Όταν ακούς 1η φορά έναν δίσκο live σπάνια να σου αρέσει. Εκτός αν ειναι δισκαρα.
Εγω προσωπικά πιο πολύ θα πρόσεχα 3 τραγούδια από τον καινούριο παρά τα 7; Που παίξανε σήμερα.
Όταν ακούς 1η φορά έναν δίσκο live σπάνια να σου αρέσει. Εκτός αν ειναι δισκαρα.
Εγω προσωπικά πιο πολύ θα πρόσεχα 3 τραγούδια από τον καινούριο παρά τα 7; Που παίξανε σήμερα.
Συμφωνω και επαυξανω για τον κακο ηχο. Ημουν στο κεντρο και ιδιως απο τη μεση και μετα τα φωνητικα σχεδον δεν τα ξεχωριζες. Το 32αρι οντως ετσουξε πολυ. Πολυς κοσμος και iced earrh για κλεισιμο.
Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Από το Plagues έπαιξαν 6 κομμάτια, προσωπικά προτιμούσα το Culling αντί του Among… αλλά οκ. Τώρα αν σας χάλασαν τα υπόλοιπα, εχμ, οκ, κι εγώ θα ήθελα το Winter Nights αλλά μια χαρά γάμησαν λάιβ τα καινούρια κομμάτια.
Ο ήχος ήταν απαράδεκτος, τουλάχιστον εκεί που ήμουν εγώ (3η σειρά), αλλά γενικά τι να πω, συγκίνηση. Θυμήθηκα τι ήταν αυτό που με έκανε μεταλλά πριν 14 χρόνια, στο Question δεν ξέρω πώς κράτησα τα δάκρυά μου.
Κι επειδή το λιώνω τις τελευταίες μέρες, φαντάζομαι πόσο έπος και ταιριαστό στη φωνάρα του Stu θα ήταν αν έπαιζαν το Life and Death…
Υ.Γ. Oι τιμές στο merch ήταν επιεικώς εκτός τόπου και χρόνου.
…oi Elm Street ήταν ψιλοαδιάφοροι έπαιξαν καυλομένα, αλλά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο
…οι Warbringer γάμησαν, απλά ισoπέδωσαν τον χώρο κιέφυγαν
…οι Iced Earth με κακό ήχο όντως, αλλά όχι σε όλο το σετ τους, και με τα νέα τραγούδια, που ήτα απόλυτα λογικό που τα έβαλαν στο σετ μιας πριοδείας για τον νέο τους δίσκο, δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα καλά
…έπιασα και μπαγκέτα, αλλά ο πόντιος την ξέχασα σένα γυράδικο#-o
…μετά 8ball και εκεί έπαιζε μια μπάντα με διασκευές σε Motorhead…υπέργαμάτη φάση, που ολοκλήρωσε και έκανε ακόμα καλύτερη μια υπέροχη βραδιά…να μην έχανα και την μπαγκέτα:p
:):!:
Εισαι λατρεια ρε stef!!!
Το σκηνικό ήταν έτοιμο και προμηνύονταν μια ακόμα πορωτική εμφάνιση των Iced Earth…ο χώρος κατάμεστος ( ή σχεδόν), η πιτσιρικαρία στη θέση της εκεί στις πρώτες σειρές να δώσει τον οπαδικό τόνο, 2η σερί περιοδεία με τον ίδιο εξαιρετικό τραγουδιστή και ένας δίσκος προς προώθηση τουλάχιστον αξιοπρεπής (βασικά καλός είναι)…λογαριάσαμε όμως δίχως τον ξενοδόχο, και αυτός αυτή την φορά αποδείχθηκε ο κακός ήχος σε όλη τη διάρκεια σχεδόν της συναυλίας…κατά τα άλλα το γκρουπ πραγματοποίησε μια τίμια εμφάνιση 100 λεπτών με ένα set σε γενικές γραμμές ok, αν λάβουμε υπόψη οτι βρισκόμαστε στο 2014 και όχι στο 1998…
Κλασσικό metal κοινο της Θεσσαλονίκης, ολοι οι πιτσιρικάδες μπροστά και οι (λίγο) μεγαλύτεροι πίσω. Μάπα ο ήχος και χάλασε ολη την φαση δυστυχως. Ο Stu μπορώ να πώ οτι ειναι άξιος αντικαταστάτης του Matt, για τον Jon δεν εχω να πω κατι καινουργιο, ο τύπος είναι μια μηχανή που βγάζει ριφ. Troy σταθερή αξία. Ο Dette έχει δώσει έναν πιο ήχο στο σύνολο της μουσικής του συγκροτήματος. Οσον αφορα το σετλιστ, επαιξαν 5-6 απο τον καινουργιο και αλλα 2-3 απο το Dystopia. Μπορω να πω το προτιμησα απο το να ακούσουμε πάλι τα ίδια και τα ίδια. Α και η σκηνη του Μύλου, ειναι μικρή.
ΥΓ. Warbringer, έσπειραν
Elm Street, αρκετά δεμένη μπάντα, δεν καταφεραν να κερδισουν το κοινό
Ισως να φταιγε ο ηχος δεν ξερω, αλλα τα καινουργια κομματια δεν μεντυπωσιασαν μ’εξαιρεση το democide.Ηχος οπως προαναφερθηκε μαπα.Question of heaven απλα αφηνεσε και επισης κορυφη για μενα το Blessed are you(ισως και το καλλυτερο κομματι του λαιβ)
Warbringer γαματοι, ειδικα ο μπασιιστας.Α και ο μυλος ηταν πιτα.Ημουν πισω και ημασταν σαν σαρδελες.
Ας παραθεσω και εγω την γνωμη μου τωρα που βρηκα χρονο.
Δεν προλαβα τους Elm Street και τους Warbringer γιατι ειχα διαφορες υποχρεωσεις και μπηκα στο Gagarin την ωρα που τελειωναν οι Warbringer. Η συναυλια εγινε sold out και μαλιστα υπηρχε πολυς κοσμος απ’εξω που περιμενε μπας και βρει εισιτηριο ή καταφερουν να μπουν τσαμπα. Το Gagarin ηταν καταμεστο και υποθετω οτι υπηρχε ενας σεβαστος αριθμος ατομων που μπηκαν χωρις εισιτηριο.
Ανυπομονουσα πολυ να δω Iced Earth και στο μπασιμο τους επικρατησε πανικος στο μαγαζι. Η συναυλια ειχε πολλα θετικα αλλα και πολλα αρνητικα. Παμε στα αρνητικα πρωτα. Αρχικα ο ηχος δεν ηταν καλος, ηταν παρα πολυ μπουκωμενος και ακουγες κυριως μπασο και ντραμς. Σε πολλα απο τα πιο δυνατα τραγουδια η φωνη του Stu ηταν πιο χαμηλα απο οσο θα επρεπε και ζοριζοσουν να τον ακουσεις. Στην πορεια ευτυχως βελτιωθηκε αρκετα, αν και σε φασεις χαλαγε παλι. Ημουν μπροστα αριστερα αλλα και μπροστα κεντρο που πηγα μια απο τα ιδια. Επισης τελικα το setlist ειχε αδυναμιες. Λογικο για την μπαντα να θελει να προωθησει το νεο δισκο της παιζοντας 6 κομματια απο αυτον, αλλα τελικα τα κομματια αποδειχτηκαν στο live μετρια οπως ειναι και στον δισκο. Εξαιρεση αποτελουν το Cthulhu που ηταν τρομερο και στο live, το The End? και το If I Could See You. Χωρις τα υπολοιπα να ειναι ασχημα κομματια, δεν με πωρωσαν και σε φασεις ανυπομονουσα να τελειωσουν να παιξουν απο τις υπολοιπες κυκλοφοριες τους. Επισης το Red Baron/Blue Max το οποιο γενικα μου αρεσει πολυ, δεν μου αρεσε στην συναυλια, κατι δεν μου εκανε κλικ. Τα υπολοιπα κομματια ηταν ολα ενα και ενα βεβαια και χαρηκα που επαιξαν το V και το Burning Times που δεν ηταν στανταρακια και τα λατρευω και τα 2.
Και παμε στα θετικα της συναυλιας. Η αποδοση της μπαντας ηταν παρα πολυ καλη, ο Schaffer ηταν η γνωστη αγαπημενη riffομηχανη, εμβληματικος στα αριστερα οπως κοιτας την σκηνη με τις κλασικες κινησεις του, ενω χαμογελαγε συνεχως κοιτωντας τον κοσμο. Ο Stu ηταν φοβερος με αψογες ερμηνειες, κριμα που λογω ηχοληπτη δεν ακουγοταν πολλες φορες. Εδειχνε να προσπαθει και να ουρλιαζει και να τον θαβει ο ηχοληπτης. Ο Seele σταθερος στην γωνια του, ηρεμη δυναμη και ο Luke Appleton ηταν ο πιο κινητικος και πωρωμενος πανω στην σκηνη τα εδινε ολα και γουσταρε και ο ιδιος. Οσο για τον Dette απεδειξε και παλι οτι ειναι μεγαλος παιχταρας και κριμα που δεν εχει καταφερει να στεριωσει σε καποια μπαντα. Του ευχομαι να συμβει με τους Iced Earth αλλα μια τετοια ευχη ειναι πιθανη οσο να του ευχηθω να κερδισει το λαχειο, μιας και ειναι γνωστη η αδυναμια της μπαντας να κρατησει σταθερο lineup. Κορυφαιες στιγμες της συναυλιας το A Question Of Heaven που ειναι απολυτο [B][SIZE=4]ΕΠΟΣ[/SIZE][/B] και ο Stu το ερμηνευσε οπως του αξιζει αποθεωνοντας το. Σε αυτο το κομματι ενιωσα την απολυτη πωρωση και στα καπακια το encore με Dystopia, Watching Over Me, Iced Earth που ηταν τρελο σερι με αποτελειωσαν… Ακολουθουν το Dark Saga, το V, το Blessed Are You και το Vengeance Is Mine σαν καλυτερες στιγμες. Ο κοσμος ηταν ιδιαιτερα εκδηλωτικος, ειναι γνωστη αλλωστε η λατρεια των ελληνων για τους Iced Earth και ειχε συνεχως παλμο.
Εν κατακλειδι ηταν μια πολυ καλη συναυλια που περασα ωραια, αλλα ο ηχος και τα πολλα καινουρια τραγουδια δεν με εκαναν να την απολαυσω οσο θα ηθελα. Την επομενη φορα.
Οχι ρε μαλακα… Τοσο καλος ηταν ο γυρος που εχασες τα μυαλα σου?
το the end? παντως live που το ακουσα,πραγματικα παιρνει πολυ up.τρομερο.
Για όσους δεν κατάφεραν να πάνε στην Θεσσαλονίκη
γιατί τόσο νέκρα από κάτω?
Όσο αφορά αυτό με την πιτσιρικαρία μπροστά που γράφτηκε πριν:
Λόγω του αγώνα μπάσκετ έφτασα αργά, μόλις ξεκίνησαν οι Warbringer, οπότε δεν πρόλαβα να πιάσω θέση στο αγαπημένο πρώτο σκαλοπατάκι. Λέω, δε γαμιέται, πάμε μπροστά να θυμηθούμε τα παλιά. Και γούσταρα όσο δεν πάει, εκτός του ότι ξελαρυγγιάστηκα έβλεπα αριστερά και δεξιά νέες φάτσες μεταλλάδων να γουστάρουν, να χτυπιούνται, να τραγουδάνε όλους τους στίχους, να κάνουν αδέξιο τίμιο crowd surfing, να σηκώνουν κατευθείαν όποιον έπεφτε μέσα στο πιτ ή πάνω στον γενικό χαμό, εμένα μου έπεσαν τα γυαλιά από μια κλωτσιά στο κεφάλι και ο διπλανός μου πρόλαβε να τα μαζέψει πριν καταλάβω καν ότι τα έχασα, δίπλα μου ήταν ένας που ερχόταν πρώτη φορά σε συναυλία και κοιτούσε αριστερά δεξιά τον χώρο (και λίγο τα βυζιά μιας κοπελίτσας εκεί πιο δίπλα), ένας άλλος φορούσε μπλούζα Days of Purgatory που είχα αγοράσει από τον Μένιο το '99 για να πάω στο δικό μου πρώτο λάιβ, ε καλή φάση ρε, μου είχαν λείψει πολύ αυτά.
Και ακόμα πιο καλή φάση η δεσποινίς με το κολάν που σηκώθηκε για crowd surfing και έκανε Block και Schaffer να γελάνε σαρδόνια :’)
Χωρίς να το περιμένω ιδιαίτερα πέρασα καταπληκτικά στο live της Αθήνας. Δε πρόλαβα-και ελεω έλλειψης πάρκινγκ- τα support σχήματα. Δίπλα στον ηχολήπτη όπου ο ήχος ήταν μια χαρά σε έναν σχεδόν τιγκαρισμένο εξώστη. Καλά κάτω, η σαρδελοποίηση η ίδια. Έχουμε και λέμε:
Ολόσωστος!! Εμένα πάντως δεν με έχει πείσει ακόμα πως αξίζει να παίζει στους Iced Earth o Troy. Απόμακρος πάνω στην σκηνή και με πολλά λάθη κυρίως στα σόλο.
Συμφωνω για Troy, ειναι καπως νεροβραστος και αψυχος αλλα δεν ειναι κακος κιθαριστας, καλα τα εβγαζε τα μερη του. Ο Appleton ειναι μορφη, γουσταρει αυτο που κανει και ηταν ο πιο εντυπωσιακος και πωρωτικος πανω στην σκηνη. Ο δε Dette ειπαμε ειναι παιχταρας ο ανθρωπος και πως να μην ειναι οταν εχει αντικαταστησει σε συναυλιες καποιους κυριους Lombardo και Benante? Μακρι να στεριωσουν Appleton και Dette, αλλα αυτη η ευχη ειναι δυσκολο να πιασει με τους Iced Earth.
… αλλα αυτη η ευχη ειναι δυσκολο να πιασει με τον Jon Schaffer:p :!:
Τούμπανο live. Αν και θα θελα Violate ή The Hunter. Παρακάτω το report με αποκάλυψη τους Warbringer που πήραμε μια μικρή ιδέα του πόσο ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΙ είναι live. Kevill ΕΙΣΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ! \m/\m/
http://www.metalpaths.com/reports/2014/02/03/report-iced-earth-support-acts-athens-greece/
Εγώ κατάλαβα ότι οι Warbringer γάμησαν τα πάντα σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μόνο που οι μαρτυρίες για αυτούς είναι πέντε-έξι από τις πενήντα για την συναυλία. Οπότε μάλλον οι υποψιασμένοι τους χάρηκαν και οι υπόλοιποι δεν πολυασχολήθηκαν/δεν τους κέρδισαν.
Και πουθενά κανείς δεν είπε τίποτα για τον Blake Anderson [-X
Αν ήμουν εκεί, θα ήμουν ο γραφικός που θα ούρλιαζε ΒΕΕΕΕΚΤΟΟΟΟΟΟΟΟΡ για να με ακούσει και να μου κάνει θαμπζ απ ξέρω γω.
Μια χαρα η συναυλια! Οι Ιced Earth ειναι εγγυηση οτι θα περασεις καλα! Πολυ καλο setlist(κριμα που δεν ειχε Damien ή Ten thousand strong)!
Φοβεροι οι Warbringer,αρκετα καλοι οι Elm Street.
\m/