Have A Nice Life

Ηρθε επιτελους η ωρα να μιλησουμε για τους Have A Nice Life.
Καπου στα μεσα της προηγουμενης δεκαετιας, δυο τυπαδες (Daniel Barrett / Time Macuga ) ερχοντε σε επικοινωνια και γνωριζοντε μεσω του ιντερνετ (irc συγκεκριμενα για τους “παλιους”). Αφου βλεπουνε πως μοιραζοντε κοινες μουσικες και ιδεολογικες αποψεις, ανταλλασει ο ενας με τον αλλον κασετες πανω σε αυτα που γραφανε. Γινοντε φιλοι. Σπουδαζουν και οι δυο στο ιδιο πανεπιστημειο και αποφοιτουν ως καθηγητες ιστοριας. Κατα την διαρκεια των πανεπιστημιακων σπουδων τους, γραφουνε μαζι με τα πενιχρα μεσα που διαθετουν καποια κομματια…

[SIZE=5]Deathconsciousness[SIZE=5] ([/SIZE] 200[SIZE=5]8 )[/SIZE][/SIZE]

Και εγενετο deathconsiousness. Μια διπλη κυκλοφορια απο κομματια γραμμενα καθολη τα ετη σπουδων τους, ενα σκοτεινο αμαγαλμα απο drone/doom/black/post rock/shoegaze/industrial/slowcore/ambient (!!!), και στοιχους απο ιστορικα/πολιτικα γεγονοτα, προσωπικες ανησυχιες και προβληματισμους, και ολα τα αγνωστα και σκοτεινα πραγματα που υπαρχουν στο κεφαλι τους. Υπαρχουν δεκαδες επιροες για αυτο το αριστουργημα, αλλα μαλλον κανεις δεν το πλησιασε αρκετα…
Ο Kris απο τους Υπερτατους The Angelic Process θα ηταν πολυ περηφανος για την πορεια του doomgaze οπου χαραξε ο ιδιος.
Αγαπημενα κομματια: Ολα. Ακουστε το, σοβαρα. Ειναι αδικο να αναφεροντε συνεχεια μονο τα Θεικα bloodhail και the big gloom. Ο δισκος και το σιντι συνοδευοντε απο ενα βιβλιο σχεδον εβδημηντα σελιδων, οπου εκτος απο τους στοιχους, περιλαμβανει και αναλυει τις στοιχουργικες και εικαστικες δημιουργιες μεσα απο την κυκλοφορια τους… Ναρκωτικα.
[SIZE=5][SIZE=5]
Voids[/SIZE]
SIZE=5[/SIZE]
[/SIZE]
Μια διπλη κυκλοφορια με τα αριστουργηματα οπου δεν κυκλοφορησαν με το ανεπαναληπτο Deathconsciousness και πρωιμες εκδοσεις τραγουδιων. Διατιθεται δωρεαν απο την σελιδα τους. Το ακουμε και το εκτιμουμε επισης ολοκληρο, ωστοσο ομως το Destinos,(βλεπε εδω: http://www.youtube.com/watch?v=sr4IQy-ZAXM ) εχει ξεχωριστη θεση. Οχι πως τα υπολοιπα κομματια πανε πισω…
[SIZE=5]
Time of land
(2010)[/SIZE]

Ep σε μορφη κασετας, οπου πωλουταν σε μορφη κασετας στη πρωτη συναυλια τους, τωρα διατιθεται δωρεαν και αυτο απο τους ιδιους στην σελιδα τους. Εδω τα drone/shoegaze στοιχεια κυριαρχουν, διχως ομως να χανει την ταυτοτητα που χαραξε το Deathconsciousness.

Και καπου εδω περιμενουμε αγωνιοδος το The Unnatural World οπου ειναι να κυκλοφορησει αυτο το καιρο. Πιστευω πως ο κομητης στη Ρωσσια, και η πλημμυρες που ειχαμε αυτο το καιρο, ειναι σημαδια. Καλα η ασχημα;
Κρινετε τους εσεις.
Για πολυ περισσοτερες πληροφοριες, επισκεφτειτε την σελιδα της ανεξαρτητης εταιριας τους. Εχουνε πολυ ωραια μουσικη γενικοτερα.

[SIZE=1]Υγ.[/SIZE]

Μια εικονα, χιλιες λεξεις.

Έχω ακούσει μόνο το Deathconsciousness, δε γνώριζα ότι υπάρχει κάτι άλλο, θα το τσεκάρω τώρα το Voids.

μια από τα ίδια παρόλο που τον έχω ακούσει μπόλικα.
έχουν πολύ δουλεμένο ήχο.

Bump εδώ γιατί αξίζει και έχει κάνει ωραία δουλειά ο Getta Robo :!:

Ιδιαίτερο άκουσμα, πολύ καλό αλμπουμάκι το Deathconsciousness που άκουσα.
Είμαι στην επεξεργασία ακόμη, δεν είναι εύκολο. Έχει πολλά στοιχεία από διαφορετικά μουσικά genres.

Κοπιάστε.

Θέλουμε επιτέλους έναν σωστό διάδοχο της ΔΙΣΚΑΡΑΣ Deathconsciousness. Καλά τα Giles Corey, αλλά άλλη φάση, δεν φτάνουν τέτοιο μεγαλείο. Τόσα χρόνια περιμένουμε, κάτι πρέπει να βγάλουν επιτέλους.

Α, άσχετο αλλά θυμάμαι ότι σε live των Isis στην Αθήνα ο Aaron Turner φορούσε μπλούζα Have A Nice Life. :thumbup:

Μου κίνησε το ενδιαφέρον το ποστ και είπα να βάλω κατιτίς στο youtube να δω τι παίζει με αυτούς. Το κομμάτι που επέλεξα τυχαία είναι το I don’t love. Εντάξει σε μαγεύει και κολλάς άγρια χωρίς να το καταλάβεις. Δεν είναι για όλες τις ώρες αλλά αυτή την στιγμή νομίζω πως το συγκεκριμένο μπορώ να το ακούω όλο το βράδυ non stop.

Το κομμάτι που είναι για τρελά ρηπήτ, πάντως, είναι το Holy Fucking Shit: 40,000

dream pop με μετρονόμο και άντε γεια πάμε για σουβλάκι.

Ελάχιστα μπορούν να ειπωθούν για του κύριους. Το Deathconsciousness είναι μνημείο κατάθλιψης.
Αλήθεια, έχουμε τίποτα νεότερο σχετικά με το Unnatural World; Η ακόμα το περιμένουμε άνοιξη του '13; (Πιπεράτο χωρατό)


Αυτά τα παγωμένα πλήκτρα παγώνουν το αίμα στις φλέβες κάθε μα κάθε φορά.

Οπως εξαιρετικα διατυπωνεις, τα λογια για το Deathconsciousness ειναι περριτα. Μια ωδη στην οδυνη.
Περι του the unnatural world, μονο οι ιδιοι ξερουνε. Και αν…
Εχουν εξακοσια δισεκατομυρια πραγματα στο κεφαλι και στις ζωες τους, θελουνε να βγει οπως το πιστευουν αυτοι. Υποτιθεται πως ειναι για μεσα στο 2013 με τα δικα τους δεδομενα.
Το hunter απο τις δικαιωματικα τιτανοτεραστιες τραγουδαρες τους. Ευελπιστω να το τιμησουν και εδω, οταν με το καλο μας τιμησουν με την παρουσια τους.
:slight_smile:
Ως τοτε φυσικα, απολαμβανουμε το Trespassers W.

Δυστυχώς ελάχιστες (δε λέω μηδενικές γιατί όσο ζω ελπίζω) πιθανότητες να ρθουν κατά δω. Δεν πολυγουστάρουν live και όλα τα κάνουν DIY σε βαθμό που δεν μπορούν να παίξουν με ευκολία εκτός Connecticut καλά καλά. (Stalkαρα για ένα φεγγάρι το formspring του Dan και τα έλεγε)

Ευτυχώς που υπάρχει νέο ep Giles Corey για μεθαδόνη. Καλά, όχι ότι το Deathconsciousness παλιώνει και ποτέ, αλλά κουβέντα να 'χουμε.

Το πήρες αυθεντικό με το τελευταίο reissue;

Θελουνε να ερθουν Ελλαδα, οπου και με σωστη ευθυγραμμιση των αστρων και θα κανουν. Το κυριως προβλημα τους, ειναι πως σαν πολυασχολοι ανθρωποι, τους ειναι εξαιρετικα δυσκολο να ξεκλεψουν χρονο για μια Ευρωπαικη επισκεψη. Η Ελλαδα ειναι παντως συμφωνα με τον Daniel στα σχεδια τους, πριζω δυο υπεροχους ανθρωπους για κατι τετοιο εδω και λιγο καιρο, ελπιζω να πανε ολα καλα.
Αυτο οτι δεν γουσταρουνε συναυλιες, ισχυει αλλα για πολυ συγκεκριμενους λογους. Καταρχας το κοινο οταν παιξανε με Alcest ηταν [B]αηδιαστικο[/B] και πρεπει να τους αφησε ασχημες εντυπωσεις, κερασακι στη τουρτα για καποιον οπου ειναι καθηγητης πανεπιστημειου και κανει παραλληλα τοσα αλλα πραγματα. Επειτα γουσταρουνε πιο κλειστες καταστασεις, εξου και οι συχνες συναυλιες “οικογενειακου” επιπεδου οπου πραγματοποιουν τακτικα στο Κοννεκτικατ.
Giles Corey ειναι ο απανθρωπος Matt Elliott και τον αγαπαμε γιαυτο. Αν και σαφως υπερλατρευω το πανμεγιστο Deathconsciousness, δεν μπορω να πω οτι ειναι και τοσο κατωτερο το υπεροχο Voids. Ειδικα το What Happened Next Was Worse με το Destinos ειναι μερος μου.
Δεν προλαβα την δευτερη επανεκδοση, αλλα ειναι πολυ πιθανο να υπαρξει τριτη. Οπου και ισως να ειναι ηχητικα ανωτερη απο τις δυο πρωτες. Αν με το καλο υπαρξει κατι, θα ενημερωσω εδω :slight_smile:

Ασ’ τα. Τα θυμάμαι με τους Alcest. Εκεί ήμουν.
Καλά και να’ ρθουν εδώ, θέλοντας και μη οικογενειακού επιπέδου θα’ ναι. 200 άτομα σου λέω γω, οπότε κουλ.
Όσο για το “ηχητικά ανώτερη” όχι ρε ψηλέ. Απλά όχι. Ο Vargαρος μας το ‘κανε ΄με το From the Depths of Darkness και είδαμε που κατέληξε αυτό. Ασ’ το να υπάρχει όπως υπάρχει ηχητικά, να κυκλοφορεί μόνο είναι το θέμα.
(Εγώ το 'χω οπότε δεν καίγομαι :wink: αλλά ναι, για τυχόν εξελίξεις ενημέρωνε. Το θρεντ απέκτησε έναν πιστό ακόλουθο/σπάμμερ πληροφοριών)

Και αυτο ειναι το πιθανοτατα νεο εξωφυλλο. Οι πρωιμοι, δοκιμαστικοι δισκοι ειναι ηδη σε παραγωγη. Εν αναμονη συντομα για καποιο ηχητικο δειγμα…

Και μολις πριν απο λιγο, υπηρξε χειμμαρος πληροφοριων για την νεα κυκλοφορια, το μελλον των Have A Nice Life, και τους στοχους της Enemies List!
Για (απειρα) περισσοτερα, δειτε εδω!
http://enemieslist.net/nyr/2013/10/grow-up/

Ανακοινωθηκαν περισσοτερες πληροφοριες για το The unnatural world. Θα κυκλοφορησει σε βινυλιο απο την the flenser τον Φεβρουαριο του 2014, και συντομα θα υπαρξει η προπαραγγελια απο τους ιδιους.
Νεοτερα απο την ψηφιακη εκδοση λογικα θα εχουμε απο βδομαδα.
Επισης, επαναπαραγωγη του Deathconsiousness θα υπαρξει μεσα στο 2014 επισης.
Για περισσοτερες πληροφοριες, δειτε εδω:
http://theflenser.com/have-a-nice-life-the-unnatural-world-announcement/

Και νέο κομμάτιον

Οκ, η παραγωγή είναι λες και ηχογραφήθηκε στο κασετόφωνο του παππού ε, αλλά με άρεσε.

απο παντα οι hanl πειραματιζονται με τον ηχο, δε μπορω να καταλαβω γιατι κανεις αυτο το χιουμορ με το κασετοφωνο του παππου,!
το κομματι ειναι τοσο κορυφαιο που τα μυαλα μου χυθηκαν εκτος.

Από πάντα είχαν περίεργες παραγωγές και συχνά χρησιμοποιούσαν τον ‘απόμακρο’ ήχο, απλά τώρα το έκαναν πιο καραμπινάτα από ποτέ και το επεσήμανα. Είναι λες και δεν έχει γίνει καν μίξη. Δεν ήταν τόσο χιουμορ, από την άποψη ότι κανείς δεν επρόκειτο να γελάσει :Ρ

Αμφιταλαντεύτηκα για το αν πρέπει να το ακούσω ή όχι, βέβαια, γιατί προφανώς θα είναι δίσκος που βγάζει νόημα στην ολότητά του. Αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ. ΤΙ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝ ΤΟΥΤΟ;;;;;;;;;;;;;;