Ρε σεις, για βοηθήστε λίγο με το παρακάτω γιατί θα μου κάψει και τα λιγοστά εγκεφαλικά κύτταρα που μου έχουν απομείνει…
[B]
Botanist - I: The Suicide Tree / II: A Rose from the Dead[/B] (2011)
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ή αν γνωρίζετε τί φάση παίζει, οπότε δίνω μερικά στοιχεία γιατί νομίζω πως έσκασε από το πουθενά αυτό.
One man project είναι η μπάντα.
Ένας μυστήριος τύπος από το San Francisco που αυτοαποκαλείται “The Botanist” βρίσκεται πίσω απ’ όλη την ιστορία.
Ο ήχος είναι εντελώς πειραματικός και προσωπικά δεν έχω ξανακούσει κάτι παρόμοιο.
ΔΕΝ έχει κιθάρες, ΔΕΝ έχει μπάσο. Τα μόνα “εργαλεία” που έχει στη διάθεσή του είναι η φωνή του, τα drums καιιιιιιι…[B]σαντούρι [/B]:!:
Ναι, ο τυπάς παίζει black metal κατά βάση, με όλα τα συνήθη στοιχεία (δίκασες, blastbeats, black φωνητικά) συν σαντούρι !
Επιπλέον, οι διάρκειες των τραγουδιών είναι grind λογικής.
Δηλαδή έχουμε 2 δίσκους (όπως υποδηλώνει και ο τίτλος) και συνολικά 40 (!) τραγούδια.
Μέσος όρος διάρκειας ενός τραγουδιού γύρω στο 1μιση λεπτό.
Η κυκλοφορία φαίνεται πολύ προσεγμένη και υπάρχει σαφώς concept γύρω από τη στιχουργική θεματολογία. Προσωπικά, δεν έχω ακόμη το κουράγιο να ξεπεράσω το ηχητικό σοκ για να τσεκάρω τί παίζει εκεί, αν και πρέπει να έχει ενδιαφέρον.
Γράφει συνοπτικά κάποια πράγματα στο site του :
[SPOILER]
The songs of Botanist are told from the perspective of The Botanist, a crazed man of science who lives in self-imposed exile, as far away from Humanity and its crimes against Nature as possible. In his sanctuary of fantasy and wonder, which he calls the Verdant Realm, he surrounds himself with plants and flowers, finding solace in the company of the Natural world, and envisioning the destruction of man. There, seated upon his throne of Veltheimia, The Botanist awaits the day when humans will either die or kill each other off, which will allow plants to make the Earth green once again.
[/SPOILER]
Δεν ξέρω τί σκατά διαταραγμένος τύπος είναι τούτος.
Είχαμε τους Carcass με τους ιατρικούς όρους κλπ, τώρα έχουμε τον ψυχοπαθή βοτανολόγο με τις αζαλέες και τους ηλίανθους ! #-o
Εντωμεταξύ, απ’ό,τι φαίνεται έχει έτοιμους άλλους 3-4 δίσκους για κυκλοφορία !!
Δυστυχώς δεν βρήκα υλικό για να στρημάρετε ως συνήθως, όμως στο site του μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν πολλά τραγούδια από το συγκεκριμένο αλλά και τα επόμενα albums.
Πηγαίντε εδώ -----> [B]http://www.botanist.nu/discography.html[/B]
(προτείνω να δοκιμάσετε τα “3. Helleborus Niger”, “11. Gorechid” για να πάρετε μια γεύση)
[I]http://www.metal-archives.com/bands/Botanist/3540330941[/I] (εδώ μπορείτε να βρείτε τους στίχους)
[SPOILER]Ζητώ συγγνώμη για το tl;dr…[/SPOILER]