Heaven's Basement - Filthy Empire

Πρόκειται, μέχρι στιγμής, για την hard rock κυκλοφορία της χρονιάς (μαζί με το Audrey Horne, αλλά σε άλλη φάση).

Τους παρακολουθούσα από όταν άκουσα πρώτη φορά το “Executioner’s Day” μέσω του Classic Rock και έχει τύχει να τους δω 2 φορές ζωντανά, αλλά τόσο καλό άλμπουμ δεν το περίμενα.

Φανταστική ενέργεια, πολλά (σχετικά) ετερόκλητα στοιχεία και κυρίως ωραίες συνθέσεις από την αρχή ως το τέλος.

Εδώ η κριτική στο site.

Προσωπικά αγαπημένα τραγούδια τα “Nothing Left To Lose”, “When The Lights Go Out In London” και “Can’t Let Go”.

Άλμπουμ που δύσκολα θα λείπει από τα καλύτερα της χρονιάς στο τέλος της.

πολυ καλο ντεμπουτο!!
πριν κανα 2μηνο το ελιωνα καθε μερα, Welcome Home,I Am Electric,Nothing Left to Lose τα δικα μου αγαπημενα αλλα και ολο το σύνολο ειναι δυνατό…

Εννοείται στα καλύτερα για φετος

Εντυπωσιακοί, γεμάτοι ενέργεια οι νεαροί. Και το hard rock περνάει χρυσή εποχή με τέτοιες μπάντες όπως οι Heaven’s Basement, Alter Bridge και Shinedown.
Θα βρίσκονται και στη δική μου λίστα.

Μακράν η καλύτερη hard rock κυκλοφορία μέχρι στιγμής για φέτος. μοντερνιά μεν αλλά τα παλιακά στοιχεία βρίσκονται παντού

Έχουν όλα τα στοιχεία για μεγάλα πράγματα, καθώς έχουν φοβερο τραγουδιστή και κιθαρίστα που δεν ντρέπεται καθόλου να σολάρει φέρνοντας έντονα στο μυαλό τον Slash, αλλά το σημαντικότερο είναι πως ξέρουν να γραφουν πολύ καλά τραγούδια. Ρεφρενάρες, κολλητικές μελωδίες, όμορφες κλιμακώσεις κλπ κλπ
Ο δίσκος βγάζει όντως πολύ ενέργεια και τσαμπουκά που σου ανεβάζει το κέφι ρε αδερφέ και έχουμε ανάγκη από τέτοιες δουλειές
Φαίνονται δουλευταράδες, η εταιρεία τους “σπρώχνει” και είναι μπόμπα στα live όπως λέει και ο Χρήστος (μαζί τους είχαμε δει και τις 2 φορές)
Περιμένω πολλά πράγματα από αυτούς

Αν ντε πρέπει ντε και καλά να ξεχωρίσω τραγούδια θα πω τα welcome home,nothing left to lose, can’t let go και executioner’s day, αλλά γενικότερα πάρα πολύ δυνατός σαν σύνολο ο δίσκος

γιατι εμεινε αυτο το θρεντ στην αφανεια?
αργησα να το ακουσω
αλλα αξιζε
γιατι το λιωνω καθημερινα τωρα
και ειναι οντως φοβερη δισκαρα!!!

ενεργεια, old school αλλα και φρεσκος αερας, δυνατη φωνη (και ο κιθαριστας δεν παει πισω στα δευτερα φωνητικα) και ρεφραιναρες!!!

Ιδιαιτερα οι ρεφραιναρες του nothing left to lose, lights go out in london, i’m electric και long goodbye ειναι καργα κολληματικες και παιζουν συνεχεια στο ριπιτ!!!

the long goodbye live σε πολυ καλη ληψη

παιζουν το δεκεμβρη λαιβ παλι στο λονδινο
αλλα σαπορταρουν τους black veil brides
οποτε προσπερναω και περιμενω δικο τους headline live!!!

seriously? :lol:

Όχι απλά στα καλύτερα της χρονιάς, αλλά και πολύ ψηλά. Το τσίμπησα και σε βινυλιάκι για να ανανεώσω το λιώσιμο.

Φοβερή εκτέλεση και σε συνδυασμό ότι βγάλανε αυτό το αποτέλεσμα σε μικρό μαγαζάκι δείχνει ότι έχουν μέλλον, φτάνει να συνεχίσουν έτσι. Εκεί θα βαρεθείς να τους βλέπεις φαντάζομαι. Ο κιθαρίστας τραγουδάει πολύ καλά, όντως.

by the way
τι ξερουμε για την εταιρεια τους?
ειναι μεγαλη,μικρη? εχει αλλες καλες μπαντες?
μου εκανε εντυπωση που εχει επενδυσει τοσο πολυ σε αυτους (οχι αδικως)
και εχουν βγαλει τοσα βιντεο κλιπς!

edit:
το fire fire σε ημιακουστικη εκτελεση
στο σταθμο του king’s cross st. Pancras (απο τα train sessions - δωρεαν μισαωρα λαιβ απο διαφορους καλλιτεχνες σε διαφορους σταθμους τραινων)

Πωπω γαμαει, εκεί που κάνανε μεγάλο άκυρο ήταν όταν προσπαθήσανε να κάνουνε το I am electric σε ακουστικ, ε μα, γίνεται; Ti σκεφτήκανε; Δεν είναι καλό.

Δεν ξέρω για την εταιρεία αλλά ξέρω ότι το Κλασικ Ροκ τους στήριξε από την αρχή όπως κάνει με όλο αυτό το νέο ρεύμα στη Βρεττανία. Έχουμε να δούμε πράμα από το νησί έτσι όπως πάει.

μιας και πιασαμε το κλασικ ροκ

μου κανει εντυπωση που κυκλοφορει 3 περιοδικα
το κλασικ,το προγκ και το αορ!

εχει τοσο μεγαλο αναγνωστικο κοινο?

Έχει και μαζί με αυτό έχει κύρος και μεράκι και είναι υπέυθυνο για το νέο ρεύμα στη Βρεττανία για το είδος και τα παρακλάδια του. Θυμάμαι τη δουλειά που είχανε κάνει στο πρώτο AOR τεύχος, φανταστικη, γενικά είναι ένα ροκ περιοδικό όπως πρέπει να είναι και μην ξεχνάμε ότι δουλεύουνε πολυεπίπεδα με τη διοργάνωση συναυλιάρας των Journey/Foreigner/Styx στο Λονδίνο, για μένα ένα πρότυπο περιοδικού…