Home Studio

Λοιπόν έχω ένα λαπτοπ Acer aspire 5735z και θέλω να μου προτείνετε προγράμματα για να ηχογραφήσω κιθάρα, μπάσο, φωνή. επίσης να μου πείτε αν πρέπει να πάρω πυκνωτικό ή δυναμικό μικρόφωνο αν και έχω ένα που δεν ξέρω τι είναι.Αυτα

Κάρτα ήχου θα χρειαστείς πριν απ’ολα. Από κει και πέρα από προγράμματα άλλο τίποτα. Τα πιο κοινά είναι το cubase και το protools. Μιλάμε για επαγγελματικά προγράμματα που πλέον είναι προσβάσιμα από τον καθένα με λίγη ψακτική. Το δύσκολο είναι να τα χρησιμοποιήσεις μιας και λόγω του ότι είναι επαγγελματικά, είναι και περίπλοκα σε σημείο που θα χρειαστείς αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να δεις πως γίνονται τα βασικά.

Αυτά είναι προγράμματα ηχογράφησης τα οποία έχουν και κάποια καλούδια όπως προσομοιώσεις ενισχυτών, κομπρέσορες και όλα τα εφέ. Αλλά κατά βάση είναι μέτρια αν και εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. Για κάτι πρόχειρο μια χαρά είναι. Αν θες καλύτερα πράγματα ψάχνεις για προγράμματα όπως το guitar rig και μερικές χιλιάδες ακόμα που κυκλοφορούν.

Γενικά δεν είναι τόσο απλό, θέλει άπειρη μελέτη.

[B][U]Made in hell 21[/U][/B] http://support.acer.com/acerpanam/notebook/0000/Acer/Aspire5735Z/Aspire5735Zsp3.shtml κάπου εδώ λέει τ κάρτα ήχου έχω δεν ξέρω αν είναι καλή(αλλά λαπτοπ είναι θα μου πεις πόσο καλή να είναι) το guitar rig το είχα δοκιμάσει παλιότερα και δεν τρελάθηκα σαν να ηχογραφώ με το προγραματακι ηχογράφηση του pc ήταν, μπορεί να φταίει ότι ήταν πειρατικό ή μπορεί ότι δεν το ήξερα.

Δεν κανεις τιποτα με την καρτα ηχου του λαπτοπ, θα χρειαστεις μια εξωτερικη usb. Η m audio ειναι μια πολυ καλη λυση κοντα στα 80 ευρω.

Για τα προγραμματα, απ’οτι βλεπω δεν το εχεις ψαξει καθολου το θεμα και πιστεψε με αν το κανεις και καταφερεις να τα εκμεταλλευτεις οσο παιρνει, θα κανεις ομορφιες. Βρες εναν τροπο να μαθεις τα βασικα.

Ένα πανεύκολο πρόγραμμα και επίσης μόλις 7MB είναι το Reaper.
www.reaper.fm

Όμως θα σου πρότεινα και εγώ το Cubase ή Pro Tools μιας και σε περίπτωση που το δεις πιο σοβαρά από άποψη και μίξης άλλα και χρημάτων (μπορεί κάποια μέρα να πληρώνεσαι για να μιξάρεις) τότε μάθε από τώρα αυτά γιατί οι πιθανοί πελάτες σου θα χαλιούνται αν δεν τα χρησιμοποιείς.

Λίγο χαζό αλλά αλήθεια.