Μιας και έβαλα το θέμα για indie,είπα να βάλω και αυτό. Εκτός από τα κλασσικά,δλδ. Tom Waits,Johny Cash,κτλ,έχετε ακούσει κάτι αξιόλογο από country?
8O 8O 8O Οταν λες κλασσικα country δεν εννοουνε αυτα αρχηγε μου. Θα σε ακουσει και κανενας Αμερικανος που εχει και σπιτι στο Texas και θα σε αρχισει στις κλωτσιες με original ridgid cowboy boot (που ποναει…)
Just kidding :lol:
Ξεκινα με Dixie Chicks και βλεπουμε… Επισης τον Boss (ελπιζω να ξερεις ποιον λεω) στο τελευταιο.
Επισης σε οποιον του αρεσει Johnny Cash προτεινεται ανεπιφυλακτα αυτο…
Viarosa - Where The Killers Run
Ε ναι καλα νταξει,ενοώ από τα πιο mainstream,επειδή αν και θέλω παραδοσιακά δυστηχως δεν νομίζω να ξέρει κανείς εδώ.
Βασικά Dixies είναι βαρετές.Ε,και όσο για το δεύτερο…there’s only one boss:D
αυτόν ενοείς να φανταστώ?
Οχι και βαρετες οι Dixie :lightsabre: σου ερχεται η μποτα μιλαμε (και ειναι και αφορετη 8O )
Αμα σε ακουσει ενας εντιτορ εδω μεσα θα σε θαψει…:lol:
Ξεκινα με αυτα που σου ειπα και θα δουμε ποσο παραδοσιακα τα θελεις . Επισης Shooter Jennings στο Εlectric Rodeo (για να μην τρομαξεις απο την αρχη)
καλά ντε,δεν είπα ότι είναι 0,μια κουβέντα άθρωσα και 'γω.
Θυμάσαι εκείνο το country κομμάτι στο Pulp Fiction?Ακόμα πιο παραδοσιακά:D :lol: Μόνο ρατσιστοστοίχους να μην έχει.
Ακοώ Shooter Jennings τώρα.Γαμάτοιιιιι:D thx
http://www.myspace.com/whiskeydickonline
Θα φαμε πολυ ξυλο :lol: Τα παληκαρια ειναι απο κει που εχω σπιτι…
Hθελες hardcore…
Μη μου πείς ότι είσαι κι εσύ από U.S.?κΑυτό ακριβώς ψάχνω,αλλά πιο χύμα ίσως:-k
Καλά μην σε βάζω σε άλλες σκέψεις:lol: :lol:
λίγα τα λόγια σας για τις Dixie… Έχουν κοινό…
ααααααχχχ… έρωτας σκέτος είναι αυτή η τραγουδίστρια…
Επίσης: Shania Twain-“Come On Over”
Δισκάρα, το “You’re Still The One” είναι από τα ωραιότερα κομμάτια ever (:oops:) και η ίδια η Shania…πραγματική ΘΕΑ!
Οι dixie γαμάνε…
Τσεκάρετε επίσης Boss Hoss !!!
Και Hank Williams…
Woody Guthrie
Danny Gatton. Μέγας παιχταράς. Έχει ακούσει κανείς;
τι ειπες ρε φιλε τωρα!
θυμαμε την πρωτη φορα που ειδα ενα βιντεακι κ ηταν η πρωτη φορα που σκεφτηκα πραγματικα να παρατισω την κιθαρα…
οντως στα πρωτα χρονια ηταν πολυ country κ rockabilly! αλλα μετα την γνωριμια k συγκατηκησημε τον Buchanan μπηκε σε πιο Blues μονοπατια αλλα κ Jazz!
για μενα αυτος ο κιθαριστας ειχε το πιο σοφιστικε παιξιμο στην ιστορια!
Xαίρομαι που αρέσει και σε άλλους εδώ εκτός από εμένα
Κρίμα που και αυτός έφυγε νωρίς και με τέτοιο τρόπο…
2 χρόνια μετά δηλώνω πως ο karvou και ο dazmaniak είχαν δίκιο και εγώ ήμουν άμπαλος. Και γκουπάρα οι Dixie Chicks και θέλω να παντρευτώ και τις 3
Ον τόπικ, μερικά ονόματα που έχω βρεί απο τότε και τα ακούω συνέχεια
97th New York Regimental String Band
Μπάντα τρελαμένων αμερικανών που τραγουδάει κυρίως κομμάτια της εποχής του εμφυλίου. Μερικά απο αυτά βέβαια τα σκοτώνουν κανονικότατα (και λίγα λέω :-s) αλλά και όταν αυτό συμβαίνει το κάνουν με τόσο κέφι που είναι αδύνατο να μην γουστάρεις. Μερικά απο τα αγαπημένα μου παρακάτω
Jimmy Driftwood
http://www.youtube.com/watch?v=IKk3Q8CgNCE&feature=related
Επίσης, σε κάποια πράγματα που διάβασα σχετικά με το συγκεκριμένο είδος, η κύρια επιρροή των περισσότερων μουσικών είναι η ιρλανδική folk, πράγμα το οποίο φαίνεται πολύ έντονα σε τραγούδια του εμφυλίου όπως το Tramp tramp tramp the boys are marching, Battlecry of freedom, Just before the battle mother, κτλ.
Ακόμη ψάχνω για προτάσεις ε :-s
υ.γ. Μπορεί να αλλάξει κανείς το τίτλο σε country ώστε να γίνει κουβεντούλα σχετικά με το είδος?
Pyramid τσέκαρε και τον Brad Paisley
Eίναι και καλός κιθαρίστας και έχει και αστείους στίχους:
Aφιερωμένο σε όλα τα “μαγκάκια του πληκτρολογίου”
Harry smiths anthology of americas folk music!
δεν ξερω αν θα γουσταρεις, ειναι πιο φολκ καταστασεις με προπολεμικα κομματια της δεκαετιας του 20.
Υπάρχουν άλλες δύο συλλογές, με αντίστοιχα λευκό και κόκκινο εξώφυλλο.
περα απο το χιουμοριστικο…τα σπαει μουσικα ο τυπος!!!:lol::lol::lol:
αλλα το συγκεκριμενο βιδεακι ειναι θεικο!!
Update
Για όσους ενδιαφέρονται για country, λέω να το συνεχίσω το τόπικ όσο πάει
Καλό λοιπόν είναι να γίνει εδώ μία αναφορά στον σπουδαίο George Jones, ένα απο τους καλύτερους τους είδους. Ειδικά τα κομμάτια του τα οποία έχουν ως βάση πιο ιρλανδικές μελωδίες θερίζουν. Πάρε παράδειγμα το Choices ή το Wild Irish Rose.
Αγαπημένο μου κομμάτι το White Lighting
Μία λίστα ονομάτων που αξίζει να τσεκάρει κανείς είναι οι εξής:
-The Carter Family
-Johnny Cash
-George Jones
-Waylon Jennings
-Jimmy Driftwood
-Stephen Foster (απο τους πλέον κλασσικούς Αμερικανούς συνθέτες, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρώ παρά διασκευές κομματιών που έχει γράψει, όπως το My Old Kentucky Home και Oh Sussana).
-97th Regimental String Band
Και σίγουρα ξεχνάω πολλά ονόματα, αλλά αρχή είναι ακόμη και μαθαίνω Όποιος ακούσει κάτι απο τα παραπάνω ας προτείνει κάποιο δίσκο σε ανάλογο στυλ, ειδικά αν ξέρετε κάτι σε στυλ The Carter Family.
υ.γ. Αυτή τη στιγμή ακούω Blind Willie Johnson και πιο πριν άκουγα The Carter family. Γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτό το είδος blues είναι πολύ πιο κοντά στη country απο ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, και το αντίστροφο;