Hello fellas

Νέο μέλος και είπα να συστηθώ και ταυτόχρονα να μοιραστώ τον πόνο μου. Ιάσονας λοιπόν, χάρηκα!

Και εκεί που ανυπομονούσα για candlemass και ghost αυτή την Κυριακή και έχω κλείσει απ’ τους πρώτους εισιτήριο σκάει χαρτάκι για εφορευτική επιτροπή. Και αναρωτιέμαι ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΩ;

Πόση διάρκεια έχει αυτή η ρημάδα η επιτροπή ρε παιδιά; Θα προλάβω τους ghost;

Ας με ξεματιάσει , κάποιος! Επικαλούμαι τον PAPA EMERITUS!

13 Likes

Καλώς ήρθες φίλε

Θα πας το πρωί κανονικά κύριος τα πάντα όλα … και θα πεις στον/στην δικαστικό αντιπρόσωπο ότι μπορείς να κάτσεις μόνο μέχρι το μεσημέρι και μετά να έρθει άλλος

Συνήθως εάν είναι τζιμανι ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας αφήσει να σπάσετε σε βάρδιες μεταξύ σας ( η εφορευτική )

3 Likes

Απο μενα ειναι οχι. Απλα καις τη ψηφο. Δυστυχως. Σε ολες τις υπόλοιπες περιπτωσεις υπαρχει ρίσκο.

4 Likes

Δηλαδή σκέφτεσαι σοβαρά ότι θα χάσεις τη συναυλία για να μετράς σταυρουδάκια?

Δύο φορές με βάλανε , τη μία πήγα να ψηφίσω 18:50 και την άλλη πήγα το μεσημέρι , καμία δεν εμεινα ούτε λεπτό παραπάνω ,και τις δύο άκουσα κάτι σχόλια από τους υπόλοιπους της εφορευτικής ,που με ήξεραν κιόλας, τους απάντησα ότι έχω δουλειά στο χωράφι, δε με πληρώνει κανείς για να κάθομαι εκεί μεσα. Τέλος.

Στη χειρότερη , πήγαινε το πρωί και κάνε λάθος στα ψηφοδέλτια συνέχεια . Να δίνεις πακετακια χωρίς ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ ξερωγω ή κάνε ότι χαζεύεις με οτιδήποτε άλλο για να σε διώξουν.

Αν δεν καίγεσαι να ψηφίσεις μην πας καν

3 Likes

Καλημέρα παιδιά !

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Όπως τα λέτε είναι . Εγώ σκέφτομαι να πάω παρ’ όλα αυτά να τους πιάσω να τους πω ότι έχω ένα σημαντικό project για την δουλειά και πρέπει να παραδοθεί αύριο πάση θυσία. Θα κάνω επίκληση στο συναίσθημα όπως λέγαμε στο λύκειο και θα προσευχηθώ στον papa emeritus να μου δώσει την ευλογία του!

Καλως ηρθες! Αμα πας πρωι, τους βοηθησεις και εξηγησεις οτι εχεις υποχρεωσεις δεν νομιζω να αντιμετωπισεις κανενα προβλημα να φυγεις μια ωρα το μεσημερακι να σαι κομπλε.

1 Like

Δεν έχει σταυρουδάκια αυτή τη φορά

1 Like

Όχι δίκιο έχει. Θα έχει μετά στο ΟΑΚΑ! :stuck_out_tongue:

Νταξ μην το κάνετε αυτό, να χαρείτε :stuck_out_tongue:
Ούτε στον δικαστικό αντιπρόσωπο είναι ευχάριστο να κλείνει 25-26 ώρες ξύπνιος και με μια τεράστια ευθύνη για 800-900 ευρώ -μισθό που δεν βγάζει ούτε σε μήνα, στο γραφείο που δουλεύει για να πληρώνει 600 ευρώ σε εισφορές κάθε μήνα χωρίς δώρα-, ούτε στον γραμματέα που θα πάρει 100 ευρώ και συνήθως είναι φοιτητής ή άνεργος.
Οκ δεν πληρώνεται ο της εφορευτικής, επιλέχθηκε όμως από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η μη προσέλευσή του ναι, είναι αδίκημα -αρέσει δεν αρέσει. Τέλος :stuck_out_tongue:
Αν κάποιος έχει με αυτό πρόβλημα, ας κάνει μια προσφυγή κατά του νόμου/whatever που ορίζει τη διαδικασία διεξαγωγής εκλογών, ορισμού αντιπροσώπων κτλ -να δούμε τι θα γίνει.

Sorry αλλά σκεφτείτε λίγο και αυτούς που βρίσκουν ευκαιρία τώρα να βγάλουν πρώτη φορά λεφτά στην άκρη για διακοπές τον Αύγουστο ή να καλύψουν κάποιες ανάγκες τους, μέσω μιας διαδικασίας πολύ αγχωτικής και ιδιαιτέρως κουραστικής. Προφανώς μαλακία να σε χώσουν από το πουθενά, it is what it is όμως -και μην ξεσπάτε στους αντιπροσώπους ή γραμματείς, δεν σας όρισαν αυτοί.

Κανένας δικαστικός αντιπρόσωπος δεν θα στείλει μπάτσους να σε φέρουν από το σπίτι σου, ούτε μανούρα ιδιαίτερη θα σου κάνει στο τμήμα αν δεν θες να κάτσεις, βοήθεια θα θέλει λίγο -έστω και για μια ώρα. Ούτε ο πιο λοβοτομημένος δικηγόρος δεν θα μπει σε αυτή τη διαδικασία.
Επίσης την άλλη Κυριακή δεν θα έχει σταυρούς, οπότε η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύκολη -θεωρητικά 9-10 το βράδυ θα έχουν τελειώσει τα πάντα, η εφορευτική από πολύ νωρίτερα.

Αν δεν θες να ψηφίσεις, μην πας. Αν πας και σου πουν να κάτσεις, αν θες κάθεσαι, αν θες φεύγεις και τους λες ξεκάθαρα ότι έχεις κανονίσει κτλ. Απλά μην ταλαιπωρήσεις αυτούς που θα είναι εκεί από τις 5 τα ξημερώματα -που ίσως έχουν έρθει και από του διαόλου, με δικά τους έξοδα κτλ, για να βγάλουν ένα 500άρικο στο τέλος.

11 Likes

Πέρα από τα πολύ σωστά που επισημαίνει ο @Lupin, εγώ να προσθέσω ότι είναι απαράδεκτο να γίνονται ευθείες προτροπές σε αποχή.

Ναι ρε, μην πας να ψηφίσεις, γιατί; Για να πας σε μια συναυλία.

Είμαστε με τα καλά μας;

2 Likes

Αν με ρωτας εμενα, χωρις να εχω κανενα θεμα με την αμοιβη του δικαστικου αντιπροσωπου, θεωρώ τουλαχιστον ανηθικο σε καπιταλιστικη χωρα να προσφερεις την εργασια σου χωρις την παραμικρη αμοιβή. Αν θελουν εθελοντές υπαρχουν τα κομματα και οι στρατοι τους. Σεβομενος την καθε αποψη και κυριως τους νομικους (που ευτυχως η δυστυχως εχω πολλους στον κυκλο μου).

1 Like

Σ’ αυτό δεν διαφωνώ καθόλου, πιστεύω κι εγώ ότι θα έπρεπε όποιος καλείται να εργαστεί στην εκλογική διαδικασία να αποζημιώνεται γι’ αυτό.

Άλλο αυτό όμως κι άλλο το “ε ας μην πάω να ψηφίσω καθόλου και μπλέξω”.

Απορώ με την ευκολία που δηλώνετε όλοι πως ΚΑΝΕΝΑΣ δικαστικός αντιπρόσωπος δεν πρόκειται να στείλει μπάτσο σπίτι σου. Ειδικά, από τη στιγμή που όλοι ξέρουμε το προφανές:

Τα πράγματα είναι απλά. Κάνεις αδίκημα και το κάνεις ενσυνείδητα, είτε γιατί θες να πας σε συναυλία, είτε γιατί θες να πας για μπάνιο, είτε γιατί πολύ απλά απέχεις από το εκλογικό πανηγυράκι (όσο και αν κάποιοι το κρίνουν ως απαράδεκτο). Κοινώς, όταν διαπράττεις ένα αδίκημα, κοιτάς να προφυλάξεις τον εαυτό σου από πιθανές επιπλοκές και δεν κρέμεσαι στην καλή διάθεση οποιουδήποτε. Το αν θα σε κυνηγήσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος -και πόσο- είναι προφανώς στο χέρι του. Μπορεί να σε κρατήσει όσο θελει, μπορεί να στείλει μπάτσο σπίτι σου, μπορεί να σε καταγγείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Δεν είναι το πιθανότερο, εννοείται, μπορεί να είναι και ουσιαστικά εξαίρεση στον κανόνα. Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει συμβεί. Όσο το νομικό πλαίσιο είναι αυτό, θα συμβαίνει.

2 Likes

Ναι ρε παιδί μου, σε όλα σωστός είσαι, δεν αντιλέγω -απλά και εγώ λόγο εμπειρίας θεωρώ το να σου στείλουν αστυνομία να σε μαζέψει έχει τόσο μικρή πιθανότητα να συμβεί, που σχεδόν το αποκλείω από το να γίνει actual. Mιλάω κυρίως για αυτό που κατά βάση συμβαίνει -λίγο γκρίνια στο τμήμα από τον δικαστικό αντιπρόσωπο, άντε καμιά λεκτική ακρότητα αν έχει φτάσει στα όριά του και αυτό.

Για το αν πρέπει να πάει κανείς ή όχι να ψηφίσει, είναι άλλη εντελώς κουβέντα -όχι νομίζω άμεσα σχετική με την παρούσα ανησυχία του φίλου παραπάνω για την κλήση του στην εφορευτική επιτροπή

Η λογική του μπαχαλέματος της διαδικασίας από το συγκεκριμένο πόστο με ενοχλεί -που έχει άμεσο αντίκτυπο μόνο στα παιδιά που εκείνη τη μέρα τρέχουν τη διαδικασία

1 Like

Βρε συ, εμπειρία μπορεί να μην έχω προσωπικά (μια φορά κληρώθηκα και δεν πήγα προφανώς), αλλά (όπως πολλοί φαντάζομαι) έχω φίλο δικηγόρο που μου χει αναφέρει περιπτώσεις (ειδικά όταν είχα κληρωθεί και τον ρώτησα σχετικά).
Εντιτ, τον ρώτησα ξανά. Από την εμπειρία του, οι πιθανότητες να στείλει μπάτσο σπίτι σου ο δικαστικός είναι 5%. Το να σε αναφέρει στον εισαγγελέα, 0,1%. Επίσης, η οδηγία του ΔΣΑ είναι συνήθως να μην γίνονται αναφορές.

Ειδικά από τη στιγμή που, όπως και να το κάνουμε, έτσι όπως είναι τα πράγματα, η κοπάνα σου γίνεται σε βάρος κάποιου άλλου πολίτη αλλά και των δικαστικών αντιπροσώπων, καλό θα ήταν να μην πας ωραίος και άνετος πχ να ψηφίσεις και να πεις “τα λέμε βλάκες, πάω για συναυλία, καθίστε εσείς να μετράτε σταυρούς”. Κάνεις το αδίκημα; Σεβάσου τον άλλον που δεν το κάνει. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες να μη μπαχαλέψει κανείς τη διαδικασία. Γιατί πολύ απλά, καμία εκλογική διαδικασία δε θα σαμποτάρεις, τους υπόλοιπους θα δυσκολέψεις και θα γίνεις μαλάκας, κάτι που με το φτωχό μου το μυαλό, είναι απευκταίο.

1 Like

Όντως, κάποιοι το κρίνουμε ως απαράδεκτο, γιατί μπορεί για κάποιους άλλους οι εκλογές να είναι πανηγυράκι, το σέβομαι αυτό, ειλικρινά, αλλά εγώ ήξερα ότι αν έχεις εχθρική στάση απέναντι στη διαδικασία των εκλογών, για τους σωστούς λόγους όμως, όχι επειδή βαριέσαι ή έλα μωρέ ή θες να πας συναυλία ή για μπάνιο ή οτιδήποτε, αυτό που κάνεις δεν είναι να απέχεις, είναι να πας στο γαμίδι το εκλογικό τμήμα και να ρίξεις άκυρο. Αν κάνω λάθος, στη διάθεσή σου να με διορθώσεις.

Πάντως και εγώ λόγω εμπειρίας, έχω παρατηρήσει ότι εκτιμάται η ειλικρίνεια σε τέτοιες περιπτώσεις, περισσότερο από τις δικαιολογίες τύπου “δεν το ήξερα, πετάω σε μια ώρα”, απαξ και το να κάτσεις έστω λιγάκι -όπως προέτρεψα και τον φίλο παραπάνω- έστω για μια ωρίτσα δηλαδή και βοηθήσεις τη διαδικασία (λανθασμένα δεν το τόνισα και στη κατακλείδα μου, touché)

(η δουλειά της εφορευτικής, με φουλ άτομα απαρτία, μπορεί να τελειώσει σε 4-5 ώρες και να φύγουν και οι 6-πόσοι-είναι-δεν-θυμάμαι- πριν το μεσημέρι)

1 Like

Τι διαφορά έχει;

Πρακτική δεν έχει σίγουρα, εγώ λέω πως ούτε συμβολική έχει.

1 Like

Ούτε νόημα συζήτησης, από τη στιγμή που ένας άνθρωπος που κρίνει ως απαράδεκτο το να μην ψηφίζεις, θεωρεί ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι σωστοί και οι λάθος λόγοι για να δυσπιστείς/κρίνεις αρνητικά/γουατέβερ τις εκλογές. Επιπρόσθετα, μάλλον θεωρεί πως γνωρίζει και ποια είναι όχι απλά η βέλτιστη αλλά η μοναδική ενδεδειγμένη πρακτική που οφείλει κανείς να ακολουθήσει στην περίπτωση που ισχύουν τα παραπάνω, μην τυχόν και προσβάλλει κανείς την εκλογική διαδικασία.

1 Like

Α, μάλιστα, πήγαμε εκεί τώρα… ΟΚ…

Εντάξει λοιπόν, αφού δεν υπάρχει νόημα συζήτησης, συνεχίστε τα περί σκαπουλαρίσματος.

1 Like