@ManosOrff αναφερομουν στην πρώτη πρόταση που τον χαρακτηρίζεις νεοφιλελευθερο εθνοπατριωτη. Δεν θα τον χαρακτήριζα με τίποτα κάτι τέτοιο, κεντροδεξιο, απλά δεξιό ή συντηρητικο ναι, αλλά ως εκεί. Από το σύνολο της παρουσιας και των δηλώσεων και της βιογραφίας του.
Δεν πολύ παίζει αυτό που λες. Προς τα δεξιά πηγαίνουν το 99% των Άγγλων.
Δεν νομίζω ότι ο Bruce και οι Maiden γενικά έχουν δώσει διακιώματα για αρνητικά σχόλια για πολιτικά θέματα.
Και όντως ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνουν και δεν παίζουν το Alexander The Great live . Δεν ξέρω αν οι λόγοι είναι η δυσκολία στην εκτέλεσή του ή πολιτικοί λόγοι, κατ’ εμέ καλά κάνουν. Άλλωστε όταν κυκλοφόρησε το 1986 ούτε τότε το έπαιζαν, και μάλιστα δεν ήταν “της μόδας” το θέμα της ονομασίας. Μετά το 1992 άρχισαν τα όργανα με συλλαλητήρια και συζητήσεις κλπ κλπ.
Αν ποτέ το παίξουν live θα χαρώ όπως θα χαρώ ακούγοντας το Afraid To Shoot Strangers, Lord Of The Flies, Stranger in A Strange Land, To Tame A Land και τόσες άλλες κομματάρες που δεν παίζουν πλέον
Αν δεν είναι παπατζα αυτό που ακούγεται ότι οι Σκορπιονς με τον Άλις είχαν χθες 30.000 , τότε με μια πρόχειρη ματιά στο τικετμαστερ οι Μειντεν μάλλον θα το ξανασπασουν το ρεκόρ τους
Δε μας ενδιαφέρει να ακούσουμε ζωντανά το χειρότερο κομμάτι του Somewhere.Να παίξουν κάποτε το ομώνυμο ή το Stranger (αποκλείεται αλλά λέμε).Η μπάντα λογικά έχει 2-3 περιοδείες ακόμα μπροστά της και μετά αποσύρεται.Μία Sudoku μία για τελευταίο δίσκο και μία farewell-best of.
Αλλά εδώ θα δούμε ίδιο τουρ με ίδιο σετλιστ , δεν θέλουν να αφιερώσουν προσωπικό ελεύθερο χρόνο για πρόβες μάλλον , μπας και ανακαταψουν λίγο την τράπουλα και δούμε κάνα άλλο κομμάτι
εεεεε, όχι και χειρότερο. Χαλάρωσε… κομματάρα είναι και αναφέρομαι στη μουσική, όχι στους στίχους.
Πάντως το Caught Somewhere In Time ως concert opener είναι ίσως το μεγαλύτερο συναυλιακό μου απωθημένο. Και μου κάνει εντύπωση ότι από εκείνη την περίοδο (1986-1988) δεν υπάρχει ούτε σε δείγμα κάποιο καλής ποιότητας βίντεο ή έστω κάποια επίσημη live ηχογράφηση. Τι διάολο σκεφτόταν το management (Rod) εκέινη τη περίοδο. ΄Βγήκαν για περιοδεία και δεν είχαν στο νου τους να τραβήξουν 2 πλάνα βρε αδερφέ. Κάποια μέτριας έως κακής ποιότητας βιντεάκια υπάρχουν στο youtube αλλά δεν μπορούν να μεταφέρουν το μεγαλείο της τότε περιοδείας.
ΟΚ μιας και τα τελευταία 10 χρόνια ζω Λονδίνο έχω να πω δύο τρία πραγματάκια για τους Άγγλους. Συμφωνώ ότι στο πολιτικό τους σύστημα δεν υπάρχει αριστερά με την ένοια που έχουμε στην Ελλάδα. Υπάρχει δεξιά και λιγότερο δεξιά. Τώρα για το 99% των άγγλων, ΟΚ, υπερβολή. Ένα μεγάλο κομμάτι τους πλυθησμού έχει delusions of grandeur και πιστεύουν ότι είναι ακόμα αυτοκρατορία. Η υπεροψία τους σε πολλά σημεία αγγίζει το ρατσισμό και με τις δηλώσεις που κατά καιρούς έκανε ο Bruce σχετικά με το Brexit αγγίζει, αν δεν ανήκει, σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού. Προσψπική άποψη πάντα. Ότι δεν έχουν δώσει δικαιώματα, ο καθένας το κρίνει με βάση τα προσωπικά του πιστεύω. Εγώ για παράδειγμα δε θα ήθελα να παίζουν στο Ισραήλ, άλλος στη Κίνα και άλλος στην Αμερική, ο καθένας για δικούς του λόγους.
Σχετικά με το Alexander σε παραπάμπω σε ποστ που είχα κάνει σε αυτό το thread πριν λίγες μέρες. Είναι ο ορισμός του deep cut και σαν φανατικός μαιντανός για αυτό και μόνο θα ήθελα να το δω. Για το πολύ καλά κάνουν και δεν το παίζουν διαφωνώ και συμφωνώ. Κάνουν καλά αν δεν τους βγαίνει σε μουσικό επίπεδο, δεν μπορούν να το αποδώσουν όπως θέλουν κλπ. αλλά μιλάμε για ένα συγκρότημα που πιο safe δε θα μπορούσε να το παίζει σε ότι αφορά τα setlist.Και σε προσψπικό επίπεδο θα ήθελα κάποια deep cuts στο setlist.
Σχετικά με το θέμα του ονόματος είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι Μέιντεν δε δίνουν δεκαράκι τσακιστό σε πολιτικό επίπεδο. Το μόνο επίπεδο που τους ενδιαφέρει είναι το οικονομικό. Εδώ δε σχολίασαν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να μη ρισκάρουν να χάσουν τη Ρώσικη και Σέρβικη αγορά θα σχολιάσουν την ονομασία των Σκοπίων? Χλωμούλι.
Νομίζω τα έγραψες ολόσωστα. Η αλήθεια είναι ότι υπεράβαλα με το 99%, ήταν κάπως σχήμα λόγου. Όντως έχουν αυτό το υπεροπτικό, νομίζουν ότι ελέγχουν όλο το κόσμο και ότι η “αυτοκρατορία” τους είναι μία και μοναδική
Συμφωνώ με τα deep cuts.
Και όντως, πραγματικά χέστηκαν οι Maiden για τα πολιτικά και τα διάφορα άλλα θέματα.
Το συγκεκριμένο άλμπουμ το έχω πολύ ψηλά στη λίστα μου. Ίσως πραγματικά να μην υπάρχει χειρότερο κομμάτι εκεί μέσα. Ίσως το χειρότερο κομμάτι του δίσκου (όποιο και αν είναι) να είναι καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι σε ολόκληρους μεταγενέστερους δίσκους .
Alexander χειρότερο τραγούδι του δίσκου και χειρότερο από όλα τα μακράς διάρκειας κομμάτια τους στα 80s
Θα ήθελα να το παίξουν κάποια στιγμή, επειδή όντως θα ήταν κάτι σπάνιο, ορισμός του deep cut, συμφωνώ.
Εννοείται στην Ελλάδα θα γινόταν θέμα, αν παιζόταν, για ΟΛΟΥΣ τους λάθος λόγους.
Αν οι Βρετανοί έχουν delusions of grandeur (που έχουν), στην Ελλάδα (αλλά και στο ίδιο αυτό το τοπικ) τι delusions ακριβώς έχουμε που αναφέρουμε έστω και ως πιθανότητα ότι δεν παίζεται ένα τραγούδι γιατί τάχα μου δε θέλουν να μπλεχτούν οι maiden σε πολιτικά ζητήματα; Μιλάμε για μια από τις πιο γελοίες διαφωνίες (περί ονομασίας ο λόγος) που έχουν υπάρξει, και στο εξωτερικό, απ’ όσα έχω διαβάσει και δει, μάλλον κανείς δεν ασχολήθηκε ΠΟΤΕ σοβαρά με αυτό το θέμα. Ο κόσμος δε γυρίζει γύρω από την Ελλάδα, ούτε ασχολείται κανείς με τα “θέματα” που νομίζουμε ότι έχουμε
Να πω κι εγώ την άποψή μου (καθώς είχα αναφέρει κι εδώ την επιθυμία να ακουστεί το Alexander, αλλά χωρίς να το πάρω εθνικοπατριωτικά), απλά πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα πολυπλοκα τραγούδια τους (deep cut ή όπως θέλετε να το πείτε) με πολλές αλλαγές κλπ, συν ότι αναφέρεται σε ιστορικά πρόσωπα, επικά θέματα κλπ που είναι και η αγαπημένη μου χροιά του μέταλ (όπως ίσως καταλαβαίνετε και από το nick μου, δεν θα κρύψω ότι το αγαπημένο μου συγκρότημα είναι οι Manowar:)). Επίσης, θα ήταν και ένα καλό treat για τους Έλληνες fans.
Όσον αφορά στο καλύτερο ή χειρότερο τραγούδι του δίσκου, υποκειμενικά πάλι για εμένα είναι από τα καλύτερα, ή απλά να το θέσω, τουλάχιστον δεν πιστεύω ότι είναι χειρότερο από πχ τα Heaven can wait ή το Sea of Madness.
Βέβαια γούστα είναι αυτά, μπορεί κάποιος να είναι της άποψης ότι το King’s of Metal είναι καλύτερο και πιο πιασάρικο (με την καλή έννοια) τραγούδι από το Dark Avenger ή το Gates of Valhalla ή πχ το Turbo lover είναι καλύτερο τραγούδι από το The Sentinel ή το Rapid Fire. Και πάλι σεβαστό.
Είναι μαλακία γιατί έχει κλήρωση για first to the barrier στο φαν κλαμπ, δηλαδή 60 νικητές + 60 γκεστς (έναν για κάθε νικητή), που θα μπουν νωρίτερα από την ώρα που θα ανοίξουν οι πόρτες, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα ξεροσταλιάσεις χωρίς λόγο από τις 12 και αν μπεις ΠΡΩΤΟΣ, πάλι θα βρεις 120 άτομα στο κάγκελο