High On Fire (USA) | 20/11/2016 | Gagarin205 Live Music Space, Athens

ΜΟΝΟ ΚΑΒΛΕΣ!

Εκτός απροόπτου, εκεί!

Λατρεμένοι. Πέφτουν πολλά εκείνη την περίοδο, θα δείξει.

Bump… Σε μια εβδομάδα είναι!

εύχομαι να μην είμαστε 3 κι ο κούκος σήμερα στην μπαντάρα. Έτυχε και ήταν υπερπλήρης ο Νοέμβρης… Αλλά δεν τους έχω δει ποτέ και θα τιμήσω . Πρέπει να είναι σταθερή αξία ο Pike στα λαηβ

1 Like

καλο λαιβ, αρκετα διασκεδαστικο, λεπτομερης ανταποκριση αυριο διοτι τωρα ειμαι πτωμα

1 Like

πράγματι, κι εγώ πέρασα τέλεια . Μ’ άρεσε πολύ το μπάσο και ο ήχος της κιθάρας του Ματ . Ακριβώς ο τόνος που λατρεύω.

1 Like

Λοιπόν, επειδή είμαστε forum και όχι το Μουσικό πρακτορείο ειδήσεων (παρμένο από το Αθλητικό πρακτορείο ειδήσειων) θα γράψω και λίγες παπαριές…

Για μένα ήταν το τέλος ενός πολύ κουραστικού διημέρου, λόγω ελαιώνα (ναι έχουμε και ελιές στην Αττική).
Σάββατο ξεμπέρδεψα από το ελαιοτριβείο και δουλειές (είχα να καθαρίσω 4 ενισχυτές, δυστυχώς ο ένας έχει και βλάβη) κατά τις 11 το βράδυ και εκεί που ήμουνα να την πέσω με παίρνει ένα φιλαράκι που έχει γενέθλια και πήγα έξω, τελικά μετά τα γενέθλια σε ωραίο μπαράκι κατέληξα σε ένα σκυλάδικο το οποίο έχω στήσει, επειδή με είδε το αφεντικό στο δρόμο. Μετά από καμμιά 7αριά ουίσκια (δεν το πολυπίνω κιόλας αλλά με κερνάγαν όλο το βράδυ) και πόσα σφηνάκια, βιασμό των αυτιών μου λόγω έντασης και κακομεραχείρισης του συστήματος (ήθελα να τον κράξω αλλά τέλως πάντων, αυτός πληρώνει, αυτός τα κάνει σκατά) πήγα σπίτι στις 430.
8 το πρωί έγερση κ πάλι ελιές μέχρι να νυκτώσει, ευτυχώς γλύτωσα το ελαιοτριβείο και έστειλα το γέρο μόνο του. Κοιμήθκα μια ωρίτσα και τράβηξα με την ψυχή στο στόμα, φραπέ και τη γυναίκα στη Λιοσίων. Έφτασα μόλις τελείωσε το support και στεναχωρήθηκα διότι ήθελα λίγο ζέσταμα μετά τον ύπνο αλλά τέλως πάντων για τον Μάτ είχαμε πάει. To πρόγραμμα δεν είχε ούτε 10 λεπτά καθυστέρηση.

Με έπιασε και κόψιμο από τον καφέ και προς μεγάλη μου χαρά είχε κ χαρτί η τελευταία τουαλέτα… Πολλά +++++

Μετά την μακροσκελή εισαγωγή πάμε στο live

Κατά τις 10:10 ανεβαίνει η μπάντα με τον Ματ πάντα με την “τσουλιά πεταμένη όξω” (όπως λέμε εμείς οι επαρχιώτες). Το καλό ήταν ότι το μπάσο ακουγόταν καλά, διότι (να είμαστε ρεαλιστές) η μπάντα είναι ο Μάτ κ η κιθάρα του ΑΛΛΑ τα τύμπανα ήταν υπερβολικά δυνατά με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ βαβούρα και να μην ακούγεται καλά ούτε η φωνή ούτε οι αλλαγές στην κιθάρα, μάλιστα στο τελευταίο κομμάτι πριν βελτιωθεί η κατάσταση, τραγουδάγαν μαζί Ματ κ μπασίστας (βαριέμαι να βρω το όνομα του) και δεν ακούγονταν.

ΕΥΤΥΧΩΣ (μάλλον το είχε ακούσει ο ηχολήπτης) στο διάλειμα στις 10:40 (τυχαία κοίταξα ρολόι), όπου ο Ματ έλεγε ότι τον ταϊζουμε καλά στο Ελλάντα πήγε κάποιος και κούνησε τα πιατίνια και κάποια μικρόφωνα και ΜΑΛΛΟΝ σε συνδυασμό με κινήσεις του ηχολήπτη ο ήχος καθάρισε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και αυτό φάνηκε και από την αντίδραση του κόσμου (άσχετα αν μπορεί το κοινό να μην κατάλαβε το λόγο) που άρχισε το headbanging.
H drums και ειδικά τα μέταλλα (γαμημένο hi-hat, αν ήταν στο χέρι μου θα σε καταργούσα δια παντώς από τον πλανήτη) έπεσε σε ένταση και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπορούσαμε να ακούσουμε και το κιθαρόνι και τη φωνή. Διότι ήταν κρίμα σε αυτή την συναυλία να μην ακούσεις τον ΜΑΤ!!!
Το μπάσο ακόμα και στα κιθαροσόλο είχε παρουσία (ακουστική εννοώ), αυτό μου άρεσε. Ο Ματ φυσικά φοβερός φρόντμαν και καλή απόδοση στη φωνή, για την κιθάρα δεν το συζητάμε, ο τύπος είναι παικταράς!

Κομμάτια δεν ξέρω, και δεν με νοιάζει, αλλά παίξαν σχεδόν 1.5 ώρα, encore δεν είχε, το οποίο με στεναχώρησε, διότι ήθελα λίγο ακόμα, αλλά έφυγα γεμάτος και ικανοποιημένος!

Στο τέλος της συναυλίας μίλησα με τους διοργανωτές και μου είπαν ότι ο Ματ έχει κάποιον τραυματισμό στα παϊδια και μάλλον δεν θα συνεχίσει το τουρ. Γι’αυτό και την κοπάνησε αμέσως για γιατρό και ξενοδοχείο.

Αυτά!

Επόμενη συναυλία… Testament!

1 Like

Επίσης μου έκανε εντύπωση πόσο άνετος ήταν ο drummer, ο τύπος έπαιζε ολόσωστα σε πολύ κουλαριστή φάση… φυσικά η μπάντα είναι κιθαριστική αλλά και πάλι με διπλή μπότα δεν τον είδα να πολύζορίζεται!

that’s the spirit :thumbsup:

θα γράψω κι εγώ κάποια πράγματα . Θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι δεν κατάλαβα ούτε στίχο απ τα τραγούδια , επειδή η φωνή του Ματ ήταν θαμμένη . Η μπάντα, όντως (λογικότατο) είναι κιθαριστική και επειδή μου βγάζει αυτή την motorhead αύρα ( σε sludge version, 2 τόνους πιο χαμηλά :stuck_out_tongue: ) δεν με πείραξε καθόλου. Γούσταρα μόνο και μόνο το γρέζι του και τις γκαρίδες του

Προσκυνώ την διαύγεια του μπάσου , όπου μπορούσες να ακούσεις σχεδόν κάθε φράση . Ντραμς, δυνατά ή χαμηλά, δεν έχω άποψη. Εγώ άκουγα και τα 3 όργανα καθαρά με την κιθάρα & τα ριφ του Ματ να γκρεμίζουν τοίχο

Πήγα στο λαηβ ξέροντας μόνο το devilution & blood from zion που είναι γαμάτα αλλά δεν είχα εντρυφήσει. Εννοείται ήξερα και τι εστί MATT PIKE, αλλά μέχρι εκεί…Δηλώνω οπαδός από σήμερα …Είναι κλασσική μπάντα και είδος μουσικής που αν σ αρέσει ένα κομμάτι, λίγο - πολύ θα γουστάρεις με όλα

1 Like

Μάλλον ήσουν κοντά και άκουγες από τα monitor, διότι κάποια στιγμή πήγα κέντρο/κάγκελο για να τα σπάσω και ο ήχος ήταν πολύ διαφορετικός
Θα συμφωνήσω για το μπάσο, από την αρχή ήταν καλό αλλά Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ποιότητα έγινε στις 22:40, από τότε κ μετά ήμουν κομπλε κ στα φωνητικά και στα όργανα… και στα περισότερα κομμάτια η φωνή ακουγότα μια χαρά (μετά την αλλαγή αυτή εννοώ).

Ωραίο live αλλά ο ήχος στην αρχή ήταν άθλιος. Κρίμα γιατί δεν απόλαυσα το rumors. Το setlist ήταν εκπληκτικό αν και θα ήθελα κανα δυο κομμάτια από snakes πέραν του ομώνυμου που έκλεισε την συναυλία κι έπαθα παράκρουση γιατί είναι το αγαπημένο μου. Ο Matt μεγάλη μορφή όμως νομίζω το '07 στο Αν ήταν πιό παιχνιδιάρης και ζωντανός.

Άντε να ξαναφέρουν και Sleep τώρα.

Άθλιος ήχος και υπερβολικά δυνατός. Πήγα στο πλάι και βελτιώθηκαν πολύ τα πράματα. Πολύ μέτριο σετλιστ επίσης και πολύ φτωχό. 10-11 τραγούδια και σχεδόν τίποτα παλιό. Γενικά ενώ γουστάρω πολύ High On Fire, όσο παίζαν σκεφτόμουνα το φηλινγκ σε πιο κλασικομεταλλικες συναυλίες κτλ και η κάθε σύγκριση ήταν άνιση. Πεθαμένος κόσμος, γενικά χλιαρή αίσθηση. Για ενκόρ ούτε σκέψη είτε από τον κόσμο, είτε από την μπάντα. Δεν ακούστηκε κιχ. Εντάξει γούστα είναι όλα αυτά, αλλά περίμενα περισσότερα.

Βασικά ήμουν τερμα πίσω στο μπαρ , στις πλαϊνές σκάλες σχεδόν…

Αλλά τα 3 όργανα τα ακουγα καλά . Τώρα δυνατά κλπ , μπορεί . Αλλά μπασακι καταλαβαίνεις, τα βωθροβαλτοριφακια του Ματ τα άκουγες . Τα φωνητικα μάλλον δεν τα άκουσε κάνεις στο μαγαζί, μόνο τα αισθάνθηκε

Περί Ματ, μάλλον δεν διαβάσατε παρά πάνω τη έγραψα. Ο τύπος έχει ραγισμένα παϊδια, πάλι καλά που έπαιξε.

Όταν πήγα μπροστά στο κάγκελο και εμένα δεν μου άρεσε ο ήχος (Red_Viper) , λόγω monitors κ ενισχυτών οργάνων,
Στο πλάι που κάθομαι συνήθως (δεξιά της σκηνής όπως κοιτάει η πάντα) ήταν ΟΚ ο ήχος μετά την αλλαγή που ανέφερα στο μισάωρο και ακόμα και τα φωνητικά σε κάποια κομμάτα ήταν καθαρά. Στην αρχή είχε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ βαβούρα και βρώμα.

Τα διαβασα τα περι Ματ, αλλα δεν μου λεει κ κατι γιατι μια απλη επισκεψη στο σετλιστς θα σου δειξει μια μπαντα που εδω κ χρονια παιζει 10-12 τραγουδια. Δεν θα αλλαζε κατι. Γενικα παρατηρω οτι αυτη ειναι η ταση με τις πιο προσφατες μπαντες. Οκ δικαιωμα τους δεν λεω, αλλα δικαιωμα μου κ μενα να μου φαινεται οτι απλα διεκπεραιωνουν

Είσαι πολύ πιο γνώστης της μπάντας ---- I take your word!

Δεν ειναι θεμα γνωστη, εκτος αν ειρωνευεσαι :stuck_out_tongue:. Ειναι απλα μια γενικη ξενερα που μου προκυπτει βλεποντας νεους σχετικα ηλικιακα μουσικους να παιζουν 70-80 λεπτα, χωρις καμια εκπληξη στο σετλιστ τους, σε τιποτα. Γι αυτο κ κανεις τους δεν αποκτα την θρυλικη υποσταση παλαιοτερων.

Καθόλου ειρωνία. Απλή κατάφαση.