Iced Earth - Plagues of Babylon

Ισχύει. Καλό άλμπουμ αλλά δεν ξεπέρασαν το Dystopia. Γενικά όμως το λες καλό άλμπουμ αλλά μέχρι εκεί. Ο Σάφερ μας χρωστάει ένα έπος. Θα δούμε στο μέλλον.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα live τους είναι εγγύηση. Στις 31/1 θα είμαστε εκεί

Το νέο άλμπουμ είναι δισκάρα για μένα! Δεν έχω εντοπίσει φιλεράκια και τα τραγούδια είναι άκρως εθιστικά που γουστάρεις να τα ακούς συνεχώς. Κάποια από αυτά είναι άκρως κατάλληλα για συναυλίες κιόλας. Παραγωγή τούμπανο κιθάρες και ντραμς απίστευτα!
Στα συν και η εξαιρετική και με πολλά έξτρα limited deluxe edition σε μια ακριβή και όμορφη συσκευασία.
Το cd τρώει τρελό λιώσιμο, από τα λίγα άλμπουμ που πραγματικά έχω ευχαριστηθεί τελευταία. Μπράβο στη μπάντα!

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Παρα πολυ καλο το νεο αλμπουμ! Μου αρεσει που (ετσι για αλλαγη) ειναι διαφορετικο/οχι τοσο σκοτεινο σε σχεση με το Dystopia! Ακουγεται ευχαριστα,τα τραγουδια ειναι ολα καταπληκτικα(personal favourites: Resistance,Peacemaker,Spirit of the times,Cthulhu)!

Φοβερη διασκευη στο Ηighwayman,ωραιο το If I could see you(οσες φορες και να γραψουν το I died for you δεν θα βαρεθουμε/νε ποτε,μαλλον)εντελως αχρηστο/ακυρο το Outro…

Εν αναμονη για το live! \m/

Να ρωτησω η Limited Mediabook Edition τι λεει? Το dvd εχει κατι αλλο εκτος απο το making of και την 5.1 μιξη του αλμπουμ?

και νομιζα πως ημουν ο μονος που θυμιζε το i died for you:roll:

DVD

1. Documentary: Plagues Of Babylon ? Making Of (approx. 55 min)
  2. Plagues Of Babylon 5.1 Surround Mix Version, includes (approx. 36 min)
  3. Full album in two alternatively mastered versions (approx. 120 min) (vinyl/digital master)
  4. Bonus Features (approx. 20 min)

Εγώ μάλλον θα αγοράσω το LP. Τα φράγκα έχουν λιγοστέψει

…χορταστικό, αλλά και πόσο θα κάνει8O :slight_smile: :!:

Αν θυμάμαι καλά γιατί το πήρα μαζί με άλλα γύρω στα 20-23 Ευρώ περίπου. Πάντως το όλο πακέτο αξίζει, χαλάλι!

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Εγω τσιμπησα τελικα την απλη εκδοση γιατι ειχαν 6 ευρω διαφορα και ουσιαστικα δεν εδινα 6 ευρω για το making of, ανεβαστε το καποιος στο You Tube. Τα διαφορετικα mastered versions ειναι αχρειαστα και λογικα θα εχουν μικρες διαφορες.

Θα το ακουσω μεσα στην επομενη βδομαδα, να λιωσω λιγο ακομα την υπολοιπη δισκογραφια.

Έχοντας ακούσει τον περισσότερο δίσκο, μου φαίνεται πολύ καλός και στη χειρότερη αξιοπρεπής για Iced Earth (μη ξεχνάμε πόσο κούραζε το Framing Armageddon ή ακόμη και το The Crucible Of Man) :D. Αν το If I Could See You είναι αποτέλεσμα remake, θα επιθυμούσα αρκετά τέτοια remake παρακαλώ :). Πολύ δυνατός δίσκος! Τα λέμε στο live τους :wink:

Ακούω διάσπαρτα τραγούδια τώρα και μου ακούγεται μια χαρά, παρόλο που το ομώνυμο τραγούδι δεν μου πολυάρεσε. Μπράβο!!! Ίσως το τιμήσω κάποια στιγμή.

Το ακουω εδω και 5 μερες και δεν ειμαι ενθουσιασμενος, μετριος δισκος γενικα. Κορυφες τα Cthulhu, The End?, If I Could See You. Εχει και αλλα καλα κομματια αλλα κανενα δεν σε κολλαει στον τοιχο οπως π.χ. τα κομματια του Dystopia. Βασικα το Dystopia δεν το βλεπει ουτε με κυαλια… Περιμενα περισσοτερα, θα επανελθω με πιο εκτενη αναφορα στον δισκο.

…το άκουσα κιεγώ…πιστεύω ότι τα κομμάτια θα ακουστούν στο live γαμάτα…με μια ακρόαση, πέρα απ’αυτά που ανέφερε ο angus7pl, τα υπόλοιπα ακούγονται αρκετά μέτρια:):!:

Η δική μου άποψη:

Οι κορυφές:
Democide, Cthulhu, Plagues of Babylon,

Απλά καλά:
The End?, Resistance, Among the Living Dead

Μέτρια έως φιλλερς:
The Culling, Parasite, Peacemaker

Αχρείαστο (ντε καλά να έχουμε μία μπαλάντα):
If I Could See You

…κάπως έτσι τα βλέπω κιεγώ…δεν με πολυενθουσίασαν και live, πέρα απ’τό Democide:):!:

Εμενα αυτα που μου αρεσαν και στο δισκο, μου αρεσαν και στο live, δηλαδη η 3αδα Cthulhu, The End? και If I Could See You, με το Cthulhu να ξεχωριζει με ανεση απο ολα τα καινουρια.

Όταν πρωτάκουσα 2-3 τραγούδια απο youtube δε μου έκανε εντύπωση κανένα.Αργότερα σκέφτηκα τις εποχές “Crycible” και “Framming Armaggedon” οτι δλδ θα πρέπει να τα ακούσω προσεκτικά και σιγά σιγά για να τους δώσω ευκαιρία. Στα 2 προαναφέρντα άλμπουμ πραγματικά δε καταφέραν να με κερδίσουν (αφού ήταν πάτος λογικό) σε αντίθεση με αυτό εδω όπου με μερικές διαδοχικές ακροάσεις καταφέρανε να με πορώσουν. Το καλό με το άλμπουμ (και με τα 8 πρώτα κομμάτια τουλάχιστον) είναι τα καλοδουλεμένα ρεφρέν. Τα υπόλοιπα έτσι κ έτσι και αυτό το Highwayman ωραίο κομματάκι αλλα ρε Τζον, ICED EARTH θέλουμε να ακούσουμε ΟΧΙ VOLBEAT ή κάτι αλλο τέλος πάντων! Καθαρά εμπορική κίνηση μπας κ τσιμπήσουν οι περισσότεροι πλεον οπαδοί των Volbeat που τους μάθανε ως support τα τελευταία χρόνια. Βγάλτο σαν b side κάτι,έστω.
Και πάμε τώρα σε αυτό που γκρινιάζω καιρό τώρα και θα γίνω γραφικός,η απαράδεκτη δεύτερη κιθάρα. Τελείως απλοική,είτε ακολουθώντας την φωνή (Spirit of times) ή το ριφ (The Culling), σα να ακούω την maidenική κιθαριά Waterloo (κομματάρα) απ’το The Glorious Burden σχεδόν σε κάθε κομμάτι. Λίγα ενδιαφέροντα έστω κ λίγο σολάκια.
Το πρόβλημα μου δεν είναι ότι ο Schaffer δε ξέρει να παίζει lead μέρη στην κιθάρα. Μαγκιά του,λίγα ξέρει να παίζει κ το έχει παραδεχθεί πριν κάμποσα χρονάκια. (Συνεχίζει να) Γράφει κομματάρες με χαρακτηριστική άνεση.Μαζί σου αρχηγέ! Πιστεύω όμως οτι αφού δε κάθεται να μάθει να παίζει και κυρίως να γράψει ένα σόλο στην κιθάρα δε μπορεί να έχει σοβαρή άποψη αν είναι καλό ή κακό. Μόνο η τύχη ήταν μαζί του με τους προηγούμενους δευτερους κιθαρίστες, Santolla (ωραίος ο μισθοφόρος)/Tarnowski(ωραίος ο νέος)/Shawver(θεός τελεία κ παύλα).Αυτός ο Troy λοιπόν για να τελειώνω ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να ηχογραφεί για αυτή την υπερμπάντα τέσσερις συνεχόμενους δίσκους! Είναι πάααρα πολύ λίγος! Ας το σφυρίξει κάποιος στον Schaffer γιατι δε μπορεί να το καταλαβαίνει το παιντιί! Άντε σε κανα κουτουκάκι

Δίκιο έχει ο φίλος από πάνω που λέει για τη δεύτερη κιθάρα.

Επίσης ο Τζον είναι πολύ μόνος από πλευράς σύνθεσης τραγουδιών. Δεν έχει βοήθεια. Γράφει μόνος του και λογικό κάπου-κάπου να κουράζεται και αυτός και εμείς.

Πάρτε για παράδειγμα τους Maiden. O Harris γράφει σχεδόν τα πάντα, αλλά όταν βάζει το χεράκι του ο Smith ή ο Dickinson γουστάρουμε με τρέλα. Αν κοιτάξετε τα writing credits στα albums τους θα δείτε σε πόσα δεν συμμετέχει συνθετικά ο Harris, και όμως τα τραγούδια είναι τρομερά και δεν χάνουν καθόλου τη μαγεία τους. Υπάρχει μία ισορροπία.

Δεν μπορεί ένας να τα κάνει όλα μόνος του

Εγω πάντως πιστεύω πως η μεγαλύτερη απώλεια (πέρα από τον Barlow) απ όλους όσους έχουν περάσει απο τους Iced Earth ήταν ο Shawver. Τα leads του λείπουν από τους δίσκους των iced earth. Ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει κάτι ήταν ο Tarnowski αλλα μόλις έφυγε και αυτός τα περισσότερα leads/solos έγιναν ψιλοαπαράδεκτα.