Iron Maiden, 20 Ιουλίου, Rockwave Festival

χαχαχαχα :smile:

Εμένα πάντως η εμπειρία μου από τη συναυλία - και αναφέρομαι μόνο στο θέμα ασφάλειας και συνωστισμού - ήταν τελείως διαφορετική. Ήμουν αρκετά μπροστά και αριστερά (κοντά σε Murray και Smith δηλαδή), έφτασα εκεί χωρίς σπρωξίματα και καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας ήταν σχετικά άνετα, βλέπαμε καλά, δε μας έσπασαν τα αρχίδια με moshpits και αηδίες, με λίγα λόγια μια χαρά για συναυλία Maiden με τόσο κόσμο. Μάλλον όσοι βρέθηκαν κοντά στον ηχολήπτη και στα κάγκελα αριστερά και δεξιά ήταν οι άτυχοι που ζορίστηκαν περισσότερο.

Κρίμα για όσους μετριάστηκε η εμπειρία αυτής της συναυλίας. Για μένα ήταν αισίως η δέκατη φορά που τους βλέπω και όσο “χωνεύω” τα όσα βίωσα τόσο αρχίζω να πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη - τώρα προφανώς αναφέρομαι στο καθαρά συναυλιακό κομμάτι. Ο συνδυασμός καλής/χαλαρής διάθεσης της μπάντας, εξαιρετικής απόδοσης (ίσως βέβαια ο Murray να μη χρειαζόταν να “διασκευάσει” ΟΛΑ τα solos του, τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία) και ήχου, άριστης επιλογής κομματιών, φοβερών σκηνικών και παραγωγής, ανταπόκρισης του κόσμου και πάνω από όλα ενός εξωπραγματικού Dickinson δύσκολο να επαναληφθεί και μακάρι να διαψευστώ στο μέλλον.

Δηλαδή πόσο καλύτερα μπορεί να τα καταφέρουν όντας εξηντάρηδες;!;!

7 Likes

Επίσης, αυτά που γράφω από πάνω δεν αναιρούν το γεγονός ότι παρόλο που ο χώρος είναι όμορφος, δεν είναι για 35 χιλιάδες κόσμο. Απλώς είδαν ότι το θέμα τραβάει ανέλπιστα καλά από πωλήσεις εισιτηρίων και ξέχασαν να βάλουν ένα όριο στο τι σημαίνει “sold out”. Κι ακόμα κι αν δεν υπήρχε θέμα χωρητικότητας, οι υποδομές (από πάρκινγκ μέχρι τουαλέτες) δε σηκώνουν τόσο κόσμο. Βάλε και την αισχροκέρδεια με 330 ml μπύρας = 5 ευρώ, ο “πελάτης” δε μπορεί να νιώθει ότι τον σεβάστηκαν.

7 Likes

του χρονου τετοια μερα θα λεμε τα ιδια για καποιους αλλους…οτι ηταν το καλυτερο λαιβ μετα το 93 και τα σχετικα…

6 Likes

Δύο πρώτες κουβέντες από Plovdiv (λεπτομέρειες αύριο)

1. Οργάνωση αδιανόητα καλύτερη.
  2. Κοινό αδιανόητα χειρότερο.
  3. Maiden περίπου ίδιοι…
8 Likes

νομιζω στο πρωτο μερος του legacy of the beast ειμαστε το καλυτερο κοινο. πιστευω παει Αργεντινη-Βραζιλια-Ελλαδα

ελπίζω να μας δούμε σε κανα pro shot κάποια στιγμή που θα τα δημοσιεύσουν

1 Like

ηδη εχουμε μπει στο εξωφυλλο τους στο facebook που ειναι pro shot video

1 Like

Και το '05, που ήταν ‘μόνο’ 57, κάποια στιγμή το έχασε τελείως. Για του λόγου το αληθές (ΟΚ, τελευταίο κομμάτι του σετ θα μου πεις, αλλά και πάλι…): https://www.youtube.com/watch?v=2gJbo4X7ZUc

Βασικά δε νυστάζω λόγω ηδονής οπότε θα τα γράψω τωρα. Στο Plovdiv από άποψη οργάνωσης

1. Είχε πλαστικές-κινητές βρύσες με νερό και σαπούνι, το οποίο ανανεωναν!
  2. Είχε τουλάχιστον τις διπλάσιες σε αριθμό χημικές τουαλέτες.
  3. Έμπαινες μέσα σε 5 λεπτά, με κανονικό έλεγχο. Το προσωπικό ήταν παντού ευγενικο - αν και δεν ήξεραν πολύ αγγλικά.
  4. Είχε πάρα πολλά μπαρ για νερό, ποτό και φαΐ. Παρά πολλά όμως, δεν περίμενες ποτέ ούτε 5λεπτο.
  5. Είχε απείρως καλύτερο merchandise πάγκο σε ποικιλία πραγμάτων και με περισσότερους υπαλλήλους οπότε κι εκεί περίμενες κάνα τέταρτο στην χειρότερη.
  6. Παρόλο που ήταν μέσα στην πόλη ή συναυλία, δεν είδα καμιά τρελή κίνηση, ένα φυσιολογικό μπούκωμα στην είσοδο του φεστιβάλ και τπτ άλλο. Δεν ξέρω με πάρκινγκ τι παίχτηκε.
  7. Ο χώρος ήταν φεστιβαλικος εν γένει. Πολλά σημεία με σκιά, πολλά παγκάκια να κάτσεις μέσα.
  8. Οι σεκιουριταδες εβρεχαν τον κόσμο με λάστιχο για να μην ζεσταίνεται και έδιναν νερό σε όποιον δυσφορουσε.
  9. Επίσης οι σεκιουριταδες έμαθα ότι την μέρα των Priest ήδη από τα σαπορτ οποίο πιτ πήγαινε να γίνει μπαιναν μέσα και τους επανέφεραν στην τάξη. Δεν το είδα με τα μάτια μου.
  10. Το κοινό - αν και μουλτι κουλτι και Βούλγαροι σε φάση 60%- ήταν υπερβολικά ευγενικο! Σε φάση έφευγες από το κάγκελο και μετά σε ξανααφηναν σχεδόν άνετα θα έλεγα να περάσεις.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΈΤΡΕΠΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΌΣΑ ΜΠΟΥΚΑΛΆΚΙΑ ΝΕΡΌ ΤΩΝ 500ml ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ + ΒΑΛΚΆΝΙΑ.

Γενικά για να δώσω μια γενική εικόνα, ναι μεν βοήθησε πολύ ο χώρος - πάρκο–και η τοποθεσία - μεσα στην πόλη -, όμως το φεστιβάλ κύλησε νεράκι και δεν σε απασχολούσε καν η διοργάνωση, όπως πρέπει να είναι δηλαδή.

Τώρα για το κοινό τι να πω όμως… Χεράκια και παλαμάκια με το ζόρι, άσχετοι κυρίως με την μουσική και φυσικά δεν κουνιόταν φύλλο. Όχι πιτ, ένα άτακτο χοροποηδητο να έκανες γκρίνιαζαν γύρω γύρω όλοι. Άλλαξα διάφορες θέσεις, παντού τα ίδια. Χάλια μαύρα, ξενέρωσα υπερβολικά πολύ.

Και εν τέλει ιεροσυλία και κρίμα για τόσο καλή διοργάνωση, αλλά θα διάλεγα Αθήνα χίλιες φορές αποτι αυτό το ξενέρωτο πράγμα, όσο κι αν κόντεψαν να με λιώσουν.

2-3 πραγματάκια να κάνει ο Λωρης, πολλές τουαλέτες και βρύσες, πολλά μπαρ, δύο σκηνές η μία δίπλα στην άλλη για να μην χάνεις καμία μπάντα, να επιτρέπει τα νερά και μια λύση για το γαμημενο πάρκινγκ και γίναμε.

9 Likes

μεχρι να τα κανει αυτα δε θα υπαρχουν πλεον μπαντες για να δεις

2 Likes

νερά άφηναν πάντως , παιδιά . Και τις δύο μέρες 2 Χ 1,5 λιτρα κατεψυγμένα είχα μαζί μου και τα έδειξα κανονικά στον έλεγχο

@Tataros123 σορυ που θα γίνω πρηξαρχίδης αλλά που στον πούτσο μας έχουν ;; Μέσα σε 1 δευτερόλεπτο που τους περνάνε όλους δεν κατάλαβα κάτι

1 Like

ωχ σορυ μαλακια μου…
το βιντεο ειναι ενος μηνα απλα καπου νομιζω πως ειχα δει Ελληνικη σημαια.
Σορυ ε.

2 Likes

παίζει κάπου στα 14 δευτερόλεπτα να φαίνεται και ελληνικά σημαία ( να τι πήγες και μου έκανες να θυμάμαι τέτοια λεπτομέρεια )

άντε βάλτε και οι υπόλοιποι κανα βίντεο , φώτο ρε !!

μην μας το παίζετε σκληροί καργιόληδες που είστε μεταλλάδες και δεν τραβάτε . ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ

2 Likes

εγώ δεν σε συγχωρώ

1 Like

Το '10 και το '16 (με σαμπαθ) που τον ειδα εγω ηταν παρα πολυ καλος. Ακομα και πεσμενος να ειναι δεν τον χανω

1 Like

την 1η φορά τα σκάτωσα , τώρα εύχομαι να το βλέπετε κι ας είναι χάλια

3 Likes

Μία χαρά είναι το βίντεο :sunglasses:

Ισχυει αυτο που λες, μαλλον το στριμωγμα εξαρταται πολυ απο εκει που καθεσαι, αμα εισαι στο δεξια μισο πχ που σου ερχεται ολος ο κοσμος απο την αλλη σκηνη που εχει μολις τελειωσει μαλλον ειναι πολυ χειροτερα, εγω αρκετα μπροστα και αριστερα που ημουν ειχα ανεση και να κοπανηθω και απ’ολα.

2 Likes

Ε μα!! Λιγη κοινη λογικη πια :smile:!