Iced Earth 27-11-2016 Principal Club Theater Θεσσαλονίκη / Αθηνα αναμενουμε

ε οτι ο ένας κάνει κατι αδύναμα φαλσετα, και ο άλλος όχι πρέπει να ενδιαφέρει λαό, αλλα δεν πειράζει, εχουμε δεί να λένε διάφορες παπάτζες πολλοί. Βάλε βίντεο, να γελάσουμε.
Απο εκεί και πέρα ο μπαρμπα σείφερ έχασε πολυ ρεσπεκτ απο μένα εποχή ρίπερ, με τις εθνικιστικές κορώνες του, με τα ο ρίπερ θα πιει δαμάσκηνο, κτλ. εβριζε ευρώπη, αλλά τώρα εδώ ξερογλύφεται.
Και για το εσπρεσσο του πραγματος, η συγκεκριμένη αιμα-τιμη-χρισαυγουλιέτα έχει γέλιο. Είχε πάει backstage kiss, αλλα μετά δε γούσταρε γιατι έμαθε οτι είναι Εβραίοι.χαχαχα ! Και κάτι θρασόπαπαρδά τις κάνανε καρδούλες κτλ, αλλα μετά εξάρχεια, αναρχιδιλίκια κ’ετσι, όταν δε φοράγανε τα χαλασμένα κουστουμάκια… χεχεχε. πεταμένος κόσμος.

Εγώ πόσταρα το βίντεο που τραγουδάει στον θεό και εσύ μάλλον το είχες στο mute και σχολίασες ότι ήταν γονατιστός.

Ε ποσταρε μεμε. Τώρα με τάπωσες. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις οτι ο ένας κάνει ενα αδύναμο φαλσέτο, και ο άλλος είτε reinforced, είτε full voice αλλού, εκεί που ο άλλος τσιρίζει, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο οπότε ασχολούμαι με άλλα πράγματα. Θεμα γούστου θα μου πείς. Το δίκο μου, έλεγε οτι παλαιά, παιζαν πολυ καλύτερα. Αυτό. Θεικό, τέλειο κτλ, όχι, αυτά τ ακούω βερεσέ. Με τον block 2 μετριους δίσκους έχουν βγάλει που απλά είναι καλύτεροι απο τις πίπες που έβγαλε, οταν προσπάθησε με το ζότι να τραβήξει το something wicked απο τα βυζιά, για κάνα φράγκο παραπάνω.

Δεν είναι μεμε, επίσης λολ

πολύ μετριότητα έπεσε, τι ασχολείσαι στην τελική.

Ε δεν εχει και αδικο. Ψιλομετριος ειναι ο Στου.

Ναι ξέρουμε, σαν τον Jordan. Συνέχισε λίγο ακόμα να μας τα σπας, δε φαίνεσαι καθόλου καραγκιόζης.

Προτιμω να γραφω την γνωμη μου για μια συναυλια αφου εχουν περασει αρκετες μερες ετσι ωστε να μου εχει φυγει ο αρχικος ενθουσιασμος ή η αρχικη απογοητευση και να εχω και χρονο να γραψω ενα αναλυτικο και περιεκτικο post. Αλλα επειδη εχουν τεθει πολλα ζητηματα σε αυτο το thread θα πω και εγω την γνωμη μου.

Δυστυχως αργησα πολυ να βρω να παρκαρω και προλαβα για πολυ λιγο τους Monument. Οσο τους ειδα μου φανηκαν φουλ παθιασμενοι και με καλο ηχο. Οι ομοιοτητες με Iron Maiden ειναι υπερ του δεοντος φανερες και στην μουσικη τους αλλα ακομα και στις κινησεις των μελων της μπαντας στην σκηνη. Δεν εχω ασχοληθει πολυ μαζι τους για να βγαλω ασφαλη συμπερασματα αλλα θα το κανω συντομα.

Οσο αφορα τους Iced Earth και την πολυαναμενομενη εμφανιση τους υπηρχαν πολλα θετικα και αρνητικα. Θα ξεκινησω με τα θετικα. Η μπαντα ηταν φουλ ορεξατη, ολα τα μελη ειχαν μεγαλα κεφια και γουσταραν απειρα που επαιζαν μπροστα σε ενα τοσο παθιασμενο και δεμενο με αυτους κοινο οπως το ελληνικο. Η σχεση λατρειας ελληνικου κοινου και Iced Earth ειναι γνωστη αλλωστε και αυτο δεν εχει αλλαξει καθολου μεσα στα χρονια. Φανηκε ξεκαθαρα και απο το γεγονος οτι ειχαμε ενα ακομα sold out και μαλιστα αρκετες μερες πριν την συναυλια. Το κοινο ηταν πολυ ενεργητικο και η επικοινωνια και αλληλεπιδραση μπαντας και κοινου ιδανικη για μια αξεχαστη συναυλια.

Το setlist ηταν πολυ καλο, οχι οσο καλο θα μπορουσε, δεν ειχαμε την τεραστια εκπληξη εκτος ισως απο το 2αδα Slave To The Dark και A Question Of Ηeaven που ηταν σκετη ονειρωξη. Γενικα ειχαμε 6 κομματια απο τον πιο δημοφιλη δισκο τους το The Dark Saga τα Vengeance Is Mine, I Died for You, τα προαναφερθεντα Slave To The Dark και A Question Of Ηeaven, το Dark Saga και το The Hunter που εκλεισε την συναυλια. Απο τους 2 δισκους με τον Stu ειχαμε 4 κομματια απο το Dystopia, το ομωνυμο και τα Days Of Rage, V και Boiling Point και αλλα 3 απο το Plagues of Babylon, το ομωνυμο και τα Democide και Cthulhu. Απο το Something Wicked This Way Comes επαιξαν τα Burning Times, My Own Savior και Watching Over Me, το Night Of The Stormrider εκπροσωπηθηκε απο τα Pure Evil και το Stormrider στο οποιο οπως ειθισται τραγουδησε ο Jon Schaffer και με μεγαλη επιτυχια κιολας και απο το Horror Show παιχτηκε το Damien. Τελος ανοιξαν την εμφανιση τους με ενα κομματι απο τον επερχομενο δισκο τους το Great Heathen Army (Maldon 991 AD). 20 κομματια και 1 ωρα και 50 λεπτα πανω στην σκηνη, πολυ γεματη εμφανιση, δεν νομιζω κανεις να εχει παραπονο ασχετα αν ο καθενας μπορει να ηθελε καποια διαφορετικα κομματια ή καποια εκπληξη. Π.χ. γιατι παιζουν τοσο συχνα το Pure Evil και τοσο σπανια το Travel In Stygian?

Απο πλευρας αποδοσης η μπαντα ηταν πολυ καλη με καποια λαθακια απο το καινουριο δευτερο κιθαριστα Jake Dreyer ο οποιος εκανε την πρωτη του ζωντανη εμφανιση με τους Iced Earth. Ο Brent Smedley στα ντραμς και ο Luke Appleton στο μπασο ηταν ενα δεμενο και στιβαρo rhythm section, o Jon Schaffer εχει αποδειξει εδω και χρονια οτι ειναι ενας πολυ καλος κιθαριστας με εντυπωσιακο παιξιμο με το δεξι χερι-πολυβολο και οσο αφορα τον Stu Block στα φωνητικα ηταν φοβερος, οχι τελειος, ναι σε καποια κομματια εκανε καποια λαθη αλλα ηταν ικανοποιητικοτατος και εβγαζε παθος και συναισθημα. Οπως εγραψα και πριν ολα τα μελη ηταν χαμογελαστα και ορεξατα και θεωρω οτι γενικα ειχαν περισσοτερη διαθεση απο την προηγουμενη φορα που μας ειχαν ερθει το 2014.

Και παμε τωρα στα αρνητικα. Αρχικα το γεγονος οτι δεν υπηρξε τελικα αλλαγη χωρου ειχε ως αποτελεσμα να ειμαστε πιτα στο Gagarin, το οποιο ειχε γεμισει ασφυκτικα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν προχωρησαν στην αλλλαγη χωρου, πραγματικα ειναι τελειως παραλογο. Το δευτερο και ακομα μεγαλυτερο αρνητικο ειναι οτι ο ηχος στο μεγαλυτερο διαστημα της συναυλιας ηταν απλα απαισιος. Ακουγαμε μονο μπασο και ντραμς, ενω οι κιθαρες και τα φωνητικα ηταν θαμμενα. Στα πρωτα 9 κομματια μεχρι και το Damien ειδικα ηταν χαλια μαυρα, μετα ευτυχως εστρωσε σε μεγαλο βαθμο, χωρις να ειναι βεβαια οπως θα επρεπε.

Με ειχε ξενερωσει τοσο πολυ ο ηχος και δεν με μπορουσα να απολαυσω την συναυλια που εφυγα απο την θεση μου μπροστα στα αριστερα οπως κοιτας την σκηνη και πηγα πανω στον ηχοληπτη. Μιλησα με 2 ατομα που ηταν ο ενας δεξια και ο αλλος αριστερα του ηχοληπτη και μου ειπαν οτι δεν μπορουν να του πουν κατι γιατι ειναι ο ηχοληπτης της μπαντας και τους εχουν πει να μην τον ενοχλουν. Τους εξηγησα οτι δεν ακουμε καθολου καθαρα και ειναι κριμα και δεν ασχοληθηκαν καν, α ρε ελληναρες… Οποτε πηγα εγω πισω απο τον ηχοληπτη και του εξηγησα τι παιζει. Πολυ ευγενικος μου ειπε “σε ευχαριστω που μου το λες, θα δω τι μπορω να κανω”. Δεν ξερω αν μετρησαν τα οσα του ειπα αλλα ο ηχος μετα βελτιωθηκε αισθητα. Τον πετυχα εξω απο το μαγαζι μετα το live και πιασαμε μια κουβεντα περι ηχου, αυτος ειπε πως γενικα δεν ειναι και ο,τι καλυτερο ο εξοπλισμος του Gagarin. Θεωρω οτι ειναι και δικια του ευθυνη γιατι σε αλλες μπαντες εχω ακουσει αψογο ηχο στο Gagarin αλλα οσο να 'ναι θα ειναι και θεμα του εξοπλισμου του χωρου.

Οποτε ειχαμε μια πολυαγαπημενη και σε μεγαλα κεφια μπανταρα ο οποια επαιξε ενα πολυ καλο setlist αλλα το πηξιμο απο τον παρα πολυ κοσμο και ο κακος ηχος με απετρεψαν απο το να ευχαριστηθω την συναυλια οσο θα ηθελα και νομιζω οτι πολλοι θα σκεφτονται το ιδιο.

Θελω να κλεισω τονιζοντας οτι τα τελευταια 6 κομματια του live ηταν η κορυφωση της συναυλιας, Slave To The Dark και A Question Of Heaven και μετα encore με Dark Saga, Dystopia, Watching Over Me και The Hunter. Μεγαλες στιγμες σε ολες αυτες τις κομματαρες, σου αφηνε καλυτερη γευση το live με αυτο το κλεισιμο.

1 Like

Καμια σχεση. Ο Τζορνταν ειναι νο2 ολων των εποχων. Ο Στου ουτε τοπ 200. Συνεχισε να εισαι θυμα.

εγώ πίσω αριστερά κοντά στο μπαρ , άκουγα πολύ καλά . Δεν βρήκα τον ήχο κακό …Ίσα ίσα που θαύμασα και ζήλεψα τον ωραίο ήχο της κιθάρας του Τζον ( για τον οποίο κατά 90% ευθύνεται το άριστο δεξί χέρι του , palm muting + soldano )

@angus7pl καλά έκανες και πήγες στον ηχολήπτη. Τι θα πει “μην τον ενοχλούμε” …Αφού εκεί που ήσασταν δεν σας ικανοποιούσε ο ήχος, έπρεπε να το ξέρει. Αλλά γενικά, τις περισσότερες (τουλαχ.) φορές μετράει το σημείο που στέκεσαι ( αιώνιο πρόβλημα ) . Πάντα ψάχνω σχετικά κεντρικά με ίση απόσταση stage - εισόδου , αν μπορώ

Ρε παιδιά. Εισαι headliner. Παίζεις 100 χρόνια, έχεις τους Soldano σου…
Και προφανώς ηχολήπτη. Και έχεις κάνει και soundcheck, που τα σαπορτ συνήθως δεν τ αφήνουν.
Γιατί δεν έχεις ήχο καμπάνα ? Μηχανήματα έχουν όλα αυτά τα μαγαζιά.
Επίσης, όλοι σχεδόν λέμ/τε, ότι τα παλαιά κομμάτια “είναι” το highlight. Ο Block καλός είναι αλλά
σχετικά με το παρελθόν, λιγότερος… και άμα έχεις άλλάξει όλη την μπάντα γύρω σου …
Ο Jon, είναι συμπαγής κιθαρίστας που έχει γράψει καλά κομμάτια. Καλός ΔΕΝ είναι. Σαν κιθαρίστας.
Όλοι οι leads που είχε τον αδειάζανε. Απλά όταν πήγε να γράψει ό άλλος στο Ashes, βγήκαν κομμάτια asses.
που δε θυμάμαι και καλα καλά τι τον είχε στους IE. Παρόμοια φάση με Annihilator, καλά παλαιά κομμάτια,
επαρκείς σεσιονάδες τριγύρω, (ο ένας έλεγε οτι θα γράψει δίσκο, αλλά δεν ξέρει αν θα μείνει lol) ντάξ, φαίνεται πότε
έχει ψιλογίνει η φάση “ας βγάλουμε το μπαγιόκο”. O τζόν όπως και ο matt, ήταν ξυλουργοί, κατ επάγγελμα. Ο τζον ακόμα νομίζω ψιλοκάνει αυτά και τα μπιμπελό μαζί με τη μουσική ενώ ο matt είναι αστυνομικός. Αν ούτε αυτοί βγαίνουν απο τα μουσικά, και πρέπει να πληρώνεις άντερα για να παίξεις μαζί τους… ε δεν παίζει.
Αλλά για να γυρίσω στο αρχικό. Οσοι έχουν δει στο παρελθόν ΔΕΝ μπορουν να το δούν πάνω απο μέτριο. Αν το βλέπεις πρώτη φορά ίσως. Πα μαλ.

Τα Εξάρχεια και η αναρχοφάση κι έτσι δεν εμπλέκονται με κάποιον τρόπο;

1 Like

εξ-αθλεια. τελειωμένα μέρη τίγκα στα πρεζάκια. με το μπαρδόν.

τις γνωμες σας παρακαλω να τις κρατατε για τον εαυτο σας, ειτε αφορα τα ατομα στα Εξαρχεια, ειτε αφορα αλλα ατομα. Εδω μιλαμε για μουσικη, αμα εχετε αλλα θεματα, να πατε αλλου να τα πειτε.

Φίλε μου τα είπες όλα. Τα ίδια ισχύουν και για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης με εξαίρεση το στριμωξίδι.

Από αυτά που είπες για τον ηχολήπτη καταλαβαίνω ότι έφταιγε αυτός και όχι ο εξοπλισμός των μαγαζιών και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Δεν γίνεται να “μπουκώνουν” μέχρι και τα ηχογραφημένα σημεία των κομματιών. Ο τύπος είναι για απόλυση…

Εγώ προσωπικά θεωρώ μια συναυλία πετυχημένη όταν μου δημιουργεί την όρεξη να συνεχίσω να ακούω το συγκρότημα και τις επόμενες μέρες, και από την Κυριακή μέχρι σήμερα ακούω συνεχώς Iced Earth…