Iron Maiden @OAKA 16/07/22

Ολόκληρο το οπτικοακουστικό τεκμήριο, λοιπόν.

Προφανώς, το είδα όλο μονορούφι και προφανώς κρίνω ένα βίντεο και όχι την εμπειρία βάσει φυσικής παρουσίας.

Νομίζω ότι κάποιοι φίλοι παραβάζετε συναισθηματισμό στην όλη κριτική/εμπειρία σας, λογικό και αναμενόμενο, βέβαια, καθότι είναι σχέση ζωής η σχέση με την μπάντα (δεν εξαιρώ εαυτόν).

Κατ’ αρχάς, “κλαίω” σχεδόν αποκλειστικά για τις κομματάρες του “Senjutsu” που έχασα (ειδικά για το ομώνυμο έπος), αλλά θα μου τα εξηγήσει λεπτομερώς ο @RiderToUtopia το απόγευμα στο μπάσκετ.

Κατά τ’ άλλα, πλην του όλου ευτράπελου στο ΝotB (όπου ο Bruce έχει 100% δίκιο στην ουσία, αλλά, ίσως στο τυπικό να φάνηκε πως το χειρίστηκε κάπως πιο πωρωμένα απ’ όσο έπρεπε), δεν βλέπω κάτι άλλο που να αφαίρεσε ιδιαίτερα από την εμπειρία σε ό,τι ακολούθησε (ΟΚ, ίσως λίγο παραπάνω διεκπεραιωτικός ο Bruce, ιδιαίτερα στο Clansman).

Στα δικά μου -μέσω YT πάντα- μάτια η συναυλία φάνηκε μία χαρά εν γένει, σαφώς κατώτερη του 2018, κυρίως λόγω απόδοσης σε σημεία, που φάνηκε κουρασμένη ή/και κάπως μπερδεμένη. Δυστυχώς, ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους και ακόμα και το Θηρίο δεν μπορεί να εξαιρεθεί.

3 Likes

Κοροϊδία η επέκταση του standing A και το χειρότερο είναι ότι το περιμέναμε από την 1η στιγμή. Κλασική greek βλαχονοοτροπια για να αρπάξουμε όσα λεφτά μπορέσουμε αδιαφορώντας για τον πελάτη (προβατο δηλαδή).

Απαράδεκτες και οι τιμές στο merch, δεν ξέρω ποιος φταίει αλλά όποιος και αν είναι πρέπει να καταλάβει ότι δεν αντέχουμε και τις συναυλίες και 40€ το μπλουζακι. Ειδικά με αυτές τις τιμές εισιτηρίων. Εκτός πραγματικότητας η φάση για να μην πω τίποτα χειρότερο.

Τα κομμάτια του senjutsu πραγματικά τα απόλαυσα κι ας είχε θέματα ο ήχος κι ας έψαχνε ακόμα τα πατήματα της η μπάντα. Επιβλητικοτατο το μπασιμο με το ομώνυμο, συγκίνηση που έβλεπα ξανά τους ήρωες μου από κοντά. Writing on the wall φάνηκε να κάνει γκελ και στο κοινό, οπότε θα πρέπει να μείνει στο σετ θεωρώ. Respect για την εισαγωγή του Bruce και περαστικά.

Στο blood brothers πραγματικά κάτι πήγαινε λάθος και ο Bruce στο κουπλέ ήταν εκτός χρόνου. Κρίμα γιατί τις προηγούμενες φορές ήταν highlight το συγκεκριμένο κομμάτι. Μπράβο σε όποιον έγραψε για το σόλο του Gers όμως.

Μετά είχαμε δαιμονισμένο σερί με cross, icarus, fear, hallowed που θύμισε 18. Πάτησαν γκάζι και δεν έβλεπαν κανεναν.

Τώρα για το περιστατικό πραγματικά απορώ με μερικά πράγματα που διαβάζω από όσους παίρνουν το μέρος του καλύτερου κοινού του κόσμου. Ρε σεις, από το 99 η ίδια ιστορία, δεν βαρέθηκατε; Περισσότερο τους νοιάζει η μόστρα να ανάψουν πυρσό στο aces high ξέρω γω και να καμαρώσουν στο ινσταγραμ παρά να γουστάρουν το λάιβ και χαλάνε το mood σε τόσο κόσμο.

Τον Dickinson ειλικρινα τώρα τον γνωρίσαμε; Και στην τελική έχει και όλα τα δίκια με το μέρος του. Μπράβο στην μπάντα που συνέχισε το κομματι, και στον ίδιο που προσπάθησε μετά να συνεχίσει το show παρόλο που ήταν εμφανώς εκνευρισμένος. Θα μπορούσε να το χειριστεί καλύτερα; Ίσως. Θα μπορούσε να το χειριστεί χειρότερα; Σίγουρα. Αυτός είναι όμως, είναι άνθρωπος όπως όλοι (περίπου δηλαδή) και μπορεί να ξενερώσει και να θολώσει κάποια στιγμή. Και επειδή διαβάζω περί… εθιμου, το 07 όχι μόνο δεν έγινε κάτι, αλλά ήταν φανερά ευχαριστημένος από την ατμόσφαιρα και το εξέφρασε κιόλας.

Murray και για μένα mvp, ήταν άψογος, με χειρουργική ακρίβεια. Από κοντά και οι Smith, Gers φυσικά καθώς το καλύτερο πράγμα όσον αφορά τον ήχο ήταν τα σόλο. Από εκεί και πέρα υπήρχαν θέματα δυστυχώς με τις ρυθμικές, τα drums ακόμα και με τη φωνή ίσως.

Mcbrain μια χαρά, δεν σας καταλαβαίνω, νομίζω ηθελημένα έριξε τις ταχύτητες για να βοηθήσει την μπάντα και τον dickinson ίσως. Έχω την εντύπωση ότι το sign of the cross το παίξανε στην ταχύτητα του δίσκου για παράδειγμα. Harris αρχηγος και Dickinson με εξαίρεση κάποια λάθη, μου φάνηκε σε καλή κατάσταση φωνητικά, πάλι δεν σας καταλαβαίνω.

Γενικά χθες ίσως να έδειξαν κάποια σημάδια θνητότητας κάτι που προφανώς είναι οκ. 2 χρόνια αποχής σε συνδιασμό με την ηλικία σίγουρα θα έχουν κάποιες επιπτώσεις. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι όσες φορές περιοδεύσουν και έχω τη δυνατότητα θα πηγαίνω. Αυτό όχι απλώς δεν άλλαξε, αλλά ενισχύθηκε κι άλλο χθες. Είδαμε maiden άλλη μια φορά στη ζωή μας και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι. Την επόμενη φορά όμως θα πάω εξωτερικό, οπουδήποτε, αρκεί να είναι μην είναι εδώ. Φτάνει, έχουμε πρόβλημα.

27 Likes

Θα συμφωνήσω ότι η εκτέλεση του Iron Maiden ήταν από τις πλέον λυσσασμένες που έχω ακούσει.
Είναι ένα τραγούδι που γενικώς δεν μου αρέσει (θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα από εποχής di anno) αλλά χθές η εκτέλεση του πήρε κεφάλια.
Όπως και να έχει την κορυφή του 18 δεν μπορείς να την πιάσεις…Θα μπορούσε εάν αντί 3 sentsutsu να είχαμε 2 (writting και ομωνυμο) με προσθήκη του evi that men do . brave new world ή dance of death αντι blood brothers και κανένα wrathchild αντί ενός από τα sign/clansman , δηλαδή όχι τίποτα ριζοσπαστικές αλλαγές , πράγματα που παίζουν . Με αυτές τις αλλαγές και εάν είχε κρατήσει την ψυχραιμία του ο bruce κλπ ίσως βλέπαμε κάτι αντίστοιχο του 18.
Αλλά δεν νομίζω ειλικρινά ότι έχει τόσο σημασία …η συναυλία γάμησε και είχε πολλές (μα πολλές) over the top στιγμές που δίνουν το πάτημα στον εκάστοτε διοργανωτή να βάζει τέτοιες εξωφρενικές τιμές στα εισητηρια

7 Likes

Εγώ δεν κατάλαβα (βλέποντας το video), μετά όταν ξαναμπήκε στο “The number of the beast”, γιατί το έλεγε όλο άχρονα; Αποκλείεται να μην κατάλαβε έστω στην πρώτη φράση ότι τα λέει πιο νωρίς από τους άλλους.

Το δεξιό κομμάτι ήταν τίγκα γιατί από εκεί έμπαινε ο κόσμος.

Με ψυχραιμία, είναι ο μόνος που πηγαίνει πέρα-δώθε και που ουσιαστικά υπηρετεί σε κάθε τραγούδι και έναν διαφορετικό ρόλο αλλάζοντας ρούχα, κρατώντας σπαθιά κλπ κλπ, κάνει την πιο δύσκολη και απαιτητική δουλειά στη σκηνή. Ας έχει και τις περισσότερες απαιτήσεις.

11 Likes

Παντως στο ινσταγκραμ καμαρωσαν κ οι ιδιοι οι maiden για τους πυρσους.

Εντολη Harris λεω εγω να την πει στον φλωρο bruce :yum:

9 Likes

Μερικές πιο ψύχραιμες σκέψεις σήμερα

Για τα καπνογόνα (γενικά σε συναυλίες): προσωπικά μου αρέσουν, φτιάχνουν ατμόσφαιρα ΑΛΛΑ σε πολλούς δημιουργούν προβλήματα στην αναπνοή, ειδικά σε άτομα με άσθμα, οπότε ΚΑΚΩΣ χρησιμοποιούνται

Για την αντίδραση του bruce στο notb: ενώ είχε απόλυτο δίκιο, φέρθηκε μαλακισμένα. Ευτυχώς κράτησε για λίγο αυτό και έδειξε να το κατάλαβε γρήγορα. Ευτυχώς σταμάτησε εκει το θέμα

Για την απόδοση της μπάντας: δεν ήταν εξωπραγματικη όπως το 18 αλλά ήταν και πάλι σε κορυφαίο επίπεδο. Το χάσαν λίγο σε κάποια σημεία (πχ στο blood brothers που αναφέρθηκε, και ενώ είναι κόμματαρα δεν ήταν από τις κορυφές του λάηβ) αλλά όταν το έβρισκαν- σχεδόν σε όλο το λάηβ δηλαδη- ήταν οδοστρωτήρας. Εκτός από τον dave μου φάνηκε καταπληκτικος και ο adrian και φυσικά και ο καπτεν

Για τα τρία νέα κομμάτια: εγώ γούσταρα πάρα πάρα πολύ, το Senjutsu ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της συναυλίας. Το stratego πολύ καλό warm up για τη συνέχεια και το wotw όπως περιμέναμε λάηβ είναι ακόμα καλύτερο από το στούντιο

Για το πότε έληξε η συναυλία: διαβάζω με απορία όσους γράφουν πως έληξε στο notb. Iron maiden ήταν πολύ καλό, και τα 4 του encore (ειδικά clansman, run και aces high) σκέτη καύλα.

Συνολικά: πέρασα φανταστικά. Οι συγκρίσεις με άλλες φορές είναι καθαρά για απολογισμό μετά, την ώρα του λάηβ ήταν οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων να παίζουν αντάξια του ονόματος τους και εγω 15 χρόνων και πάλι. Ήταν γαμω.

13 Likes

Έχω γράψει και πιο πάνω οτι φαινόταν οτι το κάνει επίτηδες. Θα σας δείξω εγώ θα δείτε τι θα πάθετε ξερωγω. Και οι αλλοι 5 τρέχουν να τον προλάβουν, ακόμα γελάω

4 Likes

Παιζει ρολο και η ηλικια … Εγω αν φτασω στην ηληκια τους αν περπαταω και μιλαω θα ειμαι χαρουμενος και οχι να κανω παγκοσμιες περιοδιες… Ας αναρωτηθουμε πως ειναι για εναν frontman ολο αυτο… Μπορει να τον επηρεασει οχι μονο εκεινη τη στιγμη αλλα γενικοτερα… Γενικα οταν σαν λαος μαθουμε την λεξη σεβασμος σε ολους τους τομεις κατι θα γινει… Και σε πιο σημαντικα πραγματα απο ενα live…

9 Likes

Ναι, σε θυμάμαι που το ‘γραψες, απλά όταν το είδα στο video μου φάνηκε τόσο τραγικό να το έκανε γι’ αυτόν το λόγο (απ’ την άποψη ότι όλο το κομμάτι έβγαινε χάλια) που λέω μήπως υπήρχε καμιά άλλη άποψη.

Ρε επίτηδες το έκανε!!

2 Likes

Για εμένα είναι πολύ θετικο ότι δεν σαρδελοποιησαν τον κόσμο στο standing a για μερικά παραπάνω ευρώ και είχε χώρο να αναπνεύσεις. Η εικόνα του είναι ακριβώς η εικόνα που έχει το standing a (ή standing εισιτήρια σε κλειστούς χώρους) στη Δυτική Ευρώπη.

7 Likes

Σαφώς δεν διαφωνώ

@Alejandro.m ναι απλά πιστεύω ότι η κατανομή του κόσμου το κάνει να φαίνεται έτσι .

Το να το έκανε επίτηδες στο beast και να τρέχουν να το σώσουν οι άλλοι μόνο σε μένα μου φαίνεται τραγικό πρώτα απ’ όλα ως προς τα άλλα μέλη ;;

βσκ ΄τωρα που ειδα το βιντεο λεει GREEK cunt, οχι CUNTS, οπότε, πάσο, αν και πάλι, φάε το μέτρο αλλά μείνε στη σκηνή ξερω γω, βαλε ανεμιστήρες καπου-που στανταρ θα είχε και στάσου εκεί.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙ ΓΙΑ MAIDEN (Το εισιτήριο είναι στο τμήμα 7 , σειρά 9 και αριθμός θέσεις 105 )

ΤΟ ΕΧΩ 50 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 88 ΑΓΟΡΑ

11 Likes

100% σωστός.

Προσωπικά, για το standing A, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι καλώς έμεινε τόσο μεγάλο και δε γίναμε σαρδέλες. Θα μπορούσε, ωστόσο, να είναι (π.χ.) 10% μικρότερο και πάλι δε θα υπήρχε πρόβλημα συνωστισμού, αλλά και τα παιδιά που ήταν στο standing Β θα ήταν πιο άνετα και θα έβλεπαν καλύτερα. Μοναδικό μεγάλο φάουλ της διοργάνωσης ότι δεν έκανε έλεγχο για το τι περνούσε μέσα ο κάθε ούγκανος. Αλλά αυτό, θα απαιτούσε και περισσότερο προσωπικό για να μην υπάρχουν τραγικές καθυστέρησεις στην είσοδο με τόσο πολύ κόσμο. Και σιγά μη χαλάσουν παραπάνω λεφτάκια για κάτι τόσο ασήμαντο όσο είναι η ασφάλεια μας…

1 Like

Ας πω και εγώ την αποψάρα μου λοιπόν, σε γενικότερο πλαίσιο.

Τα καπνογόνα με αφήνουν αδιάφορο. Αν δεν ξαναέβλεπα σε συναυλία, δεν θα με ένοιαζε. Αν ανάψει κάποιο ωστόσο, πάλι οκ. Απλά θεωρώ μαλακία πως πλέον γίνεται αυτοσκοπός και ποζεριά, λες και αν δεν ανάψει καπνογόνο δεν θα υπάρχει καλή ατμόσφαιρα. Γενικά όμως τηρώ στάση ουδετερότητας. Εξαιρώ καφριλίκια που αναφέρθηκαν πιο πάνω (ο άλλος άναψε μπροστά στις πρώτες βοήθειες, ο άλλος είχε το παιδί στην πλάτη) που οκ, μιλάμε προφανώς για ανθρώπους που δεν μπορούν να σκεφτούν δυο βασικά πράγματα.

Τώρα για την αντιμετώπιση του Bruce και τα τεκταινόμενα, μπορώ να καταλάβω και τις δύο πλευρές. Προσωπικά τείνω στην διπλωματική προσέγγιση πως ναι μεν έχει τα δίκια του ο Bruce, αλλά από την άλλη θα μπορούσε να το χειριστεί πιο επαγγελματικά. Θα θεωρούσα θεμιτό μέχρι και το να σταματήσει την μουσική για ένα λεπτό και να κάνει παράπονα (χωρίς μπινελίκια), μπας και καταλάβουν αυτοί που έπρεπε πως ξεπεράστηκαν κάποια όρια. Γενικά, τρόποι υπάρχουν, η αντίδραση χθες ήταν σχεδόν παιδιάστικη κατ’εμέ.

6 Likes

Εγώ έχω χαλαστεί πολύ με σχόλια που διαβάζω για χοντρά χουφτώματα σε κοπέλες μέσα στο χαμό. Αυτά τα σιχάματα είναι οι ίδιοι που σπρώχνανε σαν τα ζώα να μπουν όσο πιο μπροστά μπορούσαν κι ας είχαν μπει στο οάκα στις 20,30.
Δεν είναι θέμα της μέταλ, είναι η νοοτροπία που μεγαλώνουν πολλοί τα παιδιά τους

20 Likes

Είπαμε , δεν είναι για όλους 2022 ακόμα

Κάποιοι δεν ακολούθησαν την εξελικτική πορεία

7 Likes