Hello fellas

Οτι πετυχες το ιδιο με το να μην ειχες παει να ψηφισεις, απλα πηγες. Μεγαλη επιτυχια.

Εγώ πάντως κανονικά ρώτησα.

Θέλω να πω, έστω ότι έχουμε δυνητικά 100 ψηφοφόρους και από αυτούς οι 30 δεν θέλουν να συμμετάσχουν.

1. Πρακτικά, είτε πάνε και ρίξουν άκυρο είτε δεν πάνε κάθολου, οι έδρες θα μοιραστούν με βάση τους 70 που θα πάνε.
  2. Συμβολικά, αμφιβάλλω πως θα κάνει διαφορά στο παρόν πολιτικό σύστημα, δεν θα ταρακουνηθεί περισσότερο είτε στη μία περίπτωση (άκυρο) είτε στην άλλη (αποχή). Για την ακρίβεια δεν θα ταρακουνηθεί καθόλου εκτός αν οι 30 αποφασίσουν πέραν της αποχής (ή του άκυρου) να έχουν και άλλου τύπου πολιτική δράση, προφανώς ακτιβιστική και κατά προτίμηση όχι διασπασμένη σε ομάδες των 2-3 που θα καταγγέλουν τους υπόλοιπους 27-28. Αλλά αυτό είναι μια διαφορετική συζήτηση.
6 Likes

Κι εγω κανονικα απαντησα.

Το ξέρω, στον παρεξηγιάρη τον Γράκχο αναφερόμουν.

1 Like

Αν είναι να τηρούνται οι νόμοι περί υποχρεωτικής παρουσίας στην εφορευτική ,να τηρούνται και στην ψήφο. Τι όχι; :thinking:
Να δούμε που θα πάνε αυτά τα κομματάκια που κομπάζουν για 40αρια και 30αρια

@Lupin είναι υποχρεωτικό να πάει κάποιος δικαστικός αντιπρόσωπος στις εκλογές;

Όχι, δηλώνεις σε πρώτη φάση και αν σε επιλέξουν πας -μπορείς να αρνηθείς τον διορισμό μετά όμως, αν πχ μένεις Αθήνα και σε στείλουν Ρόδο ξέρωγω

1 Like

Η άποψη μου λοιπόν είναι ότι αφού ο δικαστικός παίρνει κάπου στα 800, ο γραμματέας κάπου στα 100 (έχω πάει μια φορά) άνετα περισσεύουν αλλα 100 να τα μοιραστούν 2 άτομα και να κάνουν την εφορευτική και όχι να υπάρχει απαίτηση να είναι εκεί 15 ώρες,να χάσει την Κυριακή του, να χάσει ότι έχει κανονίσει να κανει με καφέ και φαι πληρωμένο από την τσέπη του

1 Like

110% μαζί σου σε αυτό, το λένε οι πάντες χρόνια -για αυτό και συνήθως ο δικαστικός, αν δεν είναι τριμάλακας δίνει κάτι έξτρα και στον γραμματέα και στην εφορευτική + κερνάει τους καφέδες/φαγητό μέσα στη μέρα (αν και συνήθως τα παρέχει αυτά ο Δήμος)

αλλά προφανώς δεν είναι το ίδιο και θα έπρεπε να αποζημιωθεί και η εφορευτική σε ένα ποσοστό κανονικά

1 Like

Η Εφορευτική θα έπρεπε να πληρώνεται. Επίσης, η επιλογή είναι με “κλήρωση”, όχι ακριβώς με κλήρωση. Έχω πετύχει πατέρα και κόρη. Έχω πετύχει άτομο να καλείται σε 2-3 συνεχόμενες εκλογές. Επίσης, ποτέ δεν πετυχαίνεις πολύ μεγάλους σε ηλικία. Τα παλιότερα χρόνια πάντως τα πράγματα ήταν πιο αυστηρά, πλέον ζούμε σε λιγότερο πολιτικοποιημένες εποχές πιστεύω κι αυτό έχει αντίκτυπο σε όλα όσα συζητάμε.

Στις προηγούμενες είχαμε έναν που πετούσε για Κάουνας :stuck_out_tongue:, ήρθε πρωί-πρωί ο άνθρωπος και κατά τις 1:30 το μεσημέρι η δικαστικός τον άφησε να φύγει, προφανώς. Καταμέτρηση κάναμε με ένα άτομο από την Εφορευτική.

2 Likes

Το όριο για την εφορευτική ρε είναι τα 65.

1 Like

Το να ψηφίζεις δεν έχει να κάνει μόνο με το ποιοι θα εκλεγούν. Αν ψηφίζουν όλοι ξέρεις που βρίσκεται το εκλογικό σώμα και δεν μπορεί να υπάρχει δικαιολογία “όλοι ίδιοι είναι” ή “φταίνε οι άλλοι”. Είναι όση και η διαφορά μεταξύ δείγματος και ολόκληρου πληθυσμού, στο ένα (ελπίζεις ή όντως) κάνεις καλές προσεγγίσεις και στο άλλο έχεις γνώση.

Εντάξει παιδιά υπάρχει και αυτή η επιλογή για όποιον δεν θέλει να πάει εφορευτική επιτροπή. Και αυτή τη φορά ο επόμενος γιατρός θα γνωρίζει και δεν θα κάνει το λάθος να μην δώσει αναρρωτική.

Για μένα θα έπρεπε να παίρνουν άτομα άνεργα που είναι στον ΟΑΕΔ και προφανώς να τους δίνουν κάτι.

Αν κάποιος έχει ήδη εργασία ή να τον πληρώνουν ή να δικαιούται 1 μέρα ειδική άδεια απο την εργασία του.

Ειναι εξωφρενικα απαραδεκτο να ζητάς απο καποιο που λιωνει για μερες στην δουλεια να δουλεψει άλλη μια μέρα χωρίς πληρωμη.

2 Likes

Ή μπορεί να δουλέψει μια μέρα εφορευτική και να πάρει 2 μέρες ρεπό το χειμώνα να πάει να μαζέψει ελιές στο χωριό :clown_face:

Το μόνο που θα πω είναι :

Όταν είδα τους Candlemass (πρόλαβα 1-2 κομμάτια) , επκράτησε ενθουσιασμός.

Όταν βγήκαν οι Rotting Christ , όπως είπε και ο Σάκης περίτρανα : " ΠΟΥ***Α ΟΛΑ"!!

Τα σκηνικά και η όλη φάση των Ghost , όμως είναι άλλο level. ο Tobias ξέρει να επικοινωνεί καλά με το κοινό και να χαρίζει ένα φαντασμαγορικό show και να κάνει το σανίδι να σείεται!

2 Likes

με εκλογές-ψήφο-εφορευτική τι έγινε τελικά;

2 Likes

ας πούμε ότι πήγα και στα 2 και πρόλαβα να τα κάνω όλα!

2 Likes

Παντως στο εκλογικο τμημα που πηγα σαν γραμματεας δεν ηρθε κανεις απο την εφορευτικη και ο φιλος δικηγορος δεν ασχοληθηκε καθολου. Μαλιστα 2 ηρθαν και ψηφισανε και δεν τους ειπαμε τιποτα.

Εμεις τους καναμε ψιλομανουρα, γιατι λεγανε οτι δεν το ειχανε μαθει και κατι τετοια φιδια για δικαιολογιες :stuck_out_tongue:

2 Likes

Εσυ εισαι σκληρος κρυφομανογουορας τελικα :stuck_out_tongue:

2 Likes