Κι εμένα μου άρεσε πολύ σαν πρώτο επεισόδιο που σεταρει τα βασικά πράγματα
Ελπίζω να σας άρεσε το πρώτο επεισόδιο! Προσωπικά το βρήκα εξαιρετικό για πιλότο - έστησε τους χαρακτήρες αρκετά σωστά για τον χρόνο που είχε, έδωσε σάρκα και οστά σε χαρακτήρες που ήταν απλά ‘ονόματα’. Μην ξεχνάμε βέβαια τον τρόπο με τον οποίο είναι γραμμένο το Fire and Blood (ο GRRM το ονομάζει ‘fake history book’, and for good reason).
Ήλπιζα να διαρκούσε άλλα 5 λεπτάκια έστω, αλλά δε μπορώ να παραπονεθώ. Οι διάλογοι ήταν ποιοτικοί και Δόξα τους Επτά, είχαν το Μεσαιωνικό στοιχείο που οι τελευταίες σεζόν του Game of Thrones είχαν εντελώς χάσει.
Με λίγα λόγια,
We’re back to Westeros.
And Fire will Reign!
Κάποιος που έχει διαβάσει το βιβλίο, αξίζει σαν ανάγνωσμα;
Μιλαω για το fire and bood που κυκλοφορει κ στα ελληνικά
Ναι φυσικά. Αναλυτική περιγραφή που καλύπτει ερωτήματα και κενά στη μυθολογία της σειράς. Με φανταστική εικονογράφηση
- Εξαιρετική η Rhaenyra (δεν συγκράτησα όνομα ηθοποιού), ο Smith & ο Considine
- Ευχάριστη έκπληξη το Χέρι (αν είχαν χιούμορ θα έβαζαν σε μια καμεο τον Χίου Γκραντ
)
- Δράκοι ρε!!!
Αλλά…
- Σε φάσεις η εικονα ήταν τόσο καθαρή, χωρίς κάποιο «cinematic» φίλτρο που έμοιαζε με ελληνική μυθοπλασία του ΣΚΑΙ.
- Μου έβγαλε ένα άγχος να τσεκάρει κουτάκια που μας είχε συνηθίσει το GoT, π.χ. γυμνό με το κιλό, ουμπερ βαιολενς κλπ. Κρατάω μια επιφύλαξη εδώ, σε περίπτωση που όλα αυτά περιέχονται στο βιβλίο αλλά και πάλι, θα ήθελα ελαφρώς διαφοροποιημένη απόδοση τους σε σχέση με το GoT. Πως; Δεν ξέρω!
- CGI, κυρίως δράκοι και κτήρια αλλα σε κάποιες στιγμές και εξτρας, δεν με έπεισαν και πολύ… Θες η κίνηση και ο περίεργος φωτισμός σε σχέση με το background των πρώτων, κάποιες φασόν λεπτομέρειες των δεύτερων και η ρομποτική κίνηση μερικών από τους τρίτους πρόδιδε λίγο το εγχείρημα…
Πρόσημο φυσικά θετικό, θα δείξει η συνέχεια
+1 για cgi κ εμένα κάπως μου φάνηκε.
Απο κ και πέρα όμως το επ τάσπασε. Πολλη καλή δουλειά.
Με ένα μήνα καθυστέρηση αλλά δεν το γλιτώνεις αυτό , αφού και αυτή η ιστορία σε βιβλίο που αναφέρει την εξέλιξη του οίκου Targaryen στηρίζεται με συγκεκριμένα γεγονότα και συγκεκριμένη κατάληξη
Εμένα μ’ άρεσε που είχε από τη μέση του επεισοδίου δυνατές σκηνές. Επίσης, παρατήρησα μία σύνδεση χαρακτήρων με το GoT, η Rhaenyra με τη Daenerys και ο Daemon με τον αγαπημένο μας κακό Viserys του GoT. Φαίνεται βέβαια ότι ο Daemon θα είναι ένας αντι-ήρωας που όλοι θ’ αγαπήσουμε, κι επειδή διάβασα spoilers, η ιστορία του θα έχει πολύ ψωμάκι.
Trivia: η 22χρονη πρωταγωνίστρια είδε όλο το game of thrones πρώτη φορά λίγο πριν παίξει το ρόλο, κάτι που μου θυμίζει πόσο μεγαλώσαμε από τότε που βγήκε το GoT.
Επεισοδιαρα το δευτερο. Η σκηνη στο Dragonstone απλα καταπληκτικη.
Με ξενιζουν ελαχιστα τα time jumps. Το 2ο επεισοδιο ειναι εξι μηνες μετα το 1ο, και αν καταλαβα καλα απο το preview, στο 3ο επεισοδιο θα ειμαστε κανα 2-3 χρονακια μετα. Το οποιο βγαζει νοημα οταν βλεπουμε τις διαπροσωπικες σχεσεις η εξελιξη των οποιων ειναι σημαντικη για την σειρα, αλλα οχι παρα πολυ οσον αφορα τις πολιτικες εξελιξεις. Για να δουμε ομως. Προβλεπεται να γινει ΧΑΜΟΣ στο 3ο.
Πολιτικό επεισόδιο το δευτερο, θυμίσε το παλιο καλο got… Στο επόμενο επεισόδιο θα έχουμε time skip. 2 ετών
όντως όταν τα καταφέρνει να βρεί το ρυθμό του, είναι καλό το ανταπτείσο. γενικά μου φαίνεται και οτι βοηθάει λίγο το οτι επικεντρώνεται σε ένα house και δεν γίνεται παιδική χαρά απο χαρακτήρες το κάθε επεισόδιο. στο Got, μείνανε “στον αέρα” ένα κάρο subplots.
Πολύ καλό το δεύτερο επεισόδιο.Φαίνεται να έχει ψωμί η σειρά.Οι δυναμικές μεταξύ των χαρακτήρων έχουν πολύ ενδιαφέρον.Τα δύο κορίτσια μεταξύ τους, η ανηψιά με τον θείο κλπ.
Παρότι είναι σαφές ότι μιλάμε για σύμπαν GOT, έχει μια ξεχωριστή φρεσκάδα, ίσως γιατί οι δράκοι σε αυτή την εποχή είναι ‘κανονικότητα’ και αυτό χτυπάει κάπως διαφορετικά (ευχάριστα διαφορετικά), σε σχέση με τον χαμό που γινόταν όταν εμφανίζονταν στο προηγούμενο.Επίσης υπάρχει η teen αίσθηση που αφήνει η βασική χαρακτήρας.Είναι κάπου στην μέση ηλικιακά σε σχέση με το δίπολο Arya-Snow πχ.Οι διάλογοι έχουν έντονη θεατρικότητα ξανά.Έτσι πρέπει να είναι μια μεσαιωνικού χαρακτήρα σειρά.Με εκνευρίζουν τέτοιες ταινίες όταν βάζουν τους πρωταγωνιστές τους, ιππότες και βασιλιάδες, να μιλάνε χαλαρά λες και πάνε για καφέ everest.
Εάν κάτι με χαλάει ως τώρα, είναι η έλλειψη μιας επιβλητικής υποκριτικά παρουσίας, όπως ήταν η Σέρσει ή ο Ενταρντ στην πρώτη σεζόν του game.Επίσης ελπίζω να δούμε λίγο τείχος και ας μην υπάρχουν οι Whitewalkers.
Ειδα κ γω χτες το πρωτο. Παρα πολυ καλο. Αναπαντεχα καλο. Πολυ καλη ατμοσφαιρα κ στοιχεια που οταν τα ειχα πρωτοδει στο Game of Thrones με ειχαν ενθουσιασει. Δυνατη σκηνοθεσια, προσοχη σε κουστουμια, χωρους, φωτισμους κτλ. Δυνατη βια κ δραση. Εξυπνοι διαλογοι. Χαρακτηρες με ενδιαφερον. Μακαρι να συνεχισει ετσι
Αμα δεις το The Northman κάπως έτσι θα σου φανεί ότι μιλάνε και στο HoTD
Το δεύτερο ήταν κάπως πιο βαρετό σε σχέση με το πρώτο, με κούρασαν τα παντρολογήματα του βασιλιά. Ήταν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα: ή θα έπαιρνε ένα κοριτσάκι και θα ένιωθε αυτός άσχημα ή την κολλητή της κόρης του και θα πλήγωνε την κόρη του. Από τα highlight ήταν η σκηνή ανάμεσα σε Rhaenyra και Daemon, φαίνεται πως ξέρει να χρησιμοποιεί προς όφελός της την αδυναμία που της έχει και θα παίξει μαζί του το παιχνίδι του στέμματος.
Για μενα το δευτερο επεισοδιο φοβερο. Πολυ ενδιαφερουσες δυναμικες μεταξυ χαρακτηρων. Πολυ καλη ατμοσφαιρα. Πολυ δυνατοι διαλογοι. Χτιζεται δυνατη τραγωδια. Μαρτιν εγγυηση
σκάλωσα λίγο με τα 2 πρώτα, αν και καθόλου φαν του GoT
Μάλλον λόγω Paddy, Rhys και Matt (με τα μικρά τους ονόματα, φίλοι μου )
έχω ένα ενδιαφέρον να δω τα υπόλοιπα, παίζει να μην binge-άρω δηλαδή.
Παραμένω όχι κανένας σκληροπυρηνικός φαν, βαριέμαι γενικά την φάση ‘‘το μόνο που έχουμε να συζητάμε για 2 ώρες είναι διαδοχές και ραδιουργίες’’, δηλαδή get a life κάπου αλλά οκ, σκάλωσα για κάποιο λόγο (+ ότι προφανώς κάποια στιγμή, θα γίνει και πιο προσωπική η σειρά, θεωρώ και θα με ‘‘πιάσει’’ καλύτερα)
διάβασα όμως ότι αποχώρησε ο σκηνοθέτης - ένας εκ των 2 showrunner, μετά το 2ο επεισόδιο. Δεν ξέρω πως μπορεί να επηρεάσει αυτό την συνέχεια
Νταξει να λες Rhys και Matt με τα μικρα τους αντε οκ, τωρα οκ, κανενας Paddy Consinine
Σιγουρα πολυ πιο σημαντικος ο Miguel (τον γραφω κι εγω με το μικρο) για οτιδηποτε εχει να κανει με το συμπαν του Game Of Thrones αφου εχει σκηνοθετησει μερικα απο τα καλυτερα επεισοδια της σειρας, και οχι μονο αυτης της σειρας.
Μεγαλη απωλεια για την 2η σεζον ομολογω, αλλα για να δουμε.
Paddy γαμάει ρε, έχει σκηνοθετήσει/γράψει και μια-δυο ταινίες που μου άρεσαν πάρα πολύ
Πολύ φίλος μου και αυτός
Αυτές οι αλλαγές ‘‘μεσοπέλαγα’’ είναι λίγο επικίνδυνες, ελπίζω να μην επηρεάσει το μέλλον της σειράς πάντως ιδιαίτερα -αν και επειδή κοίταξα λίγο τι έχει κάνει ο φιλος Miguel, όντως απώλεια γιατί αυτά τα επεισόδια που έχει γυρίσει κτλ είναι που μου έχουν μείνει και περισσότερο μέχρι τώρα από το GoT