Παράβολα για Διαβατήριο + infos

Guys θέλω βοήθεια γιατί με αγχώνουν πολύ τέτοια σκηνικά.

Για τα παράβολα που χρειάζομαι, μπορώ να πάω κατευθείαν σε μια τοπική εφορία (όχι απαραίτητα σε αυτήν στην οποία είμαι εγγεγραμμένος) και να τα ζητήσω/αγοράσω? Χρειάζομαι κάποιον κωδικό από την ασφάλεια/Α.Τ. για να το κάνω αυτό, ή μπορώ να πάω κατευθείαν?

Αυτό με ενδιαφέρει κυρίως.

Από 'κει κι έπειτα, έχουμε και λέμε:

-πιστοποιητικό γεννήσεως
-φωτοτυπία ταυτότητας (επικυρωμένη)
-ειδικές φωτογραφίες (ξέρουμε κόστος?)
-νομίζω προηγούμενο διαβατήριο που έχει λήξει
-παράβολα

είναι κάτι άλλο?

Thanx για οποιαδήποτε βοήθεια, εκ των προτέρων. Ας απαντήσει και κάποιος που έβγαλε πρόσφατα.

Τα παράβολα τσούζουν, το ξέρεις αυτό πιστεύω. Είναι γύρω στα 80 ευρώ. Τις φωτογραφίες τις χρεώνουν κάνα δεκάρικο. Το προηγούμενο διαβατήριο δε νομίζω να χρειάζεται. Επίσης, η ταυτότητα είναι και πιστοποιητικό γεννήσεως, δεν ξέρω αν σου χρειάζεται αυτό. Πάρε τηλέφωνο στην υπηρεσία διαβατηρίων που ανήκεις και ρώτα, είναι εξυπηρετικοί. Α, από την εφορία δε θα πάρεις τίποτα κλασικά παράβολα, ένα χαρτί θα πάρεις που θα λέει ότι πλήρωσες, μην παραξενευτείς.

Και το ληγμένο ή γεμάτο διαβατήριο πρέπει να προσκομίσεις. Από κει και πέρα, σου επιτρέπεται να κρατήσεις το παλιό μόνο (απ’ όσο γνωρίζω) εάν έχει συνημμένη ενεργή βίζα, διαφορετικά το κρατάει η υπηρεσία διαβατηρίων.

…άντε και καλά ταξίδια…:slight_smile:

Και μεις το πηγαμε αφου ηταν ανανεωση (εκτος και αν εχεις δηλωσει απωλεια πριν οποτε υποθετω παιρνεις νεο αριθμο) και το κρατησαμε αφου ειχε μεσα ενεργη βιζα

και γω το κρατησα, αλλα δεν ειχα καμια βιζα. Μου το γεμισε τρυπες και μου τοδωσε

Το καλύτερο είναι να μπεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου δημόσιας τάξης και να δεις ακριβώς τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να μη ταλαιπωρηθείς. Συμπληρωματικά κάνε και ένα τηλέφωνο αν έχεις κάποια απορία.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Θενξ όλους για την βοήθεια, νομίζω πάνω κάτω πάνω στο άγχος είχα συλλέξει όλα τα infos!

Η τιμή γαμήσε είναι… χαχα αλλά ντάξει!