[SPOILER]Πάντως πιστεύω πως δεν έχει σημασία αν η σβούρα πέφτει ή όχι.Το τοτέμ απ’ότι κατάλαβα είναι ένα αντικείμενο το οποίο δεν αφήνουν κανέναν άλλον να αγγίξει ώστε να ξέρουν μόνο οι ίδιοι τις ακριβείς διαστάσεις του,το βάρος
,την υφή,το υλικό κτλ και να μην μπορεί κάποιος αρχιτέκτονας να το αντιγράψει ακριβώς.Π.χ. στην αρχή ο κινέζος κατάλαβε ότι ήταν στο όνειρο κάποιου άλλου από την υφή του χαλιού.Και ακόμη και λάθος διαστάσεις να είχε η σβούρα δν γίνεται να γυρνούσε συνέχεια,το πολύ πολύ να μην ισσοροπούσε καθόλου.Άσε που προς το 'τελος άρχισε να παίρνει κλίση για να πέσει.Μπορεί να λέω και μπούρδες δν ξέρω,θα την ξαναδώ.[/SPOILER]
[SPOILER]Βασικά τώρα που το ξανασκέφτομαι,με βάση το ίδιο σκεπτικό,νομίζω ότι τη σβούρα την γυρνούσε για να βεβαιωθεί ότι ισορροπεί και άρα έχει τις σωστές διαστάσεις.[/SPOILER]
[SPOILER]Και κάτι που μου φαίνεται παράξενο.Όταν στο πρώτο επίπεδο το βανάκι κάνει ελεύθερη πτώση λόγω έλλειψης βαρύτητας,αιωρούνται και στο δεύτερο επίπεδο στο ξενοδοχείο.Με την ίδια λογική,αφού στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει έλλειψη βαρύτητας,δεν θα έπρεπε και στο τρίτο επίπεδο(στα χιόνια)να αιωρούνται και αυτοί?[/SPOILER]
Αν και αυτές οι σπέκουλες δεν έχουν και τόσο νόημα σε ότι αφορά την ίδια την ουσία της ταινίας ωστόσο την ίδια στιγμή ξυπνάν τον nerd μέσα μου 8)
[SPOILER]Μάλλον έχεις δίκιο λοιπόν “κανονικά” θα έπρεπε να μην υπάρχει βαρύτητα και στο επόμενο όνειρο ή έστω η έλειψη βαρύτητας να επηρεάζει το επόμενο όνειρο στα χιόνια με κάποιον τρόπο[/SPOILER]
απο την αλλη, το μπολνταρισμενο δεν το αναφερει πουθενα κανεις οτι ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, στη ταινια, οπωτε μπορειτε να τσιλλαρετε ολοι και να παρακολουθησετε μια ταινια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, οπου τετοιες ερωτησεις/παρατηρησεις ειναι εφαμιλλες του ‘τα φωτοσπαθα του STAR WARS ειναι απο λεηζερ…ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΟΠΑΝΙΟΥΝΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ??’
[SPOILER]common sence guys, come on…
[SPOILER]για να απαντησω το αποπανω,μπας και κανεις δεν καταλαβε τι εννοω, ΝΑΙ, δεν περνανε το ενα μεσα απο το αλλο διοτι ειναι κατασκευασμενα ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, που αυτο δεν γινεται…ο τροπος απαντατε στο οτι ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ και ΜΠΟΡΕΙ[/SPOILER][/SPOILER]
[SPOILER]δεν ειρωνευομαι αν πει κανεις:p, απλα επειδη τετοιου ειδους απορειες σκανε συνεχεια απο το πουθενα, απλα προσπαθω να κανω αισθητα μερικα πολυ βασικα πραματακια που μαλλον ξεχνανε πολλοι[/SPOILER]
ειμαι υπερμαχος της nerd-οσυνης απο μικρος, αλλα κατι τετοιες απορρειες ειναι ψιλοπαραλογες…πιο ομορφο nerd observation μου κανει το να κατσω να βρω ποιος μπηκε σε ποιο ονειρο και που + εστω και λεπτομεριες για το αν το φιναλε ειναι ετσι ή γιουβετσι, παρα τετοια σαν το παραπανω…
την είδα και εγώ την ταινία επιτέλους… (παίζει να είμαι ο τελευταίος)
μου άρεσε αρκετά…ο νολαν εχει κάνει πολύ καλή δουλειά…
επίσης κατάλαβα γιατί άρεσε και στην κουτσή μαρια… γιατί δεν μιλάμε για mindfuck ταινία, αλλά για μια περιπέτεια για όλους… (βλέπω ντομάτες να έρχονται:-s)
από την στιγμή που επέλεξε οι ήρωες να εξηγούν τι είναι το κάθε τι , διάλεξε να παίξει με μεγάλο κοινό και έτσι χάθηκε ένα μυστήριο που θα μπορούσε να την κατατάξει σαν mindfuck …
αλλά και πάλι τα πάντα είναι σε υψηλό επίπεδο…αν και σχετικά μεγάλη σε διάρκεια η ταινία, περνάει γρήγορα ο χρόνος, τίποτα στην εξέλιξη δεν σε ενοχλεί, και οι χαρακτήρες (αν και “παγωμένοι” σε σημεία) δείχνουν να είναι μια χαρά…
το νοημα είναι ότι ο νολαν συνέχισε τις καλές ταινιες
*νομίζω κάποιος εδώ μέσα είπε οτι περιμένει στο μέλλον να κάνει μια ταινία για λίγους…
και εγω περιμένω να το κάνει και να μας φύγει το κεφάλι…
πολυ καλη ταινια…και μικρη συμβουλη για οσους δεν την εχουν δει,να μην διαβασετε καμια αναλυση για να μην κλειδωση ο εγκεφαλος σε μια συγκεκριμενη οπτικη/συμπερασμα inception:p…παρτε οτι χρειαζεστε απο την ταινια και βγαλτε τα δικα σας συμπερασματα.
στον κινηματογραφο εχει χρησιμοποιηθει το μοτιβο ψευδαισθηση πραγματικοτητα απο τα κουρελια τραγουδανε ακομα στην σκηνη με τον κινηματογραφο δεν θυμαμαι ακριβως τον διαλογο με τον τζουμα μεχρι το αριστουργηματικο videodrome που προσωπικα το θεωρω επαναστατικη ταινια ματια στο μελλον για την αμφιδρομη επαφη του ανθρωπινου μυαλου με αυτα που βλεπει και νιωθει και τη αποδεχετε σαν αληθεια και πραγματικοτητα και απορω πως θεωρητε ακομα και σημερα cult και b-movie.
The battle for the mind of North America will be fought in the video arena: the Videodrome. The television screen is the retina of the mind’s eye. Therefore, the television screen is part of the physical structure of the brain. Therefore, whatever appears on the television screen emerges as raw experience for those who watch it. Therefore, television is reality, and reality is less than television.
Λαθος directing ειναι η σκηνοθεσια και αυτες ειναι οι υποψηφιοτητες για φετος
Directing
* ?Black Swan? Darren Aronofsky
* ?The Fighter? David O. Russell
* ?The King’s Speech? Tom Hooper
* ?The Social Network? David Fincher
* ?True Grit? Joel Coen and Ethan Coen
δεν καταφερα να την δω καν ολοκληρη…ο υπνος ο ιδιος…μπορει ισως να κανω την υπερανθρωπη προσπαθεια καποια στιγμη για να μπορω να μιλαω διακαια για το εργο, αλλα μου φανηκε αρκετα κουφαμαρα…τελικα δεν ειναι του στυλ μου τετοιες ταινιες…
απλα δεν με τραβανε αυτου του ειδους οι ταινιες…πραγματικα ομως σπανια με παιρνει ο υπνος οταν βλεπω ταινια:?
sorry;;;
edit.για να δικαιολογησω λιγο παραπανω το σχολιο μου, γενικα φιλμ τα οποια εχουνε αυτο το στυλ ‘‘βρηκαμε μια μηχανη που ταξιδευει στο χρονο’’ η ‘‘μια συσκευη που προβλεπει εγκληματα’’, η ‘‘μπαινει στη σκεψη η στο ονειρο του οποιουδηποτε κτλ’’, δεν με τραβανε…γενικα μπορει να ειναι ιστοριες δομημενες ξερω γω, να χουν καλες ερμηνειες κτλ, αλλα δεν μου λενε κατι εμενα απλα…