Iron Maiden, 20 Ιουλίου, Rockwave Festival

35 χιλ είχαν οι Maiden στην somewhere back in time.Επίσης περί 1.300.000 ΔΠΦ (Δεν Παίζει Φάση που λέγαμε και στον Ε.Σ) Στο rock in rio στην Βραζιλία οι Maiden είχαν πάρει ως αμοιβή 500.000

Που τους βρηκανε τους 35 χιλιαδες το '08; Μετρας και οσους περασανε απο την Εθνικη την ωρα του λαιβ;

3 Likes

Καλα ναι εδω πληρώσαμε 3 ευρω για να μας τα στειλουν σε pdf να τα εκτυπωσουμε μονοι μας!
Ελπιζω να μπορουμε να τα αλλαξουμε ταμειο αν κ μαλλον δεν παιζει οποτε εστω να βρουμε κανενα μετα το live…

Δεν μπορειτε να τα αλλαξετε στο ταμειο.

2 Likes

Η εφορία είναι μυστήριο τρένο. Φορολογεί και τον τζίρο και το κέρδος. Δεν είμαι λογιστής να πω ακριβώς τι και πως παίζει μετά με την επιστροφή ΦΠΑ, αλλά σίγουρα αρχικά ο ΦΠΑ βγαίνει επί ποσοστό στην πώληση των εισιτηρίων (25% σήμερα) και μετά ξαναφορολογούνται και τα έσοδα της εταιρείας. Οι Maiden (και οι κάθε Maiden θα φορολογηθούν στην Ελλάδα (η εταιρεία) και στην χώρα τους (ή εκεί που κάνουν φορολογική τους δήλωση) θα φορολογηθεί το εισόδημα που βγάλανε από την εταιρεία τα φυσικά πρόσωπα

αυτό είναι παλιότερο αλλά δίνει τον τόνο

Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε ξένα καλλιτεχνικά συγκροτήματα ή μεμονωμένους καλλιτέχνες ξένων χωρών, για τη συμμετοχή τους σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή φόρου 15% (από 1.1.2005 20%). Ο φόρος που προκύπτει παρακρατείται κατά την πληρωμή και αποδίδεται με δήλωση μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου από την παρακράτηση μήνα.

Όλα αυτά με πάσα επιφύλαξη…

1 Like

Ο φορολογικός λαβύρινθος της Ελλάδας είναι άκρως αποτρεπτικός για την επιχειρηματικότητα.

Maiden '05 ~ 15000
Maiden '08 ~ 17-18000
Maiden '11 ~ 10-11000

Συναυλία με περισσότερη προσέλευση στη Μαλακάσα Manu Chao και Πυξ Λαξ. Οσον αφορά για μέταλ έχουμε Black Sabbath, Big4 , Metallica '07 και '10. Οι Maiden τον περισσότερο κόσμο τον είχαν το '99 στο Περιστέρι.

Δεν νομιζω πάντως ότι χωράει πάνω από 30 με 32χιλ κόσμου το χωράφι.

2 Likes

Το Sonisphere το '11 ειχε μονο τοσο λιγο κοσμο ρε??

Οσοι ειναι απο Κρητη,θα κανονιστει κατι να ανεβουμε ολοι μαζι?
Λογικα με καραβι?

παντως μιας και λετε για τιμες κτλ και εγω ακομα δεν ξερω αν θα προτιμησω βουλγαρια απο αθηνα…

Ανεβείτε εσείς, να κατεβούμε εμείς για το over the wall, αν προκύψει κάτι πιο πολύ του γούστου μας…

2 Likes

Black Sabbath δεν ήμουνα, όμως τότε υπόψη ότι δεν υπήρχε η σημερινή μεγάλη σκηνή, οπότε ο χώρος ήταν πιο περιορισμένος.

Απίστευτα πολύ κόσμο είχε και η συναυλία των Depeche Mode του 2009, που δεν έγινε ποτέ.

είχαν λες παραπάνω στο Περιστέρι? Δε μπορώ να υπολογίσω καθόλου.
Νομίζω πως φέτος θα έχει παραπάνω κόσμο από το 2008 όπως κι αν έχει.

Για Manu Chao θυμάμαι πως έλεγαν κοντά στις 40.000 και το χωράφι ήταν τσίτα παντού.

Metallica και Sabbath (πολύ) πίσω είχες χώρο να αναπνεύσεις και ήταν πάνω από 20.000 εισιτήρια κομμένα αν θυμάμαι καλά.
Big4 & Metallica το 2010 είναι η ίδια συναυλία :slight_smile:

Και τα δυο δε χανονται!
Σπάσε πλακα να γινει και το Χανια Ροκ Φεστ και να σου φερει παλι κανενα τρελο ονομα και να θες να πας και εκει!!
Προβλεπεται θερμο καλοκαιρι!

Στο Περιστέρι με βάση την εκκαθάριση πρέπει να είχε κανά 20-22αρι. Τώρα για το Sonisphere το '11, με διαφορά + - κανά 1000αρικο το πολύ όμως. Μέχρι και ο Smallwood είχε γράψει τότε και καλά σαν σε ημερολόγιο μετά από κάθε live της περιοδείας εκείνης, πόσο έκπληξη του είχε κάνει η προσέλευση για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Ναι όντως μπερδεύτηκα για το Big4 και το '10.

Aρα με τοσο μικρη προσελευση το 2011, με Maiden,Slipknot,Mastodon,Rotting Christ,Moonspell κτλ κτλ μπηκαν μεσα για μεσα !

edit: αν θυμαμαι καλα,πρεπει να ψαξω το εισιτηριο,η τιμη ηταν 51 ή 59 ευρω.

Τώρα αυτό…δεν μπορώ να το ξέρω στα σίγουρα. Το ότι σίγουρα θα περίμενε κανείς περισσότερο λαό -οχι τόσο για τους Maiden αλλά για τα υπόλοιπα σχήματα- ισχύει.
Βέβαια το μαύρο χάλι των Kiss από προσέλευση δεν νομίζω να ξαναεπαναληφθεί. Θα προτιμήσει πιστεύω ο Λώρης να ακυρώσει παρά να την πατήσει όπως την πάτησε.

1 Like

65 θυμάμαι εγώ, αλλά ίσως είναι η τιμή ταμείου.

Γι’ αυτό δεν ξανάγινε.

Νομίζω θα είναι μεγάλη επιτυχία αν πιάσουν το νούμερο του 2008. Μπορεί πάλι να είναι best of περιοδεία, αλλά λίγο πολύ όλοι τους έχουν δει, ενώ πιστεύω ότι θα μετρήσει πολύ σε χαμένα εισιτήρια από βόρεια Ελλάδα το χαμηλότερο κόστος για τη συναυλία της Βουλγαρίας.

1 Like

Μετράει ότι έχουν 7 χρόνια να έρθουν, αλλά και ότι παρ’ όλο που σχεδόν όλοι τους έχουν δει, με την αρρώστια του Bruce και το μεγάλωμα το δικό μας, πολλοί θα σκεφτούνε να τους ξαναδούνε, ανεξαρτήτου setlist.

2 Likes