Iron Maiden, 20 Ιουλίου, Rockwave Festival

Ναι αλλα γιατί κλέφτες;

Το είπες μόνος σου. 35 ευρώ μεταφορικά για να σου στείλουν ένα χαρτί που ζυγίζει μερικά γραμμάρια.

2 Likes

Καλά μην πας μακριά και οι Ιταλοί τα Metallica τα εισιτήρια τα στέλνανε με 25€ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ πλήρωσα 2πλα μεταφορικά γιατί μου απάντησαν πως δεν μπορούσαν να τα στείλουν και για τις δυο ημερομηνίες μαζί όταν τους έστειλα mail (αμέσως μετά την αγορά). Το κλέφτης μάλλον είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση

3 Likes

1ον , ειναι αστειο οταν διαβαζω οτι θα συγκινηθουν οι μπαντες για μελλοντικη συναυλια με λιγοτερη αμοιβη αν δουν πολυ κοσμο τωρα οπως οι Maiden ας πουμε. Απλα συζητηση για παιδάκια… its all about money, αν τα σκασει ο διοργανωτης μπορει να παξουν οι Metallica και στο ΑΝ club, αλλα αν δεν τους καλυψεις οικονομικα δεν παιζουν ουτε αν τους πεις οτι θα εχεις 100.000 (που δεν θα εχεις…)

2ον, απλη προβλεψη βασει ιστορικου, εμπειριων, διψα του κοσμου κτλ. θεωρώ οτι το καλοκαιρι οι Maiden θα εχουν κοντα 35.000 κοσμο εκτος αν εχει πανω απο 100€ το εισιτηριο…

35.000 σε κανα όνειρο μπορεί να μάζευαν, στην Μαλακάσα όχι. 1ον: Κρίση, 2ον έχουν έρθει αρκετές φορές και πολλοί τους έχουν δει παραπάνω από μια φορές (μόνο ο Vic δεν τους έχει δει από εδώ μέσα), 3ον δεν έχουν τόσο κόσμο να πάει στο λάιβ (και μιλάω για ενεργούς μεταλλάδες που πηγαίνουν ακόμα σε συναυλίες) και δεν πάνε μαϊντανοί και καζουάλες που συνήθως πάνε σε άλλες μπάντες τύπου Metallica, Bon Jovi, RHCP κλπ επειδή ξέρουν 2-3 χιτάκια

2 Likes

15 χιλ max και αν είναι και οι Priest άντε να πάει 18.

2 Likes

Οι Ιταλοί είναι άλλου τύπου κλέφτες, χρεώνουν presale fee 15% στα εισιτήρια ρε μλκ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Πάντως το site τους, το ticketone.it, παλιά ήταν για τα πανηγύρια, ενώ πλέον έχει φτιάξει πάρα πολύ. Χρεώνουν 20 ευρώ τα ταχυδρομικά, όχι 35 σαν τους Γερμανούς.

35000 δεν είχε ποτέ μεταλ συναυλία και στο χωράφι πέραν του Manu Chao, συναυλία γενικά απ όσο θυμάμαι.

Νομίζω από μεταλ το 2010 είχε τον περισσότερο κόσμο ήτοι 20-25.000.

Νομίζω πως φέτος οι Maiden θα έχουν παραπάνω κόσμο από κάθε φορά που μας τίμησαν πάντως (πλην Φιλαδέλφειας που δεν έχω ιδέα πόσο κόσμο είχαν).

Ερώτηση άσχετου με οικονομικά θέματα.

Η αμοιβή των Maiden είναι σταθερή ανεξαρτήτως χώρας;; Δηλαδή ας πούμε ότι παίρνουν 800.000 € αμοιβή. Τόσα θα πάρουν στην Ελλάδα, τόσα θα πάρουν στη Βουλγαρία, τόσα στη Γερμανία κλπ.

Πως είναι δυνατόν να διαφέρει η τιμή στο εισιτήριο;;; Επειδή διαβάζω για 35€ στη Βουλγαρία και 65€ στην Ελλάδα, γι αυτό ρωτάω.

Κατά τ’άλλα είμαι άσχετος με οικονομικά θέματα και θα πάω Maiden έτσι κι αλλιώς.

Η αμοιβή διαφέρει ανάλογα με το αν είσαι στην Ευρωζώνη (δηλαδή νόμισμα ευρώ ή όχι).Από Ρουμανία πχ παίρνουν λιγότερα απότι εδώ.

Η μέταλ συναυλία με τον περισσότερο κόσμο νομίζω ήταν οι Sabbath στην Μαλακάσα.

Η απάντηση είναι πως εξαρτάται από το κόστος που απαιτείται για να γίνει η συναυλία σε κάθε χώρα (και πόσα θελει να βγάλει ο διοργανωτής)

1. Εφορία (άλλο ΦΠΑ 11% άλλο 25%)
  2. Χορηγίες (άλλο να έχεις χορηγους που θα βάλουν 200.000 άλλο να μην έχεις καθόλου)
  3. Περιφερειακά κόστη (αμοιβές προσωπικού, ενοικίασης χώρου κλπ)
4 Likes

Με κάλυψες απόλυτα.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το δεύτερο και τρίτο όνομα του φεστιβάλ.

1 Like

Η αμοιβή επίσης διαφέρει με βάση του αν θα δώσουν 1 η 5 live σε μια χώρα, αν θα έχουν άλλες συναυλίες σε γειτονικές χώρες και κενές ημερομηνίες, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.

1 Like

φιλε μου γνωριζω αυτα που γραφεις και εχεις εν μερη δικιο. Ομως θεωρω οτι θα πιασει αυτο το νουμερο γιατι ακριβως θα ερθει και η κουτση Μαρια. Μεταλαδες παλιοι, καινουργιοι, ντεθαδες, θρασαδες, ροκαδες και ροκαμπιλαδες, θειες νεοι γεροι και ωραιοι θα ειναι εκει, ακομη και πολλοι μπουζουκοβιοι…
Παρολη την κριση ολοι θα πανε Μaiden, θα το δεις…

Μωρέ the more the merrier, μαζί σου, απλά πιστεύω πως το καλάθι που κρατάς είναι πάρα πολύ μεγάλο

2 Likes

τα ειπες ολα με 10 λεξεις. Ακριβως αυτο οσο αφορα το κοστος που διαμορφωνει το εισιτηριο

1 Like

35000 δεν είχαν ούτε οι Big 4, υπολογίζω πως είχε πάνω από 25. Το θεωρώ πολύ δύσκολο να έχει τόσο κόσμο, μακάρι όμως

1 Like

Επίσης νομίζω ότι το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει και η φορολογία εισοδήματος. Οι maiden μπορεί να ζητάνε 500 χιλιάρικα παντού. Αλλά αλλο αυτά να φορολογούνται με 10% και άλλο με 40-45% πόσο είναι στην Ελλάδα. Το φόρο εισοδήματος τον πληρώνει ο διοργανωτής.

1 Like

Παίζει και αυτό, πολύ σωστά. Το είχα ομαδοποιήσει στην κατηγορία Εφορία (αυτή η γάγγραινα) Το ήξερα γύρω στο 25% πριν κάποια χρόνια. Δεν ξέρω αν έχει αυξηθεί κι άλλο

1 Like

η εφορία είναι επί της κερδοφορίας παιδιά. Και επί του εισιτηρίου προφανώς.
Οι Maiden δε φορολογούνται στην Ελλάδα, η αμοιβή τους δεν εξαρτάται από αυτό.
Η τιμή του εισιτηρίου ναι, τα κέρδη της Didi music επίσης (κέρδη σε όλη τη χρονια, όχι σε μια συναυλία. Κάποια θα μπει μέσα, κάποια θα έχει κέρδος)

1 Like