How to make vinyl rips?

Χρείαζομαι την βοηθεία σας,

έχω έναν ενισχυτή denon με rec out selector, και θέλω να κάνω vinyl rip, έψαξα κάποια πράγματα στο ίντερνετ, αλλά δε μπορώ να το πετυχώ. Το βασικό είναι ότι δεν ξέρω τι συνδέσεις να κάνω ακριβώς, και πως να χειριστώ το σχετικό πρόγραμμα στο pc (audacity στην προκειμένη).

:anyone:

http://filesharefreak.com/tutorials/ripping-vinyl-records-to-flac-digital-audio

ενα απο αυτα που βρηκα ειναι το λινκ σου,

γενικα ξερω να γκουγκλαρω

χααχαχ, no offence, απλα οι περισσοτεροι δεν μπαινουν καν στον κοπο να γουγλαρουν.

Ε, ρωτα awake.

φαντάζομαι εσύ ρωτάς για συνδεση με pc αλλά το πιο απλό είναι να συνδέσεις ένα cd recorder στο ηχοσυστημα σου (ενά καλό καλώδιο rca δηλαδή)

Βέβαια αν δεν έχεις ήδη ένα τέτοιο μάλλον δε θα θέλεις και να τα σκάσεις γι’αυτό ειδικά αν σε νοιάζει να κάνεις απλά μερικά rips και τέλος.

εγώ έχω ένα της Yahaha με σκληρό και ο ήχος είναι σούπερ στο τελικό αποτέλεσμα μιας και γράφεις χωρίς απώλειες. Μπορείς μετά να κάψεις ότι θέλεις σε cd ή/και να ριπάρεις στον υπολογιστή από το cd ότι έχεις γράψει.

Συνεδεσε το πικαπ στον ενισχυτή (2 RCA)
Πάρε το line out του ενισχυτή (2 RCA σε 1 μικρό jack)

Βάλε το μικρό jack στο line in κάρτας ήχου. (εκτός άμα έχεις τουμπανο εξωτερική κάρτα ήχου που περνει και 2 RCA inputs ή XLR)

Eπέλεξε στο Μιχερ των Windows -> Recording Devices και ενεργοποιησε το Line in.(κάνε disable το μικροφωνο)

Μέτα άνοιξε το audacity και στο Line in θα δεις να χει την καρτα ηχου σου.

Μετα πατας το rec. Βρισκεις τις εντασεις και ακουμπα την βελονα. καλη τυχη. δεν ειναι ευκολο :stuck_out_tongue:

Σταπα απλα και σταρατα.

Και μόλις μάθεις να κάνεις καλά rips θα ποσταρεις ποια βινύλια έχεις για να κάνουμε requests.

πάντως η λύση συνδεσης με την κάρτα ήχου συνήθως οδηγεί σε χάλια αποτέλεσμα εκτός κι αν είχες τη σούπερ κάρτα αλλά τότε μιλάμε για κόστος αντάξιο ενός καλού ρεκόρντερ σε φέτα Ηταν κάτι που έκανα στο παρελθόν… τρατζικ εντελώς εκτός και αν θες να λες απλά ότι ρίπαρες το βινίλιο

μπορει να θελει να τα ριπαρει για να τα βαλει στο iphone μεσω του macbook του και να τα κανει share στο facebook κατω απο τα like της μπουζουαρ κολεκτιβας που εχει ιδρυσει στο γκαζι.

θα είναι diy η όλη διαδικασία οπότε είναι συγχωρεμένος… νόμιζα τα λύσατε όλα αυτά στο άλλο thread :stuck_out_tongue:

w8 w8 (fake7)

O ενισχύτης μου πίσω έχει 2 διπλές (κοκκινο άσπρο) υποδοχές που γράφουν pre amp, και p. direct κάθεμια. Πέρα από αυτές έχει άλλες τόσες που λένε tuner, tape, cd, phono, aux / dvd κλπ.

από μπροστά τώρα βάζω το rec out selector στο DVD / AUX όπου έχω το pc, και το input στο Phono. ok μεχρι εκει.

Υπαρχουν δυο κουμπια μπροστα που λένε: source direct και p. direct που είναι στο Off

Λοιπόν αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τα εξής, από πίσω σε ποια υποδοχή συνδέω το καλώδιο, και μπροστά τα 2 κουμπια που προανεφερα τ αφηνω στο off? τα βαζω στο on? είναι άσχετα με την διαδικασία?

To line in στο pc είναι εκεί που συνδέω τα ηχεία?:oops:

Στις εισόδους που λες, κοκκινο-ασπρο=δεξί-αριστερό (stereo)

Κάποιες είναι για ήδη ενισχυμένο σήμα. Εσύ να επιλέξεις να βάλεις το πικαπ στο phono, όπως έκανες ορθά, που θέλει σταντε ενισχυση.

τα κουμπιά μπροστά ας πούμε παρακαμπτουν τον ενισχυτή και παίζουν με την αυτοενίσχυση που έχει ότι external έχεις συνδεσει στο επιλεγμένο κανάλι. άστα στο off.

εκεί που συνδέεις τα ηχεία είναι το line [B]out [/B]του pc. Δηλαδή διώχνει σήμα (ηχέια). Εσύ θες να βάλεις σήμα στο pc δηλαδή το line [B]in[/B] που συνήθως έχει μπλε χρωμα.

Το κόκκινο ειναι για το μικροφωνο.

Δεν ξέρω καλα τον ενισχυτή σου αλλα ολοι το ιδιο πραγμα κανουν :stuck_out_tongue:

που σημαίνει θέλεις ένα RCA καλώδιο από τη μία πλευρά (του ενισχυτή) εκεί που είναι το LINE OUT

αλλά στο PC θέλεις να τελειώνει σε jack (το γνωστό καρφάκι), λογικά δεν έχεις καλώδιο πατενταρισμένο έτσι οπότε απλά παίρνεις ένα ανταπτοράκι, του φοράς το RCA και μετατρέπεται σε καρφάκι.

και είσαι έτοιμος :smiley: