Η μπορεις ακομα πιο ευκολα να βαλεις το How many tears του οποιου η γεφυρα(που μοιαζει αρκετα με του ride the sky)γραφτηκε πρωτη!
Λεπον:
Walls of jericho-How many tears
Keeper 1:Halloween
Keeper 2:Keeper of the seven keys
Pink Bubbles:Your turn(τοματιαστε ελευθερα)
Chameleon:Windmill
Master of the rings:Sole Surviror
Time of the oath:We burn 8)
Better than raw:Time
Dark Ride:The Dark ride φυσικα!
Rabbits:Just a little sign
Legacy:Occasion Avenue(περναει για λιγο to king…)
Gambling:Final Fortune-Fallen to pieces-Dreambound
Ψηφισα keeper 1 αλλα τα περισσοτερα τα λατρευω…
Spiros G.πολυ μαρεσε η λιστα σου!Ετσι τα πιο “αγνωστα” κομματια στις αγαπημενες μας μπαντες πρεπει να τα τιμαμε!!8)
Ετσι να μαζευομαστε πολλοι!
Btw καλωσηρθες στο φορουμ!
Ακουω τωρα το Gambling,και ειναι πολυ καλοοοοοοο τελικα!Εχει τη δικια του ταυτοτητα κατι που νομιζω ελειπε απο το legacy το οποιο ειχε 2 κομματαρες αλλα τα αλλα ηταν ωραια κομματια(εξαλλου δε βρισκεις ευκολα κατι pumkinistiko κουραστικο ή ασχημο)αλλα μεχρι εκει ρε γμτ…
Εγώ δεν έχω συλλεκτικά, δεν έχω καν ακούσει τα περισσότερα άλμπουμ της Deris εποχής (με εξαίρεση το υπέρτατο Dark Ride). Τι να γίνει, Helloween, όπως και power metal, άκουγα περισσότερο στα 18-19 μου, μετά τους άφησα κάπως…
Ωστόσο προσκυνώ τα Keeper (όπως και κάθε λογικός φίλος της μουσικής θα έπρεπε να κάνει). Και το Walls of Gericho είναι κλασικούρα φυσικά… Όταν είχε κυκλοφορήσει θυμάμαι που τα περιοδικά στην Ελλάδα - το Χάμμερ δλδ - αναρωτιόταν σε “ποιά κατηγορία” να εντάξει τους Heloween… “Στο thrash? Μα είναι πολύ μελωδικοί για thrash” και άλλα τέτοια…
Και την εποχή των Keeper οι Heloween είχαν φτάσει να θεωρούνται οι “νέοι Maiden”. Απο τις δύο αυτές δισκάρες μου αρέσει ελαφρώς περισσότερο το πρώτο Keeper, το οποίο και ψηφίζω. Ίσως λόγω της μπαλαντάρας A Tale That Wasn’t Right, τραγούδι που έλιωνα μικρότερος και απλά μια απο τις καλύτερες μέταλ μπαλάντες όλων των εποχών.
Ολα αυτά που μου λες τα γνωρίζω. Αν και μικρότερος βέβαια. Το dark ride ειναι σιγουρα οτι καλυτερο εχουν βγαλει με τον Deris και δεν καταλαβενω γιατι μετα απο ενα χρονο οι ιδιοι ειπαν οτι ειναι χαλια… Επισης να σημειωσω οτι και το πρωτο προσωπικο του Deris που δεν ειναι power ειναι δισκαρα. Οποιος εχει την ευκαιρια ας το ακουσει.
Έχει πλάκα πάντως η κόντρα Helloween-Gamma Ray που είχε ξεσπάσει κατά τη διάρκεια των '90ς, ειδικά μετά την κυκλοφορία του κολοσσιαίου (και λίγα λέω) Land Of The Free. Στο οποίο ο Hansen ως γνωστόν είχε προσκαλέσει και τον ίδιο τον Kiske να τραγουδήσει ως guest… Και για το οποίο είχαν πει “να ποιός είναι ο αληθινός συνεχιστής των Keeper!”
Πέρασαν τις καταιγίδες και τις φουρτούνες τους αυτά τα δύο συγκροτήματα όσο αφορά τις σχέσεις τους… Να υποθέσω (μια που δε ξέρω) πως τα τελευταία χρόνια (για πολλούς και διάφορους λόγους, μουσικούς και μη) έχουν πάψει οι εντάσεις ανάμεσα τους?
Eδω και χρόνια τώρα ο Weiki και ο Hansen συχνάζουν στην ίδια μπυραρια και τα λένε κανονικά. Το πρόβλημα το έχουν μόνο οι Weiki και Kiske… Aν ποτέ τα βρούνε ίσως έχουμε την χαρά να τους δούμε πάνω στη σκηνή, αλλά όχι για reunion. Να σου πω την αλήθεια τώρα πια συνηθισα τον Deris. Τα παλιά τους τα λέει μια χαρά. Εμεινα μαλάκας με το a tale that wasn’t right στο live…
I know:wink: Απλα επειδη ειναι ΚΑΙ στο γουολς αυτα τα 5 κομματια τα εβαλα ολα εκει…
Σπυρος Τζι, εισαι στη μειοψηφια των χελοουην φανς που δεν λενε ‘‘Α ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΑΦΩΝΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΟΔΟΜΙΖΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΗΠΕΡΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ’’ κλπ.
Ο Ντερις εχει καταπληκτικη φωνη και χροια και κριμα που δεν το αναγνωριζουν πολλοι αυτο. Βλεπεις μας ειχε κακομαθει ο κυριος Kiske και οι δυνατοτητες του. Να μην πουμε οτι χωρις τον Ντερις δεν θα υπηρχαν οι τωρινοι χελοουην…
Μπα? Εδω εισαι εσυ μικρη Faceless_Rania?
Κοιτα, βασικά είναι τελείως διαφορετικές φωνές έτσι κι αλλιώς. Εχω και από τους 2 τα προσωπικά τους cd και ξέρω να κρίνω από εκεί. Στιχουργικά ο Andy είναι ανώτερος. Εχει και το καλό να αλλάζει χροιές και να μπορεί να τραγουδίσει μέχρι και black. Από την άλλη ο Κiske τον ανταγωνίζεται στα ισα μόνο ο Tate. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Helloween δεν θα ήταν εδω χωρίς τον Deris σήμερα, είναι αλήθεια. Εγω του βγαζω το καπέλο σε ότι έχει κάνει. Ακουσα και τον Kiske στο νεο δισκο του Tolkki. Eχει γερασει μπορω να πω…
Αααααααααααακριβως.
Ο Ντερις στους pink cream 69 δινει ρεστα.
Α και να προσθεσω εδω οτι οι πατατες του Ντερις(κατ’εμε) ειναι μετρημενες στα δαχτυλα ισως και του ενος χεριου. Του Kiske, ειναι 2 αλμπουμς παρα κατι.
εδιτ
μην το λες ολο και κουραζεσαι :Ρ Λεγε σκετο Ρανια :Ρ
Helloween(ep)-Starlight
Walls of jericho-How Many Tears(η Sea of Fears oπως λεγοταν αρχικα)
Keeper 1-Twilight of the Gods
Keeper 2-March of Time
Pibk Bubbles-The Chance
Chameleon-…αντε λεω I Believe…(εστω το ανεχομαι…)
Μaster of the Rings-Sole Survivor
The Time of the Oath-Kings Will Be Kings
Better than Raw-Midnight Sun(απο κοντα Falling Higher)
Μetal Jukbox-Hocus Pocus
The Dark Ride-The Departed
Rabbit Dont Come Easy-Back Against the Wall
Keeper,the Legacy-King for a 1000 years(απο κοντα Silent Rain)
Gambling with the Devil-Dreambound
Τωρα για τη γνωστη κοντρα…φρεσκα κουλουρια ο κουλουρας…ο Derris βγαζει ακομα πολυ καλα(εστω αξιοπρεπη για τους πιο απαιτητικους) αλμπουμς με τους Helloween,ο Mιχαλακης συνεχιζει να κανει feat στα φιλαρακια του και να απελευθερωνει χαζο pop-rockies με ρυθμους κλανιας μετα απο φασολαδα…Α!Και βγαζει και ακουστικους δισκους με τραγουδια απο τα Keepers για οσους τσαντιζονται δυσκολα…Τωρα για τη πορεια τους στο συγκροτημα τα ειπατε και σεις πιο πανω θρυλικα τα Keepers επηρεασαν κοσμο και κοσμακη και αφησαν εποχη,με τα 2 επομενα αλμπουμ ομως οι Helloween χασαν οπαδους και ο Derris με το Master of the Rings εδωσε το “φιλι της ζωης”…Τις τραγουδιστικες και συνθετικες συγκρισεις τις εκανε πολυ καλα ο Σπυρος…Και οι 2 ειναι μες τις καρδιες μας για να μη παρεξηγηθουμε…
Ε ναι ρε δεν υπαρχει filler εκει μεσα…Ακομα και τα χαρουμενα “Αll Over the Nations” και “Salvation” τα σπανε…(προσωπικο αγαπημενο το The Departed οπως ανεφερα και στη λιστα μια σελιδα πισω…).Πιστευω πως Uli και Grapow ειχαν πολλα ακομα να δωσουν συνθετικα και ηταν και πολυ καλοι μουσικοι ρε γαμωτο…(ο Uli τουλαχιστον ειναι ο drummer με τα πιο πολλα skills απο οσους εχουν περασει απ τους Helloween)