Hardcore/Deathcore/-core κυκλοφορίες

Βρωμα και αλητεια :wave:

Φαση στο Saint Vitus

Και με νεο αλμπουμ φετος

3 Likes

Στις 4 Μαρτίου οι Vein.fm βγάζουν τον δεύτερο δίσκο τους, για τον οποίο κρατάω μεγάλο καλάθι.

Αδυσώπητο το ντεμπούτο και ελπιδοφόρο, αλλά πλέον, αν το πρώτο δείγμα του νέου άλμπουμ ήταν ισοπέδωση:

Το σημερινό, δεύτερο πάει για ένα από τα κορυφαία τραγούδια της χρονιάς:

Για να δούμε.

2 Likes

Γαμάτα και τα δύο, ειδικά το δεύτερο

1 Like

Ta καθαρά στο “Fear in Non Fiction” με έπιασαν απροετοίμαστο ομολογώ.

1 Like

Μου θύμισαν λιγο slipknot τα καθαρά (ίσως λόγω μελωδίας) όπως και το drumming λίγο πιο πριν

1 Like

Καλησπέρα! Είμαστε οι One step from the edge από τα Γιάννενα και μόλις κυκλοφορήσαμε ένα single για το κομμάτι “A New Era” από το επερχόμενο 3ο full length album μας! Ελπίζουμε να σας αρέσει!

6 Likes

Ωραίο κομμάτι!

Έχω πάθει λίγο την πλακίτσα μου… @apostolisza8 και το υπόλοιπο άλμπουμ έτσι είναι; Τι θα γίνει με δαύτους;

4 Likes

Φίλε @plex27 τα είπε όλα ο Αποστόλης στο ριβιου…

Πολύ γαματο άλμπουμ!

2 Likes

Καλύτερο :stuck_out_tongue: Για εναρκτήριο καλό είναι αυτό, σκέψου εμένα με είχε ξενερώσει όταν είχε βγει ως πρώτο single, δεδομένου του τι ήταν το Samsara (που ταιριάζει και καλύτερα στο τόπικ). Ο δίσκος είναι στα κόκκινα σε κάθε τομέα. Π.χ.:

Μην σου πω πως έχουν τα φόντα να στείλουν για πρόωρη σύνταξη πολλά “βαρύγδουπα” ονόματα της σκηνής… Και δίχως να νερώσουν το μήνυμά τους.

Αλλά όπως ξέρεις, στο τέλος κάνουμε λογαριασμό :upside_down_face:

4 Likes

Από την μέρα που τους είδα να θερίζουν στο σανίδι, μου είχε κάτσει η ίδια φράση: οι Arch Enemy αλλά πολύ πιο καλλιτεχνικοί, πολύ πιο ακέραιοι, πολύ πιο επίκαιροι, πολύ καλύτεροι!

1 Like

και λιγότερο cheesy, αγαπητέ (παρόλο που λατρεύω Loomis)!

2 Likes

και πολύ πιο ακραίοι if Ι may add

Και μόνο ότι σε θρετν για core αναφέρεται το όνομα Arch Enemy κάτι έχει να πει πάντως. :face_with_monocle: (Δισκάρα ε.)

1 Like

'Έπεσα πάνω στην παρακάτω λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ των 00’ς ως προς το μελωδικό χαρντκορ και συνειδητοποίησα το πόσο άσχετος είμαι με τον συγκεκριμένο ήχο :joy:

Μόνο τους Touche Amore ξέρω και τους Comeback Kid (αυτούς σαν όνομα μόνο). Τι ακόυμε? για πείτε.

3 Likes

Δεν ειμαι μεγαλος φαν του ειδους και το ακολουθω απο αποσταση οποτε θυμηθω, αλλα το wake the dead απο comeback kid ειναι πολυ καλο, οπως και το 1ο τους. Touche αξιζουν, ειδικα το stage 4 ειναι μεγαλος δισκος και ξεφευγει σημαντικα απο τα περισσοτερα κλισε του ειδους.

1 Like

Θες συγκεκριμένα μελωδικό hardcore των 00s; :stuck_out_tongue: Εκεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας σταμάτησα να ακολουθώ κι εγώ τη σκηνή αλλά μέχρι τότε μπορώ να σου προτείνω τα εξής:

Comeback kid - Wake the Dead, Symptoms + Cures
A Wilhelm Scream - Career Suicide
Ignite - Our Darkest Days
Modern Life is War - Witness
Propagandhi - Supporting Caste
Rise Against - The Sufferer and the Witness

Αυτά από εμένα αλλά πιστεύω θα πάρεις 100 διαφορετικές λίστες αν ρωτήσεις 100 διαφορετικά άτομα.

4 Likes

Όχι απαραίτητα, απλά με αφορμή αυτή την λίστα. Αν και συνεχίζει να είναι θολό το τοπίο (για εμένα) για το τι θεωρείται μελωδικό χαρντκορ.

Είναι πχ οι Rise Against? Οι πρώιμοι AFI? Οι Death by Stereo? Οι Millencolin? Και γενικότερα ότι προωθούσε η Epitaph στις αρχές των 00’s?

Πολύ Comeback Kid βλέπω και από εσάς εδώ και τριγύρω, οπότε θα ξεκινήσω από εκεί.

Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν των Touché Amore. Τις τελευταίες δουλειές έχω ακούσει μόνο και δοκιμάζοντας τον δίσκο της λίστας , έχω να πω πως υπήρξε τρομερή πρόοδος!

Εννοείται προσκυνάμε Propagandhi :blush:

1 Like

Νιώθω κάπως άσχημα που σπάω το όμορφο σερί (Comeback Kid έχουν και φρέσκο δίσκο ε!), αλλά.

Προχθές κυκλοφόρησε νέο τραγούδι Pupil Slicer και διέλυσε λίγο το σύμπαν.

Σήμερα κυκλοφόρησε νέο τραγούδι Ithaca και τα σπάει.

Σήμερα κυκλοφόρησε νέος δίσκος Rolo Tomassi και μου τσακίζει υπέροχα τα μυαλά και αν σκεφτεί κανείς δεν είναι κορ -> Drip/Prescience. :wave:

3 Likes

Είναι λεπτή γραμμή το '00s melodic hardcore γιατί ήταν και το screamo, το punk rock, το post-hardcore και που τραβάς τη γραμμή.

Με βάση το λινκ που παρέθεσες (που μου φαίνεται πολύ ωραία λίστα - αν και δεν τα έχω ακούσει όλα) καθώς και αυτό:

Προτείνω, λίγο στο πόδι, τα:

With Honor - Heart Means Everything
Τhe Hope Conspiracy - Death Knows Your Name
Taken - Between 2 Unseens
Ruiner - Prepare To Be Let Down (και μετά πας The Carrier που ανέφερε η @power_fades)
Defeater - Travels (και τα 2 επόμενα)
Shook Ones - Sixteen
Touche Amore - τα πάντα για διαφορετικούς λόγους έκαστο
Title Fight - Shed

Και τώρα αν με ρωτάς μπάντες όπως Rise Against, Propagandhi , A Wilhelm Scream, Strike Anywhere κλπ δεν ξέρω αν κολλάνε εδώ.

3 Likes