Σωστοσσσσσς
Μεμονωμένο γεγονός τρολλακια μου μικρά
Ηρθε η ωρα για το παραλήρημα που ειχα υποσχεθει. Μετα απο 4 δισκους που ενω ειχαν καλες στιγμες δεν ηταν ανταξιοι του μεγαλου ονοματος της μπαντας, (η τελευταια μεχρι τωρα δισκαρα τους για μενα ηταν το καταπληκτικο keeper the legacy), ερχεται το Reunion, οι 3 τραγουδιστες και το:
Μια συντομη περιληψη οσων περιλαμβανει ο δισκος:
Out for the glory: ξεκιναει σαν powerαδικο south of heaven, στη συνεχεια εχει ενα καταπληκτικο καλπαζον riff που σαν να σε βαζει σε χρονοκαψουλα σε γυρναει στα 80s-90s. Ολο το κομματι εχει μια dreamy νοσταλγικη υφη. Καπου πεταγεται και ο Kai και θυμιζει λιγο walls of jericho εποχες, αν και το κομματι θυμιζει περισσοτερο keeper I ή gamma ray εποχης land of the free. Στις πρωτες ακροασεις μου φαινοταν ωραιο αλλα λιγο generic, με τον καιρο το εχω αγαπησει. Καλύτερη στιγμη: Τα πολυ ωραια μελωδικά leads.
Fear of the fallen: μαλλον το αγαπημενο μου κομματι στο δισκο, καρα-μπαμ Helloween περιοδου του λατρεμενου Andi. Αρκετα συναισθηματικο κομματι παρα τα γκαζια του. Το ρεφρεν ειναι απιστευτο, εχει και αυτη την κλασικιζουσα υφη που οταν χρησιμοποιουν οι helloween βγαζει μονο διαμαντια. Μετα τη δευτερη φορα επαναληψης του ρεφρεν εχει και ενα καταπληκτικο σολο που με γυρναει πισω στο time of the oath. Γενικα ολος ο δισκος εχει απειρη κιθαριστικη δουλεια και πανεμορφα leads. Καλυτερη στιγμη: το ρεφρεν.
Best time: το Unisonic-ο/Μπονζτοβικο χιτακι του δισκου, ωραιο και ανεβαστικό, εστω και αν ο στιχος ειναι καπως παιδικος. Επισης θυμιζει και I want out/future world αλλα σε πιο ροκ φορμες και χωρις να ειναι εξισου γαματο με τα δυο προαναφερθεντα. Ας πουμε με λιγα λογια πως ειναι το εμπορικο κομματι του δισκου, φτιαγμενο για ραδιοφωνο σε καποια χωρα που οι mainstream ροκ ραδιοφωνικοι σταθμοι της δεν εχουν σταματησει να βαζουν μουσικη που βγηκε απο το 2005 βαρια 2010 και μετα. Καλυτερη στιγμη: εχει ενα ωραιο συντομο σολακι σε καποια φαση λιγο μετα τη μεση, που ειναι μαλλον και η καλυτερη στιγμη του κομματιου.
Mass polution: το καλυτερο Motley crue (οκ θυμιζει αρκετα και Pink cream 69 του θειου Andi) κομματι ολων των εποχων το εχουν γραψει οι Helloween και ειναι αυτο. Λυσασμενο κουπλε, γαματες κιθαρες και θεικο ροκαδικο ρεφρεν. Καπου στο 2:09 αρχιζει ενα χτισιμο που φερνει στο νου λιγο τους Whitesnake και στο 2:42 αρχιζει ενα σολο ΣΚΕΤΗ ΚΑΒΛΑ απο αυτα που τσουγκρας το ποτηρι και κατεβαζεις ενα μισολιτρο μπυρα επιτοπου σαν φορος τιμης στο ποσο γαμησε το σολο. Καλυτερη στιγμη: την εγραψα μολις!
Angels: αυτο στις πρωτες ακροασεις ειχα την εντυπωση πως θα εξελιχθει στο occasion avenue ή κατι τετοιο του δισκου, το γαματο μελωδικο prog κομματι. Τελικα δεν με επιασε και τοσο πολυ, αλλα το (μερικο) κατεβασμα των ταχυτητων λειτουργει πολυ καλα μεσα στη ροη του δισκου. Μαζι με το best time, το indestructible και το cyanide ειναι τα 4 κομματια του δισκου που δεν ειναι για 10/10, αλλα δεν τρωει skip κανενα τους και ακουγονται παρα πολυ ευχαριστα. Καλυτερη στιγμη: το κατεβασμα και μετα ανεβασμα ταχυτητων στο ρεφρεν ειναι πολυ ενδιαφερον.
Rise without chains: Andi’s helloween και παλι, σε ενα κομματι που ολα τα επιμερους στοιχεια του αγγιζουν την τελειοτητα. Το ρεφρεν ειναι της ιδιας σχολης με το Fear of the Fallen, οι κιθαρες γραφουν συνθεσεις μεσα στη συνθεση, και οποιος λατρεψε δισκους οπως το Master of the rings, Time of the oath και Better than Raw δυσκολα να μην συγκινηθει με αυτο το κομματι. Καλυτερη στιγμη: τα leads και παλι.
Indestructible: η fun πλευρα των helloween, o Kiske στο ρεφρεν βαζει τη σφραγιδα του, ωραιο ροκαδικο riff, ωραια σολο, γενικα ωραιο κομματι χωρις να με συναρπαζει βεβαια. Καλυτερη στιγμη: εκει στο 3:20-3:40 παιζουν κατι μελωδιες που πιο helloween δεν γινεται, γαμανε δηλαδη.
Robot king: απο εδω και μετα σοβαρευει η φαση πολυ, και με εξαιρεση το αρκετο καλο cyanide τα υπολοιπα 3 ειναι επη. Το Robot King ξεκιναει σαν ενα ωραιο μεν, λιγο generic euro-power κομματι, αλλα σαν το Γιαννη που ξεκιναει το euro-step και λες μαλλον θα κανει κανα χαλαρο λεηαπ ή καρφωμα με το ενα χερι, απο τη μεση του κομματιου και μετα ο Γιαννης καρφωνει με τα δυο χερια με δυναμη και ορμη και το ταμπλο παραλιγο να σπασει. Αυτα που γινονται απο το 3:07 ως το 4:55 στο Robot King ειναι απο τα highlight του δισκου, από τα καλυτερα leads που εχουν γραψει οι Helloween, κοιταει στα ματια Halloween, Keeper, March of Time, Dark Ride και leads λοιπων επων ανα την καριερα τους. Οσο για το γυρισμα στο 4:25 ειναι τοσο απροσδοκητο αλλα και τοσο ταιριαστο που ειναι και η καλυτερη στιγμη του κομματιου.
Cyanide: περιεργο κομματι, με ακομα πιο περιεργο ρεφρεν (My heart you bind with a price, my mind you fry with your lies yes, you try to feed me your exploitive cyanide) ομως συντομο και ωραιο πανω στη ροη του δισκου. Καλυτερη στιγμη: αυτο το περιεργο ρεφρεν!
Down in the dumps: Μια μερα που ολα πανε ασχημα, εκτος απο το κομματι που ειναι καταπληκτικο. Γερνει προς την Andi περιοδο της μπαντας και απο τη μεση και μετα ειδικα ειναι φανταστικό. Καλυτερη στιγμη: τα- οσο helloween οσο παει- arpeggio (ετσι δεν λεγονται?) στο 4:30
Orbit/Skyfall: θυμαμαι που ειχε λικαρει μια σκατενια (ηχητικα) εκδοχη του κομματιου στο youtube λιγο καιρο πριν κυκλοφορησει ο δισκος και λιγες μερες πριν βγει και επισημα σαν single το κομματι και πανυγηριζαμε. Σχεδον ενα χρονο μετα τιποτα δεν εχει αλλαξει, το skyfall ειναι απο τις κορυφαιες στιγμες των Helloween, ειναι ολα οσα αγαπησαμε απο τις πρωτες δυο (το Walls of Jericho ειναι απο μονο του η πρωτη περιοδος imo!) περιοδους των helloween, ειναι οι Gamma Ray του land of the Free και του heading for Tomorrow, ειναι η εφηβικη ηλικια οσων ειμαστε 30-κατι ή 40-κατι και μεγαλώσαμε με Helloween. Καλυτερη στιγμη: Το “φορτωμα” στα τυμπανα και η μελωδιαρα στο 7:35 ειναι σκετη ανατριχιλα.
Απο τα bonus tracks, εν συντομια το Golden times ειναι καταπληκτικο και θα μπορουσε ανετα και επαξια να μπει στο δισκο, ενω το Save my hide δεν ειναι και τοσο του γουστου μου!
Αυτα λοιπον για εναν δισκο που εχει βγει πριν κατι λιγοτερο απο ενα χρονο και ακομα τον ακουω παρα παρα πολυ συχνα. Εναν δισκο που (νταξει μην ξεθαψτε τα τοτεμ, δεν θα κανω συγκριση αλλα) ειναι της ιδιας κατηγοριας υψηλοτατης ποιοτητας με τους καλυτερους δισκους αυτης της μεγαλης μπαντας.
Εδω στο ρεπο μας σε διάβασα κ σκέφτομαι ν απαντήσω αλλά όχι σήμερα. Είπαμε ρεπο κ προτιμώ την παρέα του Βαμβακάρη αυτή την στιγμή
Στα περισσότερα συμφωνώ αλλά οι διαφωνίες είναι καλύτερες
Έρχεται ο γαύρος (Οκ Ολυμπιακός σορρυ) στο βικελιδης να παίξει με τα 3/4 της βασικής ομάδας εκτός της 11αδας εντελώς αδιάφορος ,ο Άρης με νίκη ή έστω Χ βάζει κ το δαχτυλάκι του άλλου ποδιού στην Ευρώπη κ τελικά χάνει.
Κ οι helloween πετσοκοβουν το skyfall στο λαιβ.
Να μην μιλήσω για το σετλιστ.
Σίγουρα οι περισσότεροι που πάνε στις συναυλίες τους τους βλέπουν πρώτη φορά κ πρέπει να παιξουν eagle fly free I want out future world power a tale forever and one κ όχι ασπουμε το μισό καινούργιο άλμπουμ που αν δεν το υποστηρίξεις θα πέσει να σε πλακώσει.
Ρε εδώ οι μεταλλικα ξεκινάνε τις συναυλίες τους με κάτι motorbreath κ ρίχνουν κ κανα four horsemen. Έλεος.
Κ δεν φεύγουν κ οι πόνοι από την πλάτη οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τους ώμους κ γίνομαι πιο γκρινιάρης αποτι είμαι.
3 κομματια παιξανε μανμου απο το νεο, και στις 4/5 και στις 5/5
Η μονη αλλαγη ειναι πως στις 5/5 δεν παιξανε το straight out of hell.
Skyfall και Mass polution ειμαι σιγουρος πως θα γαμανε live (το skyfall το παιξανε στην πιο συντομη edited version? αν ναι,μαλακια). Το best time προσωπικα δεν με τρελαινει, τα γραφω και πιο πανω, αλλα οκ ειναι το εμπορικο-ραδιοφωνικο του δισκου.
Περαστικα για την πλατη/ωμους!!
Περιμενω οταν εχεις χρονο και τη γνωμη σου για το Helloween album τωρα που εχει περασει καιρος και επειδη εχω καταλαβει πως εισαι μεγαλος κολοκυθο-fan κι εσυ.
Αλλά για τον Ρακιντζή που κατηγορήθηκε ότι έπαιζε playback στον διαγωνισμό που έγινε για το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision δεν τα λένε
Δεν έχω χρόνο αλλά το έγραψες κ μόνο σου ότι απο το robot king κ μετά σοβαρεύει η φάση. Με βάση αυτά τα κομμάτια το άλμπουμ είναι 10/10.
Αν για το robot king πει ο weiki "είχα αυτη την ιδέα από την εποχή του walls of Jericho " θα το πιστεψω. Μπαίνει εκεί στα σολοζ κ μια “χορωδία” κ μετά κ αλλά σολοζ κ μετά ηρεμία πάλι κ ο andi βγάζει ότι φωνητικές χορδές του έχουν απομείνει κ στην τελική αυτό το κομμάτι έπρεπε να το τραγουδάει ο Hansen. Τέλεια κ παύλα. Δεν μ προξενεί εντύπωση ότι δεν το έπαιξαν στα 2 λαιβ κ ουτε θα το κάνουν γιατί είναι γνωστοί μαλακες απο εποχή kings will be kings.
Cyanide δεν αλλάζω λέξη αποτι έγραψες. Ύμνος για τους πιτσιρικάδες εμείς το χάσαμε το ματς. Τι μπασαρα παίζεις ρε Markus!!!
Down in the dumps τι εισαγωγαρα τι ρεφρεναρα δεν μ ενοχλεί ούτε ο kiske εδώ!!! Ο andi δίνει ρέστα το τραγούδι που ταιριάζουν οι 2 τους 200%… δεν το έπαιξαν λαιβ ούτε θα το παίξουν ποτέ ας ακούσουμε για χιλιοστή φορά το eagle fly free. Τα οοοοο οοοοο οοοοο του andi πρέπει ν ακουστούν κ λαιβ αλλά είπαμε we got the power we are divine. Οι δισολιες από εποχή keeper το χουν αυτοι οι 2 οι πουστηδες σορρυ Σάσα.
Skyfall: θυμάστε πως τον παίζαμε με το τελείωμα του τραγουδιού; ε οι μαλακες το κόβουν εκεί στα του λαιβ. Κατά τ άλλα δεν έχω να πω κάτι. Αν τραγουδούσε λιγότερο ο kiske κ περισσότερο ο Hansen θα το έβαζα στην 10αδα καλύτερων τραγουδιών helloween εβερ. Τώρα μπαίνει 15αδα.
Τα υπόλοιπα ωραια τραγουδια με κάποια εκνευριστικα σπαστικά σημεία που οκ τ ακουω έχουν τα σημεία τους αλλά δεν κόβω φλέβες όπως μ αυτά που έγραψα.
Δεν έχω χρόνο.
οχι αλύσσα μες τον καφέ… λύσσα τον έκανες.
Άλλο ένα φοβερά αμπαλο βιντεοκλίπ σε μια σειρά από φοβερά αμπαλα βιντεοκλίπζ
Θα το ακουσω καποια στιγμη ολοκληρο μετα απο σχεδον 20 χρονια αν δηλαδη δεν αποκοιμηθω εντωμεταξυ, αλλα πολυ δυσκολα θα αλλαξει η αποψη μου απο το 3/10 που βαζω στο Rabbit Don’t Come Easy. Μια απο τις μεγαλυτερες απογοητευσεις που εχω νιωσει απο μπαντα μετα απο σερι καλων δισκων, εσπασε το σερι των 4 αριστουργηματων (5 μαζι με το Metal Jukebox), και η φυγη των Roland Grapow και Uli Kusch ειχε σιγουρα τεραστιο ρολο σε αυτο.
Κι εγώ κάτι χρόνια έχω να τον ακούσω. Τον άκουγα αρκετά τότε που είχε βγει, μετέπειτα πολύ αραιά. Θα τον έβαζα στο range 7-7.5, ωραίος γενικά αλλά τίποτα φοβερό για helloween, ειδικά μετά το φοβερό (και όχι ιδιαίτερα συχνά μνημονευομενο) σερί master-time-better-dark που αναφέρει και ο φιλτατος (και ελπίζω σε μελλοντική τιτανομαχία ή καλαθοσφαίριση!) @QuintomScenario , που ήταν και 4 δίσκοι αρκετά διαφορετικοι ο ένας από τον άλλο να υπερθεματίσω.
Θα επανέλθω όμως κι εγώ μετά από ακρόαση φρεσκαρισματος.
Μιλάμε ότι το σερί σου στις προκλήσεις δεν έχει τέλος.
Μετά από 'κεινο που είχες πει για το “The Last Candle”, λέω “ας δώσω τόπο στην οργή. Είναι μικρός φαίνεται ακόμη. Θα μεγαλώσει. Θα καταλάβει. Είπε κάτι που δεν το εννοούσε, δεν ήξερε τι έλεγε. Ίσως να είχε πιει και λίγο. Ίσως η γυναίκα του τον απείλησε ότι αν ξαναέβαζε τέρμα το “Tales…”, το μηχάνημα θα έφευγε πετώντας από το μπαλκόνι. Μπορεί και να παρακολουθούσε, παράλληλα, αυτά που έγραφε εκείνος στο forum μας για να δει αν θα έφευγε πρώτα καμιά παντόφλα”. Σε δικαιολόγησα. Στη χάρισα, κοινώς.
Τώρα, έρχεσαι και πετάς αυτό. Έτσι. Ξεδιάντροπα. Χωρίς τσίπα πάνω σου. Δηλαδή, ρε μάγκα, πως την έχεις δει τη φάση; Σε λίγο θα μας πεις, πως το “Power of the Night” των Savatage δεν ακούγεται…
Κι αυτο και το Fight For The Rock τα ακουγα ευχαριστα οταν ακουγα τετοια ειδη μουσικης, δηλαδη πριν καμια 20αρια χρονια… αλλα το Dungeons Are Calling ειναι απαραδεκτο και απιστευτα υπερεκτιμημενο, μαπα δισκος με διαρκεια EP και ουτε αυτην την διαρκεια δεν μπορει να δικαιολογησει
Επειδή μεγαλώνεις απότομα, θα σ’ αφήσω τους παρακάτω στίχους παρακαταθήκη:
"Try to see the real picture
To train your mind to read between the lines
Take your level higher that is your way
Just get up, start out today"
Αν ξέρεις (ή αν όχι) και βρεις (όπως και να ‘χει) από ποιο άσμα είναι, βάλ’ το στη διαπασών!