Iced Earth 27-11-2016 Principal Club Theater Θεσσαλονίκη / Αθηνα αναμενουμε

Ισχύει 100%. Και το Ultimate Sin μπορεί να μην τόσο γαμάτο όσο τα 2 πρώτα πχ αλλά μια χαρά δισκάκι είναι

Το οτι εφυγε ο επι χρονια drummer τους smedley(ακυρο δεν εφυγε μονιμα),οτι εφυγε ο επι χρονια κιθαριστας seel,με ξενερωσε αρχικα,βεβαια συνηθισμενοι απο τις αλλαγες του schaffer…

από ότι είδα σε φωτό που ανέβασαν οι Iced earth o Smedley είναι ακόμα στην μπάντα (είχε φύγει και επέστρεψε)

Τωρα που βλεπω καποια βιντεο απο χτες σαν να εχεις δικιο,εχει Smedley στα drums,ειχα μεινει με την ιδεα οτι εφυγε μονιμα.:sleeping:

Ο νεος κιθαριστας ικανοποιησε?

Για μενα ηταν η χειροτερη φορα καθως και ο ηχος ηταν χαλια στο principal και η μπαντα (ιδιαιτερα ο Stu) μου φανηκε λιφο ντεφορμε.Ισως τον επηρεασε η ασθενεια που περεασε προ λιγων ημερων.Παντως καμια σχεση τα παλια τους κομματια με τα τωρινα.
Υ.Γ Καλοι οι Monument αλλα ειδικα η εισαγωγη τους , ειδικα ο τροπος με τον οποιο μπαινει ο τραγουδιστης τους ειναι MAIDEN.

Ξαναέσπειραν και φέτος! Προσπερνάω το αστείο περί μέτριου Stu Block. Ο τύπος είναι ο καλύτερος σε κάθε περίπτωση και κρίμα που δεν έπαιξαν έστω ένα από τα στανταράκια της εποχής Ripper. Ανεξάρτητα από τα επίπεδα ψαγμενίασης που έχει φτάσει ο καθένας, όποιος ήταν χθες στη συναυλία και προχθές Αθήνα, δε γίνεται να μην παραδεχτεί ότι στην Ελλάδα οι Iced Earth είναι ακόμα Θεοί, κρίνοντας από προσεύλεση και ανταπόκριση του κόσμου.

Οι Monument πλάκα είχαν όσο έπαιξαν, όχι όμως για παραπάνω. Σε κάθε κομμάτι μετρούσαμε τα ριφ και δισολίες που δανείστηκαν από τους Θεούς της Μουσικής. Είπαμε, όχι και έτσι.

Ρησπέκτ σε όποιον ήταν υπεύθυνος για τα If Eternity Should Fail, Book Of Souls, Shadows Of The Valey, το ένα μετά το άλλο πριν βγουν οι Iced Earth. Παίζει να ήταν ο Jon;

Γενικά όντως πολύ μέτριος ο ήχος. Δεν είναι ότι ακουγόταν τέρμα ο Jon και υπερκάλυπτε τους άλλους. Σχεδόν τίποτα δεν ακουγόταν καθαρά.

Ναι. Καραμέτριος είναι ο τύπος. Χαμηλά και μεσαία κοπιάρει barlow, ψηλά …ε, ποιός τι ? Εδω στη δικιά του εκδοχή του inferno, δεν κάνει τα μισά… Το γιατί, μην το ψάχνεις. Μόνο τυφλοί οπαδίτες θα πούν τέτοια πραγματα, ή κατι γκόμενες που λένε πχ οτι ο dio είναι χάλια και to holydiver, το λέει καλύτερα ο Killswitch Engaged. που δεν μπορείς να πείς οτι είναι κακή η διασκευή, αλλά …νταξ.

Ρε παιδια,απο ποτε τραγουδαει ο Robb Flynn στους Iced Earth? :stuck_out_tongue:

Χθες στο question of heaven ο “τύπος” έκανε ερμηνεία ζωής και στα “ψηλά ε ποιος τι” στο “why won’t you let me die” ξεκίνησε από εκεί που κανονικά θα τέλειωνε τον στίχο και τις άλλες δυο φορές το είπε πιο ψηλά κι από τον θεό, αλλά οκ, ΚΑΡΑΜΕΤΡΙΟΣ μαλάκα μου, που πριν 2 εβδομάδες ήταν άρρωστος και ακύρωσαν λάιβ γιατί δεν μπορούσε να μιλήσει. Έγινε.

1 Like

πρωτη φορα τους ειδα
καλα ο ηχος στο gagarin δεν ειναι καλος .Και σε παλιοτερες συναυλιες υπηρχε θεμα!!
Επαιξαν 7 αν θυμαμαι καλα απο το dark saga .
Περιμενα καποια κλασικα τραγουδια που δεν επαιξαν,Οχι οτι δεν με ικανοποιησαν τα υπολοιπα!!
Επαιξαν πολυ καλα και δεν μου φανηκε ο Stu να ειχε θεμα.
Ειχε και τα γενεθλια του το Σαββατο και μας ζητησαν να του ευχηθουμε στα ελληνικα.
Και το καλο ειναι οτι δεν ηταν πολλοι φλυαροι σε σχεση με αλλες μπαντες.
Παιζανε 4 τραγουδια καπακι και μετα κανα δυο λογια μεχρι να ετοιμαστουν για τα υπολοιπα.
Γενικα ειμαι ικανοποιημενος.Εκτος απο την κωλοβροχη,
Προλαβα λιγο monument λογω οτι σχολασα 8 το απογευμα οποτε μεχρι να παω,να βρω να παρκαρω ηταν λογικο να μην προλαβω,

Αυτό ακριβώς που λες. Μπορεί κάποιο μαγαζί να μην έχει την τέλεια ακουστική αλλά όλη η ζημιά γίνεται από την υπερβολική ένταση της μουσικής. Λες και κάποιος τους είπε ότι όσο πιο πολύ αυξήσεις το volume σε μια metal συναυλία τόσο πιο γαμάτη θα είναι.

Άλλο πράγμα η δυνατή ένταση και άλλο η υπερβολικά δυνατή ένταση που μπουκώνει ο ήχος και γρατζουνάνε τα αυτιά σου.

Η καραμέτρια στιγμή που έγραψα πιο πάνω:
https://www.youtube.com/watch?v=HqChWEeMAAA&t=1h20m53s[details=Summary]This text will be hidden[/details]

2 Likes

το setlist στην Αθηνα

1. Great Heathen Army
  2. Burning Times
  3. Plagues of Babylon
  4. Democide
  5. Vengeance Is Mine
  6. Days of Rage
  7. I Died for You
  8. Pure Evil
    9.Damien
  9. Stormrider
  10. V
  11. My Own Savior
  12. Cthulhu
  13. Boiling Point
  14. Slave to the Dark
  15. A Question of Heaven
  16. Dark Saga
    18.Dystopia
  17. Watching Over Me
    20.The Hunter

Το ίδιο ακριβώς και Αθήνα. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ερμηνεία στο “question of heaven”

Προφανώς και δεν τα πιάνουν. Δίσκοι-μνημεία του metal όπως τα Dark Saga και Something Wicked αφήνουν το Dystopia του 2011 έτη φωτός πίσω.

Δε μου αρέσουν οι Iced Earth, αλλά παιδιά, έλεος με την παρελθοντολαγνεία :slight_smile:. Ναι, ΟΚ, δεν πιάνουν τα '90s τους, τι να κάνουμε. Ας ήσασταν εκεί να τα ζήσετε, σήμερα συμβιβαζόμαστε (ή και όχι, όπως αγαπά ο καθένας) με αυτό που έχουμε σήμερα από τους Iced Earth και τους κάθε Iced Earth.

1 Like

Καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που λές ε ? οτι φαλτσάρει. Βασικά το φαλσετίζει, και δη το φαλσετίζει άσχημα.
Ο barlow, ήταν βαρύτερος γενικά, αλλά είχε βρεί τρόπο να κάνει αυτές τις τσιρίδες “πιστευτές”.
Γεμάτες/γαμάτες. Ο block είναι σαν να ακούς το "μίσο, απο αυτό που είχαν με barlow. Τώρα δεν τα βρισκαν στα φράγκα, ήθελε ο άλλος να γίνει μπάτσος, δεν πειράζει. Ακομα κι όταν τα βρήκαν, δεν τράβαγε η φάση. Καλώς ή κακώς. Και δεν είναι τόσο κακός ο block, απλά, μέτριοτερος των προκατόχων του, αν και κολλάει καλύτερα απο τον Ripper στο γκρούπ. Το οτι μισο-μιμειται καλά τον barlow, δεν μου λέει κάτι όμως.Στις μπαλάντες δε/στα καθαρά, δεν είναι πιστευτός. Είναι σαν να ακούω κακό καραόκε. Και επειδή ήμουν σ όλες εκτός απο μια με τον Ripper, αυτή παίζει να ναι απο τις πιο μέτριες, στον αυτόματο πιλότο, συναυλίες που έχω δεί. Τώρα αν είχε γενέθλια και αν τραγούδαγε γονατιστός αντιπαρέρχομαι. Και μια νεοναζί ήταν και τον έπαιζε στο γκρούπ last time και μετά περηφάνευόταν μες τα μπάρ (μαζί με τον γκόμενο) οτι έπνιξε το κουνέλι …του αρχηγού και μια χορεύτρια, του σαπόρτη. χαχα. Ηθικό δίδαγμα, ζητήστε απο τη γκόμενα να πλύνει τα χέρια και το στόμα της. Ποτέ δεν ξέρετε, που ήταν.

Καλά τα λες αν και θα μπορούσες να ήσουν πιο καυστικός. Μην αρχίσουμε να πετάμε βιντεάκια της περιόδου και θίξουμε τον Μέγιστο, ε;

Χώρια που δεν ακουγόταν ούτε μισό ριφ της προκοπής στο άλμπουμ που βγάλαν τότε. Ούτε το Come What May.

Τώρα εσύ είτε είσαι μουσικός ( οπότε η άποψη σου “τεχνικά” μετράει ) , είτε στάζεις χολή

Όπως και να 'χει , αυτά που λες ενδιαφέρουν μόνο μουσικούς. Εμάς τους υπόλοιπους στα παπάρια μας αν φαλσετίζει ή νιαουρίζει . Αυτό που άκουσα μου άρεσε και άρεσε και σε κάποιους άλλους λογικά. ΑΥΤΟ μετράει

Εσένα δεν σου άρεσε, πάμε παρακάτω

3 Likes

Και τους αναγνώστες της Εσπρέσσο.