Τόπος : An Club Σολωμού 13-15 Εξάρχεια
Είσοδος: 8 Ευρώ
Έναρξη : 20:30 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00)
γαμώ τις φάσεις, αφού στους Valor (που είναι πολύ καλοί) παίζουν καλά φιλαράκια που θέλω να δω και οι Heathendom είναι η μόνη ελληνική μπάντα μαζί με τους Horizon’s End που θα ήθελα πραγματικά να δω αυτή την εποχή.
χλωμό το κόβω βέβαια γιατί είναι Κυριακή και είναι κομματάκι δύσκολο.
να πάτε όσοι μπορείτε. λογικά θα είναι καλά.
ξεκιναμε απο τους
[B]Heathendom/B
ο δισκος τους αποτελει εκπληξη 8) ,μιας και βγηκε απο τους συντακτες του μεταλ χαμμερ μεσα στους 20 καλυτερους της χρονιας…ξεπεραασε…ναι ακομα και αυτο τον firewind!
αλλα και στο χαρντ ροκ μιλησαν με τα καλυτερα λογια
οκ ειναι υποκειμενικο αυτο,αλλα ειναι μια ενδειξη τη καλη δουλεια κανανε…
περα απο την σελιδα τους στο myspace(δεν την εχω ευκαιρη)
εχουμε δυο κομματια(τα αγαπημενα μου) πιο κατω(το ομωνυμο του αλμπουμ που ειναι απο τα χωσιαρικα)
Nescience
ριφ εισαγωγης σπερνει…
και ενα πιο ατμοσφαιρικο
The Doll House
τσεκαρετε μετα το 1,05 λεπτο σε τι βαρυ ριφ καταληγουν οι φωνες…
ειναι απολαυση…
σκαει και μελωδικο γυρισμα στο 2,05…
στο 2,45 τρελαινεται η φωνη…
και μετα συνεχιζεται η μυσταγωγια…μεχρι το τελος!
στο 4,45 μπαινουν χαοτικα πληκτρα(η βιολια)τα μπερδευω υτα καμια φορα!
ναι αυτο το κομματι βγηκε απο ντοπια και λαρυγια!
σιγουρα εχει πολλα φωνητικα απο των τραγουδιστη(και λαιβ δυσκολα να τραγουδαει ολα αυτα ταυτοχρονα)
αλλα και μονο η ατμοσφαιρα που βγαζει ο δισκος και το κλιμα αυτο ειναι ικανα να δημιουργησουν αναμονη για τους μετεχοντες!
παμε στους Valor τωρα
εχουν παιξει φετος σαπορτ σε innerwish στο Αν και Ελιξιρ
μερικα κομματια που λογικα θα παιξουν
τον υμνο(κατεμε)
Evil In Your Mind
το κομματι με την καταπλικτικη εισαγωγη
In to the night
ενα κομματι για εγκεφαλικο-νοσταλγικο ταξιδι
V.A.L.I.S
και το κομματι που εμενα προσωπικα με ανατριχιαζει απο τους στιχους…
…σε ενα αθλιο κοσμο, στο τελος δεν θα υπαρχει κανεις να μου βαλει λουλουδια στο ταφος μου!
No flowers on my grave
χεβυ της καρδιας το λεω εγω αυτο…φτιαγμενο απο αλλη εποχη!
αν βοηθησει ο ηχοληπτης θα εχουμε ταξιδι στο επικολυρικο παρελθον 200%…
για τους
ragenheart
βρηκα τα ακολουθα
Spartan
απο ντεμο.καλο κομματακι…
και κατι απο λαιβ
με την μυσταγωγια τον Heathendom,την εγγυημενη επικολυρικη νοσταλγια και ταξιδι των Valor,
και την νοτα των ragenheart
ελπιζω να περασουμε καλα την κυριακη!
η συναυλια ξεκινησε στις 8.30 περιπου…
δυστηχως για αλλη μια φορα ο κοσμος δεν ηταν πανω απο 100 ατομα!(αυτο εξηγητε εν μερη μιας και δεν εγινε καλη ενημερωση για την συναυλια…:?)
και μαλιστα οι μισοι σχεδον φυγανε μετα το παιξιμο των Valor
πρωτοι βγηκαν οι ragenheart…
φοβερη φωνη ,οι κιθαρα ακουγοταν μπαμ
και καλα κομματακια…Spartan ενα απο τα καλυτερα που μου εμεινε οπως και
μια διασκευη απο Μανογορ!
τα πληκτρα γεμιζαν ιδανικα την δευτερη κιθαρα που ελειπε…
και γενικα ηταν ιδανικο ξεκινημα
μετα απο μια ωρα περιπου παιξιμο
βγηκαν οι Valor
λυπαμε που θα στο πω(βεβαια το μελλον ειναι εδω,να κοπανηθουμε μαζι :D)-δεν μπορουσες να κανεις και αλλιως
εχτες
αν ηταν σε μια γωνια οι innerwish , θα αισθανοταν περηφανοι για εναν απο τους γιους τους!
δειξανε πως παιζετε το μελωδικο χεβυ μεταλ!
τοση μελωδια που δεν ηθελες να σταματησει…Εθισμος!
η μια κομματαρα διαδεχοταν την αλλη…
τα συναισθηματα κορυφονονταν απο φανταστικα
δυσολα που σε στελνανε(μαζι με την νοσταλγικη ατμοσφαιρα τους)…σε ταξιδια μιας αλλης εποχης,για τους πωρωμενους εστω (ετσι για να μην λετε οτι ειμαι υπερβολικος)
το δεσιμο της μπαντας:band: και η σκηνη παρουσια-φωνη του Φροντμαν(εκοψε κ@λους παλι-δεν χρειαζεται καποιος να κανει τσιριδες για να γινετε αυτο) αγγιζαν το αριστο…
μαζι με αυτες τις κομματαρες που ακουστικαν οπως επρεπε(ο ηχος εκανε την διαφορα πλεον)-και περνει και αλλο…
επιτελους!..
που ακουγοταν εκτος απο τις κιθαρες οπως επρεπε ολα, τυμπανα(ησουν ετοιμος να ανεβεις στο αλογο απο το ποδοβολητο ) και μπασο…
παιξανε με ψυχη,καρδια απολαυβανοντας αυτο που εκαναν!(και αυτο δινει πολυ και στον κοσμο τις περισσοτερες φορες)
ρισπεκτ
με τετοιες εμφανισεις(συνεχομενες) χτιζεις ονομα…
και αποκτας μεριδα οπαδων και ατομων που γουσταρουν και ας μην σε γραφει ποτε κανενα περιοδικο…
κριμα που δεν ηταν περισσοτεροι να μηυθουν στις συνθεσεις αυτες(μιλαμε για τραγουδια)
που η μουσικη πανε με τον στιχο και την μελωδια χερι χερι …δενουν πολυ καλα!
αυτο ειναι μενα τουλαχιστον ειναι το πρωτο…
οι Heathendom βγηκανε λιγο μετα της 11…
ηχος πολυ βαρυς οπως ταιριαζει στο ειδος,
παιξανε πολυ δυνατα ,
φωναρα ισοπεδωσης(…σε κοινονουσε για πλακα )…
ωστοσο να πω την αληθεια οι συνθεσεις ηταν δυσνοητες για λαιβ …
που επρεπε πιο πριν να ξερεις τα κομματια…(εχει και στρωσεις παραγωγης αρκετες μαλλον )
και σε συνδιασμο με τον ηχο(εκκωφαντικος σε σημεια)…και την μουντριλα του ειδους που παιζανε
δεν εμεινα μεχρι το τελος(μετα απο τοση μελωδια πριν…δεν μου κολλαγε)
δεν το συζηταμε τα παιδια ξερουν μουσικη και εχουν προσωπικα για μενα δυο κομματια εξαιρετικα,
δυστηχως ακομα δεν εχουν φτιαξει μεριδα οπαδων η δεν ενημερωθηκαν καταλληλα να ρθει κοσμος που πιθανος γουσταρει το ειδος!
ωστοσο μετα απο καθε λαιβ προσθετης και κατι στον τομεα της εμπειριας
στο μελλον τα πραγματα θα ειναι καλυτερα!
ΥΣ1 η τιμη των 8 ευρω ηταν πολυ καλη για τις φωναρες που ακουσαμε και για τους μονοι τους ακομα!
ΥΣ2 Μπραβο στον ηχοληπτη του Αν(να το λεμε και αυτο οταν πρεπει) που βοηθησε οσο μπορουσε της μπαντες να φτιαξουν τον ηχο!
που ηταν πολυ καλος(επισης ακουγοταν ολα καθαρα) στους
ragenheart
και εξαιρετικος στους Valor
ενω παιζανε μονο απο τους ενισχυτες που βρηκαν εκει…
αυτο λεει πολλα!
ΥΣ3.γενικα σε τετοια μαγαζακια τρυπες(αυτο και το Τεξας αν πετυχει ο ηχος και οι μπαντα εχει καλα κομματια γουσταρεις φουλ…)
και τελαιυταια εχω περασει καλα και στα δυο…
ΥΣ4.τα τσιριγματα της δευτερης κιθαρας των Valor με εκεινο το πεταλακι του Ζακ γουαντ,ηταν σκετη καυλα!
ΥΣ5.ο κιθαριστας των ragenheart ειναι γαμω τα παιδια(στο ιδιο βαζω και τον μπασιστα των Heathendom )εμψυχωνε απο την αρχη ολες τις μπαντες και
ηταν με το χαμογελο στα χειλη ολη την ωρα…ρισπεκτ για την μαλουκλα και τα δερματινα!
Zak wat?
μετα απο πεντε χρονια στην αγγλια και αλλα 2 στην Αμερικη
και το γραψα λαθος #-o
Zakk Wylde …
ειχε και ενα λ- l
να κατι τετοιο εννοω…ακου τα πεντε δεκα το πολυ δευτερα…
σε ποιο καθαρο ακομα στριγκλισμα…
To Spartan τα σπαει…
Με εισαγωγη το riff του Bridge Of Death παντως…
φίλε Atkins, και δεν είχαν τον πληκτρά τους αυτή τη φορά απ’όσο ξέρω που μπορώ να σου πω ότι είναι από τους πληκτράδες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω.
επίσης, ίσως κάποια στιγμή εκμεταλλευτούν το ότι ο (σχετικά) πιο νέος κιθαρίστας έχει πολύ καλή φωνή αν και σε άλλο ύφος. Το ξέρει πάντως το άθλημα.
Χαίρομαι, που πάνε καλά τα παιδιά. Και θα προσπαθήσω να βοηθήσω να πάει το βουνό στο Μωάμεθ.
( οφ τοπικ ισως)
επειδη μου θυμισες τωρα αλλες εποχες :drunk: …
εψαξα…
ο πληκτρας με τον δευτερο κιθαριστα ειχαν μια κοβερ μπαντα(απο τις πολλες που ειχε το μουσικο στεκι του πανεπιστημιου)…
απο την εποχη που ηταν φοιτητες στην πατρα μαζι …
και εκει ακουγεται οντως αυτο που λες…
πως μπορει να τραγουδιση ο κιθαριστας των Βαλορ σε αλλο στυλ βεβαια (παιζει και το σολακι- 2,17 λεπτο- οπου το αλλαζει σε πιο νοσταλγικο) και πως γεμιζουν τα πληκτρα…
στο second love των pain of salvation!
για παρτυ σου
ΥΣ.ξεχασα να τονισω…οτι οι φωνη των ragenheart…
το λιγοτερο…γ@μει…
φτανει στα ορια της γλυκιας τσιριδας και επειδη τβνειδα γενικα ψαρωμενο δεν ξερει ισως ουτε ο ιδιος τι μπορει να πει με αυτη την φωνη…