Tony Iommi has announced his brand-new studio album, From The Dark, set for release on 23 October via BMG.
Recorded with Jorn Lande (vocals), Becky Baldwin (bass) and Karl Brazil (drums), the album was co-produced by Tony Iommi and long-time collaborator Mike Exeter.
“It’s an album we’ve really enjoyed making. We’re not trying to prove anything – it’s a great album, it rocks!” - Tony Iommi
Θεωρητικά σήμερα στις 3:30 BST θα έχουμε κάποιο δείγμα.
Τελικά ο τραγουδιστής δεν ήταν εντελώς άγνωστος, μάλιστα είχε αναπληρώσει (παρέα με τον Hughes) τον Ronnie J. Dio λίγο μετά το θάνατο του σε εμφάνιση των Heaven and Hell στο High Voltage.
Ωραία όλα αυτά, αλλά όταν βλέπω γραμμένο ότι “δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτε” καταλαβαίνω ότι σημαίνει “κρατήστε μικρό καλάθι” - σε κριτικές τουλάχιστον αυτό συμβαίνει κατά κανόνα.
Εδώ βέβαια πρόκειται για αναγγελία κυκλοφορίας, και πάλι όμως περίττευε να επισημανθεί κάτι τέτοιο.
Προφανώς και δεν έχει να αποδείξει τίποτε ο Iommi, είναι ο Μουστάκιας της καρδιάς μας, ο Father of all metal, και η υστεροφημία του είναι εξασφαλισμένη, δεν εξαρτάται από το πόσο καλό θα είναι ένα album του μέσα σε μια τόσο μεγάλη δισκογραφία!
Ο Lande έχει φωνάρα και απορώ με το παραπάνω σχόλιο…ούτε εγώ περιμένω κάτι από το δίσκο αλλά και μόνο που θα είναι νέα μουσική από τον τεράστιοτατο …αρκει
Ο Lande παντως εχει στο βιογραφικο του μεταξυ αλλων δυο αλμπουμαρες με τους προγκρεσιβαδες ARK του σπουδαιου tore osby καθως και αξιοσημειωτη παρουσια στο blood on the highway του γιγαντα ken hensley!
Ωραίο το 1ο single. Eγώ είμαι μεγάλη φαν του Jørn και η φωνάρα του είναι κόσμημα για κάθε κυκλοφορία στην οποία συμμετέχει.
Όσο για τον Iommi, εμένα μου αρέσει πολύ η σόλο δισκογραφία του και ειδικά το άλμπουμ “Iommi” από το 2000 με τους διάφορους καλεσμένους τραγουδιστές. Πολύ θα μου άρεσε αν ξαναέκανε κάτι τέτοιο, παρά να έχει έναν τραγουδιστή σε όλο το άλμπουμ.
Σχολίασε ο Martin ότι είχε δουλέψει στο υλικό αυτό αλλά η προσέγγιση του δεν άρεσε στον μουστάκια. Η αλήθεια είναι ότι σε κάποιες φωνητικές γραμμές τον σκέφτηκα τον Martin.
Σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον πρώτο δείγμα, αναμένουμε τη συνέχεια.