Του μοιάζει επικίνδυνα ο Martian να πω στο πιο ξανθό όμως.
Πέρα από το ωραίο παιδί, η Καλήσι μου τη σπάει απίστευτα. Γενικά αυτό το υπερβολικά επιτηδευμένο ηθοποιηλίκι του “θέλω να δείξω κακιά, θα γ@μήσω με τους δράκους, έχω έξυπνα σχέδια” κουράζει και με απωθεί.
Μα… έχει έξυπνα σχέδια. Και θα γαμήσει με τους δράκους. ;p Η τύπισσα είναι natural born leader ρε. Που εμπνέει σεβασμό και ο κόμος την αγαπάει. Μυαλό ξουράφι και iron will. Και είναι τόσο καλή/πονετική κτλ όσο και αδίστακτη όταν χρειάζεται.
Ωπα κατσε, 3 season friendzoned ο αλλος ο Τζορας να πουμε κι αυτος επειδη ειναι 2,10 κιε νιατο μπαινει μπροστα? Πσοφος.
Επισης
[SPOILER]Bran Stark μαθαινει να χειριζεται τις σουπερδυναμεις του καλυτερα, ελεγχει τους δρακους κιε γινεται ruler των the seven kingdoms του westeros \o/[/SPOILER]
ο στάνις είναι η επιτομή του τίμιου-δίκαιου-σωστού.-
στο βιβλίο ότι κάνει το κάνει καθαρά επειδή είναι καθήκον του, γιατί αυτός είναι ο νόμιμος διάδοχος κι όχι ο τζόφρυ ή οι άλλοι. δε γουστάρει πολλά που κάνει, αλλά τα κάνει γιατί πρέπει. και αυτό στο δείχνει τόσο ξεκάθαρα στο βιβλίο που γαμάει. πχ όταν πετάει τις βδέλλες, στη σειρά λέει τον ρομπ πρώτο. στο βιβλίο τον λέει τελευταίο και αφού είχε κολλήσει για λίγο πριν πει το ονομά του. λεπτομέρεια μεν, δείχνει σημαντικά πράγματα δε.
επίσης λέει πολλά, πο δε τα παρουσιάζουν στη σειρά, που με τη σειρά τους δείχνουν το ποιον του σαν άνθρωπος. αυτά πχ που του λέει ο ντέιβος στο μπουντρούμι (που στο βιβλίο προφανω΄ς δεν τον έχει ρίξει ο στάνις γιατί τον υπερσέβεται) κανονικά τα λέει ο ίδιος ο στάνις. έίναι πολλά μωρέ, πολλές λεπτομέρειες που τον υποβαθμίζουν πολύ στη σειρά ενώ στη πραγματικότητα είναι γαμάτος.
κι είναι και ξινίλας σαν τον κλιντ στο γκραν τορίνο, εδώ τον έδειξαν να μυρίζει τον λαιμό της μελισάντρα και να της λέει σε θελω…ΘΑ ΞΕΡΑΣΩ:!::!:
υποθετω ο καθενας ερμηνευει οπως θελει καποια πραγματα που εσκεμμενα και ο Martin δεν ξεκαθαριζει.
σχετικα με αυτο πχ
δε γουστάρει πολλά που κάνει, αλλά τα κάνει γιατί πρέπει
μπορει καποιος να πει ευκολα, οτι δικαιολογει πολλες καφριλες που κανει με το προσχημα του νομιμου(-αρα και ηθικου wink wink)
χαρακτηριστικο του Μαρτιν ειναι ο(οκ, ως εναν βαθμο) ρεαλισμος που φυσικα προεκτεινεται και στους χαρακτηρες του, με τις οποιες αδυναμιες και ατελειες τους. Δεν εχει εξιδανικευσει κανεναν και φυσικα ουτε τον Σταννις.
α, ναι και απο την “επιτομη του τίμιου-δίκαιου-σωστού”, βγαλε το 3ο, ειναι ξεκαθαρα υποκειμενικη κριση του Ελρικ. Κυριως κολλημενος με τους νομους ειναι και πανω σε αυτο μπορει ο οποιοσδηποτε να του βρει πολλα αρνητικα(και σιγουρα οχι “σωστα”)
και τελος, “νομιμος διαδοχος”? του σφετεριστη? σηριουσλυ?
εχοντας δει μονο τη σειρα,αν ο Στανις ηταν δικαιος οπως λετε, δε θα εκανε τα παντα για να παρει το Gendry τον θρονο,αντι για να προσπαθησει να τον σκοτωσει?
σιγουρα οχι επειδη ειναι νομιμος διαδοχος
(αν θυμαμαι καλα, τον εψαξε και τον βρηκε ακολουθωντας τα βηματα του Τζον Αρρυν, προσπαθωντας να λυσει το μυστηριο του θανατου του τελευταιου)
Στα τελευταία λόγια του Τζον Αρρυν ήταν η ατάκα “The seed is strong”. Νομίζω ότι με τη βοήθεια του Βάρυς (του οποίου ο ρόλος εκείνη την εποχή ήταν πολύ ασαφής), ο Νεντ έψαξε και βρήκε ότι στο παρελθόν όλα τα “ζευγαρώματα” Baratheon - Lannister έβγαζαν παιδιά που έμοιαζαν με τους Baratheon, δηλαδή με καστανό μαλλί κλπ. Εξού και το “The seed is strong”. Μετά άρχισε να ψάχνει για τα μπάσταρδα του Ρόμπερτ (νομίζω ότι είχε 16!!!) και είδε ότι κι εκεί ο “σπόρος Μπαράθηον” είναι δυνατός.
Έτσι εξήγησε ότι τα 3 “νόμιμα” παιδιά του Ρόμπερτ (Τζόφρυ, Μυρσέλλα, Τόμμεν) που ήταν όλα ξανθά σαν τους Λάννιστερ, δεν ήταν δικά του παιδιά. Επίσης, εκείνη την εποχή η Σερσέι είχε στείλει διάφορους πληρωμένους να σκοτώνουν τα μπάσταρδα του Ρόμπερτ, οπότε ήθελε να προφυλάξει τον Γκέντρυ.