Τhe Avant-Garde/Εxperimental Thread

Ορίστε λοιπόν μια πρόγευση για κάτι που ίσως σημαδέψει το 2024…

Οι Kilter είναι ένα πειραματικό jazz metal τριο (μπάσο, τύμπανα, bass saxophone, στα τύμπανα ο εξαιρετικός κύριος Grohowski των John Zorn, Imperial Triumphant, κλπ) που φτιαχτηκε το 2018. Εδώ και δύο χρόνια δουλεύουν πανω στην jazz metal opera “La Suspendida”, σε συνεργασία με μια σοπράνο, χορωδία κι ένα μικρό σύνολο εγχόρδων. Τα πρώτα δείγματα τα σπάνε. Το άλμπουμ μάλλον βγαίνει τον Μάρτιο…

Στις 17 Νοεμβρίο κυκλοφορούν ένα EP-προπομπό:

Περιέχει 9 από τα 17 tracks του επερχόμενου άλμπουμ σε “απλή” μορφή, μόνο το τριο της μπάντας δηλαδή.

Ακούγοντας το promo, θέλω να πω πως η μουσική ακούγεται σπουδαία ακόμα και στην “απλοική” της μορφή. Πιστεύω πως πάμε για κάτι πολύ ωραίο, ας το παρακολουθήσουμε!

3 Likes

Σύμπραξη Fawn Limbs με Nadja, κυκλοφορεί στις 24 Νοεμβρίου.

Χωρούσε εδώ, στα drone, στα doom, στα grind.

Με μια λέξη;

ΣΟΚ.

2 Likes

Μμμμμμ. Λαχταριστά αηδιαστικό το συγκεκριμένο κομμάτι.

1 Like

Ορίστε, σας έφτιαξα λιστουλα με καλό υλικό, πιστεύω.

Καλό σκάψιμο!

11 Likes

Ρε τι εξωφυλλάρες είναι αυτές!

2 Likes

Μόνο του Menuck γνώριζα-άκουσα, το οποίο είναι πιο “εύκολο” και “φωτεινό” από Pissing Stars (δεν έχω ακούσει το ενδιάμεσο).

Από τις περιγραφές, σημείωσα Terminal, Deludium Skies και Film 2

1 Like

Εσενα ειδικα σου εχω δυο εκπληξουλες στα Υπόγεια του 2023, οταν τα ετοιμάσουμε!

Γενικώς τα πιο πολλά στην λίστα ειναι αρκετα καμμενα, ε; Ξεχαστε τα easy listening!

1 Like

Το ενα πιο φτηνο απο το άλλο!

Εάν οι εκπλήξεις είναι τόσο δυνατές όσο οι Lume με το False Calm πριν δυο χρόνια…ευπρόσδεκτες! :smiley:

1 Like

Το πέρασα μια στα γρήγορα, σημείωσα και καναδυό κοντά στα ακούσματά μου, μπράβο!

Δεν περίμενα να δω το Terminal στη λίστα ομολογουμένως, πολύ δυνατός, όπως και 1-2 που περίμενα να τα έχεις στο συλλογικό underground στο τέλος της χρονιάς.

Αλλά τι να πρωτομπεί και εκεί.

1 Like

Ηρθε η ώρα για self promotion!

Λοιπόν, είμαστε οι Xoanon κι είμαστε ένα τυπικό boy band που παίζει ΘΟΡΥΒΟ, ambient ψυχεδελοαυτοσχεδιασμούς, με πολλά drooooones.

Η καλυτερη περιγραφη που μας έδωσαν ως τώρα είναι “haunted dope shit”.

Είμαι εγώ με δύο Ιρλανδούς, βασικά τυπικά είμαστε ιρλανδική μπάντα, απλώς την εμποτίζω με ελληνικό dna!!

Την άλλη βδομάδα βγάζουμε το πρώτο μας EP, ψηφιακά. Θα το βγάλουμε και σε κασέτα σε κανά δίμηνο.

Αυτά, αν ψήνεται κανένας για πολύυυυ κάψιμο, ας τσεκάρει!

17 Likes

Και τους έμαθες και άλλη μια ελληνική λέξη να πουλάνε μούρη απ’ ό,τι βλέπω! :grin:

1 Like

Ω ναι, όταν πρότεινα το όνομα, εντυπωσιάστηκαν!

Κολλητοί μου φίλοι και οι δύο και μουσικάρες, ε; Εδώ προφανώς δεν ακούγεται η ποιότητα τους αλλά είναι τρομεροί και οι δύο.

2 Likes

Πουλάς καλά την δουλειά σας, βλέπω.

ΥΓ. Γάμησε ακραία το Mariana Trench Picnic και kudos για την τιτλάρα.

2 Likes

Χαχαχα, εννοώ πως δεν ακούγεται η όποια τεχνική μας εδώ αλλά διαφορετικά στοιχεία, καταλαβαίνεις!

Πωπω, ευχαριστώ ρε μαν!

1 Like

Έτσι πρέπει.

1 Like

Το 'πατε και το κάνατε ε; :stuck_out_tongue:

Για να δούμε, να σε κρίνουμε φουλ αυστηρά.

Και μετά να ακούσουμε και το

Και μετά κάτι άλλα που θα έχουμε σε underground ανασκοπήσεις κλπ κλπ :speak_no_evil:

2 Likes

Το βγάλαμε ναι, free download όποιος θέλει!

Fawn Limbs με Nadja είναι πολύ εντυπωσιακό, τρομερά χαοτικό, οι Nadja γαμάνε, δεν έχω ακομα αποφασίσει όμως… Πάντως ειναι πολυ ακραιο!

Επικό, εκστατικό πρώτο δείγμα από το πολυαναμενομενο νέο άλμπουμ των Senyawa:

Για όποιον δεν τους γνωρίζει, οι Senyawa έρχονται από την Ινδονησία κι είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα avant garde σχήματα παγκοσμίως.

2 Likes

Παλι εγώ, πάλι self-promotion!

Χτες βράδυ συνοδέψαμε μουσικά την προβολή του “The Fall Of The House Of Usher” (1928) του J.Epstein σε έναν πολύ όμορφο χώρο εδώ στο Galway. Έγινε και sold out!

Και ιδού το βίντεο:

Αν γουστάρει κάποιος να δει ένα αρχαίο horror film με συνοδεία αυτοσχεδιαστικής drone/psych μουσικής, ιδού η Ρόδος!

8 Likes