Όντως το 98 στο Περιστέρι είχε γίνει της καραπουτ*****ς από την ανταπόκριση του κόσμου, είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό. Φυσικά και προτιμώ και εγώ (και η πλειοψηφία νομίζω) τον frontman να είναι και showman, όχι σε μια μεριά και να τραγουδάει βιδωμένος.
Guns n Roses δεν ξέρω τι κόσμο θα μάζευαν. Από τη μία είναι η επανένωση και μπορεί να προσέλκυε μεγάλο πλήθος, από την άλλη, το 1993 στα ντουζένια τους δεν έκοψαν ούτε 25000 εισιτήρια, ξέρω κι εγώ; Πολύ πιο σίγουρη λύση Metallica με Slayer που θα φέρουν επιπλέον κόσμο λόγω τελευταίας περιοδείας κλπ. και μάλλον πιο φθηνοί. Από την άλλη, είναι κακή σύγκριση με τόσο μακρινό παρελθόν, γιατί και οι Maiden και οι Metallica περισσότερα εισιτήρια κόβουν τώρα παρά τότε.
Λοιπόν, μερικά σχόλια που νομίζω δεν είδα να ειπώνονται παραπάνω.
- Στον χώρο κάγκελο και ας πούμε τουλάχιστον 50 σειρές από το κάγκελο, η κατάσταση ήταν ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ και το λέω γουστάροντας ακόμα πολύ το ξύλο και τα πιτ. Ξεκίνησα περίπου 5 σειρές από το κάγκελο, εννοείται καραγούσταρα τα ασύλληπτα που συνέβησαν γύρω μου σε Aces High και στα επόμενα πρώτα κομμάτια, όμως σιγά σιγά ένιωθα ότι θα με λιώσουν τρομακτική πίεση στο κοινό. Σε σημείο που σου στερούσε από την εμπειρία.
- Πολύ μπροστά λοιπόν, ο ήχος ήταν μέτριος. Πολύ βαβούρα και λογικό ως ένα σημείο.
- Γύρισα πίσω λοιπόν κάπου στο Wickerman και σε απόσταση περίπου στην μέση ανάμεσα σε πύργο και σκηνή, ο ήχος ήταν ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ και η καύλα παρέμενε αναλλοίωτη σε όλους γύρω μου, χωρίς το λιώσιμο των μπροστινών σειρών. Τότε ήταν που απόλαυσα την συναυλία όσο δεν πάει.
- Χάρηκα όσο τίποτα που έβλεπα γύρω μου τόσες καυλωμένες φάτσες και στόματα να τραγουδούν και χέρια να αγκαλιάζουν. Στους Priest για κάποιο λόγο είχα την εντύπωση ότι υπήρχαν πολλοί φασαίοι ανάμεσα μας, στους Maiden μου φαινόταν ότι οι περισσότεροι ήταν φανατικοί οπαδοί.
- Μόνο μου παράπονο (αν μπορείς να το πεις έτσι) ήταν ότι μας κοπανούσαν ασάλιωτα, χωρίς κανένα διάλειμμα. Ρε ΘΕΟΙ, δώστε μας έστω 20-30 δευτερόλεπτα από το ένα κομμάτι στο άλλο να καταπιούμε ό, τι είδαμε. Δεν προλάβαινα να πιω μια γουλιά νερό από το ένα κομμάτι στο άλλο.
- Δεν μπορώ να βγάλω ήχο από το στόμα μετά τα χθεσινά, ο Bruce τι παίρνει και τα κάνει όλα αυτά γαμώ τον αντίθεό του;;
Υ.Γ. Η καλύτερη απόφαση της ζωής μου να πάω ΚΑΙ Plovdiv να τους δω τελικά…
Καλό είναι επίσης να θυμόμαστε ότι το 2015 πέρασε καρκίνο στη γλώσσα. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα λέμε, ας είναι καλά ο άνθρωπος.
o dickinson είναι πράγματι φαινόμενο ανθρώπου. Η ενέργεια που έχει στην ηλικία του και γενικά αυτά που κάνει στη ζωή του είναι μοναδικά.
Τα γράφω αυτά γιατί πολύ δεν προσέχουν καν αυτά που γράφει στους στίχους του και γενικά πολλοί νομίζουν πως είναι απλά ένας τέλειος τραγουδιστής που ροκάρει στη σκηνή και γράφει για ιστορία, θρησκεία, αλχημείες, starblinds, μυστικισμούς και ιστορίες έτσι για πλάκα.
The only source of knowledge is experience
Pay attention you fuckers
Τρεμοντι τους εμαθα πριν μερικους μηνες με αφορμη τη συμετοχη τους στο rockwave.Μια ντουζινα τραγουδια τη γουσταρω.Δεν ειναι δυνατον να λειπει το dark trip απο κανενα σετλιστ.
Volbeat δεν μου αρεσει το μεγαλυτερο μερος του setlist.Πολλα τραγουδια που γουσταρω δεν τα παιζουν και στη θεση τους εχουν βαλει καποια τα οποια τα βρισκω γλυκαναλατα ξενερωτικα.Θεωρησα οτι δεν αξιζε να τραβηχτω για 4-5 τραγουδια στη μικρη σκηνη.
Για Iron Maiden τι να πω,υπερπαραγωγη και απιστευτος Βρασιδας.Μόνο που εκανα το λαθος να ειμαι πλάγια και πολυ κοντα στα ηχεια και δεν το απολαυσα οσο ηθελα.
Ρισπεκτ απο ολους τους ποδολαγνους στις μεταλουδες με τα καλσον Ιουλιο μηνα.
Τραίνο πρόλαβες;
Γελαει ο κοσμος
Γραφουν αλλοι για ταλαιπωρια,1 και μιση λεει ο αλλος γυρισα σπιτι.
Τι να πουμε κι εμεις που γυρισαμε σημερα τις 12 το μεσημερι σα ζομπι.
Απλά το καλύτερο heavy metal συγκρότημα…Δεύτερη φορά που τους εβλεπα και by far η καλύτερη…Απίστευτο show…Το σετλιστ θεικο…Άξιζε και το ξύλο που έφαγα μπροστά στο κάγκελο(είχα πάει απο τις 12:30) και η ταλαιπωρία μετά ώσπου να φύγουμε…Until next time Up the Irons
Ηλικιακό εύρος στη χθεσινή συναυλία : από 5 μέχρι και 65…Οι maiden κυριολεκτικά περνάνε από γενιά σε γενιά . Πέραν αυτού, αποδείχθηκε ότι οι maiden αποτελούν ξεκάθαρα έναν πολιτιστικό θεσμό στη χώρα του μπουζουκιού. Διότι υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, όσο και εάν αυτό αγνοείται από τα κυρίαρχα media
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Varg83 γι’αυτό το σχόλιο, διότι από πλευράς health and safety αυτό είναι πραγματικά ποινικό αδίκημα.
Επειδή έχω περάσει health and safety training για managers 2 φορές (μια στην Ελλάδα, μια στην Αγγλία) μου θύμισε αυτό που μου είχαν πει στην Αγγλία:
Τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι για όταν τα πράγματα πάνε καλά, αλλά για όταν πάνε στραβά
Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία (κατά συνέπεια και η Ελληνική) είναι ανελέητη σε τέτοια θέματα. Το αν ανάψαν φωτοβολίδες ή αν ο κόσμος αφήνιασε ή αν δεν υπήρχε νερό εκεί που χρειάζεται κτλ μπορείς να το υπερασπιστείς στο δικαστηρίο ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία σε ελέγξει.
Το να μην έχεις φωταγωγημένη την έξοδο στον δρόμο, σηκώνει ΤΡΕΛΗ καμπάνα. Είναι ένα ελειπές σχέδιο ασφαλείας και εκκένωσης.
Πραγματικά συγχαρητήρια που αναφέρθηκε, γιατί και εμένα μου διέφυγε. Ελπίζω, έστω κάποιος να το διαβάσει και ίσως κάπως να μεταφερθεί για να γίνει κάτι για αυτό γιατί πρόκειται πραγματικά για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ (με την κυριολεκτική, όχι τη μεταφορική έννοια) αμέλεια.
Το ειπα και με σβησανε. Ελπιζω καποιοι απο την οικογενεια να ειχαν την τυχη και να ειδαν την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ εχθες στην καλυτερη συναυλια που εγινε στην ελλαδα μεχρι σημερα. Ο μυθος θα ζει για παντα και θα λεει MAIDEN ρε μουν…
Αυτα περί τα ποιος την έχει μεγαλύτερη κτλ εμετος. Μακάρι να έρθουν του χρόνου οι metallica για να τους απολαύσουν τα παιδιά απο το μεταλλικά φαμιλυ.
Εκει που το εγραψες, καλά σε κανανε.
Γυρνουσες σε αλλα τοπικς και ηρθες εδω καθυστερημενος (με τα ολα σου).
Μια χαρά ήταν η κατάσταση στο Περιστέρι το 1999. Πολύ καλύτερα έγινε η αποχώρηση σε σχέση με τον τρόπο που αποχώρησαν οι θεατές χθες…
Μακάρι να έρθουν και να τους απολαύσει όποιος γουστάρει, από τον πιο πωρωμένο μέχρι τον τελευταίο μπουζουκόβιο.
Να γραψω και γω?αντε να γραψω.
Κριμα για την μερα των Priest…ολοι την ξεχασαμε τοσο ευκολα εξαιτιας των μειντεν μπλα μπλα μπλα μπλα ταειπατεολαδενεχωναπροσθεσωκατιγιατιδεθελωναγινωγραφικος.Saxon που λατρευω δεν ειχα δει μεχρι προχθες και την εμφανιση τους την κραταω και την ξεχωριζω απο την πρωτη μερα.Επισης ο Χαλφορντ εκανε υπερπροσπαθεια και το σετλιστ ηταν καρα αρχιδατο και αφηστε τους μπινεδες να χαλιουνται επειδη εχει echo στις ψηλες του.Αυτο που θα με κανει να θυμαμαι τις προηγουμενες φορες περισσοτερο απο αυτην ειναι…οι κιθαρες…και οχι προς θεου δεν εχω κανενα προβλημα με τον Faulkner.Και γαμω παιζει και υπερτατες γυαλουρες ειχε στα πρωτα κομματα και ατιτιουντ γαμιαδικο εχει (νταξει ολοι του καθομασταν αν ημασταν γκομενες η πουστ…εεε gay)
Για δευτερη μερα δεν εχω κατι να πω πραγματικα.
Δε χορταινω αυτη τη μπαντα…και ειμαι σιγουρος οτι δε τους βλεπω για τελευταια φορα…
Τωρα για τη διοργανωση…
ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΑΣ ΠΟΥΣΤΡΕΣ.
παμε στο πιο απλο απο ολα.
ΣΚΗΝΗ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΑ ΡΕ?
ΣΚΗΝΗ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΑ???!
διαβαζω αυτα που λετε οτι ειχαν μεινει χωρις εισητιρια και φτιαξανε λαθραια και ξερναω…τοσο γελοιοι ρε πουστη μου?
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ!!
ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ.
κριμα να ριχνεις καντηλια μετα απο τετοιο πραγμα…
του χρονου ειμαι σιγουρος οτι θα εχουμε μεταλλικα.
και ελπιζω να ανακοινωθει απο Σεπτεμβρη να κανουμε τα κουμαντα μας…
Ένα παραπάνω εσείς
Προφανώς μιλάς για τh 2η σκηνή… Και εγώ το παρατήρησα και μου κακοφάνηκε, αλλά μπροστά στα άλλα αυτό είναι τίποτα.
ναι για τη δευτερη μιλαω
Το εγραψα εκει που επρεπε. Ελπιζω να το διαβασαν αυτοι που επρεπε.