Inception

ένα μεγάλο ΠΩ το είπα κι εγώ όταν τελείωσε η ταινία σήμερα. εν τω μεταξύ δεν έχω υπάρξει πιο ήσυχη σε σινεμά. σε κάποιες φάσεις είχα πιαστεί από την καρέκλα, κομπλέ :Ρ
δυνατή ταινία. τέλειο σενάριο, τέλεια σκηνοθεσία, όλα τέλεια. είχα τις απορίες μου σχετικά με το φινάλε, αλλά δε γαμίεται, τα είπε σωστά ο/η amazing journey πιο πάνω. αν κάτσεις να το ψάξεις δε βγαίνει άκρη. το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συζητάω για πολύυυυ καιρό γι’ αυτή την ταινία. δε βγαίνει εύκολα ταινία που να τη συναγωνίζεται. απορώ τί θα βγάλει ο Νόλαν μετά απ’ αυτό. ο πούστης ο Πόε το είχε πει και ο Νόλαν του έδωσε μορφή. αυτά είναι. :metal:

την ειδα επιτελους χτες. δυνατη πολυ δυνατη. λεοναρντο οπως τον περιμενα, αλλα για μενα κλεβουν την παρασταση οι γυναικες. ειδικα η κοτιγιαρντ.

εγω κρατηθηκα:lol:

ο χρονος του αρχιζει πριν καν δεσει(οσους ονειρευονται)μαζι.Και νομιζω οτι ο υπολογισμος του χρονου εγινε αφοτου χασανε το 1ο κικ

Και μια αλλη ερωτηση,ισως χαζη:

Για να ακουσουν οσοι ειναι σε πιο κατω επιπεδα απο τον Γιουσουφ το τραγουδι προειδοποιησης σε κανονικο χρονο,δε θα πρεπε αυτο να παιζεται απο τον πρωτο speeded up?

edit:doublepost,sorry=$

Δεν ξέρω πάντως εμένα μου έχει τύχει άπειρες φορές να κοιμάμαι, να χτυπάει το κουδούνι και να ακούω το ντιν-ντιν κανονικά και να νομίζω ότι είναι στο όνειρο μου. :stuck_out_tongue: Την είχα και εγώ αυτή την απορία…

ε άρα κυριλέ.

Και μια αλλη ερωτηση,ισως χαζη:

κάτι είπε σε κάποια φάση ο χημικός για το αυτί και το ακουστικό νεύρο και το πως λειτουργεί ψιλοανεξάρτητα

Mα,

Χανουν το πρωτο κικ.Οκ,νο προμπ,εχουν και δευτερο.Για τη δευτερη ευκαρεια οι αλλοι εχουν 20 λεπτα κι ο Αρθουρ 2-3 ποσα ηταν.Απο οτι θυμαμαι η σειρα ηταν δεσιμο των κοιμησμενων–>ξυλικι—>κολπο με ασανσερ και υποτιθεται οτι ολα αυτα τα κανε σε τοσο.

χαχαχαχα! Άψογο!

ερωτηση

ο λεοναρτντο πως και δεν ειχε γερασει στο τελος και εχει γερασει κονο ο σαιτο? εδω τελικα σε ποιο ονειρο βρισκονται? στο 1ο ή στο 4ο?

limbo είναι, κι αυτός θυμάται σιγά σιγά πράματα, όπως και ο σάιτο. η προφανής απάντηση στο γιατί δε γέρασε είναι επειδή μπήκε πολύ αργότερα απ’ τον σάτο σε εκείνο τον ονειρόκοσμο. μπορεί να υπάρχει κι άλλος λόγος όμως.

απο κατι που ειχα γραψει πριμ μερικες μερες…

Ασχετο, αλλά ο ηθοποιός που παίζει τον πατέρα Φίσερ είναι ο Κομπαγιάσι στους Συνήθεις Υποπτους, έναν από τους καλύτερους support ρόλους ever.8)

Iσχύει… Το σκεφτηκα και την ωρα της ταινιας… :smiley:

Όταν ο Κομπ έπεφτε σε λιμπο θυμόταν την γυναίκα του όπως ήταν στα νιάτα. Σίγουρα θα έχει στο υποσυνείδητο του τις πιο εξωτερικά όμορφες αναμνήσεις από την γυναίκα του. Αυτό μου έσκασε επειδή στο έργο την βλέπαμε πάντα με φορέματα και προσεγμένη. Ο Κομπ δεν γέρασε όταν ήταν 50 χρόνια μέσα στη Λιμπο. Απλά ο σκηνοθέτης επέλεξε την τελευταία που τους δείχνει γερασμένους για να μας δείξει αν μη τι άλλο μεταφορικά τις ψυχές τους. Και αυτό μπορούμε να το σιγουρέψουμε από την σκηνή της αυτοκτονίας για να επιστρέψουν από την λίμπο που τους δείχνει και τους 2 νέους.

πφ, κάτι που με προβληματίζει και μετά τη 2η προβολή.

[SPOILER]όταν είναι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, λένε στο φίσερ πως θα μπούνε στο υποσυνείδητο του θείου του. όταν ναρκώνονται και οι δύο (στόχος και θείος), λένε ο κομπ με τον αρθουρ ότι θα μπούνε στο υποσυνείδητο του φισερ. μάλιστα λένε χαρακτηριστικά κάτι σε στυλ “μας δίνει την άδεια χωρίς να το ξέρει ο ίδιος να μπούμε εκεί μέσα”.

το τρίτο επίπεδο όμως παρουσιάζεται από παντού σαν όνειρο του ημς, κάτι το οποίο στέκει για δύο κυρίως λόγους. ο ένας είναι ότι ο ημς είναι ο μόνος που μένει σε αυτό το επίπεδο και ρίχνει και το κικ. ο άλλος είναι ότι ο φίσερ σκοτώνεται στο τρίτο επίπεδο. τι υποτίθεται ότι συμβαίνει στο όνειρο όταν πεθαίνει αυτός στο υποσυνείδητο του οποίου βρισκόμαστε?

α, και κάτι ακόμα σχετικά με δαύτο. στον φίσερ λένε πως θα μπούνε στο υποσυνείδητο του θείου του και με το που μαζεύονται όλοι μαζί στα χιόνια, ο κομπ λέει στον ημς μπροστά και στον ίδιο τον φίσερ ότι βρίσκονται στο δικό του όνειρο. wtf?[/SPOILER]

Αν θυμάμαι σωστά, δε μπαίνουν ποτέ στο υποσυνείδητο του Φίσερ. Όταν τον ναρκώνουν, αλλάζουν και μπαίνουν σε άλλου το υποσυνείδητο. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος

[SPOILER]το όνειρο είναι σίγουρα του ημς. δλδ όλα αυτό δείχνουν. και είναι ο μόνος που δεν προχωράει στο παρακάτω, και είναι αυτός που ρίχνει το κικ, και είναι αυτός που του φοράει τα ακουστικά στο αποπάνω επίπεδο ο αρθουρ.

απλά αυτές οι 2 απορίες παραμένουν, δε μπορώ να τις εξηγήσω. και πες για το σκηνικό στο δωμάτιο δεν άκουσα εγώ καλά. για το άλλο στα χιόνια είμαι σίγουρος.[/SPOILER]

ΑΝ θυμαμε καλα-που δεν αλλα τεσπα-, ειχαν πει πως πχ ο Θειος, στο δευτερο ονειρο θα συμπεριφεροταν σαν το πρωτο, ως τεσπα αυτος που ηθελε να του φαει την εταιρια, οπως δλδ το ειχαν σχεδιασει…κατι ειχε πει σαν αυτο που λες παραπανω και το απεδιδε εκει, αλλα γμτ δεν θυμαμε, την πρωτη φορα με ειχε παραξενεψει και μενα και την δευτερη θυμαμε πως το ειχα καταλαβει τοτες…οπως και το ονειρο ναι, ηταν του Ημς, το οποιο γεμισε με το υποσυνειδητο του φισερ…αλλα γενικα μπορει να λεω και μλκιες, δεν το θυμαμε καλα…

γραψε λαθος, εδω διαβασε που το σκεφτικα καλυτερα…

Λοιπον, οταν ‘μπαινεις’ σε ονειρο, πρακτικα μπαινεις σε ενα φτιαχτο ονειρο-απο αρχιτεκτονα- το οποιο μπορει να το ονειρευεται ο καθενας απο την ομαδα, απλα η διαφορα ειναι πως μεσα σε αυτο το ονειρο θα κατοικησει το υποσυννειδητο του στοχου-και εξου πραττεις στη συνεχεια-…

ετσι πχ, οταν μπηκαν στο πρωτο επιπεδο, το ονειρο ηταν του Ινδου αλλα μεσα γεμισε με το υποσυνειδητο του Φισερ…

Καποια στιγμη λενε νομιζω, οτι ο χαρακτηρας του Θειου που χρησιμοποιησαν στο πρωτο, θα ειναι ο ιδιος στο δευτερο για τον Φισερ-ο Φισερ θα γεμισει με το υποσυνειδητο του το δευτερο επιπεδο με την εικονα του θειου που εχει ηδη σχηματιστει σιγα σιγα-…ετσι, το οτι θελουν να του φυτεψουν την ιδεα αρχικα-σαν πρωτο βημα- οτι ο θειος θελει να του φαει τα λεφτα, ολοκληρωνεται στο δευτερο επιπεδο…

Στο τριτο τωρα, του λενε του Φισερ πως θα πρεπει ν μπουνε στο υποσυνειδητο του θειου του για να δουνε τι ακριβως παιζει…προφανως ολοι γνωριζουν-και ο Φισερ δλδ, ο οποιος εχει κανει και μαθηματα αμυνας για extraction και ξερει τεσπα βασικες εννοιες της λειτουργιας των ονειρων- οτι θα μπουν σε ενα ονειρο καποιου αλλου απο τη παρεα-γτ οπως ειπα στην αρχη οκ, κανεις στη ταινια(και συναμα στο συμπαν της τεσπα) δεν μπαινει κυριολεκτικα σε καποιου του ονειρο αλλα σε ενα φτιαχτο μερος οπου απλα ο στοχος το γεμιζει με τα μυστικα του(υποσυνειδητο)-, το οποιο θα γεμισουν με το υποσυνειδητο του θειου(γτ απλα ετσι λειτουργει το πραμα)…οπωτε μπαινουν στο ονειρο του Ημς, το οποιο εχει ηδη ‘κατοικηθει’ απο προβολες του θειου, οι οποιες θελει να προστατευσουν το ‘μυστικο’ και γιαυτο ειναι πανοπλες…γιαυτο και ο Ντικαπριο δεν μασαει και λεει μπροστα στον Φισερ οτι ειναι ονειρο του Ημς, γιαυτο λενε πως θα τους βοηθησει να μπουν μεσα χωρις να το ξερει, κτλ κτλ…

αυτο…