Αγαπημενα δεκα horror films στα 1970's

Kατοπιν συζητησεως με Moon,Mud και αλλα ατομα που παρακολουθουν το forumχωρις να είναι εγγεγραμμενα μελη,μου ζητηθηκε να κανω κατι αναλογο και για τα 1970?s,που προσωπικα είναι και η αγαπημενη μου δεκαετια τοσο σε μουσικη οσο και στο σινεμα.
Δισταζα λιγο,διοτι δεν ηθελα να το υπερφορτωσω,αλλα θα υποκυψω και θα κανω κατι αναλογο.Δεν θα βαλω κατι από Ιταλια,διοτι υπαρχει ειδικο thread(το οποιο δυστυχως παει απατο).

  1. ??The Exorcist??(1973)του William Friedkin
    Στο Νο1 αναμφισβητητα θα μπει το ‘‘The Exorcist’’.Και να θες κατι άλλο δεν γινεται!!

    2)??Carrie??(1976)του Brian De Palma
    Ο De Palma σε 1970s και 1980s εκανε παπαδες.Επιλεγω την καλυτερη μεταφορα Stephen King μαζι με το ??Τhe Shining??.TAINIAΡΑ,από αυτές που όταν γινεται το μακελειο λες??Παρτε ρε καριολια???Ενταξει λατρεια κανονικη η ταινια!!!Προτεινεται και το ??Sisters??από DePalma!!!

    3)??Don?t Look Now??(1973)του Nicholas Roeg
    Οσοι δεν την εχετε δει,καντε το αμεσα!!!Φοβερες ερμηνειες και γυρισματα στην Βενετια!!!Απιστευτη σκοτεινη ατμοσφαιρα και φοβος!!!Donald Sutherland απολαυστικος όπως παντα!!!

    4)??The Omen?(1976)του Richard Donner
    Ουτε remake,ουτε ??Οmen 2-3-4-5-6??ουτε τιποτα!!Ενα είναι το ??Omen??με τη μουσικαρα του,την υποθεσαρα του και τον ΘΕΟ Gregory Peck!!!Προσκυνειστε απιστοι!!!

    5)??Halloween??1978 του John Carpenter
    Το ντεμπουτο του πραγματικου Master Of Horror!!!Aαπο τις καλυτερες ταινιες για/με serial killers!!!Jamie Lee Curtis,Donald Pleasance και απιστευτο soundtrack γραμμενο από τον ιδιο τον σκηνοθετη!!!

    6)??The Brood??(1979)του David Cronenbrg
    Η αδυναμια μου από τις ταινιες του Καναδου μαστορα!!!Ενταξει κλαστε πανω σας ΤΩΡΑ!!!

    7)??Phantasm??(1979)του Don Coscarelli
    Για τον Coscarelli και το ??Phantasm??εχω αναφερθει πολλακις σε αυτό το forum.
    Kαλα η ταινια είναι ένα από τα καλυτερα cult/horror/b-movies EVER!!!Aνατριχιλα το ??Boy???.?? από τον Αngus Schrimm???.

    8 ??Jaws??(1975)του Steven Spielberg
    Ενταξει είναι classic,το εχουν δει κι οι πετρες,αλλα δεν μπορει να λειψει από μια τετοια λιστα!!!

    9)??The Texas Chainsaw Massacre??(1974)του Tobe Hooper
    Καλα εδώ εχουμε να κανουμε με τον ορισμο της σαπιλας και της παρανοιας.Αγουρος,ακατεργαστος τρομος με πολλη αρρωστεια!!!

    10)??Picnic at Hanging Rock??(1975)του Peter WeirΜια από τις πρωτες ταινιες του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Peter Weir(Gallipoli, The Mosquito Coast, Dead Poets Society, The Truman Show, Master and Commander: The Far Side of the World )


Πολύ εντυπωσιακη η ατμοσφαιρα,κλιμακωτος τρομος και πειστικες ερμηνειες!!!

Eξηγιεμαι για να μην παρεξηγιεμαι και μου την πειτε ολοι για την απουσια του ??Allien??.
Τελικα μετα από πολλη σκεψη κατεληξα ότι η ταινια ταιριαζει καλυτερα στο sci-fi ειδος οπου και κραταει τα πρωτεια!

Πειτε τις αποψεις σας κι εχω και συμπληρωματικη πενταδα να προσθεσω!!!

dawn of the dead
the exorcist
the texas chainsaw massacre
halloween
the omen
carrie
the brood
jaws
dead calm
don’t look out now

Όχι με σειρά προτίμησης

Σχεδον ολα τα παραπανω συν Shivers,The hills have eyes,The Sentinel. Και επειδη με τρωει το χερι μου (επειδη δε βαζουμε ιταλικα) Νο 1 το Suspiria μαζι με Εξορκιστη8)

Για Ιταλικα αδερφε,πες καμμια αποψη κι εδω.

http://rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=22596

Picnic at Hanging Rock πολύ καλή ταινία αλλά τρόμου δεν την λες με την καμία.

ε ναι, αν και γω τελειωμενος φαν του Weir, το Picnic δεν νομιζω οτι εχει καμια σχεση με τρομο

Οι ταινίες του Jiopa είναι όλες κορυφαίες. Υπάρχουν πάρα πολλές ακόμα, γράφω ενδεικτικά και κάποιες δικές μου επιπλέον αγαπημένες.

Last Wave (1977)

Πολύ ατμοσφαιρική και περίεργη στο σύνολό της ταινία, έχει να κάνει με το μαγικό και το εξωπραγματικό με πολύ καλά αποτελέσματα…Τεράστιος Peter Weir όπως είπε κι ο Jio… δείτε το!

The Last House on the Left (1972)

Αρκετή βία και κλειστοφοβία σε αυτό το φιλμ του πασίγνωστου Wes Craven. Τι μπορεί να πάθετε αν πιάνετε κουβέντα σε αγνώστους πριν από συναυλίες!!


The Wicker Man (1973)

Από τα καλύτερα των 70’s, με μία νοσηρή ατμόσφαιρα απαισιοδοξίας…

Let’s Scare Jessica to Death (1971)

Επίσης πολύ παράξενη ταινία, αλλά τρομερή και με φοβερή αγωνία καθ’όλη την διάρκειά της!

The Stepford Wives (1975)

Ίσως όχι τόσο horror, αλλά αξίζει να την δείτε!!! Νομίζω ότι κάποιοι άρρωστοι θα ήθελαν μία τέτοια κοινωνία…

Eyes of Laura Mars (1978 )

Ασυνήθιστο φιλμ και συνεχές σασπένς, με Faye Dunaway και Tommy Lee Jones σε πολύ καλές ερμηνείες.

Ολες τις ταινιες που εβαλε ο Μοοn,πλην του '‘Stepford Wives’'που δεν εχω δει ακομα δυστυχως,τις αφησα εξω με πολυ πονο και κυριως το ‘‘Last House On The Left’’.
Φευγω για δουλεια,αλλα θα επιστρεψω βραδυ και με αλλες!!!

Προσθετω λιγες ακομα …

1)’[B]‘Black Christmas[/B]’’(1974)του[B] Bob Clark[/B]
Aπιστευτη ταινια με [B]Olivia Hussey, Keir Dullea και Margot Kidde[/B]r.Προσφατα εγινε και remake.Η ταινια ειναι ατμοσφαιρα και ξεπαστρεμα!!!

2)’’[B]Sisters’[/B]’(1972)του [B]Brian DePalma[/B]
Απο τις καλυτερες και πιο αιματοβαμμενες ταινιες του[B] DePalma[/B]!!!
Αρρωστεια κι αιμα!!!Aλλη μια ταινια με [B]Margot Kidder[/B].

3)’[B]‘Piranha[/B]’’(1978 του [B]Joe Dante[/B]
Ενταξει ολοι το εχετε δει,αλλα ειναι γαμω για horror/cult/b-movie!!!
Kαι παιζει και η Θεα του Τρομου [B]Βarbara Steele[/B]!!!

4)’’[B]Τhe Shout[/B]’’(1978 του [B]Jerzy Skolimowski[/B]
Η θα προσκυνησετε και θα αφεθειτε στην αργοσυρτη/παρανοικη μαγεια της ταινιας με μουσικη απο τους [B]Genesis[/B] ,τους καλους η δεν θα γουσταρετε καθολου,Ισως η καλυτερη ερμηνεια του [B]Alan Bates[/B]!!!

5)’[B]‘Deranged[/B]’’(1976)των [B]Alan Ormsby and Jeff Gillen[/B]
Ο,τι πιο αηδιαστικο βγηκε στα 70’s.Η θα γελατε η θα ξερνατε παιδια πραγματικα.Η ταινια,εχει και πλακα και αηδια και πολυ horror και σαπιλα του θανατου.Δεν βλεπεται ευκολα και δεν ειναι για ολους.Ουσιαστικα αναφερεται στον serial killer [B]Ed Gein[/B]!

‘’[B]Race With The Devil[/B]’’(1975) του [B]Jack Starrett[/B]

Aνασυρω απο τις λασπες αυτο το ξεχασμενο thread για να κανω αναφορα σε ενα σκοτεινο,occult,σατανιστικο διαμαντακι της αγαπημενης μου δεκαετιας,που προσφατα ανακαλυψα και πριν απο λιγο ειδα!!!
Σε αυτπ τπ little gem πρωταγωνιστει ο θρυλος των biker movies [B]Peter Fonda[/B] και ο γνωστος απο τη συνεργασια του με τον [B]Sam Peckinpah [/B]στο ‘’[B]Bring Me the Head of Alfredo Garcia[/B]’’,[B]Warren Oates[/B].
Παρεα δυο κολλητων φιλων με τις γυναικες τους πηγαινουν με τροχοσπιτο διακοπες.Καταλυουν σε ενα μερος,αλλα τη νυχτα διαπιστωνουν απεναντι τους ναγινεται βραδυνη,σατανιστικη τελετη με θυσια παρθενας κι απο εκει ξεκινανε τα πανυγηρια.
Η εργαρα εχει τα παντα:ερμηνειες αψογες για το ειδος και το υφος,ωραια μουσικη,τελετες,δραση,πιστολιδι,car chases και πολυ ωραια αισθητικη κι αποτυπωση της νοοτροπιας των κατοικων της μικρης πολης και της σιωπηλης συνωμοσιας τους!!!
Διαμαντι!!!Τσεκαρετε το!!!

Βαριέμαι να σκεφτώ λίστα, αλλά πέρα απ’τα κλασικά Carrie, Exorcist, Omen κλπ, ξεχωρίζω το Deranged και το προτείνω. :slight_smile:

‘’[B]Long Weekend[/B]’’(1978 του [B]Colin Eggleston[/B]

Διαμαντακι απο Αυστραλια ειναι αυτο και πραγματικα αξιζε τον χρονο που διεθεσα.
Ταινια αναμεσα σε ενα ζευγαρι που δεν τα πηγαινει και πολυ καλα,αλλα φευγει για τριημερο,αν και η γυναικα εχει ενστασεις για τον τοπο προορισμου και για το camping ως μορφη διακοπων,αλλα τελικα πανε.Τοσο ομως κατα τη διαδρομη,οσο και οταν φτανουν το ζευγαρι ειναι απροσεκτο,επικινδυνο και εξαιρετικα αδιαφορο οσον αφορα στη φυση και το κακο που της προκαλουν με καποιες ενεργειες τους.Αποτελεσμα αυτης της συμπεριφορας ειναι να τους εκδικηθει η φυση,κατι που η τελευταια ξερει να κανει πολυ καλα.
Ο σκηνοθετης καταφερνει να δημιουργησει μια ενταση και μια ατμοσφαιρα χρησιμοποιωντας φυσικους ηχους,ουρλιαχτα ζωων,τα ιδια τα ζωα και το καταφερνει μια χαρα,αν και σαν τρυκ δεν θεωρω οτι ειναι κατι το πολυ δυσκολο η το πολυ εμπνευσμενο.Λειτουργει πολυ καλα ομως και ετσι εχουμε τα ζωα να παρουσιαζονται οχι ως κακα,αλλα ως μια απειλη η οποια αν προκληθει θα ανταποδωσει οριστικα.
Πολλα απο αυτα που βλεπουμε λειτουργουν και συμβολικα μια και το ζευγαρι αντιμετωπιζει εσωτερικη κριση και τελικα εχουμε μια ταινια ομορφη,γρηγορη,καλα σκηνοθετημενη και αξια να την ψαξει κανεις…

Ωραία όλα αυτά, αλλά να μην έχει βάλει κανείς το Invasion of the Body Snatchers??