House Of The Dragon [GoT thread]

Τι ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΡΑ ηταν αυτη.

Απο την εισαγωγικη σκηνη μαχης, στους διαλογους και τις δολοπλοκιες, στο αψογο sass της Rhaenyra, στην αριστουργηματικη μουσικη του Djawadi (ακουστηκε και υποψια Rains Of Castamere εκει που εχει μεθυσει ο Viserys), στην εκπληκτικη ηθοποιια απο τους παντες, και τελος στην μαχη στα Stepstones που ηταν απλα πανδαισια.

Μακραν το καλυτερο επεισοδιο ως τωρα για μενα, και δεν ειχα καν παραπονο απο τα πρωτα δυο.

Το μονο που με χαλαει ειναι οτι εχω αγαπησει τοσο πολυ την εξαιρετικη Milly Alcock ως εφηβη Rhaenyra, που οταν γινει το μεγαλο time jump μετα τα πρωτα 5 επεισοδια και την αντικαταστησει η ενοχλητικη Emma D’Arcy, θα ξενερωσω παρα πολυ.

4 Likes

Επεισοδιαρα!!
Είναι εντυπωσιακό το πόση επίδραση έχει πάνω στην κόρη του ο Otto, ακόμα και τώρα που η ίδια είναι βασίλισσα και έχει μεγαλύτερη εξουσία από εκείνον. Και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε ποιό θα είναι το κομβικό σημείο που θα στρέψει την Alicent ενάντια στη Rhaenyra, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δε δείχνει να έχει έχθρα απέναντι της, αλλά να επιθυμεί ειρήνη και ομόνοια. Η ερμηνεία του Viserys ήταν εξαιρετική, ένας βασιλιάς να βάλλεται από τα πρέπει του ρόλου του, και τις ενοχές των πράξεων του. Ακόμα και όταν έπρεπε να σκοτώσει το ελάφι έδειχνε δισταγμό και ότι το έκανε γιατί απαιτούνταν από εκείνον. Νομίζω ότι η κριτική του Μαρτιν στο πατριαρχικό σύστημα εξουσίας, αν και ήταν φανερή από το πρώτο επεισόδιο, αλλά και από το GOT, εδώ έγινε ακόμα πιο έκδηλη, με τη Rhaenyra να αμφισβητείται διαρκώς και να αποδεικνύεται αξία ηγέτης μόνο όταν φέρνει το νεκρό αγριογούρουνο!

2 Likes

Eμενα σκασανε οι πρωτες ενστασεις μου.
Το σεναριο και οι χαρακτηρες ειναι φοβερα, δεν το συζηταω, Οτι ειπε απο πανω ο@LedZep.
Aλλα με ξενερωσαν δυο τρια πραγματακια. Τα πρωτα 2 ασημαντα. Πρωτη φορα μου κακοφανηκε καπως το cgi. Ειδικα στο στα ελαφια και στους δρακους. Σε σημεια μου φαινοντουσαν σαν σαιτες.
Επισης σαν να επεσε η ευκρινεια στους εξωτερικους χωρους. Υπηρχε μια θαμπαδα.
Οκ αυτα.
Το κυριοτερο μου προβλημα και στο οποιο διαφωνω με την συντριπτικη πλειοψηφια, ειναι στην μαχη στο τελος. To ιδιο μου ειχε συμβει και στην Battle of the Bastards. Με ενοχλει πολυ να βλεπω μη ρεαλιστικα σκηνικα σε εναν τοσο καλοδωσμενο κοσμο, ειδικα ξεροντας ποσο κοντα στον ρεαλισμο και στον κυνισμο ειναι οι προθεσεις της γραφης του Martin. Ποτε δεν θα περιεγραφε τετοιες ηλιθιοτητες. Το να την παταει ετσι ενας πολεμικος ηγετης που εχει στριμωξει βασιλεια ειναι απλα ουτοπικο. Ειναι μαχες σκηνοθετημενες μονο για να εντυπωσιασουν με τις εικονες τους και να δημιουργησουν επιφανειακη αγωνια. Για μενα ο ρεαλισμος και το εξυπνο στρατηγικο γραψιμο δεν αποκλειει ομως το να δημιουργειται χωρος για να δειξεις εντυπωσιακα σκηνικα η να δημιουργησεις αγωνια. Τρανο διαχρονικο παραδειγμα για μενα, η μαχη των Γαυγαμηλων στον Αλεξανδρο του Στοουν. Μια καταπληκτικη απεικονιση μαχης σε ολα τα επιπεδα. Τακτικα και οπτικα.
Καταλαβαινω οτι σε πολλους φαινεται ψυχαναγκαστικο απο μερους μου, αλλα προσωπικα με χαλαει να βλεπω σκηνες που μειωνουν την προσωπικοτητα των πρωταγωνιστων και των ανταγωνιστων η που μειωνουν το suspense of my disbelief.
Αυτα που λετε. Κατα τα αλλα πολυ καλη η σειρα :stuck_out_tongue:

7 Likes

Η συγκεκριμένη μάχη θυμίζει Battle of the Bastards.

Όσο για τα Cgi δεν ξέρω εμένα μου φαίνονται μια χαρά με μικρή εξαίρεση στους δράκους που κάτι με χαλάει. Δεκτές όλες οι απόψεις.

Πολύ ωραίος και ο συμβολισμός με το ελάφι

Το κακόμοιρο το Dracarys εκφυλίστηκε. Μια φορά κι έναν καιρό, το άκουγα, πάταγα παύση και το ξανάβαζα πάλι και πάλι μέχρι να το βαρεθώ. Τώρα, κάθε τυχάρπαστος το ξεστομίζει αβίαστα και χωρίς το ειδικό βάρος που του αρμόζει. Τι μας έμεινε σε τούτο τον κόσμο; Ένα How You Doin? κρατάει γερά μέχρι να μας το πάρουν κι αυτό.

Οταν λες καθε τυχαρπαστος, εννοεις μυθικοι προγονοι της Daenerys που ελεγαν την εντολη στους δρακους τους οπως ακριβως θα επρεπε να γινεται δηλαδη? :stuck_out_tongue:

Ολα αυτα ο Crabfeeder?

Kαλά, 2-3 χρόνια γλεντούσε ο Καβουρογάμης :crab: :crown: το νερόφιδο :snake: και τον War Doctor :screwdriver: μάλλον κάτι έκανε πολύ καλά, για να μην φύγει αυτός και ο στρατός του έτσι «άπατοι», σαν random εχθροί στο Rambo 2/3/4/5 (όσο εντυπωσιακά γυρισμένη ήταν η τελική παπάτζ… εε μάχη :stuck_out_tongue: :upside_down_face: )

3 Likes

θα συμφωνήσω σε ολα με τον viper. ακριβως τα ιδια με ξενερωσαν κ εμενα, χωρις ομως να αλλάζει η αποψη μου οτι μεχρι τωρα η σειρα σπέρνει.
Για την μαχη κ εμενα μου φανηκε μη ρεαλιστική, πιο πολύ αυτο που λέμε ‘‘αμερικανιά’’…
για το cgi στους δράκους το ειχα ξαναπει και στο πρωτο επ οτι με χαλασε κάπως. Θυμαμαι στο got οαν βλεπαμε σκηνη με δρακο ανατριχιάζαμε για το μεγεθος της παραγωγης ενω τωρα μου βγαζει μια ας πουμε ‘‘φτηνια’’ που δεν κολλάει σας συνολο.
περα απο αυτα ομως το γραψιμο και η ποιότητα στο σεναριο και στους ηθοποιους δίνει κλασσικα hbo ρέστα.

2 Likes

Εντωμεταξυ οταν λετε “γλεντουσε” εννοειτε οτι απλα κρυβοταν στις σπηλιες και τα βραχια, οπως ακριβως δηλαδη και τα καβουρια. Για να τον βγαλουν εξω απο τα βραχια λοιπον, σε μια υπεροχη κατ’εμε παρομοιωση με το πως βγαζουν τα καβουρια εξω απο τις τρυπες τους, τον δελεασαν με την αποστολη του Daemon. Δεν ηταν καν μια “φτηνη” σκηνη για το θεαμα και το plot twist, αφου το προλογισαν μαλιστα στο επεισοδιο, και ειπαν οτι πρεπει καποιος να πλησιασει απο κοντα για να τον βγαλει απο τις σπηλιες, και αποφασισαν οτι μονο ο Daemon ειναι τοσο τρελος και τολμηρος.

Εκει που εσεις βλεπετε παπατζες, εγω βλεπω μια καυλωτικη σκηνη στην οποια ενας απο τους πιο γαμιαδες Targaryen δικαιολογει πληρως το ονομα του, και δεν αρκειται στο να ριχνει φωτια απο την ασφαλεια της ραχης του τεραστιου και μακροστενου Caraxes. Θα μπορουσαν ισως να αποφυγουν τα τοσα πολλα βελη που δεν βρηκαν στοχο, αλλα κατα τα αλλα ηταν υπεροχα γυρισμενη η τελευταια σκηνη μαχης. Εδειξε ξεκαθαρα (και μαλιστα με υπεροχο show don’t tell) το πως αναγκασαν τον Crabfeeder να βγαλει εξω ολον τον στρατο που ειχε και να τον χασει.

Παρομοια (και χειροτερα) “λαθη” σε τακτικες πολεμου εχουν γινει απο θρυλικους πολεμαρχους και στρατηγους οπως ο Ξερξης, ο Μεγας Αλεξανδρος και ακομα κι ο Ναπολεων, σιγα μην ηταν και μετενσαρκωση του Ιησου ο Καβουροπατης :stuck_out_tongue: Ενας τριτοδευτερος villain ηταν, κατι που ηταν εμφανες απο την αρχη της σεζον, δεν υπηρχε περιπτωση να αποτελει τον main antagonist.

Μπορει να μη σας αρεσε η μαχη στο τελος, οπως μπορει να μην σας αρεσε και το Battle Of The Bastards, αλλα δεν υπαρχει καμια ηλιθιοτητα στην μαχη αυτη.

sorry άλλα αυτό με τις σπηλιές είναι παπάτζα. Αν έχεις εχθρό σε σπηλιά, βάζεις φωτιά, απλά κι ωραία. Η θα πεθάνει απο ασφυξία, ή θα βγει. επισης ανοχύρωτες θέσεις με υπεροχή απο αέρα ? μπάζει, αν και έγραφε ωραία το όλο ραμποειδές. Και φυσικά, κλισέ μεγάλο σε όλες τις περιπέτειες 1 άτομο να τα βάζει με 200 και να μην πεθαίνει.

What? Ολοκληρα λαγουμια ηταν με πολλαπλες εξοδους, δεν ηταν απλα σπηλιες

Με καμια 20αρια τα εβαλε, και σε ομαδες των 4-5, αλλα οκ (!)

αν βάλεις σε μια - θα βγούν απο τις άλλες, θα μπορούσες να τα floodarείς, να την πέσεις απο 2-3 πλευρές ? Τροφή για τόσο καιρό ? Καβούρια ?

ενω του ρίχνανε 2000 βέλη ? και τον χτυπάνε 2 - αλλα δεν μασάει. tropes.

Δεν ειναι πολιορκια η φαση επι 3 χρονια, ο Crabfeeder κανει raiding σε πολλες διαφορετικες τοποθεσιες στα Stepstones, ή τουλαχιστον ετσι καταλαβα εγω. Αν ειναι οντως 3 χρονια στο ιδιο σημειο, προφανως ειναι αρκετα χαζη η φαση της πολιορκιας, και οχι της μαχης στο τριτο επεισοδιο.

ε έστω κι έτσι ναναι, υπονοεί οτι του την πέφτουν αρκετές μέρες. γενικά είναι λίγο, ideallized οτι 3 χρόνια τα βάζουν μ’ενα ασκέρι, και δεν μπορούν να τους κάνουν καλά. Ο πλουσιότερος τύπος - που έχει “ναυτικό” και αν συνασπιστεί με το στέμμα θα μαμαει και θα δέρνει και μετά απο κάποια φάση, ο “ράμπο” του χωριού. ενω μ αρέσει γενικά το πιο “σοβαρό” στρυφνό, ξερακιανό ύφος, με λιγότερη ιντριγκά, απο τ μια τα χρονικά άλματα, απο την άλλη η όλη φάση, παιζει πολυ ex-machination μεσά. πράγματα γίνονται γιατι πρέπει να γίνουν - με Χ τρόπο.

Ε σειρά είναι ρε μεγάλε :stuck_out_tongue_closed_eyes:. Σε πείραξε η σπηλιά και όχι οι δράκοι που πετάνε πανω απο τους ανθρώπους χωρίς να τρέχει τίποτα. Επίσης το λέει και το όνομα Daemon Targaryen.

Sorry Quintom , αλλα δεν χρειαζεται να σαι Ιησους η δεν ξερω κ γω ποιος ωστε να γνωριζεις τι γινεται γυρω απο την οχυρωμενη σου εδω κ χρονια περιοχη. Κανεις δεν καθεται σε μια τρυπα χωρις να ξερει αν εχουν πλησιασει εχθροι, δρακοι, πλοια κτλ. Εχει φρουρες, περιπολα κ αλλες πολλες μεθοδους. Στοιχειωδη πραγματα. Ποσο μαλλον για καποιον, ναι τον Crabfeeder, που σου λεει η σειρα ξεκαθαρα οτι κερδιζει τον πολεμο. Δεν ειναι ενας Νταβελης με εικοσι νοματαιους που τον κυνηγανε στα λαγκαδια δυο τρεις διμοιριες αστυφυλακων. Δεν χωραει καν αναλυση βασικα. Οπτικα, ναι δινει ωραιες εικονες κ αν δεν σε νοιαζουν αυτα, καυλιαρικες. Εμενα κ αρκετους αλλους μας νοιαζουν κ μας φαινονται αποτελεσμα ηλιθιοτητας κ κακου γραμματέας, με αποτελεσμα να χανεται το ιμπακτ τους.

2 Likes

Νταξει μωρε και εσύ προσπερνα το. Δες την γενική εικόνα ότι η σειρά γαμάει :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Μα αυτο το ειπα. Η σειρα ειναι πολυ καλη. Απλα μου την δινει οταν στο κομματι μαχες δεν διαβαζουν καθολου ιστορια κ απλα πουλανε εντυπωσεις. Θεωρω οτι αν υπαρχει κ η σωστη βαση οι εντυπωσεις θα ηταν ακομα καλυτερες

1 Like

Η μονη λυση ειναι να ανοιξουμε ενα δευτερο τοπικ, για τους χαζους, ωστε να μπορουμε να γραφουμε κι ολοι εμεις που δεν υποθεσαμε αυθαιρετα και χωρις να μας εχει δειξει η σειρα κατι τετοιο, οτι ο Crabfeeder ειναι ο μεγαλυτερος στρατηγος ολων των εποχων στο Westeros και το Essos και εχει κανα δυο ελικοπτερα σε περιπολια 24/7 ωστε να ξερει απο που πλησιαζουν οι Velaryons και οι Targaryens καθε δευτερολεπτο της υπαρξης του.

Αυτο θα λυσει ολα τα προβληματα, αφου οσοι εχουν IQ μικροτερο του 50 μπορουμε να γραφουμε εκει, και οι εξυπνοι μπορουν να παραμεινουν εδω. Μπορει καποιος να ανοιξει το τοπικ? Δεν ξερω ποιο κουμπι να πατησω.

Ναι φυσικά και θα πουλησουν εντυπώσεις στο βιβλίο δεν γράφει τίποτα για την μάχη αν θυμάμαι καλά μόνο ότι ήταν νικηφόρα. Πως θα τραβηξουν κόσμο ρε εσύ. Το όνομα Targaryen πουλάει. Επίσης δεν ξέρουμε αν ο Μάρτιν έδωσε αυτή την συμβουλή ώστε να γίνει η σκηνή έτσι

1 Like