Γάμησε στεγνά. Τώρα αρχίζει το τζέρτζελο
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου.
[SPOILER] Σπόιλερ για όσους έχουν διαβασει τα βιβλία!
[SPOILER]Σε πολλές σκηνές υπήρχαν παραλλάγες. O Rodrick πχ δολοφονείται απο το μπασταρδο του Μπολτον, o Lorch από μια αρκούδα και οι δράκοι της Νταινέρυς δεν κλάπηκαν ποτέ. Επίσης μου έδωσε την εντύπωση ότι ο Σνοου δεν θα “φαει” τον Qhorin αλλά θα καταλήξει στον Μεινς με την Ygritte [/SPOILER][/SPOILER]
Σάφως και δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν τόσο πιστοί και να βάλουν τόσους δευτερευοντες χαρακτήρες, οπότε δεν παραπονιέμαι:p
Ρε συ dmembra, διάβαζε με λίγο πιο προσεκτικά.
[SPOILER]
Μερικές φορές (έχοντας διαβάσει τα βιβλία) λέμε δικαίως πως κάποιες σκηνές των βιβλίων παρουσιάστηκαν πολύ “βεβιασμένα” στη σειρά. Σήμερα όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο. Η μεταφορά από το βιβλίο στην οθόνη ήταν αψεγάδιαστη.
[B]Έξτρα σκηνές (σε σχέση με τα βιβλία) που έδιναν όλες πολλούς πόντους παραπάνω. [/B]Για παράδειγμα η ανατροπή στο φινάλε με την Daenerys & τους δράκους, που λογικά θα την ωθήσει στον Πύργο της Μαγείας με έναν τρόπο απείρως πιο ενδιαφέρον σε σχέση με εκείνον του βιβλίου.
Πόσο ΤΕΛΕΙΑ ήταν η Ygritte? Στα βιβλία δεν έκοβα και φλέβες για την πάρτη της, αλλά στη σειρά γαμάει και δέρνει…
Η αρχική σκηνή στο Winterfell με τον Theon επίσης εκπληκτική. Ο αποκεφαλισμός του Ser Rodrick [B]μία ακόμα από τις παραλλαγές σε σχέση με το βιβλίο[/B] που μου άρεσε πολύ. Και ο ηθοποιός που παίζει τον Theon είναι για πολλά respect. (γκρρ, αγριεύτηκα επίσης με την Osha, χεχε)
Και, ναι, επιτέλους είδαμε τον Hound σε δράση, στην πιο badass σκηνή όλης της σεζόν ως τώρα!
Tywin-Arya, [B]κι άλλες προσθήκες σε σχέση με το βιβλίο, πετυχημένες όσο δε πάει.[/B] Και ο τρόπος που σκοτώθηκε ο δεύτερος από τους 3 που έχει να σκοτώσει η Άρυα έβγαζε νόημα πέρα ως πέρα…
[/SPOILER]
Προφανώς όταν λέω “αψεγάδιαστη μεταφορά από το βιβλίο” δεν εννοώ “πιστή” μεταφορά, αλλά ΑΨΟΓΗ μεταφορά. Σα να λέμε τέλεια μεταφορά, ή, αν ακόμα μπερδεύουν οι λέξεις, τέλεια [B]διασκευή[/B].
Και η τέλεια διασκευή δε συνεπάγεται 100% αντιγραφή από το βιβλίο, αλλά το αντίθετο, να κόβεις και να ράβεις με τρόπο τέτοιο ώστε να παράγεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σήμερα λοιπόν η σειρά πρόσθεσε στοιχεία σε σχέση με το βιβλίο που έδειξαν ακριβώς πως πρέπει να γίνεται μια τέλεια διασκευή.
Με καταλαβαίνεις τώρα, ή να το πω αλλιώς? 
Ναι, ΟΚ! Δικό μου λάθος:p Τότε συμφωνώ 100% με αυτα που λες:p
Καλό και το 6ο.
[SPOILER]Ο Θήον λογικά δεν θα πεθάνει εύκολα, θεός ο Χ’γκαρ, Πάιτπρη γαμηστερός, μορφάρα το Χαουντ, ανυπομονώ να δω τον Μανς. [/SPOILER]
πολυ ωραιο το 6ο αναμενουμε τη συνεχεια τωρα!
ρε παιδια μηπως να σταματησει αυτο το πραγμα σε καθε επεισοδιο να λεμε τι διαφορες ειχε απο το βιβλιο?
ετσι κιαλλιως βιβλια σπανια μεταφεροντε 100% σωστα,η σειρα ειναι σουπερ και αυτο αρκει.
Εμένα πάλι το 6ο μου άρεσε λιγότερο από τα δυο προηγούμενα. Φταίνε τα πολλά ειδύλλια. Το βασικό συμπέρασμα πάντως είναι ότι: [SPOILER]το μουνί τελικά δεν σέρνει καράβι.[/SPOILER]
Άκυρο αυτό που λες, για δύο λόγους. Πρώτον, κανείς δε κατηγόρησε τη σειρά για κακή μεταφορά, το ακριβώς [U]αντίθετο[/U]. Δεύτερον, από τη στιγμή που έχουμε διαβάσει τα βιβλία και βλέπουμε τη σειρά, είναι αδύνατο να μη τα σχολιάσουμε. Είμαστε nerds, τι να κάνουμε. (ή τουλάχιστον παίρνω αυτόν τον χαρακτηρισμό για τον εαυτό μου, μέγας νερντ και geek). Από κει και πέρα, από τη στιγμή που στα ποστ μας προσέχουμε να [U]μην[/U] συμπεριλαμβάνουμε σπόιλερ, αν θέλετε τα διαβάζετε, αν δε θέλετε τα προσπερνάτε, είναι απλό.
Παντως ενα σποιλερακι για την Daenerys και το τι θα κανει μετα, το ριξες εσυ στο ποστ σου 
Ok σοφι. Έχεις δίκιο. Σπόιλερ βέβαια που φαίνεται λίγο πολύ με το τέλος του επεισοδίου (μια που βλέπουμε έναν πύργο), αλλά ναι. Μάλλον σας το χάλασα και τώρα τα ξέρετε όλα.
Να ξέρω να απέχω στο εξής από το θρεντ.
Γιατι τσιτωσες δεν καταλαβα. 
Εγω μπορει να μην γουσταρω το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ σποιλερ για τα παρακατω, εσυ θα το κρινεις αυτο;
Τεσπα, συνεχισε τα σεντονια σου εσυ ως μεγα γκικ, προτιμω να απεχω εγω. 
Πολύ ευχαρίστως, να απέχεις. Θα ήταν κρίμα από απροσεξία μου να μάθαινες πχ οτι στο επόμενο επεισόδιο πεθαίνει η Arya.
ουπς, μαλακία, αλλά το έγραψα τώρα, πάει! σοοοοοοοοοοορρρρρρρυυυυ 
[SPOILER]AYTO θα πει σπόιλερ! :PPPPP
Και ασφαλώς αστειεύομαι.[/SPOILER]
ellanor…μη ξαναπείς ότι πεθαίνει ούτε για πλάκα η ary…AAAAAAAAAAAAAAA:lol:
Χαχαχαχα. :lol:
Σοβαρά παίδες, σόρρυ. Όντως ένα ποστ μου πριν περιελάμβανε ένα μικροσκοπικό σπόιλερ, πραγματικά ασήμαντο (μπορώ να σας το διαβεβαιώσω), αλλά και πάλι. Θα μπορούσα να το είχα αποφύγει. Θα συνεχίσω να γράφω πάντως τα νερντικα σεντόνια μου, ελπίζω να συνεχίσετε και σεις να τα διαβάζετε και δεσ-μεύ-ο-μαι σε ακόμα πιο διάφανα ποστ! (τι να γίνει, η πολιτική επικαιρότητα των ημερών με έχει επηρεάσει. :P)
Ο Alfie Allen έκανε πολύ καλή δουλειά πάντως, ο χαρακτήρας του Theon είναι δύσκολος, την έχει μια υποψηφιότητα στα Emmy.
books spoiler
[SPOILER]Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να τον δούμε ως Reek…[/SPOILER]
Όντως εξαιρετικός ο ηθοποιός του Theon, μπορώ να πω πως έκλεψε την παράσταση στη σήζον.
Προσοχή όμως, το πίσω σπόιλερ σου elfstone απευθύνεται σε όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία, το επισημαίνω λοιπόν. Μη το ξεχνάτε και σεις.
το repack της 720αρας δεν ειναι ελαφρώς αθλιο σε ποιότητα?
μπα, λάθος μου, λίγο στην αρχή ήταν κάπως.
για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους