Iron Maiden, 20 Ιουλίου, Rockwave Festival

Εγώ μπήκα απ την ανατολική πύλη στις 4+ άνετα, ο γοριλας στην είσοδο έλεγε ότι απαγορεύονται τα γυαλινα και τα κουτάκια.Νερα και σάντουιτς επιτρέπονται.Ψιλαφησε το σακίδιο εξωτερικά και πέρασα.
Κάθισα μπροστά και αριστερά (μεγάλη σκηνη) χωρίς το παραμικρό σπρωξιμο ούτε καν στριμωγμα, σε αντίθεση με Maiden το 2008 και στους Βig 4 οπου δεν πάτησα πόδι κάτω απ το τσουναμι.Λογικο γιατί είχα καθίσει κέντρο.
Στην έξοδο (δίπλα από τη μεγάλη σκηνη) και εκεί νορμάλ οι συνθήκες,ούτε σαρδελοποιηση ούτε κολλήματα.Γενικα δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα.Αυτο δε σημαίνει ότι δεν υπήρχε κόσμος που είχε θέματα φτάνοντας στα όρια του.Απ ότι φαίνεται λογω συγκυριων την πέρασα πούδρα.

3 Likes

Εγώ έφτασα στο χώρο νωρίς μιας και ήρθα από μακρια, δηλαδή γύρω στις 3 οπότε και ήμουν περίπου το 10ο αυτοκίνητο που πάρκαρε στο πάρκινγκ και προφανώς μπήκα χωρίς θέματα. Στην έξοδο είχε ζητήματα η κατάσταση αλλά και πάλι μου πήρε μια ώρα να απελευθερωθω τελείως από κίνηση και μποτιλιάρισμα, δηλαδή ανεκτά πράγματα. Απαράδεκτες ήταν οι τιμές, 5 ευρώ “μπυρα” είναι τραγικό.

Περισσότερο με ενόχλησε η ηλιθιότητα κάποιων από το κοινό παρά η διοργανωση. Ο μαλακας δηλαδή που πέταξε το καπνογόνο 2 φορές πάνω στον κόσμο ήταν μεγαλύτερο πρόβλημα. Δίκαιες οι σφαλιάρες που έφαγε, τυχερός που δεν τον πάτησαν κάτω αυτοί που το έφαγαν στο κεφάλι. Εγώ εκανα κίνηση να του ορμηξω, όμως η υπενθύμιση ότι έχω παιδί με μπλόκαρε τελευταία στιγμή. Όταν γίνετε πατεράδες θα καταλαβετε τι εννοώ.
Επίσης η φάση με τα κινητά τηλέφωνα πλέον χαλαει όλη τη συναυλία. Και δεν χρειάζεται να πέσεις σε μαλακα που βιντεοσκοπεί όλο το λάιβ, αν το 60% του κόσμου βγάζει κινητό έστω και για μια φωτογραφία, η φάση χαλάει. Δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα.

Δεν άντεξα να δω τους 2 πρώτους σε συνθήκες καύσωνα, είδα τους monument από το λοφάκι και μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά αστείο αυτό που άκουγα. Ξεδιάντροπη αντιγραφή iron maden σε όλα. Ριφ, μελωδίες, δομες κομματιών. Μεγάλη προτίμηση σε κομμάτια από το powerslave. Νομίζω το Duelists ήταν που ένα δικό τους το έλεγες έως και διασκευή. Α και κάτι γενικότερο. Είδα να χαρακτηρίζονται κλασικό Heavy. Στα δικά μου αυτιά αυτό είναι power του κερατά. Κλασικό heavy metal για εμένα είναι οι saxon, οι priest, το μεγαλύτερο μέρος της δικογραφίας των maiden και ένα μέρος των sabbath. Το κοινό σημείο των παραπάνω είναι ότι ο ήχος τους είναι μετεξέλιξη της rock. Το power metal έχει σαν είδος αυτονομηθεί πλήρως από τη rock και κάτι τέτοιο άκουσα να παίζουν οι monument. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον.

Raven age είδα με κακή προδιάθεση λόγω υιού του Harris, αλλά δεν ήταν άσχημοι. Δεν ήταν όμως και κάτι ιδιαίτερο.

Μου άρεσε πολύ ο/οι Tremonti. Ήταν ο,τι έπρεπε για εκείνη την ώρα. Και πολύ ωραίος ήχος.

Volbeat έκανα κι εγώ διαχείριση δυνάμεων. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον.

Συμμερίζομαι απόλυτα τον προβληματισμό ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν μπάντες να στηθεί ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ. Δυστυχώς οι τελευταίες δεκαετίες δεν μας έδωσαν συγκροτήματα που να έχουν τα φόντα να γίνουν τα ίδια μεγαθήρια με τους παλιούς.

Σκέφτομαι ότι οι maiden πρωτοτυπησαν και έγιναν αυτό που έγιναν, οι metallica επίσης. Καλά για sabbath είναι αυταποδεικτο. Δυστυχώς δε βλέπω φως

2 Likes

To Clansman και το The sign of the cross είναι οι μόνοι λόγοι που με έκαναν να ξενερώσω που δεν μπόρεσα να κατέβω. Αν και απ’ ότι είδα στο βιντεο η συμμετοχή του κόσμου ήταν λίγο απογοητευτική σε αυτά τα δύο (κυρίως στο “no we can’t let them take any more”) αλλά ίσως να φταίει και το βίντεο.

2 Likes

Δεν ηταν 36.000 φιλε μου

file o Dave oti solo kai na pai3ei einai apla aristourgima kai me tiga sunais8ima. an 8es na akouseis to idio solo me to studio boreis na to akouseis ap to CD.

1 Like

man mou to epivevaiosan 2 sekiouritades(milame gia komena ticketa pada). sigoura poli dangerous opos exete tonisei oloi dioti den exoun par8ei ta katalila metra gia polla.

δεν ειχαν 36.000 οι maiden, σας κοροιδευει ο λωρης για να τσαντισει τους φιλους των Metallica, προβατακια.

4 Likes

Αυτό.

3 Likes

Πάντως Βουλγαρία, από φωτογραφίες που βλέπω, είχε σίγουρα λιγότερα κινητά.

Είδες για να είναι φτωχότεροι;

3 Likes

Στα αρχίδια του όλα του Λώρη. Στην Ελλάδα πρώτα το αφεντικό, μετά οι εργαζόμενοι και στο τέλος ο πελάτης.

Ή μπορεί να είναι λιγότερο μαλάκες.

4 Likes

Από το δίσκο - και ενίοτε και το CD :stuck_out_tongue: - τα έχω ακούσει εκατοντάδες φορές. Δεν έχω απαίτηση να τα ακούω live ακριβώς ίδια. Επίσης εκτιμάω όταν ο μουσικός “ψάχνεται” και δεν είναι απλώς διεκπεραιωτικός. Αλλά τα αλλαγμένα solos του Murray την Παρασκευή εμένα δε μου ακούστηκαν τόσο καλά, θεωρώ ότι μπορεί καλύτερα.

Τώρα, το να μου την ψιλο-λες και καλά “κάτσε σπίτι σου και άκου το CD”, δεν ήταν και πολύ ωραίο.

Εντάξει, ζούμε στην εποχή των fake news. Είδα αντίστοιχο άρθρο στο in.gr, είχε και video με το “Alexander the great”, που προφανώς ήταν το “Run to the hills” μαζί με το χαβαλέ του Dickinson στο τέλος. Πάνε οι γελοίοι να καπηλευτούν μια metal συναυλία.

Ορισμός της παραπληροφόρησης, ειδικά ότι “οι Maiden έπαιξαν το κομμάτι” την ώρα που οι 5 από τους 6 πετούσαν πένες και μπαγκέτες στο κοινό κι ο έκτος έκανε χαβαλε.

10 Likes

ή τοσο αγαλματα που ουτε τα κινητα δεν βγαζουν :grin:

3 Likes

:joy: Αναρτηση πριν 10 λεπτα περιπου

10 Likes

στο sign of the cross μείναμε λιγάκι αποσβολωμένοι γιατί ήταν σαν θεατρικό σκετς , στο clansman ήμασταν μια χαρά . Ίσως να έχεις δίκιο , πάντως, να πω για μένα π.χ. ότι ήταν η πρώτη φορά σαν 4ο κομμάτι που υπήρχαν ψείγματα ήρεμων σημείων σε τραγούδι να πάρουμε ανάσα ( αληθινή ανάσα btw όχι μεταφορική )

1 Like

Σωστό το σχόλιο σου.
Sepultura 92 ήταν…

Εγω εκεί που ήμουν πάντως (μπροστά δεξιά) γινότανε της πουτάνας. Ειδικά σε κάποιες φάσεις μέσα στον πανζουρλισμό που επικρατούσε γινότανε μια περίεργη μαλακία σαν όλοι όσοι ήταν δεξιά να κάνανε ντου και να σπρώχνανε μαζικά τους αριστερά και μετά το ίδιο από την αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να βρίσκεσαι στιβαγμένος μέσα σε μία λαοθάλασσα που πηγαίνει μια από δω και μια από κει. Πέφταμε πάνω στους άλλους και νομίζανε ότι τους σπρώχναμε εμείς ενώ και εμάς μας σπρώχνανε οι διπλανοί μας που τους έσπρωχναν οι διπλανοί τους κτλ. Απορώ πως δεν σπάσανε κινητά, γυαλιά κτλ από την πίεση που υπήρχε εκεί. Όσοι ήταν μπροστά θα καταλαβαίνουν τι εννοώ. Κάποιοι λιγότεροι θερμόαιμοι παρακαλούσανε να ανοίξουμε χώρο για να πάνε πίσω.

1 Like