Headquake - Headquake

Όποιος το έχει να μας πει δυο λογάκια…

Θα σας πω εγώ όταν το αγοράσω με την πρώτη ευκαιρία. Το μόνο που έχω είναι ένα κομμάτι τους που είχε κυκλοφορήσει το 95 σε cd περιοδικού. Το περιέργο είναι ότι τότε η μπάντα είχε αλλάξει το όνομα της από HeadQuake σε Η-Quake… Έψαχνα για χρόνια τι απέγινε αυτό το γκρουπ με εκείνο το απίστευτο κομμάτι με τίτλο “Fix” που σίγουρα έκλεβε την παράσταση στην συγκεκριμένη συλλογή. Στοιχεία από Motorhead, Rage Against The Machine, post punk μαζί με την μαστούρα του stoner. Τελικά πρόσφατα έμαθα ότι το γκρουπ είναι το ίδιο με το γκρουπ HeadQuake που συμμετείχε παλιά ο Κώστας κ ο Μπάμπης γνωστές μορφές της σκηνής από τα 80’ς. Τους ανακάλυψα λοιπόν ξανά από πολύ ασχετο λόγο, όταν είχα γράψει δυο λόγια κάπου για τον Ποθουλάκη κ τις μπάντες που συμμετείχε. Και με πληροφόρησε ένας αναγνώστης ότι έχουν επανενωθει κλπ. Τώρα είμαι στην φάση που προσπαθώ να βρω κάποιο demo τους (αν υπάρχει) από την πρώιμη περιοδο του γκρουπ (πριν το 93) όπου συμμετείχε και ο Ποθουλάκης. Τα νέα τους κομμάτια που έχω ακούσει στο myspace είναι αρκετά stoner κ ξεφεύγουν από το αρχέγονο στυλ της μπάντας, αλλά είναι δυναμίτες. Πιστεύω ότι με την ιστορία που κουβαλάει ο Μπάμπης στις πλάτες του, θα έχουν αρκετές ιδέες για πειραματισμό με πιο σκοτεινά ακούσματα. Θα δούμε στο μέλλον. Μακάρι να τα πάνε καλά. Θα τους πετύχω σίγουρα κάποια στιγμή live και όταν βρω και το cd τους θα έχω καλύτερη γνωμη για εκείνο το γκρουπ που είχα λατρέψει πίσω στο 95 έχοντας ακούσει μόλις ένα κομμάτι τους και που δεν μπορούσα να βρω περαιτέρω πληροφορίες για αυτούς. Είναι από τα περιεργα που συμβαίνουν καμμιά φορά.