Hardcore/Deathcore/-core κυκλοφορίες

Άλλο το metalcore, άλλο το metallic hardcore, προχωράμε, ευγενικά και με εκτίμηση.

Ωραία θα ανατρέξω

Εν τω μεταξύ αυτούς τους είχα πάντα στο μυαλό μου ως “Coverge, αλλά όχι ακριβώς”. Αυτό που ακούω στο φετινό είναι όντως αρκετά διαφορετικό, αλλά βρίσκω και ομοιότητες, δεν ξέρω

Μπα, δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν ομοιότητες με Converge.

Έλα ρε μλκ απλά δε θες τη ρετσινιά, παραδέξου το :sweat_smile:

Βρήκε δύο τρία σπαστικα ριφφακια μέσα και σκέφτηκε Ballou. Σε ένα το σκέφτηκα και εγώ.

Κοίτα, όχι, υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές για μένα, είναι και από πού κρατάει η σκούφια της κάθε μπάντας, αλλά τώρα σαπιζω σε παραλία και δεν μπορώ να επεκταθω.

Όχι ρε σεις, αλήθεια, δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένα ριφ ή σημεία, η ατμόσφαιρα μου θύμισε - αμυδρά

1 Like

Ε μα αυτό έλειπε, να μην υπήρχαν διαφορές :roll_eyes:

Τότε δεν θα ακούγαμε ούτε τους παλιούς!

Αν διαχωρίσουμε ανάμεσα σε “waves” συμβιβαζόμαστε;

Δεν το πάω χρονολογικά, αλλά υφολογικά ρε

Τεσπα, δεν είναι και κανόνας αυτά, πιο πολύ να διαχωριστούν από μπάντες που στόχευαν περισσότερο σε μελωδίες, πιο μελοντεθ ριφφς και μοντερνομεταλ σκηνικά παρά σε κοψίματα και breakdowns το λέω. Και οκ, τι μπλουζάκια φοράνε στη σκηνή ξέρω γω.

Άλλο Integrity, άλλο As I Lay Dying πχ.

Βέβαια, περί ορεξεως.

Εγώ πάντως αυτή την εντύπωση είχα, ότι εκεί γύρω στο turn of the century σημειώθηκε η μεγάλη στροφή στο μουσικό στυλ, και μάλιστα αυτός ήταν και από τους βασικούς λόγους που επινοήθηκε ο όρος mathcore, για να μη συγχέονται οι Dillinger, Converge, Botch και λοιποί θεούληδες με τους κακούς αντιγραφείς των At the Gates. Ότι δηλαδή μιλάμε για ψιλοξεκάθαρο σημείο καμπής/τομής τόσο χρονολογικά όσο και υφολογικά. Μπορεί και να υπεραπλουστεύω βέβαια, πάσο.

Δεν έχω καμία σοβαρή ένσταση, ok το mathcore είναι άλλη περίπτωση και πιο συγκεκριμένη, κυρίως το λέω γιατί ακόμα βγαίνουν μπάντες ρε παιδί μου και από τα δύο ρεύματα, και γιατί αν πεις σε κάποιον μεταλκορ στα 00ς μπορεί να σκεφτεί όντως τους Kickback αυτού του κόσμου, αν είναι ταγμένος και αδιαφορεί για τα κυρίαρχα τεκταινόμενα του μέταλ.

Τεσπά στο θέμα μας, μόνο Catharsis. Μετά βλέπουμε.

One “if” too many, I’m afraid.

Οι περισσότεροι το άλλο θα σκεφτούν, δυστυχώς.

Έπρεπε να δεις μια φορά που είχα μια κουβέντα και αγανάκτησα μέχρι να δώσω στον άλλο να καταλάβει ότι το metalcore δεν ξεκίνησε στα 00s…

1 Like

AI συνοψη των τελευταιων εικοσι posts:

Ο Αποστολης ακουει μεταλκορ :stuck_out_tongue:

3 Likes

Apostle of Metalcore δηλαδή

7 Likes