Hexvessel - No Holier Temple (2012)

7 Σεπτεμβρίου

  1. Heaven and Earth Magic 1.31
  2. Woods to Conjure 4.05 κλικ
  3. Wilderness Is 1.31
  4. A Letter in Birch Bark 4.32
  5. Elegy to Goyahkla 1.25
  6. His Portal Tomb 10.10
  7. Are You Coniferous 2.37
  8. Sacred Marriage 7.55
  9. Dues to the Dolmen 4.28
  10. Unseen Sun 13.22
  11. Your Head is Reeling 4.25

Ω γαία. Με τα πρωτοβρόχια μαζί.

υπέροχα!

omg η τρομπετα σκοτωνει!

Ένα πρώτο review για το άλμπουμ…
http://www.cvltnation.com/holier-no-temple-hexvessel-review/

Κι εγώ το περιμένω αυτό, μαζί με το Katatonia θα μου κρατήσουν συντροφιά τον Σεπτέμβριο. Το είχα λιώσει το πρώτο, κι ελπίζω να είναι το ίδιο καλό. Άντε λίγες μέρες έμειναν ακόμα…:slight_smile:

Ψαχτείτε…:wink:

Μπράβο Νίκο που έδωσες το συνθηματικό.

Ω ναιιι ! Με τις δύο φορές που το έχω ακούσει μέχρι στιγμής πάει στις λίστες της χρονιάς :slight_smile:

Ώστε αυτό το διαόλι που μας τριβέλιζε το μυαλό λέγεται “His Portal Tomb” και είναι από τα κυρίαρχα τραγούδια του δίσκου.

Με ένα άκουσμα σήμερα μπορώ να πω ότι το πρώτο μου έμεινε περισσότερο. Αυτό που κάνει με τα διαλείμματα ανάμεσα στο κάθε κομμάτι, μόνο σαν “fillers” μπορεί να μετρήσει, και είναι κουραστικό και το ρίχνει κάπως. Οπότε συνολικά έχουμε 5 όλα κι όλα τα τραγούδια. Αν κι όλη η ατμόσφαιρα είναι ήδη ριγμένη λες και βρίσκεσαι σε ένα νορβηγικό δάσος κάπου το απόγευμα ή το βράδυ, μελαγχολικό-ταξιδιάρικο mood με σβησμένα φώτα. Το His Portal Tomb όντως ξεχωρίζει και θυμίζει πολύ Arcturus. Το άλλο μεγάλο κομμάτι του δίσκου, το Unseen Sun, σε κάποιες φάσεις είναι τελείως χίππι κατάσταση. Και φτάνουμε στο τέλος, με το Your Head Is Reeling να αποτελεί μάλλον το καλύτερο μου, αν κι έπρεπε να το κάνουν πιο μεγάλο. Ένας δίσκος που αν δε ταιριάζει με τη διάθεση, μάλλον ξεχνιέται σύντομα.

το Unseen Sun ειναι πανευκολα το καλυτερο Hexvessel κομματι. επρεπε να βρεθει επιτελους γιατι το αλλο δεν ειχε “ΤΟ” κομματι. στα του δισκου, προτρεχω/τολμω να ειπω πως ειναι καλυτερο απ’ το πρηγουμενο, υπαρχει σωστη ροη εδω, δεν στη κοβει κανεις με ασχετα θεματα, υπαρχουν κομματια με μεγαλες διαρκειες και τα περιμεναμε και φαινεται οτι τα καταφεραν επιτυχως. το His Portal Tomb οντως ξεχωριζει και [U]δε[/U] θυμιζει Arcturus, σε κανενα τομεα και πουθενα. και τι σκατα εξωφυλλο ειναι αυτο να πουμε.

Δυο φορες το εχω ακουσει μεχρι στιγμης και με εχει αρπαξει λιγο απο τη μουρη. Πραγματικα φοβερες συναθεσεις, χωρις να κουραζουν καθολου. Γενικα μια ομορφια. Συμφωνω με NoMisteraki πως υπαρχει σωστη ροη, ενω τα δυο μεγαλα κομματια ειναι αυτα που ξεχωριζουν αναμφισβητητα με το His Portal Tomb να μ’αρεσει λιγο περισσοτερο. Το Unseen Sun απ’την αλλη, εχει ενα τρομερο σημειο στο 3:30 περιπου, ενω μ’αρεσει πολυ και το κλεισιμο του. Επισης το Your Head Is Reeling ειναι πανεμορφο κομματι και γενικα μου φαινεται οτι το δευτερο μισο του δισκου ειναι καπως καλυτερο απο το πρωτο. Τωρα για το ποιο απο τα δυο αλμπουμς ειναι καλυτερο κλπ, δεν εχω γνωμη. Ξεχωριζουν και τα δυο στα αυτια μου το καθενα για τον λογο του. Συνεχιζουμε τις ακροασεις μας…

[SPOILER]Voider μου φανηκε λιγο ακυρο το ποστ σου, χωρις παρεξηγηση ε…[/SPOILER]

Edit: Πω και το Woods To Conjure ειναι μαγευτικο…πολυ ωραια η τρομπετα.

[SPOILER]Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι 3 είναι τα κομμάτια που ξεχωρίζουν στο δίσκο, τα 2 μεγάλα και το τελευταίο, οπότε δεν ακούσαμε κάτι διαφορετικό. Ε το λοιπόν το His Portal Tomb στα vocals κάπου βρωμοκοπάει Arcturίλα, τουλάχιστον εμένα αυτούς μου θυμίζουν τα καθάρα φωνητικά. Το άλλο το Unseen Sun, είναι μία χιππικοκατάσταση, μπαφόgenesis, δε μπορώ να περιγράψω κι εύκολα τα 13 λεπτά που διαρκεί. Και το τελευταίο που συμφωνίσαμε ότι ήταν γαμάτο.
[/SPOILER] Οπότε wtf man?

το are you coniferous? ρε

το οποιο ειναι και διασκευη απο [I]Ultimate Spinach[/I].

Ο Khvost ζει μάλλον το όνειρό του και η μπάντα θα συνεχίσει να μας προσφέρει μαγευτικούς δίσκους.
Πιο μυστηριώδες το πρώτο, με τις ανατολίτικες αναφορές και μελωδίες του, αυτό παγανιστικό και ταξιδιάρικο.
Το [I]Unseen Sun[/I] βεβαίως και είναι το καλύτερό τους κομμάτι πλέον.

Με το καλό και ο επόμενος δίσκος, το στοίχημα θα ναι να μας πάνε αλλού μετά από ερήμους και δάση.

Μεγάλος δίσκος,μάλλον καλύτερος και απ’το προηγούμενο.Ίσως κάπως λιγότερο “κολλητικός” να το πω,άμεσος να το πω(δεν εχει ένα ινβοκεησον σαμονιν αου πχ) αλλά δεν έχει καμία σημασία.Συμφωνώ ότι το Unseen Sun είναι φοβερό τραγούδι,εγώ ξεχώριζω και το sacred marriage που μου θυμισε πολύ jex thoth(αγαπάμε).

Καλά είναι ανάλογα και πως θα το δει ο καθένας ε. Δηλαδή, εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ παραπάνω από το Dawnbearer και έχω φάει και μεγαλύτερο κόλλημα. Επίσης δεν νομίζω ότι το Woods to Conjure έχει τίποτα να ζηλέψει από το Invocation Summoning. Τώρα από κομμάτια έχουμε πολλά όμορφα τελικά. Εντάξει κλασσικά τα δυο «μεγάλα» (His Portal Tomb, Unseen Sun) τα οποία ξεχωρίζουν με την πρώτη ακρόαση, αλλά και τα Woods to Conjure, Sacred Marriage και Your Head Is Reeling (το οποίο είναι διασκευή όπως είπαμε). Επίσης να πω και κάτι ακόμα. Το Are You Coniferous? μονό σε εμένα θύμισε λίγο Tom Waits; Γενικά πάντως έχουμε να κάνουμε με τρομερό δίσκο, ο οποίος παίζει και θα παίζει τακτικά. Μπράβο ρε Khvost!

Βίντεο για το [U][B]“Sacred Marriage”[/B][/U] <----κλικ

Για μένα από τους καλύτερους δίσκους της φετινής χρονιάς. Δε θέλω να ξεχωρίσω ένα κομμάτι γιατί προτιμώ να ακούω τον δίσκο ολόκληρο, χωρίς να προσπερνάω κομμάτια. Αυτός είναι κ ένας από τους λόγους που μου αρέσει ο δίσκος. Στον προηγούμενο δίσκο τα κομμάτια μου φαίνονται πιο ασύνδετα μεταξύ τους. Βασικά, αυτός εδώ έχει κάτι διαφορετικό στην ατμόσφαιρα το οποίο προσωπικά με μαγεύει πολύ περισσότερο. Α, και υπέροχο εξώφυλλο.

Δισκάρα πάλι τι να λέμενς τώρα. Είναι η εποχή να το λιώσετε.