραγούδι στον Greek guy that came to see us, λέγοντας οτι θα προσπαθήσει να έρθουν και στην Ελλάδα υπό καλύτερες συνθήκες.:wink:
Μετά από λίγο ανεβαίνουν οι SM παίζοντας κι αυτοί τα ίδια τραγούδια, με διαφορετική σειρά όμως απ’ ότι στο φεστιβάλ(το σέτλιστ το ετοιμάζουν χειρόγραφα πριν από κάθε συναυλία :bow2: ).Ο Sami αντίθετα με τον Geritt φαίνεται να παθιάζεται περισσότερο και κάνει μία απίστευτη εμφάνιση.Κλασικά το κοινό ξενέρωτο και ένας μαλάκας μπροστά να χτυπιέται σαν τρελός.Σε κάποια φάση βρήκα συμπαραστάτη στο χτύπημα , σε μια κοπελιά που όταν έμαθε οτι είμαι Έλληνας, μου έλεγε οτι είχε έρθει στο Up The Hammers.Ο greek guy κέρδισε μια αφιέρωση και από τους SM(Να μην το πω?Θα σκάσω…:p).
Την συναυλία αυτή, παρόλες τις συνθήκες που σας ανέφερα, την θεωρώ από τις καλύτερες συναυλιακές μου εμπειρίες.Μπορεί να σας φανεί τρελό, αλλά έτσι νοιώθω.Για αυτά που έζησα πριν, κατα την διάρκεια, και περισσότερο μετά την συναυλία(τα οποία δεν θα σας τα πω,γιατί μου φαίνεται πολύ ποζεράδικο).
Εν κατακλείδι, αυτή η εμπειρία μου στη Γερμανία είναι από τις στιγμές που δεν περιγράφονται με μία φωτογραφία, ούτε λέγονται με 1000 λέξεις.Οι εμπειρίες που κέρδισα, οι γνωριμίες, και ότι άλλο συμπεριλήφθηκε στο ταξίδι μου αυτό ήταν ανεπανάληπτες.Με ρωτάτε αν θα το ξανάκανα?Αύριο κιόλας ξαναπήγαινα.Σας είπα οτι πήγα μόνος μου?Και από εκεί που αγχωνόμουν για το πως θα περάσω,από την πρώτη στιγμή του φεστιβάλ, ήξερα οτι θα περάσω τέλεια.Και χωρίς να έχω ιδέα για το τι θα επακολουθήσει στην συναυλία της Στουτγκάρδης(όπως σας είπα τα κρατάω για τον εαυτό μου αυτά).Οπότε μάλλον πέρασα κάτι παραπάνω από τέλεια.:stuck_out_tongue:

Υ.Γ.Έκανα μια προσπάθεια να φέρω σε επικοινωνία αυτά τα 2 συγκροτήματα με τον διοργανωτή του Up the hammers, αφού και οι 2 μου είπαν οτι θέλουν να παίξουν στην Ελλάδα.Δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει, και δεν ξέρω αν έχει διαβάσει καν το email μου ακόμα.Ελπίζω στο καλύτερο.:papas:
Υ.Γ2 Δεν είμαι δημοσιογράφος(και δεν θέλω να γίνω),οπότε οποιεσδήποτε ατέλειες στα κείμενα, να μου τις συγχωρήσετε.Συν το ότι κάθισα και τα έγραψα στις 5 το πρωί :stuck_out_tongue: Αν είχα περισσότερο χρόνο θα έγραφα περισσότερα και πιο αναλυτικά.

Κοινως δηλαδη οι Dawn Of Winter/Spiritus Mortis επαιξαν για παρτη σου.
Ωραιος ρε τρελε ! Και εις ανωτερα.

Ωραια και τιγκα οπαδικα (με την καλη εννοια) ρεπορτς ! Και λιγα με τον Kory ψηλε, οι Trouble πηραν τον ιδανικο αντικαταστατη :!:

…ή μαλλον ειμαι υποκειμενικα βρωμερος φανμποης, οποτε. :lol:

Κοίτα, γούστα είναι αυτά.Από φωνή δεν με χάλασε πολύ,αλλά δες τον live και θα καταλάβεις τι εννοώ.Αν πάλι τον έχεις δει και σ’άρεσε,όπως είπα πριν, γούστα είναι αυτά(ή έχεις σοβαρό πρόβλημα, που λύνεται πολύ εύκολα, με 2-3 χαπάκια και καμμιά 30ριά συνεδρίες με έναν φίλο μου ψυχολόγο…:stuck_out_tongue: :lol: )

Πάρτε και φώτος τελικά…:stuck_out_tongue:

Hammer Of Doom II:http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.editAlbumPhotos&albumID=2085786

Spiritus Mortis/Dawn Of Winter:http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.editAlbumPhotos&albumID=2085817

Κάθεστε?Καθίστε!!
HAMMER OF DOOM III:
SAINT VITUS
ASPHYX
(special Doom Set)

WHILE HEAVEN WEPT
LORD VICAR
GRIFTEGARD

CENTURIONS GHOST
PROCESSION
ATLANTEAN KODEX

THE WIZAR’D

8O8O:bow2::bow2::band:8O8O

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΟΥ ΓΑΜΩ!!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ 3-4 ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ ΝΑ ΠΑΩ???:anyone::please:

εγώ! εγώ! :lol::lol:

Τι μαλάκας είσαι!!!Και μου έρχεται email που λέει υπάρχει απάντηση στο θέμα hammer of doom.Διαβάζω και την απάντηση και λέω ΩΡΑΙΑ, βρήκαμε θύμα!!!:lol::lol: Και μετά βλέπω οτι είσαι εσύ και ξενερώνω…:stuck_out_tongue: Καρδιά θα πάθω!:?