*είμαι σίγουρη ότι μερικά geeks εδώ τσίμπησαν με τον τίτλο (μην ανησυχείτε παιδιά κι εγώ δικιά σας) *
Hello λοιπόν σε όλους στο forum και για να γίνουν οι συστάσεις σωστά περνάω στο προκείμενο: (aka ΜΠΑΝΤΕΣ )
all time favourites:
Radiohead -> Έρωτας με την πρώτη ακρόαση… Σχεδόν… Αν ψάχνετε κάτι… Το έχω. Ακόμα και υλικό από τον καιρό που ακόμα λέγονταν “On a Friday”. Ενορχηστρώσεις και στίχοι άφταστοι για πολλούς μουσικούς με ελάχιστες εξαιρέσεις… Εξαιρέσεις όπως ο wilson και οι Porcupine Tree… Όχι πως είμαι παλιά φαν, νέα είμαι… Αλλά έχω πάθει εμμονή με πολλά κομμάτια τους… Μια λέξη έχω και αυτή είναι NORMAL!
Τώρα, περιμένω να με “βρίσουν” κάποιοι αλλά το ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ μ’αρέσουν οι Oasis και δεν το παίρνω πίσω… Αγαπημένο κομμάτι μου το Gas Panic! Έχουν πολλά καλά κομμάτια που είναι σχεδόν άγνωστα (πχ take me away), τους πάω και ας είναι, γενικά, τα “καλύτερα” παιδιά.
από εκεί και μετά, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω… βρεττανικά συγκροτήματα από το '60 μέχρι σήμερα, downtempo ηλεκτρονική/ trip hop κυρίως αλλά είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η ποιότητα στη μουσική είναι κυρίως θέμα ενορχήστρωσης και όχι είδους… Αν ένα τραγούδι είναι καλοφτιαγμένο δε με νοιάζει αν είναι pop ή whatever, θα το ακούσω (ανάλογα πάντα με τη διάθεση… δε γίνεται να έχεις τις μαύρες σου και να βάλεις leona lewis, δε γίνεται )
Ενδεικτικά τραγούδια που περνάνε συχνά από τις playlist μου:
Layla -> eric clapton σε οποιαδήποτε εκτέλεση
you do something to me->paul weller
temporary peace/a natural disaster-> anathema
my gift of silence/pain-> blackfield
albums in absentia/fear of a blank planet + χύμα τραγούδια από τα υπόλοιπα->porcupine tree
insurgentes both cds->wilson είσαι μεγάλος
μια απ’όλα (με μεγάλη αγάπη στο “I might be wrong Live Recordings”) -> radiohead
εκτός από τα πασίγνωστά τους προσθέτω και take me away/talk tonight->oasis
miss you/gimme shelter/anybody seen my baby/you can’t always get what you want/sympathy for the devil/shine a light->αγαπημένα από rolling stones
a day in the life/come together -> τα 2 αγαπημένα μου από τα σκαθάρια
stand inside your love/1979-> smashing pumpkins
bloodflowers album-> πολύ υποτιμημένο άλμπουμ από τους cure
club foot-> kasabian
όλο το dummy -> portishead
love burns/in like the rose/spread your love -> black rebel motorcycle club
come as you are/ something in the way -> nirvana
i suppose -> puressence
opeth-> τα ήρεμα τους
vermilion pt 2-> slipknot
roulette/aerials/spiders/toxicity/chop sueye-> system of a down
don’t fear the reaper/astronomy -> blue oyster cult
urban hymns-> όλο το άλμπουμ από the verve
only happy when it rains/i would die for you -> garbage
back together ->babybird
gorecki -> lamb
weak/charlie big potato -> skunk anansie
όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά… προφανώς και ακούω περισσότερες μπάντες και περισσότερα είδη (πχ jazz/blues κλπ ) αλλά όσο το σκέφτομαι τόσο θα προσθέτω και δεν θα τελειώσω ποτέ Παίζω πλήκτρα και προσπαθώ ανεπιτυχώς να μάθω κιθάρα σε μια σκεβρωμένη αντίκα
Πιο πολύ για ντιτζέη θα έλεγα.#-o Πολύ ωραία ακούσματα! Και οι Οasis, αν και δε μ’ εξιτάρουν έχουν βγάλει τραγουδάρες (πχ Μaybe για μενα). Κάποιοι θα το εκτιμήσουν!
Καλωσήρθες και καλά ποστ.
Α, και κάτι άσχετο: τον αθλητικογράφο το Φιλέρη τι τον έχεις?
όχι δεν έχω καμμία σχέση με τον αθλητικογράφο, ούτε τον άλλο τύπο τον Leris ξέρω… Τώρα τον πρωτοακούω τον αθλητικογράφοκαι δεν έχει σχέση με το όνομά μου, μην το ψάχνετε. Τώρα, προγραμματίστρια… δεν ξέρω αν με λες… Εξαρτάται από τη γλώσσα Σε άλλες γράφω καλά, σε άλλες χρειάζομαι εμπειρία. Όσο για το linux, είναι ΤΥΧΑΙΟ που ξεκίνησα να ποστάρω από εκεί… 1η φορά βρήκα το site όταν βγήκε το insurgentes γιατί σας είδα στο google search Όσο για τα ακούσματα… Είμαι άνθρωπος της διάθεσης… Μπορεί να έχω playlist που δεν ακούγονται με τπτ… να το ρίξω από disturbed σε joss stone γιατί μου τη βάρεσε…
Και όχι δε σπούδασα λόγω ΟΚ Computer… Διάβασα Douglas Adams όμως γι’αυτό… Δεν ήξερα τη σχέση τους στην αρχή και όσο διάβαζα “OK Computer” και για τον Marvin, έγινε το διάβασμα interactive εμπειρία. “Βρείτε references στο ΟΚ Computer και κερδίστε ένα απόγευμα με πολύ πολύ κάψιμο”
ε δεν την έκανα και κατευθείαν… πέρασαν μερικές ωρίτσες… Μπήκα και σε πιο light πράγματα… Ε μετά είχα διάθεση για τραγούδι και αισιοδοξία… To πρόβλημα είναι ότι αντι να φτιάξω άλλη playlist απλά προσθέτω κομμάτια… Μερικές φορές το βλέπεις το αποτέλεσμα και είναι τραγικό, ακόμα και αν ακούω μόνο 10 από τα 200 τραγούδια στο repeat και αυτά τα 10 να κολλάνε μεταξύ τους
@leris: huh? το ότι τον “μπαίρνουν” με smilie χαρούμενο, πρέπει να το θεωρήσω καλό ή όχι; lol…