Έπος γαμώτη μου! Καλύτερο από ότι περίμενα. Δάκρυα, η καλύτερη ταινία που έχω δει ναι, και η καλύτερη της επόμενης δεκαετίας ναι. Σε μερικά σημεία το έχασα με τον ρόλο του καθένα βέβαια, έκατσα και το συζήτησα με την παρέα, αλλά πρέπει να το δω και δεύτερη φορά.
οντως οπως ειπε δουδ στο μσν, το τριτο λεβελ δεν αποτελειτε απο προβολες θειου αλλα φισερ καθως μπολιαζουν με το υποσυνειδητο του φισερ το μερος, μεσα σε ονειρο του Ημς, καθως παραλληλα ο φισερ νομιζει πως ονειρευεται ο θειος του…εξου τλκ και η αυξημενη ασφαλεια του φρουριου, καθως ειχε πει ο Ντικαπριος οτι οσο πιο βαθια πανε, τοσο πιο επικυνδινα θα ειναι…εκτος αν κανω παλι λαθος, οπωτε σημαινει οτι δεν το θυμαμε καλα και ο δουδ να τοποθετηθει για να μην κανω απανωτα ποστ μονος μου και αυτος να μου μιλαεισ το μσν:p:p
Προσωπικά θέλω να πέσει το τοτέμ. Θέλω να υπάρξει πραγματικά κάθαρση και όχι ημι-πραγματική. Βλέπει τα παιδιά του, αλλά θα ήθελα να είναι και πραγματικό αυτό και όχι ένα ακόμα όνειρο. Το inception είναι η μόνη ταινία που πραγματικά θα ήθελα να έχει χάπη εντινγκ.
Το ειδα κι εγω χτες κι εγκρινω.Παρα πολυ καλη ταινια.Το σεναριο τα σπαει.Θα ηθελα να την ξαναδω μιας και ειναι αρκετα περιπλοκη.μας πρηξατε με τη σβουρα στο τελοςεγω παντως λεω οτι πεφτει,γιατι κουνιεται καπως παραξενα,αρα δεν ειναι ονειροΚαι μη ψαχνετε λογικη,στα ονειρα και στο υποσυνειδητο δεν υπαρχει λογικη.Μετα τη ταινια μου ηρθαν διαφορες αλλες οπως the eternal sunshine of a spotless mind,the imaginarium of doctor parnassus,the lake house κτλ
Και οντως,το σεναριο ειναι κλεμμενο απο ενα ‘‘επεισοδιο’’ του Σκρουτζ ΜακΝτακ:roll:
το ξανάκουσα για Lynch… δε μου τον θύμισε ούτε λεπτό. το γεγονός ότι παίζει με τα όνειρα δε σημαίνει ότι πρέπει να μοιάζει. σκηνοθετικά ούτε καν. ματριξ, ναι, σε πολλές σκηνές. βασικά όσο το έβλεπα μου ήρθε στο μυαλό το ματριξ, λίιγο το jacob’s ladder και λίγο το dream within a dream του Poe
καλό, χρυσό παιδί ο Άρθουρ, αλλά αν είναι να ερωτευτούμε, ας το κάνουμε σωστά με
Lynch ούτε κατά διάνοια. Ο Νόλαν έχει σαφή ρεαλισμό σε όλες του τις ταινίες, ακόμη και σε μια τέτοια με όνειρα, δείτε πόσο safe και ρεαλιστικά είναι για όνειρα. Εξάλλου δείτε και τι ρεαλιστικό ρεκτιφιέ έκανε στον Μπάτμαν.
Wretch ξέχασες την Κοτιγιάρ. Την ερωτεύονται και γυναίκες άνετα8)
[SPOILER]όλο το post μέσα σε spoiler για την περίπτωση που κάποιοι επιλέξουν όπως εγώ να μην μάθουν για την ταινία πριν την δουν τίποτα πέρα απ’τις πληροφορίες της αφίσας
lynch μου θύμησε μόνο λίγο η πρώτη σκηνή και αυτό μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα. matrix πλησίαζε η κεντρική ιδέα. αρκετά με την ‘σοβαρη’ κριτική. ΤΑ ΣΠΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Η ΤΑΙΝΙΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. επιτέλους άφησα αίθουσα με το χαμόγελο του μαλάκα που μόλις του κόλλησαν το μυαλό στον τοίχο και γούσταρε.
Παιδιά, ταινιάρα. Ο Νόλαν νομίζω είναι ο κορυφαίος σκηνοθέτης των τελευταίων χρόνων (έχει ξεχάσει κανείς το Memento που σου δινε άνετα τα μυαλά στο χέρι?)… ο άνθρωπος ότι και να κάνει είναι κορυφαίο.
Αν και μεγάλης διάρκειας, δε σε κούραζε ούτε στιγμή. Η μόνη άσχημη στιγμή ήταν το τέλος, πολύ απλά γιατί τελείωσε…
Σίγουρα, η ιδέα έφερνε λίγο προς Matrix, σε εντελώς άλλο επίπεδο όμως. Πολύ καλός ο Ντι Κάπριο, αλλά και όλοι οι υπόλοιιποι ηθοποιοί, οι οποίοι βοηθήθηκαν / αναδείχτηκαν και από το φοβερό σενάριο.
Ισχυει. Ούτε που καταλαβαίνεις πως περνάνε τα 148 λεπτά.
Είναι ωραία δομημένη, γι’αυτο δε φάνηκε και τόσο περίπλοκη όπως είχα ακούσει πριν τη δω.
Γουστάρω να βλέπω σκηνές που ενώ αρχικά δε καταλαβαίνεις Χριστούλη, η σκηνή επαναλαμβάνεται στο τέλος με τις απαντησεις, κι εσυ μένεις με μια ‘ουαο’ φάτσα:| (Η σκηνή με το γερασμένο Σαητο)
Ποιος Ημς ε. Αρθουρ λέμε.
Ο ΝτιΚαπριος είναι εκτος συναγωνισμού βρε Ρετς.
καλά ναι, αυτό με τον Ντι Κάπριο ισχύει, τσατσιά :oops:
για το άλλο θέμα δε σηκώνω κουβέντα.- κοίτα πλατούλες που έχει ο Άρθουρ, τίποτις. τεσπά, είναι λίγο οφτοπικ αυτό το θέμα
Κατα δευτερον, θα 'θελα να πω εγω τι καταλαβα για το τελος, αν και θα πρεπει σιγουρα να το ξαναδω, γιατι πιθανον να λεω αρλουμπες, αφου ειναι πολλα τα “κενα” που εχω απο την ταινια.
[SPOILER]Αυτο που θελω να πω και να μου πειτε και σεις αν στεκει, ειναι οτι στην πραγματικοτητα ισως να μην εχει τοση σημασια αν θα πεσει ή οχι το τοτεμ.
Και εξηγουμαι…
Απ’ οσο θυμαμαι οταν χανεις το κικ, μενεις εγκλωβισμενος στο ονειρο και φτανεις καποια στιγμη στη ληθη. Κατι τετοιο εγινε με τον Ντομ και το Σαϊτο στο τελος. Απο τη στιγμη που περασαν στη ληθη, η πραγματικοτητα τους ειναι το συγκεκριμενο ονειρο.
Ετσι οταν επιστρεφουν δε βρισκονται στην πραγματικοτητα τους, αλλα στην κανονικη πραγματικοτητα, η οποια πλεον ειναι ενα ονειρο.
Επισης, το “στραβωμα” του Σαϊτο κατα το ξυπνημα μου θυμισε την αντιστοιχη αντιδραση της Μολ, οταν επεστρεψαν με τον Ντομ απο τη ληθη, αφου ο δευτερος της ειχε εμφυτευσει την ιδεα του θανατου, την οποια ισως εμφυτευσε και στο Σαϊτο, προκειμενου να τον πεισει να ξαναγυρισουν στην πραγματικοτητα.
Βεβαια θα μου πειτε το τοτεμ δειχνει παντα την αληθεια, αλλα ποια ειναι η αληθεια στην προκειμενη;;;[/SPOILER]