HellFest 2009

Aμα ακουγες τι ελεγαν θα εκανες κι εσυ τα ιδια.:lol:

ε μωρέ πάντα τα ίδια λένε, δε συνήθισες ακόμα??Το σετλιστ ήταν καλό;

2 Κομματια ειδα μονο οποτε καταλαβαινεις.

Ασε που ιδια ωρα ειχε και Brutal Truth(γαμω τις εμφανισεις).

Είστε βλάσφημοι , μόνο εγώ είδα τους Sacred Reich? οι οποίοι ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ.

Για Motley Crue αν και παιδικό απωθημένο , λίγο η κούραση λίγο το δράμα του Vince Neil σε συνδυασμό με τις κονσέρβες backing vocals μας έκαναν να φύγουμε στο 5ο τραγούδι.

Μ/Μ δεν είδα καθόλου , μετά τους Cro-Mags δεν μπορείς να δεις Marilyn Manson , απλά μαθηματικά δηλαδή.

Για manowar εντάξει , “δίνουμε το βραβείο Balls of Steel " στον promoter που είχε τα @@ να μας φέρει” … Δεν θεωρείτε πια σοβαρή μπάντα…και όποιος το αμφισβητεί ας βγάλει τις παρωπίδες… Δεν αμφισβητώ ούτε την προσφορά τους στην μουσική , ούτε τα βινύλια μου… αλλά κάποια πράγματα έχουν και τα όρια τους … δεν έπαιξαν και το “Mon Pere” (καρα λολ ναουμ).

Για Suicidal + Anthrax βγάζω διαρκείας για Μαλακάσα σήμερα κιόλας να πηγαίνω κάθε εβδομάδα.

Θάψιμο για την όλη διοργάνωση έρχεται πιο μετά :lightsabre:
Είμαι ακόμα πτώμα (γέρος άνθρωπος γαρ). Στα πολύ θετικά που είδα τον Angmar και την παρέα του , και πολλούς Έλληνες και μοιραστήκαμε εντυπώσεις :slight_smile:

Παιδιά δώστε ντιτειλσ απο θεμα οργάνωσης χωρου καμπινγκ κτλ. δλδ είχε ντουζιέρεσ? κανονικές τουαλέτες? ζεστη, βροχή ? φαί ποτό τιμές?μεινατε στο καμπινγκ? ετσι να ξέρουμε για του χρόνου

Είναι κάπως υποκειμενικά αυτά… Στο camping δεν έμεινα , μετά τις 6 πρώτες ώρες του φεστιβάλ οι τουαλέτες άρχισαν να γίνονται απλησίαστες.
Μπορώ να σου πω για ότι είδα, και να κρίνεις. Η δική μου παρέα μείναμε στην Nantes, με το gps 37km από το Clisson. Αξιοπρεπές το hotel, demi γαμιστρώνας , αλλά καθαρό και άλλαζαν πετσέτες κάθε μέρα. Για να φτάσουμε στο φεστιβάλ δεν ήταν καθόλου δύσκολο, όμως από το parking στον χώρο του φεστιβάλ θέλαμε 20 λεπτά περπάτημα. Πιο κακό ότι το μισό ήταν περπάτημα σε χωράφια , που κάφροι έστηναν σκηνές στα δρομάκια και επίσης δεν είχε ΚΑΘΟΛΟΥ φώτα , με αποτέλεσμα την πρώτη μέρα να ψάχνουμε με μαντεψιές που είναι το αμάξι.

Ο χώρος του φεστιβάλ , σαν να ζήλεψε την δόξα της Μαλακάσας … ΠΟΛΥ ΧΩΜΑ όποιος αποφασίσει να πάει και να είναι και active (χώσιμο σε πιτς , crowed surf) οπωσδήποτε μάσκα ελαιοχρωματιστή με φίλτρο.
Δεν κάνω πλάκα , κάθε μέρα έβγαζα από τα μούσια μου άπειρο χώμα και από την μύτη μου έβγαζα σκόνη.
Το μπανάκι κάθε βράδυ στο hotel υποχρεωτικό δηλαδής…
Γενικά πέρασα καλά γιατί έχω μια σουπερ παρέα που περνάμε πάντα καλά … ΑΛΛΑ δεν μας βλέπω να ξαναπηγαίνουμε. Το φεστιβάλ έχει άπειρα ονόματα , και όσα και να θες να δεις , δεν αντέχεις, δεν μπορείς να βλέπεις από τις 11:30 το πρωί bands μέχρι τις 02:30 στην καλύτερη. Και λέμε να τα ευχαριστηθείς , όχι να βλέπεις απλά και μόνο εγκυκλοπαιδικά. Σαν παράδειγμα θα σου πω ότι την τελευταία μέρα έκανα απίστευτες περικοπές γιατί η νύχτα ήταν φωτιά π.χ (Suicidal / Hatebreed / Napalm Death / Brutal Truth) και τελικά ήμουν πτώμα, αλλά Suicidal πήγα πρώτη γραμμή ναουμ :metal:
Είδα μια Ελληνίδα ωστόσο που έμενε στο Camping και μου είπε ότι ήταν ανεκτά … ψάξε fora για τις συνθήκες επιβίωσης πάντως για να είσαι σίγουρη.
Αν είσαι πολύ σιχασιάρα μην το επιχειρήσεις.
Προτείνω στους admins ένα section με οδηγούς επιβίωσης στα διάφορα festivals , πάντα η εμπειρία κάποιων σε κάποιο θέμα θα βοηθήσει κάποιον άλλο που θα πάει σαν το πρόβατο στην σφαγή.

Αναφορικά με τους Manowar, απ’ ότι βλέπω o Joey σας προειδοποίησε τουλάχιστον.

Ε για κάτι τέτοια τους γουστάρουμε!

Balls of steel

νταξ’ δεν υπάρχει αυτό!:lol::lol::lol:
Αυτές τις μαλακίες να μην κάνανε…

Μπόλικες φωτογραφίες από το hellfest εδώ

Edit this setlist | More Manowar setlists

Αχ αυτό το Heart of Steel :frowning:

Περι Manowar:

Φωνη Adams στο Θεο. Τρομερη εμφανιση εκ μερους του.
Logan. Δε μ αρεσε. =\ Και γνκ αδυνατω να καταλαβω ποια η θεση του εκει περα.

Σε γενικες γραμμες παντως τους βρηκε ψιλοτραγικους. Σετλιστ υπερβολικα μικρο για 2ωρο (!!) set. Τον (μηπωτωρατι) για κανα 40λεπτο ξερωγω κι ας σοβαρευτουμε. Εισαι σε festival και το ξερεις. Επισης, ξερεις πως απο κατω εχεις παμπολλους ανθρωπους που ταξιδεψαν απο διαφορες χωρες για να ακουσουν METAL (για να γινω λιγο ουγκ) και μονο metal δεν ακουσανε. Ναι, εντυπωσιακο το κλεισιμο με το The Crown And The Ring, αλλα ειχα την εντυπωση πως οι Manowar παραμενουν μια heavy metal μπαντα και μονο αυτο νομιζω πως δεν ειδα εκεινη τη μερα. Κριμα.

Edit: Επισης απογοητευτικοτατοι ηταν οι Queensryche. Setlist θεικο, εκτελεσεις υπο το μηδεν. Φαλτσα και λαθη με το κιλο. Ο μονος που τα πηγε πραγματικα καλα ηταν ο live πληκτρας. Και κριμα ρε γμτ, επειδη μπηκαν με The Whisper για να χωσουν μετα Walk In The Shadows και Screaming In Digital. Και Best I Can και The Thin Line και και. Αλλα δεν. Αν τους εβλεπα υπο normal συνθηκες πιστευω πως δε θα ζουσα μετα, αλλα τι να κανουμε, το θελει η μοιρα μου φαινεται να μη δω ποτε καλο live Queensryche.

παντως για τους queensryche την επομενη που τους ειδα εγω στο dusseldorf ειχαν αριστη αποδοση ειδικα τα φωνητικα.

Τι να σου πω… τοση διαφορα; Στη Γαλλια παντως, βραχνοκοκκορας ο δικος σου. =\ Και το Walk In The Shadows αγνωριστο στις κιθαρες. =\

Double post: Να πουμε κανα δυο λογια και για καμια αλλη μπαντα:

Anthrax: Ωραιοι. Ο νεος τραγουδιαρης δεν ειναι κακος, τζοβενος γκομενος με γρεζι κι ετσι. Το εχει το ταλεντο, αλλα θελει ακομα δουλεια. Χανει στα καθαρα, ενω φαινεται πως το εχει ρε γμτ.

Jarboe: Αποκοσμη. Πραγματικα, στα highlights του festival. Λιγο ομως ρε γμτ, σκαρτα 50 λεπτα δλδ. Τι ειναι αυτα ρε παιδες.

Repulsion: Οι αρχοντες του grind λοιπον. Πολυ ωραια εμφανιση, αν και ειδα ενα μερος της καθιστος απο μια αποσταση, επειδη δε με βασταγαν πλεον τα ποδια μου. Επαιξαν κι ενα Venom, δυο φορες πιο γρηγορα σε σχεση με το κανονικο. :lol:

Melechesh: Σταθεροι. Πολυ ωραια εμφανιση.

Kataklysm: Το χα αχτι να τους δω και δε με απογοητευσαν. Απολαυστικοι.

Immolation: Παιζει και να ναι η καλυτερη live death metal μπαντα. Ο drummer δεν υπαρχει ετσι; Ειναι μια ιδεα.

Amebix: Το πηγα μισο μισο με Immolation και δε το μετανοιωσα. Σιγουρα οχι τοσο σαπιοι οσο στα studio, αλλα με αρεσαν πολυ θα ελεγα. Τιμιο και πωρωτικοι ξερωγω.

Clutch: ΘΕΟΙ. ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ. Χορευαμε μιλαμε. Και ηχος τελειος ρε γμτ. Και Wino να ανεβαινει για γουστοζικο jam στο τελος. Νταξ, τι αλλο να πω;

Saint Vitus: Απιστευτη εμφανιση. Πολυ καλυτεροι σε σχεση με Roadburn. Για του λογου το αληθες: http://www.youtube.com/watch?v=uZuxtmIK5ss

Manowar: Τα ειπαμε.

Queensryche: Επισης τα ειπαμε.

Coalesce: Νταξ, τι να πω. Μπορει να τυχε η συγκεκριμενη εμφανιση τοσο σουπερουαου, αλλα αγγιξαν επιπεδα Dillinger, σχεδον. Κι αυτος ο κιθαριστας, δεν εχω καταλαβει πως παιζει αυτα που παιζει στη κιθαρα. Αμα δειτε κανα βιντεο θα καταλαβετε.

Kickback: ηγδ5τγ65δγφηκξλ6φγ6δυξγριθτ. Ενα μονο θα πω. Πηγα να δω ενα κομματι Gojira, επειδη παιζαν παραλληλα και με πιασαν τα γελια. Κανονικα. Οχι επειδη οι Gojira δε παιζαν καλα. Αλλα η διαφορα ειναι χαωδης οσον αφορα το θεμα live. Μονο Kickback λοιπον, τιποτε αλλο δε σας λεω. Θα βαλω καμια φωτο ομως, οταν τις λαβω, για να δειτε τι μαχαιροβγαλτες ειναι για του λογου τους. Κατα τ αλλα, ειναι με διαφορα η καλυτερη live hardcore μπαντα που εχω δει.

Gojira: Δυο κομματια ειδα γενικα, ωραιοι ητανε. Οπως τους περιμενα δλδ.

Buckberry: Προλαβα να δω λιγο. Ρε αυτοι ειναι καλοι. Κι εχουν κι ενα χιτακι που δεν ηξερα πως ειν’ δικο τους.

Wolves In The Throne Room: Μεγαλη εμφανιση, αψογος ηχος. Ειναι μεγαλη μπαντα ρε. Απο τις πραγματικα μεγαλες των 00’ς.

Torche: Στουδιο δε με τρελαινουν, λαιβ ομως ητανε λουκουμι. Ανεβηκαν κι οι ντραμακλες απο Kylesa σε μια φαση. Ωραιο σκηνικο.

Kylesa: Θηριωδης ηχος, μεγαλη εμφανιση. Πολλα μπραβο στη κοπελια.

Down: Κλαιω.

Eyehategod: Τα ειπαμε.

Outlaw Order: Πολυ δυνατοι κι αυτοι. Στα ιδια καλα επιπεδα, μαλλον.

Napalm Death: Σκισανε, οπως ηταν αναμενομενο, με εκτακτη συμμετοχη απο Lee Dorian παρακαλω.

DevilDriver: Λοιπον, αυτοι λαιβ, ειναι πολυ μεγαλη μπαντα. Και δεν το περιμενα. Μου τα χε πρηξει ο κλασσικος χαρντκοροκαγκουρας φιλοσμ (οχι ο Αουτλο, αυτος δεν ειναι καγκουρας) και δε τον ακουγα. Νταξ, live, πρεπει να φτανουν ιδια επιπεδα με LoG.

Machine Head: Πολυ δυνατη εμφανιση…! Δυστυχως εχασα ενα μικρο μερος για να δω…

Vision of Disorder: …οι οποιοι επαιξαν θεικα…! Γυρισα MH με το που ακουσα το ‘‘Suffer’’.

Brutal Truth: Ειδα ενα μισαωρο κι ειναι μεγαλοι θεοι. Υβρις για τα γουστα μου, αλλα επρεπε να κατσω να τους δω ολοκληρους.

Entombed: Τρομεροι και φοβεροι. Νταξ, τα ξερετε, κλασσικοι καλοι Entombed. Αραξε λιγο κι ο LG και του πιασαμε τη παρλα. Και γνωρισα μια πανεμορφη Γαλλιδα. Αχ.

Motley Crue: Ωραιοι. Κανανε τις βλακειουλες τους, αλλα δε μπειραζει, τους κατευχαριστηθηκα. Μαλλον επειδη ειχα ενα καλο λογο παραδιπλα. λολ. Και γνκ, πρεπει να ζησω στη Γαλλια μια μερα. Εχει πολλα καλα σαν χωρα.

Aura Noir: λολ, ο Απολιον εσβησε το τσιγαρο πανω του, μπας και τσιτωσει ρε παιδι μου εκει στην αρχη του σετ. Δεν παει καλα ο ανθρωπος. Πολυ ωραιοι, αν και με χαλια ηχο.

Electric Wizard: DOOM. Επιτελους ειδαμε Electric Wizard οπως πρεπει. Ηχος φαση σφυρι, βαραει και σπαει το εδαφος στα δυο. Και Λιζ απο κοντα. Συγκινηση ρε γμτ.

Ειναι κι αλλα, αλλα δεν εχω χρονο τωρα. Νεχτ ποστ, σε δοσεις. Πρεπει να ειδα γυρω στις 66 μπαντες ε. Αυτο το πραγμα δεν το χω ξανακανει.

Τωρα αυτα γιατι τα κανεις ? για να βαλουμε τα κλαματα? τι να πω επικο φεστιβαλ…

μα και εγω για αυτο ποσταρα γιατι μου εκανε εντυπωση να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα απο τη μια μερα στην αλλη.τα φωνητικα ηταν τοσο καλα που μου μπηκαν υποψιες για προηχογραφημενα να φανταστεις.τωρα πυ λες οτι την προηγουμενη ηταν χαλια να σου πω την αληθεια ενισχυονται λιγο αυτες οι υποψιες.

κατα τα αλλα ζηλευω τρελα αλλα ας οψεται η παραια που δεν ειχε λεφτα και δεν καταφεραμε να παμε χελφεστ.που θα παει θα το κανουμε

Να συμπληρώσω 3 jammarismata (sic)
Eyehategod + Phil Anselmo : Sister Fuck
Sacred Reich + Dave McClain : Independent
Voivod + Eric Forrest : Tribal Convictions

Παίζει να έχασα και διάφορα άλλα :slight_smile: αλλά δεν έχω και τις αντοχές του Angmar :stuck_out_tongue:

Μωρε το θεμα ειναι πως μπαινω σε πιτ και πιτς, κατι που οσο να ναι σε κρατα σε μια αλφα εγρηγορση. Μετα βεβαια νοιωθω απλα νεκρος, μεχρι την επομενη μερα.

Sacred Reich: Απιστευτοι. Παιζει και να ταν η μεγαλη εκπληξη του φεστιβαλ. Και μπηκαν με American Way… wet dream λεμε…

Killing Joke: Κι αναγκαστηκαμε να το κοψουμε σε μια φαση, επειδη παραλληλα παιζαν οι Killing Joke, οι οποιοι ηταν εξ ισου δυνατοι. Σε αλλη φαση βεβαια. Κι ειχανε τρομερη θεατρικοτητα. Στα πολλα συν, σημειωστε το μπλουζακι Ταακε του λεγε-με-παππουδι-κιθαριστα.

Taake: Παιζει και να μουν ο μονος που του αρεσανε. =\ Λιγο ξεκουρδιστοι βεβαια, αλλα νταξ.

Pain: Πολυ ευχαριστοι κι οτι πρεπει για live.

Skinless: Τους πηγα μισους μισους με Pain και το μετανοιωσα. Επρεπε να τους δω ολοκληρους. Η καλυτερη dm εμφανιση στο φεστιβαλ. Crowsurfing, jombie-death-wall (!) 30 ατομα στη σκηνη κι αλλα τετοια κουφα.

Suicidal Tendencies: Κλασσικοι καλοι Suicidal. Αν δεν ειχα δει την υπερσυναυλιαρα στο Gagarin θα παραμιλαγα. Κλασσικα, εκλεισαν με 80 ατομα στη σκηνη να χοροπηδανε και να φωναζουν. Αλλα δεν επαιξαν Trip At The Brain. =\ Ουτε How Will I Laugh Tomorrow. =\ Και μ λειψανε πολυ. Δε πειραζει ομως, η τιμια μασκα μας εσωσε στον σκονιζμενο χορο του pit.

Voivod: Αυτο. Και το χα δει στον υπνο μου το σκηνικο, ενα χρονο πριν. Καποιοι εδωπερα ξερουν. Γνκ νταξ, με γεμισαν τοσο σε αυτη την εμφανιση, που πραγματικα δεν ηθελα να τους δω στη Μαλακασα.

Dagoba: Ωραιοι, αλλα δεν τρελαθηκα γι αυτο και στα μισα πηγα να δω λιγο

Backfire: Οι οποιοι τα εσπασαν πολυ ασχημα και δεν τους ηξερα καθολου. Τιμιο hardcore λοιπον.

Ufommamut: Καλυτεροι σε σχεση με Roadburn, αλλα με αυτη τη ζεστη, δεν ειχα καθολου ορεξη γι αυτο και πηγα να δω λιγο

Dragonforce: και δεν σας κανω καθολου πλακα. :lol: Ηταν ωραιοι ε! & για να μαι απολυτα ειλικρινης, τους κρυφογουσταρω, απλα δεν το φωναζω παραεξω. :-s

God Forbid: Αρκουντως πορωτικοι.

Soilent Green: Νταξ, τα σπασαν ολα. Χαος, βια κι ο,τι αλλο θελετε. Τρομερη η παρουσια του τραγουδιαρη, θελω να του παρω το σκαλπ και να το κολλησω πανω μου. Αμε.

Enslaved: ΠΑΡΑ πολυ καλοι. Ο ηχος μονο ηταν λιγο χαμηλα και μας ξενερωσε στην αρχη. Αλλα γνκ, τρομερη εμφανιση. Ανυπομονω να τους ξαναδω (οποτε τυχει με το καλο).

Cro-Mags: ΝY hardcore at it’s best. Λυπαμαι οσους ειδαν Manson…

MM: ο οποιος αν βγαλεις τον μπομπατο ηχο και το φασαριοζικο σκηνικο, μια μετριοτητα και μιση.

Destruction: Χαλια. Απλα. Εφυγα για να δω

Pestilence: οι οποιοι δεν ειχαν καμια σχεση με το χαλι στο Gagarin. Απο καθε αποψη.

Koritni: Hard rockαδες. Δεν ειχα κατι ενδιαφερον παραλληλα κι εκατσα να τους δω. Αρκετα ευχαριστοι.

Cradle of Filth: 0. ή μαλλον, υπο το 0. Η φωνη δεν του βγαινει καθολου πλεον, αφου προσπαθουσε να κανει growls κι ουτε εκει δεν τα καταφερνε. Καταλαβα ομως πως αν ειχαν εναν πραγματικο death metal τραγουδιστη στη θεση του, θα μου αρεσαν πολυ ως μπαντα.

Soulfly: Καλυτεροι απ οτι περιμενα, αλλα και παλι δεν. Βαρεθηκα μετα απο ενα σημειο.

Pig Destroyer: Αυτο το πραγμα που παιζουν στο studio ΔΕΝ βγαινει live δυστυχως. Κριμας γιατι περιμενα πολλα.

August Burns Red: Τρελη πυγμη. Μπραβο στα παλικαρια, το χουν και στο θεμα λαιβ.

Misery Index: Σε γνκ γραμμες ωραιοι, αλλα μ εκαναν να νοσταλγησω την οικογενειακη ατμοσφαιρα του AN. =\ Φερτε τους παλι ρε γμτ.

Papa Roach: Περαν πλακας & υπερβολων, παιξαν αντρικεια! Τους παραδεχομαι.

Η&Η: Δε μ αρεσανε. =\

Europe: Τους προλαβα λιγο στο τελος. Πωπω χαμος γινοταν! Cherokee και Final Countdown με δυο Ελληνικες σημαιες στον χωρο! Επειδη ο Ελληναρας, επιβιωνει παντου και παντα συναυλιακα :!: Παρεπιπτοντως, ημανε με την παρεα που ειχε την πειρατικη. Το πιασατε το υποννοουμενο. ;p

Edit: Θυμηθηκα τι ξεχασα. Τι ποντιος. Volbeat!! Παιδια, αυτη ειναι μεγαλη μπαντα ε. Τα κομματια τα γραφουν με σκοπο να τα παιζουν λαιβ. Εαν ερθουν ποτε Ελλαδα, ουτε τα κοκκαλα μας δεν θα βρουν την επομενη μερα.

α ναι, και Orange Goblin. Καλοι, αλλα δεν ξερω ρε γμτ. Ηθελα κατι το παραπανω.

Edit: Ειναι κι αλλα που ξεχασα.

Epica: Καρδουλες για την κοκκινομαλα. Ωραια παιξανε.

Betrayed: Πηγα να παρω μια γευση. Hardcorικο κι ωραιο.

Amon Amarth: Καθισα κι ειδα λιγο. Τα εσπασαν πολυ ασχημα. Και τρελη ανταποκριση απο κοσμο.

Hatebreed: Οπως ακριβως τους περιμενα. Σθενος και τα σχετικα.

Mastodon: Φοβερη εμφανιση, οσο πανε και βελτιωνονται στο θεμα.

Κι εαν ξεχναω κανενα ακομη, τριτο ποστ, τι να γινει.