Ian curtis: a tribute. saturday 18 may 2024: intro bar

18-05-2024. Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την αυτοκτονία του, ο Ian Curtis παραμένει μία από τις πιο επιβλητικές μορφές στην σύγχρονη μουσική σκηνή. Το απότομο τέλος της ύπαρξης των Joy Division δεν εμπόδισε την συμβολή τους στον μετασχηματισμό της ροκ μουσικής μέσα από το σκοτεινό πρίσμα των ήχων και των στίχων, πρωτεργάτης των οποίων υπήρξε ο Ian Curtis, μαζί με τους Bernard Sumner, Peter Hook, Stephen Morris αλλά και τον αξέχαστο Martin Hannett.

Τα χρόνια κυλούν, συσσωρεύοντας αναμνήσεις και εμπειρίες, με την ανεξίτηλη σφραγίδα των Unknown Pleasures και Closer. Αυτό το Σάββατο στο Intro (Κώστα Βάρναλη 30, Περιστέρι), ανασύρουμε τις πιο έντονες από αυτές και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε νέες, ακόμα καλύτερες, σε μία βραδιά αφιερωμένη στους Joy Division, με «σφηνάκια» από το διάδοχο σχήμα των New Order, αλλά και ακούσματα από το κύμα του «άτακτου» ήχου της εποχής (Wipers, Magazine, Stranglers, Suicide), των new wave θρύλων που αναδύθηκαν με τους Joy Division (The Cure, Siouxsie and the Banshees, The Sound) αλλά και μεταγενέστερων indie συγκροτημάτων για τους οποίους ο Ian Curtis υπήρξε ορόσημο (Interpol, Editors).

Σάββατο 18-05-2024, στις 10 μμ, μία βραδιά αφιερωμένη σε έναν παντοτινά ζωντανό θρύλο, στο παρελθόν και το μέλλον της διαχρονικής του επίδρασης!

On decks ο Giannis Kanellidis (Intro) με guest DJ τον Curehead.

5 Likes