Που λέτε παιδιά, πήγα χθες σ’ ένα γαμάτο λαιβάκι, και μια που απ’ όσο γνωρίζω δεν υπάρχει θρεντ για τους My Brightest Diamond σκεφτόμουν που να το αναφέρω, τελικά το αναφέρω εδώ.
Κάτι ανάμεσα σε πειραματικό indie/alternative/cabaret, με jazz επιρροές στο στυλ της εκπληκτικής Shara Worden, που είναι και η μικροκαμωμένη (με τη μεγάλη όμως φωνή) τραγουδίστρια του γκρουπ. Ως τώρα έχουν δύο άλμπουμ και ένα με ρεμίξ.
Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι οι Βravery κυκλοφόρησαν και αυτοί το τρίτο τους άλμπουμ μόλις αυτό το μήνα με τίτλο Stir the Blood. Δεν το έχω ακούσει ακόμα αλλά έχω μεγάλη περιεργεια γιατί ανήκουν και αυτοί σε μια καλή φουρνιά συγκροτημάτων γύρω στα μέσα της δεκαετίας (Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Bloc Party, Editors) πού είχαν παρόμοια δισκογραφική πορεία. Συγκλονιστικό ντεμπούτο, κατώτερο το δεύτερο, μέτριο στην καλύτερο περίπτωση έως και απαράδεκτο το τρίτο άλμπουμ. Βέβαια οι Bravery είναι αμερικάνοι, και αντίθετα με τα βρετανικά γκρούπ, τα αμερικάνικα της γενιάς αυτής αυτής (Interpol, Killers, Yeah Yeah Yeahs, Stellastarr, Strokes) τα έχουν πάει σημαντικά καλύτερα δισκογραφικά, κάτι που είνια αισιόδοξο. Οπώς αισιόδοξο είναι και το γεγονός ότι οι τύποι είχαν βγάλει και το honest mistake ένα απο τα 4-5 κορυφαία κομμάτια του είδους αυτού κατα τη γνώμη μου…
Απο Bravery έχω ακούσει το ντεμπούτο το οποίο πραγματικά ήταν φοβερό (μα τι έχουν όλες οι indie bands ρε γμτ και βγάζουν φοβερά ντεμπούτα και μετά παίρνουν την κατιούσα? :?
Κατα τ’ άλλα. Έχω κολλήσει εδώ και ώρα και ακούω ξανά και ξανά αυτό:
Πρόκειται για τις Uh Huh Her, indie/electro band που κυκλοφόρησαν πέρισυ το ντεμπούτο τους με τίτλο Common Reaction. Ομολογουμένως καθόλου άσχημο δισκάκι…
To Spoon μου φάνηκε αρκετά κουραστικό αν και δεν το άκουσα πάρα πολλές φορές. Το ΧΧ είναι συμπαθές αλλά δεν έχω νιώσει τον ενθουσιασμό που διακρίνω στους περισσότερους που το έχουν ακούσει.
Τι θα γίνει με την περίπτωση των Dogs Die In Hot Cars? Έχετε καμιά ιδέα?
Υποτίθεται ότι μέσα στο 2010 θα κυκλοφορήσουν νέο δίσκο μετα το καταπληκτικό ντεπούτο Please Describe Yourself το 2004. Καλύτερα βέβαια να ρώταγα αν τους θυμάται κανείς. Το Ι Love You 'Cause I Have To παιζόταν εξίσου με το take me out εκείνη την εποχή.
Δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει ξανά εδω ή σε άλλο τόπικ αλλα αυτές τις μέρες έχουν κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ και οι πολύ ιδιαίτεροι Eels. Καμιά γνώμη? Εχει ακούσει κανείς?
δε ξερω αν ειχεσ ακουσει ολοκληρο το πρωτο των dogs die in hot cars η απλα μονο το i love you cause… παντως αν σου αρεσε ολοκληρο θα σου αρεσει και το περσινο που κυκλοφορησε χωρις να το εχεις παρει χαμπαρι pop nonsense
eels καινουργιο πολυ βαρετο εωσ δεν ακουγεται δυστυχως οι χρυσες τους εποχες εχουν περασει ανεπιστρεπτι…
Γεματο μπλιμπλικια ηταν το 09 με μπλιμπλικια μπηκε και το 10 ( με καλυτερο δισκο μεχρι ωρας αυτο των broken bells ) και πριν λιγες μερες ειχαμε και το Odd Blood απο Yeasayer