Heavy - Power - Epic Κυκλοφοριες

[CENTER]Thunderstone - Dirt Metal[/CENTER]
[CENTER]Power Metal[/CENTER]

5ο album απο τους Φινλανδούς Thunderstone με νεο τραγουδιστή Rick Altzi (At Vance) και πληκτρά Jukka Karinen
Προσωπικά μου αρέσουν τα Ι Almighty, Dirt Metal, Ghosts of Youth, Dodge The Bullet, Suffering Song
Για όσους δεν τους ξέρουν θυμίζουν Kamelot, Evergrey, Masterplan… :drunk:

Το λινκ για το βιντεάκι είναι το I Almighty
http://www.youtube.com/watch?v=4NRjVNIWfLA

Πολυ καλο συγκροτημα οι Thunderstone. :thumbup:
Eχω αυθεντικο το Tools Of Destruction, το οποιο συνδυαζει δυναμη, ‘‘ηλεκτρισμο’’ και μελωδια.
Απ’οτι φενεται και ο καινουριος δισκος διατηρει ψηλα τον πηχη της ποιοτητας.

Λοιπόν πείτε μου όποιος θέλει 4-5 μπάντες από την euro και us power σκηνή ώστε να αρχίσω να ακούω και πάλι.
Καλός ή κακός έχω μείνει στα καλά '90 και εκτός από 2-3 συγκροτήματα των '00 δεν έχω καμία επαφή.
Ευχαριστώ.

ΥΓ.Είναι μεγάλο το τοπικ και γι αυτό πιστεύω καλύτερα να μου πείτε εσείς.

Now playing: Anorimoi - Kamikazi
via FoxyTunes

CAGE .&-

που το βρήκες το άλμπουμ? ούτε το amazon το έχει :-k

σιγά το δύσκολο ρε παιδιά. μέχρι και εγώ πρέπει να έχω μερικές κόπιες σπίτι. από ελληνική εταιρία βγήκε

Απο '00 άκου
Kamelot (Karma, Epica, The Black Halo) ,
Evergrey (In Search of Truth, Recreation Day, The Inner Cirlce),
Avantasia (The Metal Opera Part I, The Metal Opera Part II),
Helloween (The Dark Ride),
Revolution Renaissance (New Era),
Masterplan (Masterplan),
Heavenly (Dust To Dust, Virus)

Μπορώ να σου αναφέρω και άλλες, αλλά πρέπει να μου πεις τις προτιμήσεις σου για να ξέρω…
π.χ αγαπημένη μπάντα (ή και τραγουδιστή μου κάνει :wink:),στυλ (prog-power,epic-power,extreme-power, heavy-power, ξερό-power).
Ο όρος power ανοίχτηκε πολύ το 2000 και υπάρχουν πλέον πολλά στοιχεία με πλήκτρα και τα συμφωνικά μέροι να είναι πιο αισθητά.
Με τον όρο power είναι σαν να ψάχνω βελόνα(cd) στα άχυρα (δισκοθήκη μου)…
Σου αναφέρω μερικά που μου αρέσουν αρκέτα και τα έχω στα καλύτερα μου. Σίγουρα υπάρχουν πιο πολλά αλλά είναι μια αρχή…

Λοιπόν Kamelot,Avantasia,Helloween,Masterplan έχω ακούσει και όχι μόνο από τα '00…
Evergret δεν ξέρω απλά δεν με ενθουσίασαν όταν άκουσα όπως και οι Revolution Renaissance…

Τώρα αγαπημένες μπάντες(από το χώρο του power) EDGUY,Gamma Ray,HammerFall,Blind Guardian,Rhapsody,Sabbaton…

Και από τραγουδιστές Tobias Sammet και Kai Hansen.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο με αυτά.

ΥΓ.Απλά να μην είναι progressive:p, μόνο 2 μπάντες μου αρέσουν και έχουν αυτό το tag:p:p

Now playing: ANORIMOI - Ballada Tou Xeirokinitou
via FoxyTunes

Kυκλοφορει απο την Eat Metal Records (ελληνικη εταιρια) και το αγορασα απο το Steel Gallery στη Θεσσαλονικη.

Ρίξε μια ματιά στους Heavenly. Είμαι 80% σίγουρος ότι θα σου αρέσουν…
Εγώ πάντως θα ήθελα πολύ να ακούσω τον Ben Sotto (τραγουδιστής των Heavenly) να τραγουδάει ένα Ride The Sky. Πιστεύω ότι το έχει ο τύπος…

http://www.myspace.com/heavenlyofficial

Ότι θυμίζει Kamelot και ειδικά EVERGREY… μου κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον! Ευχαριστώ, θα το τσεκάρω! :smiley:
Γενικά όποιαδήποτε μελωδική Progressive Power μπάντα με δυνατά ριφάκια… είναι καλοδεχούμενη!
Γι’ αυτό προτείνετε ανελέητα ότι ξέρετε!

και έπεσες μέσα.
Τώρα ακούω τα κομμάτια από myspace και πραγματικά είναι απίστευτα.Κατεβάζω κιόλας τα albums για να ακούσω ακόμα καλύτερα.Πάντως με κέρδισαν με την πρώτη τα παιδιά.
Και είδα επίσης ότι είναι(αν και άσχετο) και από χώρα που δεν βγαίνουν πολλές μπάντες.

Όντως το έχει ο Ben Sotto αλλά και οι Heavenly. Και συμφωνώ στο ότι η Γαλλία έχει ένδεια στα μουσικά διαμάντια. Και ειδικά στο είδος.

ακούστε Malediction από γαλλία. κάτι heavenly τους τρώνε γιά πρωινό με κορνφλέηκς

Θα τους τσεκάρω και τους πάνω.:)[edit.Δεν μπορώ να τους βρω…έχεις κανά λινκ???]
Πάντως τα κομμάτια που ακούω από myspace παίρνουν κόκαλα!Απίστευτα riffs!

Δύσκολα θα βρεις κάτι γιατι εχουν διαλύσει απο το '97 και υπάρχουν και άλλες ενεργές μπάντες με το όνομα αυτο που δεν είναι απο Γαλλία. Πάντως δεν έχουν σχέση με power και Hansen,Sammet. :slight_smile:

ποιοι διαλύσανε το 97?

http://www.last.fm/music/Mal%C3%A9diction
Αν είναι αυτοί σίγουρα δεν διαλύσανε το '97.

Για τους Γάλλους Malediction δεν λες? Που έχουν στίχο στα γαλλικά…

Πω σορρυ 2007 εννοούσα… My mistake shoot me.