Μπορεί να μην σας διάβαζα προσεκτικά, αλλά δεν θυμάμαι κανένα να λέει κάτι αρνητικό για Ντάνι στο επεισόδιο
Εννοείται ότι δεν είναι τίποτα παράλογο σε αυτά που έκανε
Διαφωνώ όμως για τον χαρακτήρα της.
Summary
[spoiler]Δε θυμάμαι να έχει μακελεψει αθώους πάρα μόνο εχθρούς. Και ο αδερφός της την κακοποιούσε και της έλεγε ότι θα την δώσει να την βιάσουν όλοι οι Ντοθρακι. Πριν πεθάνει απ τα χέρια του Νγρογκο, της έλεγε ότι θα της σκίσει την κοιλιά όντας έγκυος έτσι;;
Σίγουρα δεν ήταν όλες οι πράξεις της ιδιαίτερα λογικές στο παρελθόν[/spoiler]
Με τρελαινει ποσο επιπολαιο δειξανε τον Βαρυς. Πως τον προδωσε ο Τυριον ενω καποτε ο Βαρυς τον ειχε σωσει. Κ με τρελανε κ ο κριντζοδιαλογος τους εκει στην εκτελεση. Ειδικα οι ατακες του Τυριον
Γενικά ήταν το πιο μεχ επεισόδιο από αυτή την σεζόν.
Αν και με κρατησε στην τσίτα σχεδόν σε όλη την διάρκεια.
Αυτό που δεν μου άρεσε, όχι από το επεισόδιο, αλλά από την συνέντευξη των DnD, ήταν το ότι αυτοί είναι ο λόγος που η σειρά έτρεξε τόσο πολύ. Πάντα ήλπιζα ότι είναι θέμα παραγωγής και όχι των DnD. Ε λοιπόν, το γάμησαν και ψόφησε, γιατί όταν είναι επιλογή σου να το τρέξεις(και όχι ανάγκη), ενώ το GoT ήταν πάντα το αντίθετο από του τρεξίματος, μάλλον κάτι δεν έπιασαν καλά τα παλικάρια.
Τα επεισόδια σαν επεισόδια, συνεχίζουν να γαμάνε, αλλά έχουν το γαμημένο κακό ότι φαίνεται λες και είναι edits της κανονικής σειράς που στο ενδιάμεσο τους, είχε αλλά τόσο χρόνο, που για να χωρέσει τηλεοπτικά, κόπηκε.
Το άλογο δεν με χάλασε (ίσα ίσα, δεν είναι παράλογο, τόσα άλογα μπήκαν μέσα), 3 πράγματα με χάλασαν:
Η ψώλα έπρεπε να πεθάνει αλλιώς. Η Άρυα, σίγουρα θέλει να σκοτώσει την Ντανυ, αλλά δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.
Η εμφάνιση του Εουρον από το πουθενά, ήταν αρχείαστο, δεν προσέφερε κάτι, έδειξε βέβαια ότι ήταν τρελός, το οποίο συμβαζίδει με τον χαρακτήρα του.
Το σκότωμα του δράκου στο προηγούμενο επεισόδιο ήταν ελαφρώς ανούσιο. Τελικά χρειάστηκε βέβαια μόνο ένας δράκος (infinite fire κιετσι). Το γεγονός ότι τον σκότωσαν εύκολα, δεν ήταν περίεργο αφου βολτάρανε τότε. Τέσπα.
Καλό ήταν και αυτό, αλλά με χάλασε πολύ η παραδοχή των DnD ότι ήταν δικια τους ευθύνη ότι το τρέξανε. Όπως είπα και πριν, αν το έτρεχαν επειδή τους ανάγκασαν, ολη αυτή η βιασύνη είχε νόημα. Τώρα δεν είχε κανένα.
Κέρδισες επάξια τον τίτλο του “επιπόλαιου υπερόπτη” δίπλα στο “περήφανος αιρετικός”, άξιος. Το tag που σ έκανα που σε ενόχλησε ακριβώς? Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι το κριντζιλίκι που έχει δώσει απλόχερα η 8η κατέστρεψε ότι έχτιζε τόσα χρόνια? Ποιός τα γαμεί τα βιβλία και το αν ακολούθησαν επακριβώς το στόρι και επίσης που κατάλαβες από τα λεγόμενα μου ότι έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο και έχω θέμα που η σειρά ξέφυγε από αυτά?
Αν δεν ήσουν τόσο μα τόσο επιπόλαιος, θα καταλάβαινες με τι έχουν πρόβλημα οι περισσότεροι και δεν είναι επειδή τα πράγματα όπως λές δεν έγιναν όπως ήθελαν ή προέβλεψαν κλπ αλλά ο ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ που τα παρουσίασαν που μας φτύνει στα μούτρα υποτιμώντας την νοημοσύνη μας. Ακόμη και η φαινομενική “βιασύνη” δεν θα ενοχλούσε κανέναν αν δεν υπήρχε διάχυτος όλος αυτός ο τηλεοπτικός οχετός σχεδόν σε κάθε πλέον σκηνή και διάλογο. Το γεγονός ότι κάποιους δεν τους ενοχλεί δεν διαγράφει τον βιασμό που υπέστησαν οι χαρακτήρες και η νοημοσύνη μας εδώ και πόσο καιρό.
Kαλά κόψε κάτι μαν. Ποιά νοημοσύνη και ποιό φτύσιμο στα μούτρα? Δεν σου άλλαξαν και τα εργασιακά δικαιώματα από την σειρά, ούτε η σειρά φταίει που ο βασικός μισθός έχει φτάσει στον πάτο. <- Μικρα παραδείγματα υποτίμησης νοημοσύνης.
Γενικά χαραρώστε μια γαμημένη σειρά είναι, η οποία δεν χρωστάει σε κάνεναν να δείξει αυτό που θέλει, δεν είναι όλοι dream theater να βγάζουν πολλ “τι θα θέλατε να γίνει στο επόμενο επεισόδιο”.
Η ιστορία όπως είναι μια χαρά βγάζει νόημα, για την ακρίβεια γαμάει (και απο εκεί φαίνεται ότι έχει δώσει τις γενικές γραμμές ο χοντρός), αλλά εκεί είναι και το πρόβλημα. Επειδή βαριόντουσαν να έχουν συμβόλαιο για άλλο 1-2 χρόνια, εμειναν στις γενικές γραμμές του χοντρου, βάλανε γαμάτα εφε και δραση και εκεί το έχασαν γιατί το GoT ηταν κάτι παραπάνω.
Ξαναλέω, σεναριακά γαμάει, αλλά τον έπαιξαν κόβοντας όλες τις σαλτσες. Αυτά.
Ελα κουρασες, καπου πρεπει να σταματησεις. Με εκανες tag, σου απαντησα, φτανει. Τους χαρακτηρισμους σου γενικα να τους βαλεις εκει που ξερεις, μου εισαι αδιαφορος. Κανενας δε σου ειπε για τα βιβλια, και σιγουρα οχι εγω. Δεν ξερω τι tantrum ριχνεις παλι και γιατι.
Μόλις το είδα .κα[spoiler]ι τώρα πως τα μαζεύουμε ???σε ένα επεισόδιο ? Συνεπές twist για μία σειρά που είχε blood wedding αποκεφαλισμό ned stark και πολλά άλλα. Το GOT έχει στοιχεία επικής σειράς , δεν είναι επική σειρά όμως . Το σημερινό επεισόδιο το απέδειξε …[/spoiler]
Ωραίο και αυτό το επεισόδιο. Μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να ενοχληθεί κάποιος από το πόσο πιο γρήγορα γίνονται τα πράγματα τώρα, αλλά προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου.
Λίγο αστείο το ότι προσπαθεί κάποιος να εξηγήσει την τρέλα της Ντάνυ με λογική. Είναι μία απολύτως λογική συνέχεια η τρέλα και πρέπει να συμβαίνει με συγκεκριμένο ρυθμό δηλαδή.
Σποίλερ ερώτηση:
Ο Βάρυς προσπαθούσε να δηλητηριάσει την Ντάνυ με το φαγητό της; Για αυτό και ο διάλογος με την μικρή;
Για το πρώτο σπόιλερ συμφωνώ απόλυτα, πολύ σωστά το έθεσες . Είχε δείξει άλλωστε δείγματα γραφής σε πολλά σηζον . Απλά δεν θέλανε να τα βλέπουν οι υπόλοιποι τυριον κλπ μαζί με αυτούς ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
Ήταν απλά καλό. Η βασική ένσταση που έχω όμως είναι η εξής:
Summary
Αφού η Ντάνυ τους γάμησε τη μανούλα και κέρδισε τη μάχη. Γιατί όταν σήμαναν οι καμπάνες έπρεπε να τους γαμήσει όλους; Τρελάθηκε; That’s it; Αυτό πρέπει να μου αρκεί; Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τρελαθεί τόσο. Δεν με καλύπτει αυτή η εξέλιξη, γιατί δεν χτίστηκε και παρουσιάστηκε αυτή η εξέλιξη. Η τύπισσα έκαιγε κυριολεκτικά ότι υπήρχε από κάτω της και παραλίγο να φάει Τζον, Άρυα κ.λπ… Εικάζω ότι στα βιβλία θα χτιστεί απείρως καλύτερα όλο αυτό.
Πριν ακόμα δούμε το τελευταίο επεισόδιο, το ρεζουμέ είναι ένα: η βιασύνη τους κατέστρεψε την σειρά. Είμαι σε σημείο να αναπολώ αργούς, νωχελικούς, ατέλειωτους διαλόγους στο King’s Landind με Λανιστερς και Βάρυς και πουτάνες και Πόντρικ. Τότε που ζούσαμε τους χαρακτήρες και τους χαιρόμασταν, ενώ τώρα τους βλέπουμε ηρωϊκούς βασιλιάδες και άμα ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας γίνονται ψυχάκηδες δολοφόνοι. Κρίμα.
Η πλειοψηφία όσων κράζουν το GoT πριν την 5η σεζόν: ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΤΣΙ.
Η πλειοψηφία όσων κράζουν το GoT μετά την 5η σεζόν: ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΤΣΙ.
Μήπως έχετε σπαταλήσει περίπου 80 ώρες της ζωής σας χωρίς λόγο;
It is what it is, δε θα κατσω να σκασω κιολας αλλα το βιαστηκαν παρα πολυ. Το μονο που καταφερνουν ειναι να κανουν μαγκα το γερο που μετα απο τοσο κραξιμο θα παρεκλινει αρκετα και θα αποθεωθει.
Ειχα πει οτι αν η σειρα ακολουθησει σχετικα πιστα τα βιβλια δεν προκειται να τα διαβασω αλλα τελικα δεν γλυτωνω το διαβασμα.
Θεωρω οτι η ντανυ καταλαβε/φοβηθηκε οτι θα την αδειασουν μετα τη νικη και δε θα χαρει τον iron throne γιαυτο τα καψε ολα. ή εμεις ή κανεις.
Ωραιο επεισοδιο στο ματι, δε με χαλασε ουτε πως πεθανε η σερσει. Αφου εμεινε τοση ωρα εντος παλατιου λογικο ηταν.
Εγώ που βαριέμαι να διαβάσω και εφημερίδα, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα ξεκινήσω. Με την ελπίδα ότι θα μάθουμε το τέλος της ιστορίας όπως το φαντάστηκε ο δημιουργός του
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας έκανε τόσο εντύπωση η τρέλα της Ντανούλας… το μόνο που ήθελε εδώ και τόσες σεζόν ήταν ο θρόνος… αλλά αν ήσασταν προσεκτικοί στα επεισόδια που γινόταν η ανάπτυξη χαρακτήρων που τόσο σας λείπει τώρα, δεν θα σας έκανε καθόλου εντύπωση η τρέλα της.
Δεν συγχωρεί κανέναν για το θάνατο της Μισάντει, δεν θέλει να αφήσει καμία πιθανότητα σε κανέναν και θέλει να αφανίσει όλα τα εμπόδια μέχρι το θρόνο + έχει και τα γονίδια του πατέρα της.
Να προσθέσω ότι είναι crucial αυτό που είπε για το λαό του Kings Landing ότι είναι κότες ουσιαστικά. Στο Essos τους λυποσουν και λίγο και ήθελαν να αντιδράσουν, τα τσουτσεκια του Kings Landing το χαβά τους, πολέμησαν κιόλας εναντίον του Stannis ξέρω γω
Μα δεν διαφωνω καθολου στο γεγονος οτι η Ντανυ εχει χτιστει απο την αρχη ετσι. Παντα ειχε ξεσπασματα, παντα την καθοδηγουσε η εκδικηση. Απλα οταν σταυρωνε τους slavers ολοι ημασταν κομπλε γιατι “το αξιζαν”, ε ελα που αυτη η βια δεν θα πηγαινει παντα σε αυτους που “το αξιζουν”. Το θεμα μου ειναι οτι η αφορμη που “εσπασε” δεν βγαζει νοημα. Δηλαδη οπως διαβασα αλλου αν αντι ο δευτερος δρακος να πεθανει εντελως ανουσια στο 4 πεθαινε εκεινη την ωρα και εβλεπε να πω ναι “εσπασε”, εκεινη την στιγμη γιατι? Κερδισε την μαχη. Και δεν ειναι να πεις καν οτι πηγε καρφι στο red keep να φαει την Σερσει, αρχισε να καιει αμαχους αβερτα.
Στα αλλα δυο που λες συμφωνω. Και εγω θα ηθελα να πεθανει αλλιως η Σερσει αλλα αυτο δεν κανει το τελος της αντικειμενικα κακο. Επισης και εμενα η μεγαλυτερη απογοητευση (ολης της σειρας μην σου πω) ηταν ο Τζεημι, και στο επεισοδιο ο Βαρυς. Εξαιροντας αυτα τα 2 εγω επιμενω οτι το θεμα ηταν η αδικαιολογητη βιασυνη.
Η σκηνη με την Αρυα στο τελος ειναι εξαιρετικη btw, το πως βλεπεις την καταστροφη απο το επιπεδο των αμαχων, η κλειστοφοβια που δημιουργει παλι ο Sapochnik, εξαιρετικο. Επισης παρα το κραξιμο που τρωει η ερμηνεια της Emilia Clark σε αυτην την σαιζον ειναι εξαιρετικη, ο τροπος που αλλαζει το προσωπο της την στιγμη που σπαει ειναι τρομερος.
Δε συμφωνω οτι επρεπε να σπασει με διαφορετικο τροπο η Ντανυ. Ηταν αψογη για μενα η σκηνη στην οποια βρισκεται πανω στον δρακο και προφανως αντιμετωπιζει μια τρομερη εσωτερικη παλη. Βαζοντας ολα οσα εχουν συμβει μεχρι τοτε. δεν ειναι και τεραστια εκπληξη το να ορμησει εκεινη την στιγμη και να τα πουτανιασει ολα. Ηταν η στιγμη που εγινε Sith, απλα.