iLiKETRAiNS, 23/11 Gagarin

Aντιγραφω απο www.gagarin205.gr

I LIKE TRAINS (Gagarin 205/Sonic Playground)

Οι Βρετανοί iLiKETRAiNS είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, ένα από τα σπουδαία νέα ονόματα του post-rock. Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου θα επισκεφτούν, για δεύτερη φορά, την Αθήνα και το Gagarin 205 Live Music Space, περίπου ένα χρόνο μετά την συγκλονιστική πρώτη τους εμφάνιση εκεί, τον περασμένο Ιανουάριο.

Η πενταμελής μπάντα από το Leeds έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της τα τελευταία δύο χρόνια αφού ο μελαγχολικός, έντονα μελοδραματικός και συχνά επικός ήχος τους φαίνεται πως μαγεύει κοινό και κριτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλωστε, το ίδιο συνέβη και στην πρώτη τους επίσκεψη εδώ.

Είναι δεδομένο πως, τα τελευταία χρόνια, πολλά σύνολα που ακολουθούν το συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας, λόγω της απήχησης που δείχνει να έχει το post-rock στο κοινό της. Η αλήθεια είναι πως βαφτίζονται, με ιδιαίτερη ευκολία, ως ?πρωτοπόρα? ή ?νέες μεγάλες ελπίδες? χωρίς αυτοί οι χαρακτηρισμοί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι iLiKETRAiNS, έχουν αποδείξει πως, τουλάχιστον, διαφέρουν από τον συρμό όλων αυτών των ονομάτων. Η ύπαρξη φωνητικών στα πανέμορφα μα και σκοτεινά τραγούδια τους, η εμφάνιση των μελών του συγκροτήματος και το όλο κλίμα που επικρατεί στις συναυλίες τους - το οποίο χαρακτηρίζεται από θεατρικότητα και, ταυτόχρονα, από μια ιδιαίτερη σχέση και επικοινωνία μεταξύ του κοινού και των ίδιων ? συνηγορούν προς αυτή την άποψη.

Βασικότερο επιχείρημα όλων είναι, βέβαια, η ίδια η μουσική τους. Το περσινό ντεμπούτο ολοκληρωμένο album τους ?Elegies To Lessons Learnt? ήρθε να επιβεβαιώσει, στο σύνολό του, πως οι εντυπώσεις που είχαν αφήσει τόσο το mini album ?Progress Reform? όσο και τα προηγηθέντα επικά singles ?Terra Nova? και ?Spencer Perseval? κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν. Οι κριτικές ήταν διθυραμβικές αλλά αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι πως οι iLiKETRAiNS κατάφεραν να προσεγγίσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό το οποίο, πλέον, περιμένει με αγωνία τη νέα τους δουλειά, δείγματα της οποίας θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε live, για πρώτη φορά, το βράδυ της Κυριακής 23ης Νοεμβρίου, στο Gagarin 205.

Τη συναυλία θα ανοίξουν special guests, το όνομα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 25 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ ?Αττική?. Τηλέφωνο: 210 8547600. Website: www.gagarin205.gr

Πληροφορίες / Γραφείο Τύπου Astra:
Θωμάς Μαχαίρας / tmach@otenet.gr
thomasknife@gmail.com

Είναι μπάντα από Λιντς = εγγύηση. Πανέμορφοι και ζηλεύω όσους θα πάνε.

Eπηρεασμένοι από Leonard Cohen και Nick Cave, φιλαράκια των Duels (σε όσους άρεσαν οι Duels θα αρέσουν πιστεύω κι αυτοί) και παίζουν κάτι ανάμεσα σε ίντι, ποστ και ποπ.

Πάρτε και το myspace τους γιατί νομίζω θα περάσουν καλά όσοι πάνε να τους δουνε

Θα τσεκάρουμε :stuck_out_tongue: