House Of The Dragon [GoT thread]

ωραιο επεισοδειο το τελευταιο,οχι τιποτα τρελα εντυπωσιακο αλλα εχω δυο ερωτησεις σε σποιλερ

[SPOILER]1)πως ο Jaqen που γαμαει τα παντα,αλλαζει προσωπα μονο μπαλες φωτιας δε πεταει,καταφερε να αιχμαλωτιστει για να τον σωσει η αρυα

2)γιατι ενω το πρωτο επεισοδιο της σεζον αρχιζει με τα γαλαζοματα zombie,ουσιαστικα ελαχιστα προχωραει η πλοκη οσον αφορα αυτα στις 2 αυτες σεζον? [/SPOILER]

+1 στον αποπανω που μαλλον εχει διαβασει τα βιβλια,αλλα σαν σκηνικα καθε αυτου,ειδικα στο

[SPOILER]house of the undying μου φανηκε πολυ unepic παρολο που δεν εχω διαβασει τα βιβλια και τι φαση παιζει[/SPOILER]

[SPOILER]παίζει να φταίει που έχω διαβάσει τα βιβλία και έχω μεγάλες προσδοκίες, αλλά είχε και άλλα κενά, ποιος έκαψε το winterfell ξέρω γω, αφού έξω ήταν 500 Βόρειοι και οι 20 που ήταν μέσα παραδόθηκαν.

[B][U]σποιλερ για το 2ο βιβλίο,[/U][/B]

[SPOILER]house of the undying χωρίς προφητεία ρε γαμώ; :([/SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER]τους βόρειους δεν τούς είχε στείλει ο Rob?[/SPOILER]

έπρεπε να έχει κανα μισάωρο ακόμα γμτ

εμενα μου αρεσε παρα πολυ!θα ελεγα απο τα καλυτερα κιολας!!
τωρα ποιος περιμενει μεχρι του χρονου? :frowning:

[SPOILER]ναι, υποτίθεται ότι ήταν ο μπάσταρδος γιος του Bolton. οπότε, ποιος έκαψε το winterfell? =/[/SPOILER]

Αυτο που λεει ο αποπανω ακριβως.Τι παιχτηκε εκει,κανεις δεν μας εξηγησε γαμωτεν.

Γενικα καλο επεισοδιο,αλλα πολυ κατω του προηγουμενου,και οχι οσο καλο το περιμενα για season finale.

οντως πολυ καλο επεισοδιο αλλα οχι για season finale, ειδικα αμα το συγκρινουμε με το προηγουμενο και το περσινο τελευταιο.
Καποιος να πει πιο συγκεκριμενα ποιες ειναι οι διαφορες απο το βιβλιο (σε spoiler προφανως).

Oπως τα λες.
Ας εξηγησει καποιος σε σποιλερ τι παιχτηκε.

εντιτ:
δεν αντεξα και το εψαξα.Σποιλερ για τη συνεχεια της σειρας

[SPOILER]At the start of the episode Robb Stark tells one of his men, Roose Bolton, to send his bastard and men to Winterfell to rescue Bran and Rickon. The Boltons betray Robb and burn Winterfell to the ground. The reason behind it will be explained in further episodes.[/SPOILER]

Πολύ καλό επεισόδιο για ακόμα μια φορά αν και περίμενα περισσότερα για σηζον φινάλε.

[SPOILER]
Ας αρχίσουμε με την γκρίνια.Συμφωνώ με τον bastard στο ότι περιμέναμε πολλά περισσότερα από House of Undying (και την προφητεία) και στο πως έδειξαν τον εμπρησμό του Γουίντερφελ .
Με χάλασε το πως έδειξαν τον Snow να σκοτώνει τον Qhorin γιατί τον έκαναν να φαίνεται σαν να το ευχαριστήθηκε ενώ υποτίθεται ότι το έκανε χωρίς να το θέλει και μετά από ολόκληρη κουβέντα με τον Halfhand.
Επίσης η “προδοσία” Xaro Xhoan και το ειδύλλιο με την Doreah ήταν αχρείαστα όπως και η κλαψομουνιά του Τύριον. Για Bran και Rickon έχω γκρινάξει σε παλαιότερα επεισόδια οπότε το αφήνω:p
Κατα τ’αλλα ωραίο επεισόδιο και επιτέλους έδειξε την σκηνή που περίμενα με ανυπομονησία από την αρχή της σεζόν (την “μεταμόρφωση” του Jaqen και το Valar Morghulis):smiley:
Επίσης πολύ καλοφταγμένοι οι others, η κουράδα του αλόγου του Tywin δείχνει προφανώς ότι τους έχει όλους χεσμένους, τα αδέρφια Tyrell πεινασμένα για εξουσία όπως φάνηκε, είδαμε και λίγο Καλ Ντρόγκο για να ευχαριστηθούν τα κοριτσάκια που βλέπουν τη σειρά και επιτέλους η Σάνσα γέλασε για πρώτη (:wink: φορά στη 2η σεζόν.
Τέλος δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο respect στην Brienne( <3 ) γιατί γαμάει και δέρνει, δεν μασάει τ’αρχίδια της και επειδή είναι από τους πιο γαμάτους χαρακτήρες στη σειρά και στο βιβλίο[/SPOILER]

Στα θετικά:

[SPOILER]Η Brienne
Ο Other και κυρίως το άλογό του
Valar Morghulis
Tywin Lannister και κυρίως το άλογό του[/SPOILER]

Στα αρνητικά:

[SPOILER]Ο Tyrion, μετά την επικότητα του προηγούμενο επεισοδίου (A taste of things to come…)
Το House of the Undying - με μια πόρτα ξεμπέρδεψες
Το ότι ακολούθησε το προηγούμενο επικό επεισόδιο
[/SPOILER]

Πιστεύω ότι αυτό μπορώ να το γράψω χωρίς spoiler: έχω την αίσθηση ότι η σειρά μας “δείχνει” τι δεν είναι τόσο σημαντικό για την εξέλιξη των βιβλίων με βάση τα όσα επιλέγει να μη μας δείξει.

Δεν ξερω τι παραπανω λεει στα βιβλια αλλα το σημερινο επεισοδιο εσπειρε…

+1 απο μενα :stuck_out_tongue:

Μια ερωτηση προς οσους εχουν διαβασει τα βιβλια, μεχρι το δευτερο ή και ολα, σχετικα με Jaqen, επειδη διαβασα επιτηδες κατι μικρα σποιλερ σχετικα μ’αυτον και το τι ειναι…

[SPOILER]Επειδη η Αρυα λεει οτι ειναι απο το μερος που ηταν και ο Syrio Forel τον οποιο ποτε δεν ειδαμε να σκοτωνεται και μιλουσε κι εκεινος ετσι παραξενα, παιζει να ειναι ο ιδιος? Δεν ξερω αν εχει ξαναναφερθει κατι σχετικo εδω, αλλα αν αναφερεται κατι στα βιβλια, enlighten me.[/SPOILER]

Το επεισόδιο μια χαρά ήταν για σίζον φινάλε, απλά είχε το πρόβλημα που υπήρχε σε όλη την σαιζόν (και δεν υπήρχε στο 9ο): Έπρεπε να βρίσκεται παντού. Κατά τ άλλα είχε μερικές πολύ δυνατές στιγμές. [SPOILER]Ειδικά η σκηνή με τον ηρωικό λόγο του Theon και το γήωμα από τους άντρες τους, υπογραμμίζει την διαφοροποίηση του κόσμου του Martin από τον μέσο fantasy κόσμο.[/SPOILER]

ρε παιδια σε ενα σποιλερ
τι σημαινει valar morghulis
και ειναι τοσο σημαντικο οπου ονομασανε και το επεισοδιο ετσι??

[SPOILER]Σημαίνει “all men must die”, και η συνήθης απάντηση είναι Valar Dohaeris (all men must serve). Είναι αναγνωριστικά των Faceless Men, μια αίρεση/οργάνωση στο Braavos που λατρεύουν τον θάνατο και μαθαίνουν να μην έχουν ταυτότητα κ.α.[/SPOILER]

Για το επεισόδιο, γκρίνια και spoilers για τα βιβλία :

[SPOILER]Απογοητεύτηκα πάρα πολύ με House of the Undying. Φοβερές παραλείψεις υπερσημαντικές για την συνέχεια. Πολύ φοβάμαι ότι αφήνουν έξω τις προφητείες για να έχουν το ελεύθερο να αλλάζουν την ιστορία όπως γουστάρουν. Απαράδεκτο και μειώνει την μυθολογία της σειράς.
Επίσης, οι σκηνές με την μονομαχία Snow-Halfhand, όπως και το κάψιμο της Winterfell, ήθελαν περισσότερο στήσιμο/λεπτομέρειες. Την Shae ίσως την κάνουν περισσότερο συμπαθητική απόσο χρειάζεται. Τον Ser Dontos γιατί μας τον σύστησαν στην αρχή, αν δε πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουν καθόλου;[/SPOILER]

Στα θετικά τώρα, η Brienne και η τελευταία σκηνή. Α, και ο καταπληκτικός Alfie Allen σαν Theon Greyjoy… τραγικός χαρακτήρας.

Καλά ο Theon είναι φοβερός. Κάθε σκηνή του. Συγκινητικός και ο Maester Luwin.Εμένα πάλι μου άρεσε πάρα πολύ το επεισόδιο. Είχε την επικότητα που μ αρέσει. Όχι φανφάρες, σφαγές κτλ, αλλά μια υποβόσκουσα δυσοίωνη ατμόσφαιρα που προμηνύει πολλά. Εντάξει αλλαγμένο προς το χειρότερο το σκηνικό με Jon και Qhorin και μάλλον δεν θυμάμαι καθόλου το σκηνικό με το House of the Undying από τα βιβλία(πάνε πολλά χρόνια) γιατί εμένα χτες μου άρεσε. Κυρίως η ατμόσφαιρα στην αίθουσα του θρόνου. Τέλος φοβερή κλασσικά η Brienne, ο Jaqen και φυσικά αν και αλλαγμένη, η είσοδος των Others! To κακό πάντως με την tv είναι ότι δεν εμβαθύνει. Στο βιβλίο πχ μετά από τόση μυθολογία κτλ όταν το βούκινο ήχησε για 3η φορά είχα ανατριχιάσει και μείνει με ανοιχτό το στόμα.

P.S: Πάντως επειδή το χα απορία και το έψαξα πάλι, ο Martin έχει πει ότι ‘The Others are not dead. They are strange, beautiful? think, oh? the Sidhe made of ice, something like that? a different sort of life? inhuman, elegant, dangerous.’ Όχι ότι με χαλάνε όπως τους δείχνει απλά κάτι δεν μου καθόταν καλά από το πρώτο επεισόδιο…Πχ ας πούμε στην μυθολογία της Nightwatch ο λεγόμενος Nights King ο 13ος αρχηγός της είχε ερωτευτεί μια White Walker κάτι που δεν νομίζω να έκανε αν ήταν όπως τους δείχνει η σειρά :slight_smile:

P.S.2: Καλά βασικά διαβάζοντας μια περίληψη της σκηνής στο House of the Undying για να την θυμηθώ, όντως μιλάμε για τρελό πετσόκομμα…

μια ερωτηση! θελω να διαβασω τα βιβλια. για να το συνεχισω απο εκει που εμεινε στην σειρα ποιο βιβλιο πρεπει να παρω?

το 3ο, αλλά θα σου πρότεινα να τα ξεκινήσεις από την αρχή γιατί αλλιώς θα χαθείς με ονόματα/μυθολογία/ψιψιψόνια που δεν αναφέρονται στη σειρά