House Of The Dragon [GoT thread]

Ωραίο το πρώτο αλλά ήθελα λίγο περισσότερο Καλισι και δράκους. Κατα τα άλλα και πάλι την παράσταση κλέβει ο Tyrion. Για το πότε πέρασαν τα 55 λεπτά πάντως ούτε που το κατάλαβα.

Σκατα, τι να μας κανει ενα επεισοδιο. Ουτε για ζητω δεν φτανει. :frowning:

[SPOILER]Στο τελος με τα μπασταρδα μενεις λιγο μαλακας. :expressionless:
Οπως και στην σκηνη με Ρομπ/Τζεημι και λυκο.[/SPOILER]

[SPOILER]ΚΑΙ ΜΟΝΟ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΡΥΑ. :([/SPOILER]

Μολις το ειδα και εγω…δεν θα σχολιασω κατι μεχρι να το δουν και οι υπολοιποι 8)

Για να μπαίνουμε πάλι στο κλίμα επεισόδιο:) Ρε τι έχει να γίνει!

Τι ωραία ρε παιδιά. Έφτασε πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου λοιπόν, όπου σχολιάζουμε ένα-ένα τα επεισόδια!

Περιττό να πω πως η συγκίνηση μου στα πρώτα λεπτά του νέου επεισοδίου ήταν μεγάλη. :PP

Ας σχολιάσω 2-3 πράγματα λοιπόν σχετικά με το επεισόδιο…

Πραγματικά δε καταλαβαίνεις πότε τελειώνει. Γενικά συνεχίζει ακριβώς εκεί που άφησε η προηγούμενη σήζον, σα να μη πέρασε μια μέρα.

[SPOILER]
Ο νέος ψηφιακός ανταρόλυκος του Robb έκλεψε την παράσταση, άνετα. Η σκηνή με τα μωρά στο τέλος επίσης πολύ δυνατή, ενώ για άλλη μια φορά η σειρά αναπληρώνει για (πολλές) σκηνές που απουσιάζουν από το βιβλίο με το να προσθέτει ορισμένες που δεν υπήρχαν εκεί, και το κάνει πάρα πολύ πετυχημένα: Η σκηνή με την επίδειξη δύναμης της Cersei προς τον Littlefinger ήταν μία από αυτές, η συναναστροφή Robb-Jaime μια άλλη.

Ένα μείον σχετικά με το βιβλίο θα έλεγα πως ήταν (για όσους έχουν διαβάσει το 2ο βιβλίο το σπόιλερ και μόνο)

[SPOILER]Η εμφάνιση του maester Cressen και η όλη επαφή με την Μελλισάνδρα και τον Stannis, σα να έγινε λίγο βεβιασμένα η όλη φάση εκεί, θα ήθελα να το είχαν πάρει λίγο πιο αργά το θέμα.

Επίσης πολύ θα ήθελα να είχα δει τα χαστούκια που έριξε η Cersei στον Tyrion, εκεί που συζητούσαν οι δυό τους στο council, αλλά έστω. Γενικά η Cersei της σειράς εξακολουθεί να είναι περισσότερο πολυδιάστατη και λιγότερο “σκύλα” σε σχέση με εκείνην του βιβλίου.

Είχε επίσης ενδιαφέρον η διάδοση του γράμματος του Stannis σχετικά με την αιμομιξία, κάτι που αν θυμάμαι καλά στο βιβλίο γίνεται πολύ αργότερα…

Επίσης μου έκανε εντύπωση το οτι βλέπουμε κατευθείαν τους Jon Snow και σία στου Craster, κάτι που στο βιβλίο συμβαίνει σχεδόν στα μισά του! (αν και πιο πριν δεν είχαν συμβεί και πολλά εδώ που τα λέμε, κάτι που δείχνει πως στη σειρά θέλουν να εστιάσουν μόνο στα σημεία που προχωράνε την πλοκή). [/SPOILER]
[/SPOILER]

Άσχετο, αλλά αυτή η Ρος πρέπει πάρα πολύ να αρέσει στους παραγωγούς.

η ρος αρεσει οντως και σε κατι φιλους μου. προσωπικα εκεινη η υπηρετρια της νταινερυς ειναι πιο του γουστου μου.:smiley:

στα του επεισοδιου, οντως συγκινηση μονο που ακους την εισαγωγη ρε πουστη μου. πως και πως το περιμενα. ενταξει εισαγωικα ολοι θα ειδαν τους νεους χαρακτηρες, και το ρολο που βαρανε. επιτελους και η συμπαθεια μου ο ντειβος ειναι παρων.

ellanor

[SPOILER]για τον λυκο του ρομπ συμφωνω, εσπειρε. οσο για το σκηνικο με ην μελισαντρε και τον κρεισεν, αν θυμαμαι καλα γινοταν στην αρχη τουβιβλιου, αλλα εδω το πηγανε προφανως γρηγορα για να χωρεσει μαλλον. παντως η μελισανδρε δινει ρεστα, εκεινα τα βλεματα ειναι ολα τα λεφτα.[/SPOILER]

Indeed:) και μένα πάντως μ αρέσει! χεχεχε

[SPOILER]Πάντως εμένα με προβλημάτισε λίγο το επεισόδιο. Τελείωσε τόσο “γρήγορα” και έδειξε τόσο λίγα πράματα που πραγματικά αναρωτιέμαι πως θα τα δείξουν όλα σε 10 επεισόδια. Θα έπρεπε για μένα ίσως να πρόσθεταν μερικά.[/SPOILER]

Για 1ο επεισόδιο του 2ου κύκλου ήταν όπως το περίμενα…άκρως εισαγωγικό:)

[SPOILER]Γενικά το επεισόδιο κινείτο σε αρκετά “γρήγορους” θα έλεγα ρυθμούς, και μόνο το οτι είδαμε από την αρχή κάποια πράγματα που αναφέρονται μόλις στα μισά του βιβλίου τα λέει όλα.

Από την άλλη νομίζω είναι 12 επεισόδια η φετινή σήζον, όχι 10.

@ σαμις, συμφωνώ για την Μελισσάνδρα, όπως περίμενα είναι άψογη.[/SPOILER]

[SPOILER]ειχανε πει οτι θα ειναι 12 τα επεισοδια το καλοακιρι, αλλα μετα το γυρισανε και ειπανε για 10. δεν με χαλαει αρκει να μεγαλωσουνε λιγο τα επεισοδια… χεχεχε.[/SPOILER]

ontws eisagwgiko epeisodio
kai teleiwse poly grhgora gamwto!
kai to kwlo sky evaze kathe 10 lepta diafimiseis… :thumbdown:

o jorrah exei ontvw poly mellon kai mia megali apokalipsi sto trito biblio.an mpou peite pos vazo spoiler sas tin grafo

[SPOILER]o jorrah einai o roufianos tou varys kai kataskopevi tin daynerys kai kapoioa stigmi ton pianei[/SPOILER]

na pv epishs oti kykloforei idi to 2o epeisodio se webrip

ΛΙΚΑΡΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΔΚΞΦΚΔΗΔΦΕΘΡΗΓΦΘΦΡΕΝΞΦΩΔΣ.

telos ta dorakia

afto gia ton jorah to kserw

to thema einai tha paizei mono 5 lepta se kathe epeisodio?

παίδες μια απορία : με την ταινία εχουν σχέση ολα τα βιβλια τησ σειράς ? η μονο το Book 1 of a Song of Ice and Fire?

Ολα εννοείται :slight_smile:
Κάθε βιβλίο ειναι και μία σεζόν.

δηλαδη αν θελω να διαβασω αυτο που βλεπω στην σειρά πρέπει να αρχισω απο την αρχή ολα τα βιβλια? :-s

αν ξεκινησες να βλεπεις τη δευτερη σεζον, διαβασε κατευθειαν το δευτερο βιβλιο.