House Of The Dragon [GoT thread]

Yrgritte και Osha όλα τα λεφτά. Γενικά πολύ καλό για άλλη μια φορά!

edit: είχα ποστάρει ένα λινκ που κάνει μια αντιστοιχία εκλογών-game of thrones αλλά το απέσυρα επειδή αποκαλύπτει πράγματα. μην το διαβάσετε (αν το πετύχετε στο fb) όσοι δεν έχετε διαβάσει τα βιβλία,προειδοποιώ!!

Ωραίο και το τελευταίο. Αν και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Σπόιλερ για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία (2 και 3).

[SPOILER]
Συνεχίζουν στη δεύτερη σήζον με τολμηρές θα έλεγα αλλαγές σε σχέση με το βιβλίο. Όχι τέτοιες βέβαια που να ξεφεύγουν απ’αυτό (η μεταφορά παραμένει πολύ πιστή), ωστόσο είδαμε σε αυτό το επεισόδιο τρεις τουλάχιστον χειρισμούς απέναντι σε χαρακτήρες που στο βιβλίο απουσιάζουν εντελώς - και δίνουν μια άλλη διάσταση στους χαρακτήρες αυτούς.

1. Jaime. Στα βιβλία βλέπουμε τη σταδιακή μεταμόρφωση του, ωστόσο πράξεις σαν εκείνη που είδαμε τώρα, να φτάνει να σκοτώσει τον ίδιο του τον ξάδερφο προκειμένου να αποδράσει δηλαδή δεν συμβαίνουν - εκτός αν όντως έτσι έγινε και απλά δεν το διαβάζουμε (και μου διαφεύγει). Εν ολίγοις, ο Jaime στη σειρά παρουσιάζεται πιο “κακός” σε σχέση με του βιβλίου, όπου η χειρότερη του πράξη παραμένει εκείνη με τον Bran και το παράθυρο.

2. Xaro Jhoan Daxos. Άλλη μια αλλαγή, όπως και όλο το storyline της Daenerys - αλλαγή προς το καλύτερο σίγουρα, ωστόσο ενώ στα βιβλία ο Daxos είναι μια μάλλον αινιγματική φιγούρα που δεν ξέρουμε αν θέλει όντως να βοηθήσει την Daenerys, στη σειρά βλέπουμε μια άλλη πτυχή του - εδώ είναι φανερό πως δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί.

3. Shae. Τώρα ξαφνικά η Shae, με τη στάση της απέναντι στη Σανσα, παρουσιάζεται πολύ πιο “καλή”, σε σχέση με την - επίσης, αινιγματική - Shae των βιβλίων.

Δε με χαλάνε οι αλλαγές, αντίθετα, καθιστούν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη σειρά μια που δε μπορώ να ξέρω έτσι ποιά θα είναι η εξέλιξη της.[/SPOILER]

δεν τη χορταινω αυτη τη σειρα.Βλεπω 50 λεπτα επεισοδιο και οταν τελειωνει νιωθω λες και δεν ειδα τιποτα.Αυτο κυριως λογο των πολλων ιστοριων που εξελισσονται ταυτοχρονα.

[SPOILER]Να φανταστω στο τελος οτι ο Τheon μπλοφαρει και εχει σκοτωσει καποια ακυρα παιδια,[/SPOILER]

βγήκαν υπότιτλοι στη μήτρια μας γλώσσα? :stuck_out_tongue:

Όχι ακόμα.

πολυ καλο και το νεο αλλα ρε γαμωτο οταν τελειωνει ουτε πως διαρκει 50 λεπτα! :stuck_out_tongue: ο ηθοποιος που υποδυεται τον Theon ειναι πολυ καλος παντως!

υποτιτλοι εχουν βγει παντως… :slight_smile:

για το σημερνο επ 7

[SPOILER]χωρίς να χω διαβάσει βιβλία,αυτό υπέθεσα και γώ
ειδικά αφού ανέφερε κάποια στιγμή, ότι εκεί μένανε 2 ορφανά[/SPOILER]

δεν ξέρω βέβαια πόσο νόημα έχει να κάνουμε προβλέψεις τη στιγμή που οι μισοί εδώ μέσα ξέρουν τι θα γίνει :stuck_out_tongue:

Είχα ξεχάσει και Τζεημι Λανιστερ ε. Τώρα είμαστε κομπλέ. 8)

ΜΕΓΑΛΑ SPOILER

[SPOILER] Να σου πω την αλήθεια η αλλαγή του Jaime δεν μου αρέσει αν και θα δείξει προς τα που πάει. Ένα πράμα που μου άρεσε πολύ στα βιβλία ήταν και η εξέλιξη του συγκεκριμένου τυπά. Ελπίζω να μην το πάνε αλλού.

Έχουν αλλάξει και το στόρυλαιν του Jon. Δεν είμουνα σίγουρος γιατί έχουν περάσει καμιά 10αριά χρόνια από την τελευταία φορά που διάβασα το Clash of Kings και το τσέκαρα χτες. Φαντάζομαι πως θα το πάνε με τον Jon αιχμάλωτο να πολεμάει τον Qhorin για να σωθεί. Την βρίσκω αρνητική ως αλλαγή, γιατί ο τρόπος που χε γίνει στο βιβλίο με τα κυνηγητά σε χιόνια, σπηλιές κτλ και την θυσία του Qhorin ήταν πολύ καλός. Θα δείξει βέβαια. Απλά προβλέπω. Γενικά πάντως διαπιστώνω ότι αλλάζουν πολλά. Ναι μεν δεν είναι ουσιαστικά και δεν με χαλάνε πραγματικά, αλλά καμιά φορά αναρωτιέμαι για την σκοπιμότητα και την αισθητική τους, αφού το ορίτζιναλ είναι και πιο ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση και είναι και το ορίτζιναλ gods damn it…[/SPOILER]

Πάντως πραγματικά δεν χορταίνω! Με το που ξεκινάει κοιτάω συνεχώς την ώρα λες και θα σταματήσει. Τρέμω την στιγμή που τελειώνει το επεισόδειο! να προσθέσω ότι μου αρέσουν πολύ τα τετ α τετ της Arya με τον Tywin

πολυ καλο και το 7ο ναι,

ελανορ, βαιπερ σχετικα με αυτο που λετε, προσοχη μονο για οσους εχουνε διαβασει και το 3ο βιβλιο

[SPOILER]απλα με τον τζεημι θελανε να δειξουνε το θανατο του γιου καρσταρκ (παρολο που τον εχει σκοτωσει σε μαχη στο βιβλιο) και πως θα συνεχιστει το στορυ του με την αποφαση της κατλυν (αν και λειπει ενημερωση σχετικα με τους γιους της στο γουιντερφελ που επρεπε να ειναι σε αυτο το επεισοδιο κατε με) παραπερα και πως αυτο εχει αντικτυπο γενικα στου στρατοπεδο των σταρκ. δεν ειναι καθολου κακο δηλαδη οπως το δειχνουνε, ισα ισα που θα παραξενεψει και τον τηλεθεατη μετα, γιατι σου δειχνει τι εκανε, ενω στο βιβλιο το μαθαινεις κατευθειαν στο 1ο κεφαλαιο του τριτου βιβλιου μεσα απο pov του τζεημι[/SPOILER]

Ανετα το χειροτερο επεισοδιο GOT μεχρι τωρα. Καμποσες σκηνες που μου φανηκαν χωρις κανενα νοημα, πολυ μπλαμπλα, οκ μπορει να βοηθανε για την παρακατω πλοκη αλλα κι ετσι να ειναι, μπορουσαν να μην τις βαλουν ολες μαζι ή να κραταγανε λιγοτερο μερικοι διαλογοι.

Καλό επεισόδιο χωρίς να είναι κάτι το φοβερό.

[SPOILER]

Σε αυτό που λες για τον Τζέιμι συμφωνώ. Εξελίσσεται πολύ ωραία στα βιβλία. Σε αυτό που λες για τον Qhorin ελπίζω να μην βγεις σωστόw γιατί δεν θα είναι θετική αλλαγή. Εγώ υποψιάζομαι πως ίσως να έχουν πιάσει αιχμάλωτο και τον Qhorin και του πει εκεί να κάνει ότι κάνει μετά. :-k

[/SPOILER]

Καλό ήταν μωρέ το επεισόδιο, απλά συγκριτικά με το προηγούμενο σαφώς υστερούσε. Πάντως η συνέχεια θα αποζημιώσει τους πάντες, είμαι βέβαιος.

Σχετικά με Jaime (σπόιλερ για όσους διάβασαν βιβλία 2 & 3 και μόνο, οι υπόλοιποι μακριά)

[SPOILER]Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο ριψοκίνδυνο αυτό που έκαναν. Γιατί στα βιβλία διαπιστώνουμε στην πορεία πως η “χειρότερη” ουσιαστικά πράξη του Jaime ήταν το οτι σκότωσε τον προηγούμενο βασιλιά - εξ’ ου και η ταμπέλα “Kingslayer” που απεχθάνεται. Οκ, και το οτι έσπρωξε τον Bran απ’το παράθυρο βέβαια.

Ωστόσο διαβάζοντας το βιβλίο ο Μάρτιν μας κάνει να συμπαθούμε τον Jaime, δείχνοντας τη σχετικότητα των πραγμάτων, πως και ο περίφημος “φόνος του βασιλιά” δεν ήταν κακός αν σκεφτεί κανείς πως επρόκειτο για τον Mad King ουσιαστικά - εν ολίγοις, κάποιος έπρεπε να τον σκοτώσει.

Ωστόσο στη σειρά τώρα ο Jaime πέρα από Kingslayer γίνεται και Kinslayer - φτάνει σε σημείο να σκοτώσει τους ίδιους του τους συγγενείς! Ενώ στα βιβλία λοιπόν φτάνουμε να συμπαθούμε τον Jaime, στη σειρά, έχοντας διαπράξει τέτοιες πράξεις, όσο και αν “αλλάξει” μετά, δε θα αναιρεί το γεγονός πως σκότωσε δικούς του ουσιαστικά ανθρώπους…

Δε με χαλάει, συνοπτικά. Απλά ο Jaime της σειράς δεν είναι ο Jaime των βιβλίων.[/SPOILER]

I totally agree with Ellanor.Μεγαλυτερη και χειροτερη αλλαγη για μενα.

Δεν μπορώ να αποφασίσω αν μου τη δίνει περισσότερο ο Τζόφρι ή η Καλίσι
Λες και έχει μόνιμα περίοδο, δεν την αντέχω
Ειδικά αυτό το “[B]MY [/B]dragons”…σάλτα και πηδήξου ρε

[SPOILER]Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει εκεί με τους μάγους και τους δράκους…πολύ λίγο έδειξε
Επίσης θέλω γυμνό Γκρέυτζοι να τον κυνηγούν οι ανταρόλυκοι

Εκείνη τη σκιά που έβγαλε η άλλη από το μνί της θα την ξαναδούμε/βλέπουμε συχνά?
Πολύ anfair play[-X[/SPOILER]

Ενδιαφέρον άρθρο στο Rolling Stone με τις διαφορές της season 2 με το βιβλίο (τις βασικές διαφορές, γιατί ουσιαστικά είναι πάρα πολλές). Απευθύνεται σε όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία, ή σε όσους είναι περίεργοι να μάθουν ποιές είναι οι διαφορές μ’αυτά (δε ρίχνει σπόιλερ για την εξέλιξη της σειράς).

http://www.rollingstone.com/movies/lists/game-changers-the-10-biggest-changes-between-game-of-thrones-and-the-books-20120515

Α, κάτι ακόμα, για όσους έχουν διαβάσει το 2ο βιβλίο

[SPOILER]Δεν ήταν και πολύ πειστική η τελική σκηνή με τα πτώματα των παιδιών ε? Από τις αντιδράσεις θεατών που ΔΕΝ έχουν διαβάσει τα βιβλία σχεδόν κανένας δε πείστηκε πως τα παιδιά αυτά είναι οι Bran & Rickon. Ενώ στο βιβλίο πραγματικά σου δίνει για λίγο την αίσθηση πως όντως ο Theon τους είχε σκοτώσει.[/SPOILER]

Πολύ χαίρομαι που και άλλοι γκρινιάζουν για το ροδάκινο του Ρένλυ.

Αυτο που λεει ο Ελλανορ,

ΣΠΟΗΛΕΡ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ

[SPOILER]Βλεποντας τη σειρα με φιλους μου δεν εχουν διαβασει τα βιβλια, εβαλα ΜΕΓΑΛΟ ΗΘΟΠΟΙΛΙΚΙ να τους πεισω πως τα πτωματα ειναι Ρικον και Μπραν, γιατι απλα δεν ενιωθαν. Σε φαση χρειαστηκε να πεταξω “συναισθηματα δεν εχετε εσεις; Κοιταχτε τι εκανα στα κακομοιρα τα παιδια” γιατι πολυ απλα ηταν ηλιου φαεινοτερον πως εκανε μπλοφα στη σειρα, πραγμα που στο βιβλιο περιμενεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεχρι να καταλαβεις πως ζουνε ακομα, και ηταν μαλλον η μεγαλυτερη ανακουφιση που ενιωσα διαβαζοντας τα. Κριμα που χαλασε ενα τοσο σημαντικο σημειο των βιβλιων με κακη, ή μαλλον υπερβολικη, παρουσιαση γεγονοτων.

Δεν ηταν καθολου αναγκη να μας υπενθυμισουν τα ορφανα, και θα μπορουσαν πχ να βαλουν μια μικρη σκηνη με γαυγισματα και λιγα κυνηγητα, σε φαση ειναι κοντα, θα μας πιασουν, αλλα τιποτα. Οποτε ναι, η μπλοφα ειναι προφανης. Κριμα ξαναλεω.

εντιτ, κατα ταλλα οσες αλλαγες πουχω δει ηταν παραπανω απο θεμιτες και καθολου δε με πειραζουν, εκτος λιγο απο τον τζεημη, αλλα την αληθεια μου να πω δε θυμομουν πως ειχε παιχτει η αποδραση του ετσι κι αλλιως, οποτε…

Το θεμα ειναι, πως ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΗΛΕΡ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ!

[SPOILER]θα τον ξανασυμπαθησουμε στο πι και φι μολις του φανε το χερι και πεταξει μια δυο χιουμοριστικες ατακες, γιατι τετοιοι ειμαστε. οποτε δεν νομιζω να του μεινει η ρετσινια του κακου και αδιστακτου, γιατι ειναι ομορφοπαιδο, τι να κανουμε. Μια ζωη ευκολη την εχουν οι ομορφοι/ομορφες…[/SPOILER]

[/SPOILER]